Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Karácsonyra hangolódás Frankföld híres városaiban - kirándulással Rothenburgba

Németország, Körutazás Németországban, Körutazás Németországban Útazonosító: 112187
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Frankföld egy negyedmagyarországnyi terület Németország középső részén. Változatos programunk során festői szépségű kisvárosokkal, nagyvárosokkal, gyönyörű palotákkal ismerkedhetnek meg. Bepillantást nyerhetnek évszázados történelmükbe, hagyományaikat híven őrző kultúrájukba. Kirándulásunk megkoronázása, hogy e csodás helyeken adventi időszakban járhatunk, amikor a történelmi belvárosok karácsonyi fényekben ragyognak. Felejthetetlen élmény lesz a látogatás az 1000 négyzetméteres területen elhelyezkedő híres „Karácsonyi Faluban” Rothenburg romantikus városának szívében, ahol a világon talán a legnagyobb választékban kínálnak karácsonyi ajándékokat. Tartsanak velünk erre az adventi barangolásra Frankföld híres városaiba!


Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

3 éjszaka egy Würzburg környéki emelt szintű 3 csillagos szállodában, kényelmes, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás


Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
 

1. nap: Wels
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg – Würzburg útvonalon. Útközben rövid séta a Linz környéki Wels történelmi belvárosában. Hangulatos egységet alkotnak a város szép XVI-XVII. századi épületei, díszes barokk polgárházai, árkádos udvarai, középkori emlékei. Az esti órákban érkezés a Würzburg környéki szállodába (3 éj).

2. nap: Frankfurt, Würzburg
Délelőtt átruccanás Hessen tartományba, ismerkedés Németország egyik legfontosabb városával, Goethe szülővárosával, a Majna menti Frankfurttal, ahol valaha a német királyokat választották. Felhőkarcolói miatt a „legamerikaibb” európai nagyvárosnak is szokták nevezni.
A délutánt Würzburgban, Alsó-Frankföld fővárosában töltjük. Séta a látványos épületekben gazdag óvárosban (Szt. Kilián-dóm, városháza, Mária-kápolna, Régi Majna-híd stb.), majd lehetőség a Residenz (az egykori hercegérseki palota) pompás épületegyüttesének meglátogatására.

3. nap: Dinkelsbühl, Rothenburg
Ezt a napot két késő középkorból ittfelejtett város, Dinkelsbühl és Rothenburg meglátogatásával töltjük. Sokan a legszebb német kisvárosoknak tartják őket. Mindkét város esetében a nagyméretű, épségben megmaradt óvárost vaskos, egybefüggő városfalak veszik körül, őrtornyokkal és városkapukkal. Az ősi favázas házak, paloták, templomok közt tett séták lázba hozzák még a kevésbé lelkes világjárókat is.
Rothenburgban terveink szerint meglátogatjuk a téli meséket idéző világhírű „Karácsonyi Falut” és a Német Karácsonyi Múzeumot is, ahol átélhetjük a múltbéli karácsonyok hangulatát, megismerkedhetünk a régi karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal.

4. nap: Passau

Hazautazás a Würzburg – Nürnberg – Passau – Linz – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Útközben séta Passauban, a bajor Velencének is nevezett ősi püspöki székhelyen. Alsó-Bajorország egyik legfontosabb városa 3 folyó, a Duna, az Inn és az Ilz találkozásánál épült, innen ered a város gyakran használt jelzője is: „a három folyó városa”. A belváros bebarangolása után hazautazás Ausztrián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra az esti órákban.

 

Időpont - Teljes részvételi díj
2022. dec. 2-5.  102.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  22.900 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár: 22.700 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap


AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
4.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7.30 – Győr (VÁLTOZÁS!) Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)
 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok