Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Egyiptom, a Nílus ajándéka I. - körutazás és nílusi hajóút 2024

Egyiptom, Körutazás Egyiptomban, Körutazás Egyiptomban Útazonosító: 235633
  • Szálláskategória: Hotel *****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Hajóút, Kombinált nyaralás, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

EGYIPTOM, A NÍLUS AJÁNDÉKA I.
AZ ELSŐ CIVILIZÁCIÓK NYOMÁBAN

 

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Kairó – Asszuán és a Luxor – Kairó – Budapest útvonalon. Asszuántól Luxorig 5 csillagos hajóval, egyébként pedig légkondicionált autóbusszal.

Szállás

3 éjszaka Kairóban 5 csillagos szállodában, 3 éjszaka egy 5 csillagos nílusi hajón, 1 éjszaka Luxorban 5 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Félpanzió a szállodákban (reggeli, vacsora), teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora). Az étkezések többsége svédasztalos.


 

1. nap: Kairó
Elutazás menetrend szerinti közvetlen járattal Ferihegyről Kairóba, a muzulmán világ legnépesebb városába. Transzfer az 5 csillagos szállodába (3 éj).

2. nap: Gízai Piramisok, Szfinx, Kairó
Délelőtt a Gízai Piramisok és a Szfinx megtekintése Kairó mellett. Több mint 4000 éve állnak ezek a hatalmas építmények itt a sivatag szélén, bámulatba ejtve minden látogatót. Az ókori világ 7 csodája közül mára csak a Gízai Piramisok maradtak meg. Továbbutazás Kairó központjába. A városnézés fő attrakcióját az Egyiptomi Múzeum meglátogatása jelenti (felbecsülhetetlen értékű kincsek az ókorból). Késő délután lesz egy kis szabadidő is a híres Khan el Khalili bazárban.

3. nap: Alexandria
Egész napos kirándulás a sivatagon át Egyiptom második legnagyobb városába, Alexandriába, mely a Nílus-delta nyugati végében, a Földközi-tenger partján fekszik. Alexandria az ókor egyik legjelentősebb városa volt, az Egyiptomot meghódító Nagy Sándor alapította több mint 2300 évvel ezelőtt. Városnézés (katakombák, ókori római színház, Qaitbai-erőd, tengerparti sétány stb.), majd szabad program.

4. nap: Asszuán, Philae
Transzfer a kairói repülőtérre, reggel elutazás Asszuánba, Egyiptom legdélibb nagyvárosába. Látogatás az Asszuáni-gátnál, a világ egyik legnagyobb vízierőművénél. A gát mögött keletkezett Nasszer-tó hossza 500 km. Ezután Philae templomait tekintjük meg, melyeket a gát építése miatt Philae szigetéről egy másik szigetre telepítettek át. A következő programunk a régi gránitbányák, ahonnan a fáraók emlékműveinek kőtömbjei is származnak. Itt található az ún. befejezetlen obeliszk, amelyik a maga 35 méteres magasságával a legnagyobb obeliszk lehetett volna.
Ezt követően transzfer az 5 csillagos hajóhoz, a kabinok elfoglalása (3 éj). A délután folyamán felukkázás a Níluson, illetve pihenés a hajón.

5. nap: Asszuán, Abu Szimbel, nílusi hajóút, Kom Ombo
Délelőtt szabad program, pihenés a hajón, napozás.
Fakultatív program: Kirándulás légkondicionált autóbusszal Abu Szimbel több mint 3000 éves, sziklába vájt, hatalmas templomaihoz – UNESCO világörökség. (Indulás hajnali 4-kor, visszaérkezés 13 óra körül.)
A fakultatív program ára: 39.400 Ft
Délután hajózás a Níluson észak felé. Útközben Kom Ombo Ptolemaiosz-kori templomának megtekintése.

6. nap: Edfu, nílusi hajóút, Luxor
A Nílus bal partján található Edfu városa, körülbelül félúton Asszuán és Luxor között. Az itt található Hórusz-templom a Krisztus előtti I. századra készült el, korának legteljesebb egyiptomi emléke. Reggel látogatás a templomban, majd továbbhajózás. Az egyiptomi utazás egyik legnagyobb élménye a nílusi hajóút (a part menti, ősi módszerekkel művelt földek a szubtrópusi növényzettel és a földeken dolgozó emberekkel, a sivatagi tájak, a falvak, ahol megállt az idő stb.).

7. nap: Luxor, Karnak, Királyok völgye
Luxor helyén állott valaha Egyiptom hatalmas fővárosa, a „százkapus" Théba. Érthető, hogy az itteni műemlékek a legjelentősebbek és legértékesebbek. Délelőtt barangolás a Nílus bal oldalán, a halottak városában. Séta a Királyok völgyében a fáraósírokhoz, majd a Memnon-kolosszusok és Hatsepszut királynő lenyűgöző környezetben fekvő halotti templomának megtekintése. Délután a Nílus jobb partján lévő Luxori templom, majd a Luxor mellett található monumentális Karnaki templom meglátogatása.
A programok után transzfer az 5 csillagos szállodába, szállás Luxorban (1 éj).

8. nap:
Transzfer a luxori repülőtérre, utazás Kairóba, majd onnan menetrend szerinti közvetlen járattal Ferihegyre.


Figyelem: Az egyiptomi viszonyok miatt néha előfordul, hogy a belső repülőjáratok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a programok sorrendje is módosulhat. Ez egy meglehetősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a precizitásukról híresek. Számítsanak arra is, hogy a szállodák kategorizálása nem feltétlenül azonos az európaival.
Az Egypt Air járatszervezése miatt a belső járatok gyakran kora reggel vagy késő este közlekednek.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
5. nap Fakultatív program:
39400

Időpontok Teljes részvételi díjak
 
2024. febr. 6-13.  570.000 Ft + 116.000 Ft (reptéri ill.) = 686.000 Ft  
2024. febr. 20-27.  570.000 Ft + 116.000 Ft (reptéri ill.) = 686.000 Ft  
2024. márc. 12-19.  583.000 Ft + 116.000 Ft (reptéri ill.) = 699.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatokat is) a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedést és a nílusi hajózást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, illetve a hajón teljes ellátással, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket. 

Az utazás során az irodánk jól felkészült idegenvezetője kalauzolja a csoportot, emellett egy helyi idegenvezető is végig jelen van. Tapasztalataink szerint az egyiptomi körutazások sikeres lebonyolításához mindkettőjük munkájára nagy szükség van.

Egyágyas felár: 153.000 Ft 

Baksis: A helyszínen összesen kb. 35 dollár borravalót illik adni. A helyi szolgáltatók ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. 

Vízumdíj: 11.500 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok