Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Buenos Airestől Rio De Janeiróig - kirándulással Uruguayba és az Iguassuhoz 2024

Brazília, Körutazás Brazíliában, Körutazás Brazíliában Útazonosító: 214576
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás

A Budapest – Buenos Aires – Puerto Iguazu / Foz do Iguassu – Rio de Janeiro – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, a programok során légkondicionált autóbusszal.

Szállás

9 éjszaka jó 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban (4 éj Argentínában, 5 éj Brazíliában).

Ellátás

Bőséges (Brazíliában gazdag déligyümölcs-kínálattal kiegészített) büféreggeli / fakultatív félpanzió az 5., 6., 7. és 8. napokon.
Megjegyzések:
- Az első este nincs a hotelben vacsora, a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok. A tengerentúli repülőjáraton biztosítanak egy főétkezést.
- A 2., 3., 4. és 9. napokon a félpanziós felár nem tartalmaz vacsorát, azonban az e napokon lévő fakultatív programok mindegyike tartalmaz főétkezést, és a tapasztalatok alapján utasaink többsége részt vesz ezeken.
- A 4. napon a Montevideo fakultatív programra jelentkezett utasok részére a szálloda a korai indulás miatt csak egy szűk választékú reggelit tud biztosítani (kávé, péksütemény).

 

1. nap:
Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Argentínába. Érkezés Buenos Airesbe helyi idő szerint az esti órákban, transzfer a belvárosi szállodába (4 éj).

2. nap: Buenos Aires
Autóbuszos városnézés az argentin fővárosban, Dél-Amerika Párizsában. Ezt a jelzőt Buenos Aires köszönheti a széles sugárutaknak, a szebbnél szebb parkoknak, a rengeteg köztéri szobornak, emlékműnek és nem utolsósorban a számtalan látványos épületnek.
Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére.
Fakultatív program: Tangó est vacsorával
A fakultatív program ára: 36.500 Ft

3. nap: Buenos Aires, Argentin Pampák
Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: A pampák és a gauchók. Egész napos kirándulás egy, az argentin pampán található estanciára (kocsikázás, tipikus argentin ebéd, argentin borok, népzenei és néptáncbemutató, lovasbemutató stb.). Figyelem: az ennél a programnál jellemző gyűjtőbuszos lebonyolítás helyett a csoport részére külön buszt béreltünk.
A fakultatív program ára: 46.900 Ft

4. nap: Buenos Aires, Montevideo
Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: Montevideo. Egész napos kirándulás hajóval a La Plata folyó széles tölcsértorkolatán keresztül Uruguay fővárosába, Montevideóba. Városnézés. (Az előzetes menetrend szerint a hajó reggel 7.15-kor indul, és 22.15-kor érkezik vissza Buenos Airesbe.)
A fakultatív program ára: 128.700 Ft – ebéddel (a helyi partnerünk tájékoztatása alapján a hajójegyeket Montevideóba az indulás előtt csak 2 hónappal tudja lefoglalni és visszaigazolni, de a tapasztalatok alapján a jegyek visszaigazolásával nem szokott probléma lenni).
Figyelem: aki mind a Tangó esten, mind a montevideói fakultatív programon részt vesz, annak az utazás ezen időszaka az átlagosnál fárasztóbb lehet.

5. nap: Iguassu-vízesések (argentin oldal)
Transzfer a repülőtérre, majd elutazás az Iguassu-vízesésekhez, Puerto Iguazuba. Az Iguassu Nemzeti Park az UNESCO világörökség részét képezi. A vízeséseket elsőként az argentin oldalról, jól kiképzett turistaútvonalakon csodálhatjuk meg. Az Iguassu-vízesések teljes szélessége körülbelül 2500 méter, ebből 1900 méter esik argentin területre. Ezután átkelés Brazíliába, majd a Foz do Iguassuban található szálloda szobáinak elfoglalása (2 éj).

6. nap: Iguassu-vízesések (brazil oldal), Itaipu-gát
Séta a vízesések brazil oldalán. Az Iguassu sokak szerint a világ leglátványosabb vízesésrendszere. A hatást csak fokozza, hogy a vízesések egy szubtrópusi esőerdő közepén találhatóak.
Délután kirándulás a világ egyik legnagyobb vízierőművéhez, a Paraná folyóra felépült Itaipu-gáthoz a brazil – paraguay-i határon. A rövid filmvetítés után autóbusszal viszik körbe a csoportot a gáton, valamint annak brazil és paraguay-i oldalán.

7. nap: Foz do Iguassu, Rio de Janeiro
Szabadidő, majd a déli órákban transzfer Foz do Iguassu repülőterére, elutazás Rio de Janeiróba (a januári csoport esetében átszállással). A megérkezést követően a Copacabanán lévő szálloda szobáinak elfoglalása (3 éj).

8. nap: Rio de Janeiro
Egész napos városnézés Rióban, Brazília legszebb városában: Ipanema negyed, a favelák, a Rodrigo Freitas-tó stb. Látogatást teszünk a hihetetlenül gazdag szubtrópusi vegetációt bemutató botanikus kertben, majd a Tijuca Nemzeti Parkon keresztül (a világ legnagyobb városi parkja) fogaskerekűvel felemelkedünk a Megváltó Krisztus szoborhoz, amely a 710 m magas Corcovado-hegyen áll. Lélegzetelállító panoráma a városra.
Folytatásként következik a Botafogo-öböl, a Flamengo park, a belváros felhőkarcolói, a modern katedrális, a Sambodromo stb., végül utazás kabinos drótkötélpályán a Guanabara-öböl bejárata mellett álló Urca-hegyre, majd a Cukorsüveg-hegyre (Rio egyik legismertebb jelképe). A panoráma mindkét esetben lenyűgöző. Itt érti meg igazán a turista, hogy miért tartják sokan Riót a világ legszebb fekvésű városának.

9. nap: Hajókirándulás a Guanabara-öbölben, Boulevard Olimpico (Rio Star, a Holnap Múzeuma), Rio de Janeiro (Rio by Night)
Pihenés Rióban a Copacabanán.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás. Kora délelőtt transzfer a hajókikötőbe, ahonnan egy brazil szkúneren kihajózunk a gyönyörű fekvésű Guanabara-öbölbe. A kb. 2 órás hajókirándulás alatt Rio de Janeiro és a környező szigetek egy új arca, csodálatos látványa tárul az utazók elé.
Ezután szabadidő az új kikötőben található hangulatos sétányon (Boulevard Olimpico), amely a 2016-os riói nyári olimpiai játékok megrendezésére emlékeztet. Itt található a város egyik legújabb nevezetessége, a 88 méter magas Rio Star is (Latin-Amerika legmagasabb óriáskereke). További érdekesség az az egészen különleges, futurisztikus épület, amely a híres természettudományi múzeumnak ad helyet (a Holnap Múzeuma); valamint a világ legnagyobb falfestményei (graffitijei) is itt láthatóak. Természetesen a múzeum meglátogatására is lesz lehetőség.
A fakultatív program ára: 37.500 Ft – ebéddel (a belépőjegy a Holnap Múzeumába a helyszínen fizetendő, ára kb. 8 USD).
Fakultatív program – Rio by Night: A bőséges vacsorát egy tipikus Churrascaria étteremben szolgálják fel, majd a híres showműsor megtekintése következik.
A fakultatív program ára: 43.800 Ft (összesen kb. 4 óra).

10. nap: Petropolis, Rio de Janeiro
Félnapos kirándulás autóbusszal a hegyekben megbúvó, tipikus brazil kisvárosba, Petropolisba, amely az utolsó brazil császár, II. Péter kedvenc tartózkodási helye volt. Nyári palotája ma nagyszerű múzeum. Lehetőség a katedrális megtekintésére is.
A késő délutáni órákban transzfer a riói repülőtérre, este elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

11. nap:
Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Megjegyzés: A programok sorrendje (a 2., 3., 4. nap, valamint a 8., 9. és 10. nap) az időjárástól függően esetleg felcserélődhet.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
2. nap Fakultatív program
36500
3. Nap Fakultatív program
46900
4. Nap Fakultatív program
128700
9. nap fakultatív program
37500
9. nap fakultatív program
43800

Időpont - Teljes részvételi díj

2024. jan. 12-22.  850.000 Ft + 137.500 Ft (reptéri ill.) = 987.500 Ft  
2024. márc. 13-23.  850.000 Ft + 137.500 Ft (reptéri ill.) = 987.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi közlekedést, a 9 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, a helyi idegenvezetéseket és az irodánk idegenvezetőjét az indulástól az érkezésig.

Félpanziós felár:  44.900 Ft (4 vacsora az 5., 6., 7. és 8. napokon) 

Egyágyas felár:  221.000 Ft (max. 2 szoba)

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok