Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Madeira tavasszal - Az Atlanti-óceán úszó virágoskertje

Portugália, Madeira, Funchal Útazonosító: 323015
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás

Leírás

Az Atlanti-óceán buja virágos kertje, az "örök tavasz" szigete! A természet bőkezűen bánt nemcsak Madeirával, de testvérszigeteivel is! Porto Santo hosszú, lassan mélyülő tengerpartján igazi trópusi paradicsomban érezhetjük magunkat!


Utazás: Bp. – Lisszabon – Funchal – Lisszabon – Bp. útvonalon a portugál légitársaság menetrendszerinti járataival. A körutazáson portugál légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: Funchal környékén, középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban. A szálloda medencével rendelkezik.

Ellátás: reggeli és két alkalommal ebéd, valamint 4 alkalommal fakultatív főétkezés itallal


1. nap: Budapest – Lisszabon – Funchal

Indulás a kora reggeli órákban repülővel Budapestről Lisszabonba, majd átszállás után továbbrepülés Madeira szigetére. Érkezés a déli órákban, transzfer a szállodába. Lehetőség lesz fürdésre is a szálloda medencéjében. Szállás Funchal környékén.

2. nap: Kelet-Madeira

Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulás keretében ismerkedés Madeira keleti részével. CAMACHA fonott kosarairól híres, Pico de Arieiro a sziget harmadik legmagasabb pontja. RIBEIRO FRIO környéke a környező babérerdőkről és pisztrángosokról ismert. SANTANA zsúpfedeles házacskáit idős emberek lakják, sok épület műemléki védelem alatt áll. A Portela hágó klímaválasztó, a sziget északi és déli része között. MACHICO volt az első Madeirán alapított település, melyben még ma is a halászat a legfontosabb tevékenység. Szállás Funchal környékén.

3. nap: Funchal
Főleg gyalogos séta keretében ismerkedés FUNCHAL látnivalóival. Érintjük a régi kikötőt és a marinát, a yachtok pihenőhelyét, a Szt. Katalin parkot és a Városi parkot, ahol a városházát is találjuk. Látjuk Szt. Lőrinc szobrát és a róla elnevezett erődöt, a Mánuel király által – a róla elnevezett építészeti stílusban – épített Sé (katedrális) épületét. Felkeressük a híres piacot, ahol délszaki zöldségek és gyümölcsök mellett gyönyörű virágokat és érdekes halakat is szemügyre vehetünk. Ezen a napon megismerkedhetünk a világhírű Madeira-hímzéssel is. A botanikus kert a buja szubtrópusi és trópusi növények, csodálatos virágok lenyűgöző együttese. Megkóstoljuk a különleges és kiváló madeirai bort, melyből vásárolhatunk is, ha ízlett. Szállás Funchal környékén.

4. nap: Nossa Senhora do Monte – Eira Do Serrado
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás. Kabinos felvonóval (falultatív) jutunk fel a Funchallal szinte egybeépült MONTE városkába, ahol a Miasszonyunk Templomban megtekintjük az utolsó magyar király, IV. Károly sírját. Séta a varázslatos, trópusi Jardins do Monte Palace kertben. Akinek kedve tartja (fakultatív), a fővárosba a helyi hagyományos ún. nyári szánnal, a toboggannal juthat vissza! Ezt követően az Apácák Völgyének csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk EIRA DO SERRADO-nál. Este fakultatív programként részt vehetünk egy tipikus, vacsorával egybekötött madeirai folklóresten, ahol finom nyárson sült húsokkal és portugál, ill. madeirai dallamokkal, táncokkal ismerkedhetünk. Szállás Funchal környékén.

5. nap: Porto Santo szigete vagy Santa Maria – Delfinles – Levada túrák – Terepjáró safari
Szabadprogram vagy többféle fakultatív kirándulás közül választhatunk. Egész napos kirándulás ebéddel PORTO SANTO szigetére. Busszal és hajóval jutunk el a szomszédos szigetre, melynek fő attrakciója a 8 km hosszú homokos strand, ahol kellemes fürdőzésre és vízisportokra is van lehetőség. (Átöltözés biztosított). Hajóval és busszal érkezünk haza a késő esti órákban. Ha azonban Madeira szigetén maradnánk, akkor hajózhatunk Kolumbusz Kristóf híres hajójának, a Santa Mariának másával az óceánon. Akár delfinlesre is mehetünk egy kényelmes katamaránnal. Ha a sziget izgalmas belsejét szeretnénk felfedezni, gyalogtúrára indulhatunk az egyik „Levada”, mentén. A „Levada” Madeira egyik leghíresebb látnivalója, a nyitott vízvezeték-rendszer, amely a felhőkből kicsapódó esővizet vezeti el a tengerpartra, több száz kilométernyi hálózatot alkotva. Terepjáróval is útra kelhetünk. Ezekre a programokra a helyszínen lehet jelentkezni. Szállás Funchal környékén.

6. nap: Nyugat-Madeira
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulásunk során CAMARA DE LOBOS kikötőjében láthatjuk a hagyományos, színesre mázolt, nyitott halászbárkákat, amelyek már Winston Churchillt is festésre ihlették. A kikötőből fantasztikus kilátás nyílik Cabo Girao sziklájára. Kellemes sétát tehetünk RIBEIRA BRAVA kedves kis városában. Lélegzetelállító és vadregényes panorámaúton jutunk a sziget északnyugati szegletébe, PORTO MONIZ-ba, ahol fakultatív lehetőségként fürödhetünk az óceánvízzel feltöltött természetes medencékben. Hazafelé érintjük PAUL DA SERRA kopár, ember nem járta fennsíkját, mely gyakran felhőködbe burkolózik. Szállás Funchal környkén.

7. nap: Ponta Du Garajau – Santa Cruz
Délelőtt szabadprogram. Kora délután a PONTA DO GARAJAU foknál, a Cristo Rei kilátópontnál búcsúzunk Madeirától. Rövid szabadidő a tengerparti SANTA CRUZ bájos belvárosában. Transzfer a repülőtérre, majd lisszaboni átszállással utazás Budapestre. Éjszaka a repülőn.

8. nap: Budapest
Hazaérkezés Budapestre a kora reggeli órákban



Fakultatív programok:
- Egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetre (min. 15 fő): kb. 128,- €
- Santa Maria - Kolumbusz hajója (min. 15 fő): kb. 50,- €
- Delfinles katamaránnal (min. 15 fő): kb. 50,- €
- Levada túrák: félnapos (min. 15 fő): kb. 35,- €
- Terepjárós szafari félnapos (min. 15 fő): kb. 50,- €
- Folklór est vacsorával és itallal (min. 15 fő): kb. 45,- €
- Nossa Senhora do Monte (min. 15 fő) (Itthon szükséges jelentkezni!): kb. 55,-€ + kb. 11,- € felvonó
- Toboggan nyári szánkózás a 4. napon: kb. 15,- €

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást menetrendszerinti repülőjáratokkal
- a körutazás alkalmával az utazást légkondicionált portugál autóbusszal
- szállást jó középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban
- reggelit és a 2. és 6. napon ebédet
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- belépőjegyek árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket: kb. 79.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- félpanziós felárat (1., 3., 5. nap vacsora, 7. nap ebéd itallal): 36.000,- Ft
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- fakultatív programok árát a programban leírtak szerint
- kötelező szervizdíjat / borravalót: 20,- € / fő (a helyiek számára, pl. gépkocsivezetők stb.)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 59.800,- Ft


A változtatás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok