Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Mozambik - végtelen, érintetlen tengerpart - Csoportos út

Mozambik, Mozambik, Mozambik Útazonosító: 115752
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás

Mozambik még nem került fel a tömegturizmus térképére. Valahogy megbújt Zanzibár és a Seychelle-szigetek „árnyékában”, pedig adottságai a fentiekkel egyenértékű, sőt érintetlenségével valami olyat kínál a tapasztalt utazók számára, ami egyre ritkább az insta-világában.

1500 kilométeres, hófehér homokos tengerpartján csodálatos szállodák épültek. Kellemes trópusi / szubtrópusi klímája az év nagyrészében alkalmassá teszi a tengerparti üdülésre. Más trópusi desztinációkkal szemben, itt nem egymást érintve sorakoznak a szállodák, hanem hatalmas vad szakaszokat uralva, környezetükbe illeszkedve, alkotnak egységes képet a luxus szállásokat. Az európai tél során itt nevelik borjaikat a hosszúszárnyú bálnák, kiegészítve a nagyszámban található delfin csapatokat, tengeritehenetek, és a planktonokkal táplálkozó hatalmas cetcápákat. Itt található a világ egyik legjelentősebb korallzátonya a Bazaruto-szigeteknél.

Az afrikai kontinens nagyvadjai megtekinthetők a fővároshoz közeli Elefánt Parkban, vagy a Gorongosa Nemzeti Park-ban ahol National Geographic forgatta díjnyertes filmejét – Afrika elveszett édenkertje címen. Vadgazdagsága miatt „elfogadott vélemény”, hogy itt feneklett meg Noé bárkája azözönvíz után! Akinek ez nem lenne elég, egy rövid utazással a világhírű Kruger Nemzeti Park is könnyen elérhető innen.

Mozambik történelmi múltja Maputo-ban a legkézelfoghatóbb. Számos pazar koloniális épület díszíti a fővárost. Többek közt érdemes felkeresni az Eiffel által tervezett két épületet; a pályaudvart - melyet 1916-ban adtak át, és kiváló példája a klasszicista építészetnek, valamint a Casa de Ferro-t azaz a Vas Házat - melyet előre gyártott elemekből szereltek össze Maputóban 1892-ben. A főváros híres pezsgő éjszakai életéről és az ízek kavalkádjáról, mellyel a számos étteremben, bárban és kávézóban ismerkedhetünk. A helyi piacok is kihagyhatatlan fotótémát nyújtanak.

 
Indulási időpontok: Tetszés szerint

Az esős hónapok kivételével (január-február) egész évben kellemes a klíma.

A búvárkodáshoz április-június és szeptember-október a legalkalmasabb, míg a vadleseknek a június-október időszak kedvez.

Időtartam: 12 nap / 9 éj

Kruger safari és pihenés a Machangulo Beach Lodge-ban 

1. nap:
Elutazás Budapestről 

2. nap:
Érkezés Mozambik fővárosába a reggeli órákban, majd transzfer a mindössze 120 km-re lévő Kruger Nemzeti Parkhoz. Délután pihenés a Krokodil folyó partján elhelyezkedő szállodánkban, melynek rendezett kertjét számtalan állat látogatja. 

3. nap:
Egésznapos vadles a híres Kruger Nemzeti Parkba. Kora reggel veszi kezdetét vadlesünk, hiszen a prédaállatok és a rájuk leselkedő ragadozók ilyenkor a legaktívabbak. A nap során számos különböző életteret keresünk fel, hogy ezáltal is növeljük esélyünket a vadállatok megfigyelésére. Utunk során lehetőségünk nyílik találkozni az afrikai Big 5, azaz Öt nagyvaddal (elefánt, orrszarvú, oroszlán, leopárd, kafferbivaly). A vadles során nyitott terepjárókat használunk, melyet tapasztalt helyi sofőrök vezetnek, akik ismerik az állatok mozgását és az aszfaltcsíkról is le tudnak térni, hogy minél közelebb kerülhessünk a nagyvadakhoz. Napnyugtával visszatérünk a folyóparti szállásunkra. 

4. nap:
Délelőtt utazunk Maputo-ba és elfoglaljuk városi szállodánkat. Délután városnézés, mely során felkeressük ikonikus épületeit - a koloniális pályaudvart és a Casa de Ferro, valamint a kortárs festészet helyi képviselőjének, Sebastião Coana „street art” falfestményeit tekinthetjük. Érintjük még a Városházát, Katedrálist, Tunduro Parkot, Mecsetet, Erődöt. Majd elvegyülünk a város kavalkádjában a híres-hírhedt Bagamojo utca bárjait és kávézóit szemügyre véve. 

5.nap:
A Maputo-öblöt megkerülve, terepjáróinkkal áthaladunk az Elefánt Rezervátumon, majd a vadlest követően érkezünk meg délután a Machangulo-félsziget csúcsára, ahol szállásunk villái a dús növényzettel borított dűnéken helyezkednek el. Az érintetlen földnyelvet 3 nemzeti park is határolja. A végtelennek tűnő homokos partszakaszon, a város zajától távol pihenhetünk, a természet közelségét - luxus körülmények közt - élvezve. 

6-10. nap:
Pihenés az Indiai-óceán partján, teljes ellátással. 

 Tartózkodásunk során részt veszünk egy bálnalesen. A hosszúszárnyú bálnák augusztusban érkeznek Mozambik partjaihoz és a táplálékban gazdag meleg áramlatokban nevelik borjaikat. Októberben még nagy eséllyel láthatjuk őket távozásuk előtt, de a hajókirándulás amúgy is látványos, mert több környező szigetet is felkeresünk a program során, és delfineket, cetcápát is láthatunk, ha szerencsénk van.

11. nap:
A dagályhoz időzítve, motorcsónakkal hagyjuk el Machangulo Beach Lodge-ot, majd a kikötőbe érkezve transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre. 

12. nap:
Átszállás után érkezés Budapestre a délután.

Indulási időpontok: Tetszés szerint

 

Részvételi díj tartalmazza: 

- nemzetközi repülőjegyek, átszálLással, turista osztályon

- Kruger Nemzeti Park – egésznapos vadlessel, terepjáróban

- Mapotu városnézés

- Elefánt Rezervátum terepjáróval, transzferrel egybekötve

- bálnales, szigetlátogatással

- Szállások a helyszínen, kétágyas szobákban, jelzett ellátással;

o 2 éjszaka szállás a safari során lodge-ban, reggelis ellátással

o 1 éjszaka városi szállás 4 csillagos szállodában, reggelis ellátással

o 6 éjszaka szállás a tengerparton, 4 csillagos szállodában, teljes ellátással

- motorcsónak transzfer a félszigetről

All-iclusive ellátás felára a tengerparton

 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

- USD 500 helyszíni fizetés (  magyar csoportkísérő + transzferek)

- vízumdíj

- a fentiekben részletezett ellátáson túli étkezések és italfogyasztás

- Utas- és sztornóbiztosítás

- személyes jellegű kiadások

A honlapon látható ár a napi dollár árfolyam szerint változik!

Időpontok hamarosan!