Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

MALAJZIA KÖRUTAZÁS Borneóval és szingapúri látogatással

Malajzia, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur Útazonosító: 316027
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás

Leírás

PROGRAM:

Szept. 14. Budapest – Doha – Kuala Lumpur
Indulás Budapestről a Qatar Airways járatával 12:20-kor, érkezés Dohába 18:30-kor. Átszállás a Kuala Lumpur felé tartó járatra, éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Szept. 15. Kuala Lumpur – Malakka Reggel 8:05-kor érkezés Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Buszba szállás, majd a repülőtérről kb. 2 órás buszos utazás Malakkába, a világhíres, stratégiai jelentőségű gyarmati városkába (világörökségi védettséget élvez), ahol a holland és a portugál kolonizáció emlékei mellett beleshetünk a vidéki Malajzia társadalmába. Megérkezés után könnyű városnézés Malakkában, mely során színes kereskedőlakok, apró éttermek, maláj mecsetek mellett haladunk el és a város egyik legrégebbi és legújabb mecsetét is megtekintjük (Masjid Kampung Kling és Masjid Selat Melaka). Később séta a kínai negyedben, érintve Malajzia legősibb templomát, a Cheng Hoon Teng-templomot. Vacsora egy maláj, hagyományos ételeket kínáló étteremben. Szállás Malakkában (Hotel Puri Melaka 3*+, 1 éj).

Szept. 16. Malakka – Kuala Lumpur Reggeli után Malakka másik arcát is megmutatja nekünk. Az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként (Malaka-szoros) használt szoros körül számos város emelkedett ki időről időre. A Világörökségi védettséget élvező Malakkát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a kelet-indiai fűszerkereskedelem "ellenőrzéséhez". Így európai műemlékeket is találunk a jobbára kínaiak által "kezelt" városkában: Holland-tér, Óratorony, Viktória Királynő szökőkútja, Stadthuys (városháza), a holland Krisztus-templom, Xavéri Szent Ferenc-templom, Holland-temető, Malakka Klub, Porta De Santiago, Szent Pál-templom. A városnézés után utazás Malakkából Kuala Lumpurba, megérkezés után a főváros nevezetességeit tekintjük meg: a Függetlenség tere, Királyi Palota, Nemzeti Emlékmű, Nemzeti Mecset, Vasútállomás, Royal Selangor Club, Szent Mária-katedrális, Abdul Szamad szultán nevét viselő, jelenleg főbírósági épület, a Petronas ikertornyok. Vacsora és szállás Kuala Lumpurban (Novotel Kuala Lumpur City Centre 4*, 1 éj).

Szept. 17. Kuala Lumpur – Batu-barlangok – Cameron-felföld Reggeli után (08:30) indulás a valaha kedvelt brit üdülőhelyre, a Cameron-felföldre. Útközben megálló a Batu-barlangoknál, ahol Malajzia legfőbb hindu zarándokhelye található. A 100 méter magasan elhelyezkedő szentélyek bejárásához 272 lépcsőfokon kapaszkodunk fel. A Batu-barlangokat évente egyszer, a Thaipusam fesztivál alkalmával 1,5 millió hívő keresi fel. Később továbbutazás észak felé, megálló egy kosárszövő falunál és a Lata Iskandar vízesésnél, ahol a víztömeg 25 m magasból zúdul alá. Szállás az 1500 méter magas felföldön (Strawberry Park Resort 4*, 2 éj).

Szept. 18. Cameron-felföld
Reggeli után terepjárós utazás a 2032 méter magas Gunung Brinchang kilátójához, a Cameron-felföld legmagasabb pontjára. Kirándulás a trópusi felhőerdőben, később leereszkedés a vidék legnevesebb teaültetvényére (Sungei Palas Boh állomásra), ahol kóstolót kapunk a helyben termesztett teából és egy rövid teagyári sétát is teszünk. Később egy virágfarm és egy zöldségkert felkeresése. Délután kirándulás (piknikebéddel) a hegyekben, mely során fotós megálló egy vízesésnél és egy Semai törzsi faluban (a Semai a Maláj-félsziget legnagyobb bennszülött népcsoportja). A nap végén séta egy helyi piacon. Szállás a felföldön.

Szept. 19. Cameron-felföld – Kuala Lumpur repülőtér – Kuching Reggeli után visszautazás Kuala Lumpurba (4 óra), ahol egyenesen a repülőtérre érkezünk, s egy belföldi járattal utazunk Borneóra, Kuchingba. Borneó szigete, melyen Malajzia Indonéziával és Brunei szultanátusával osztozik, a felfedezők és természetbúvárok kincsestára. Érintetlen erdőségeiben elzárt törzseket, változatos hegységeiben különleges barlangokat és ökoszisztémát találhatunk, a következő napok programjai során ezekből a kincsekből kapunk ízelítőt. Kuchingban transzfer a szállodába, az éjszakát Kuchingban töltjük (Grand Margherita Hotel 4*, 3 éj).

Szept. 20. Kuching – Semenggoh Orángután Központ Reggeli után városnézésre indulunk Kuchingban, Sarawak tartomány fővárosában. Sétálunk a kínai negyed jellegzetes házai között, betérünk a Tua Pek Kong kínai templomba, és megtekintjük a 19. század végén épült Margherita erődöt, mely a kalózok támadásai ellen nyújtott biztonságot. Látogatást teszünk a Sawarak-folyó partjára épült Astana palotában, mely Sarawak kormányzói székhelyeként szolgált. Séta a helyi piacon és betérünk a Sarawak Múzeumba is, ahol a helyi, bennszülött törzsek népművészetéből, építészetéből láthatunk színvonalas kiállítást. A városnézés után kirándulás a Semenggoh Orángután Központhoz. A bájos vöröses majmok mellett medvék, orrszarvúmadarak és számos fogságból szabadult, védett vadállat is található a parkban. Visszautazás a városba, szállás Kuchingban.

Szept. 21. Kuching – Bako
Nemzeti Park Reggeli után elutazás a Kuchingtól mindössze fél óra buszútra található Bako Nemzeti Parkba. A tengerparti terület központjához csónakokkal érkezünk. A páratlanul változatos Bako élőhelyeinek felfedezésére szánjuk a napot. Kirándulásunk első szakaszán esőerdő, tengerparti szélfútta sziklacsodák és páfrányerdő vár ránk. Az izgalmas húsevő növények és kancsókák mellett a park másik különlegessége, hogy mangróve-erdeiben az egyedül Borneón őshonos, Proboscis (nagyorrú) majmokkal is találkozhatunk. A nagyorrú majmok mellett hosszúfarkú makákók, ezüstfülű majmok, gyíkok, őzek és vaddisznók is élnek a Nemzeti Parkban. A nap végén visszautazás Kuchingba, ahol szállás.

Szept. 22. Kuching – Gunung Mulu Nemzeti Park Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elutazás a Gunung Mulu Nemzeti Parkba (12:50 – 14:25). A másfél órás repülőút után transzfer a szállodába. A világörökségi védettséget élvező parkot sokan keresik fel gyönyörű természeti értékei és gazdag élővilága miatt. A park karszt hegységeiről, esőerdeiről, barlangrendszereiről híres. Sarawak tartomány emblémája, a szarvcsőrű madár is itt őshonos, de ha szerencsénk van, borneói maláj medvével, muntyák szarvassal, hosszúfarkú makákókkal, gibbonokkal is találkozhatunk. Népszerű a 12 itt élő denevérfaj megfigyelése, az esti sétánk alkalmával tanúi lehetünk, ahogy napnyugta környékén több millió denevér vadászni indul a nemzeti park barlangjaiból. (Szállás: Mulu Marriott Resort, 2 éj).

Szept. 23. Mulu
Reggeli után séta a lombkoronák szintjén futó függőhidakon. Ebéd után kirándulás a parkban (1500 virágfaj, 170 féle vad orchidea és számtalan állatfaj közül sokat megpillanthatunk). Később továbbhaladás a Lang barlanghoz és az Őz-barlanghoz, ahová ragyogóan kiépített palánkösvényeken juthatunk el. A délután további részében gyönyörű tőzeglápos erdőben kalandozhatunk. Az édenkertben tett séta után vacsora és szállás.

Szept. 24. Mulu – Kuching – Szingapúr Reggeli után csónakkirándulás két híres barlanghoz (Szél- és Tisztavíz-barlangok). A nap folyamán lehetőség nyílik a kristálytiszta forrásvízben való fürdőzésre is. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Muluból Szingapúrba, Mulun keresztül, átszállással (14:15 – 15:55, 18:00 – 19:35). Megérkezés Szingapúrba, transzfer a szállodába, szállás Szingapúrban (Grand Park City Hall 4*, 1 éj)

Szept. 25. Szingapúr Reggeli után városnézés Szingapúrban: séta a "Kis India" nevű városrész színpompás utcáin. A következő megálló a régi városközpont "gyarmati szíve", ahol rövid séta a városjelképek között is számon tartott Merlion oroszlánszoborhoz és az Espalanade színházhoz. Átutazás az üzleti negyeden a legöregebb hindu templomhoz: Sri Mariamman templom. A délelőtt hátralevő részében sétát teszünk a Nemzeti Orchidea Kertben. Délután kirándulás a Sentosa-szigetre (Felvonós átkelés panorámával az öbölre), látogatás a Szingapúr történetét bemutató interaktív bemutatóközpontban (Images of Singapore), később a víz alatti világot (Underwater World) fedezhetjük fel a világ egyik legpompásabb akváriumában. Naplemente után pedig a „tenger dala” című fény és hangjátékot csodálhatjuk meg. A programok után vacsora Szingapúrban, majd késő este transzfer a repülőtérre.

Szept. 26. Szingapúr – Doha – Budapest Éjszaka indulás Szingapúrból, utazás Budapestre Dohán keresztül, átszállással. Hazaérkezés a délelőtti órákban.


A részvételi díj tartalmazza: Repülőjegyeket (illetékkel), szállást kétágyas elhelyezéssel, félpanziót (reggeli és vacsora, a Mulu Nemzeti Parkban teljes ellátást ami reggeli-ebéd-vacsorát jelent), a fent ismertetett programokat és belépőjegyeket, helyi és magyar idegenvezető díját.

A részvételi díj nem tartalmazza:
kombinált útlemondási és utasbiztosítást (31.000 Ft - 34.000 Ft. létszámtól és részvételi díjtól függően), borravalót (50 USD/fő), személyes kiadásokat (telefon, hordárok, italok stb.)
 

Repülőjegyek: Budapest – Doha - Kuala Lumpur - Kuching - Mulu - Kuching - Szingapúr - Doha - Budapest

Felár 13-14 fő jelentkezése esetén: 26.000 Ft/fő
Felár 11-12 fő jelentkezése esetén:  56.500 Ft/fő
Felár 8-10 fő jelentkezése esetén: 110.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 168.900 Ft/fő

A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok