Csoportos hajóút - Hajózás az Arab-öbölben

Időpont: , Közel-keleti hajóutak , Közel-keleti hajóutak
Leírás


HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN
Arab emírségek, Katar, Bahrein és Omán gyöngyszemei

Időpontok: 2019. január 26 - február 07.

Az 1001 éjszaka mesevilágába röpíti utasait az MSC LIRICA hajó. Az utazáson különleges módon találkozhatunk az arab világ gyöngyszemeivel, hiszen most hajóval utazzuk be az Arab- és az Ománi-öböl térségét. Megismerkedünk a tradicionális Omán erődjeivel, az Arab-félsziget sivatagjaival, valamint betekintést nyerhetünk a modern és gazdag Emírségek pompájába is.

Utazás:
Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjáratával, a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval.
Elhelyezés: 1 éj Dubajban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban, valamint 11 éjszaka hajón, 2 ágyas, FANTASTICA típusú belső vagy külső ablakos kabinokban, ill. balkonos lakosztályban választás szerint.
Ellátás: a szállodában reggeli, hajón teljes ellátás (étkezés teljes egészében, továbbá italok: reggelihez alapitalok, egész nap jeges víz).


1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás a délutáni órákban Dubajba a menetrend függvényében. Érkezés későeste, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj

DUBAJ a második legfontosabb emírség, amely az Arab-öböl partján kb. 72 km hosszan nyúlik el. Annak ellenére, hogy az ország területének alig 5 %-át foglalja el, jelentősége és ismertsége a legnagyobb az összes emírség között. Autóbuszos városnézés: Burj El Arab Hotel (Dubaj egyik szimbóluma), Jumeriah mecset, Nemzeti Múzeum, Pálma-sziget, Creek öböl. Utazás Deira városrészbe, látogatás a fűszerpiacon, valamint megnézzük az Arany piacot is. A késő délutáni órákban irány a kikötő, BEHAJÓZÁS, szállás a hajón.

3. nap: Sharjah – Dubaj
A napot SHARJAH emírség felfedezésével töltjük. Sharjah Dubajtól észak-keletre helyezkedik el, területét tekintve a harmadik legnagyobb emírség. Elsősorban kulturális központként ismert, de híres az iszlám törvények és hagyományok szigorú betartásáról is. Délután fakultatív programként ellátogathatunk a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa 124. emeletére, valamint a legek sorát folytatva nem maradhat ki a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja sem a programból. Transzfer vissza a hajóra. Este továbbhajózás Abu Dhabi-ba, szállás a hajón.

4. nap: Abu Dhabi
Reggel kikötés ABU DHABI-ban, az egykori kis halászfaluban, amely mára már tündöklő világvárossá nőtte ki magát. A fakultatív városnézés során több olyan látványosságot is felkeresünk, amely világviszonylatban a „legek” közé sorolható. Az Emirátusi Palota a második legdrágább hotel a világon. A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb mecsete, negyvenezer hívőt képes befogadni egyszerre. Érdekes látványosság a Heritage Village (Örökség Falu) Szabadtéri Múzeum, ahol megismerhetjük a sivatagi életet, a kézműves, takács és szakács mesterségei. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

5. nap: Sir Bani Yas sziget
Reggel kikötés SIR BAN YAS SZIGETEN, ami kb. 250 kilométer távolságra fekszik Abu Dhabitól délnyugati irányban. A sziget 160 km2 területű, csaknem felét az Arab-félsziget egyik legnagyobb vadvédelmi rezervátuma foglalja el. A természetvédelmi parkot 1970-ben alapította Abu Dhabi akkori emírje, a parkban hozzávetőleg 10 ezer állat él: sokféle gazella, strucc, zsiráf, hiéna, csimpánz, kardszarvú antilop és gepárd. A szigetnek továbbá 2,4 kilométer hosszú, szépen kiépített strandja van, kiváló hely a strandolásra. A szigeten kínált fakultatív programok csak az MSC hajó szervezésében, magyar kísérő nélkül és helyszínen történő fizetéssel foglalhatóak! Este továbbhajózás, szállás a hajón.

6. nap: Doha
Reggel kikötés Katar fővárosában, DOHÁ-ban. Doha tele csillogó, elképesztő felhőkarcolók százaival, sőt van olyan bevásárlóközpontja is, ahova Velencét felépítették kanálisostól, gondolástól. Óriási ütemben építkezik, hiszen a 2022-es labdarugó VB-t Katar rendezi. Fakultatív félnapos városnézés: Emír Palota (kívülről), Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, erődök, kikötő és természetesen az elmaradhatatlan bazár stb. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

7. nap: Bahrein
Reggel kikötés BAHREIN-ben. Fakultatív városnézés a Perzsa-öböl kis szigetországában: Nemzeti Múzeum (az ország összes látnivalójának kicsinyített mása, valamint Bahrain történelmének bemutatása), Nemzeti Színház, Al-Faith Mecset, Nemzeti Könyvtár, Bab al-Bahrain (Bahrein kapu), Qal’at al-Bahrain, vagyis a Bahrain Erőd. Az erőd alapjait a portugálok építették a 16. században. Az erődről pont rá lehet látni a modern felhőkarcolókra, így egyesül a múlt és a jelen építészete. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

8. nap: Egész napos hajózás az Arab-öbölben
Pihenés, hajózás a tengeren. A hajóút során élvezhetik az MSC Lirica hajó sokrétű szolgáltatásait: fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítményeket, továbbá egy vizi szórakoztató parkot vagy kikapcsolódást az MSC Aurea Spa wellness központban.

9. nap: Khasab
Reggel kikötés az Arab-félsziget csücskében, a Muszandam-félszigeten található, KHASAB városában. A Hormuzi-szorosnál fekvő területet az Arab Emírségek határolja a szárazföldön, ám mégis Ománhoz tartozik. A félszigetnek ezt részét az „Arab Norvégiának” is szokták nevezni, fjord-szerűen tagolt partjai miatt. Fakultatív programként hajózhatunk tradicionális Dhow bárkákon az ománi fjordok között, ahol akár delfinekkel is lehetőségünk van találkozni. Délután továbbhajózás, szállás a hajón.

10. nap: Nizwa – Bahla – Jabrin
Kikötés Maszkatban. Fakultatív kirándulási lehetőség. NIZWA Omán kulturális fővárosa. Látogatás az impozáns erődben, valamint a tradicionális piacot is felkeressük. Továbbutazás az UNESCO Világörökséghez tartozó BAHLA és JABRIN városokba. BAHLA az egyik legrégibb település Ománban, amely a XII. században fővárosa volt a régiónak. JABRIN-ban található az ország egyik legszebb kastélya, ami a XVII. században épült és fafaragásai, fafestményei tették híressé. Délután visszatérés Maszkatba, szállás a hajón.

11. nap: Maszkat
Reggeli után fakultatív program keretében félnapos városnézésre indulhatunk Omán fővárosában, MASZKAT-ban. Látogatás a Kábúsz Szultán Mecsetben (a Közel-Kelet egyik legnagyobb mecsete szigorú öltözködési szabályok betartásával látogatható!), valamint Omán történelmét bemutató Bait Al Zubair múzeumban. Továbbá a városnézés során érintjük még az Al Jalali és Al Mirani erődöket, és a szultáni palotát. Lehetőség lesz sétára a festői szépségű óvárosban és a nagybazárban. Délután továbbhajózás, szállás a hajón.

12. nap: Dubaj
Kikötés Dubajban a koradélutáni órákban. A mai napon pihenhetünk, vagy vásárolhatunk a városban! Szállás a hajón.

13. nap: Dubaj – Budapest

Kora reggel kijelentkezés a hajóról és irány a repülőtér. Hazautazás a reggeli órákban a menetrend függvényében, érkezés Budapestre a déli órákban.


UNESCO Világörökség:
Omán: Bahla, Jabrin
Fakultatív programok részvételi díja magyar nyelvű idegenvezetéssel min. 12 fő esetén:
(a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban utazás előtt 61. nappal kifizetni!)

- Burj Khalifa (124. emelete) transzferrel & Dubai Mall: 60,-USD
- Abu Dhabi félnapos városnézés: 50,- USD
- Doha félnapos városnézés: 60,- USD
- Bahrein félnapos városnézés: 50,- USD
- Dhow túra az Ománi fjordokban: 65,- USD
- Nizwa – Bahla – Jabrin kirándulás: 90,- USD
- Maszkat városnézés: 50,- USD

Vízumdíj:
Qatar: tranzitvízum díjtalan
Emirátusok: vízummentes
Omán és Bahrein: a vízumot a hajótársaság intézi

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon
- transzfereket és a közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal és hajóval
- 1 éj szállást Dubajban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- 11 éjszaka szállást a hajón (MSC Lirica) 2 ágyas, belső vagy külső ablakos kabinokban, illetve balkonos lakosztályban választás szerint
- szállodában reggeli ( 2. napon)
- teljes ellátás a hajón (étkezés teljes egészében, reggelihez alapitalok, továbbá egésznap jeges víz)
- a kirándulásokat a programleírás szerint: 2. napon és 3. nap délelőttjén
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- igény esetén a hajón a külső ablakos-, illetve a balkonos kabin felárát
- kikötői illetéket: 59.100,- Ft (Részvételi díjjal együtt fizetendő irodánkban!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban készpénzben kifizetni vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018. november 25-e!
- kötelező szervízdíjat / borravalót a hajó személyzete és a helyiek számára: 140,- EUR/fő (Helyszínen fizetendő!)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 37.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A változtatás jogát fenntartjuk!

További érintett desztinációk: Hajóutak - Közel-keleti hajóutak - Közel-keleti hajóutak » Egyesült Arab Emirátusok - Körutazások Dubaiban - Körutazás Dubaiban
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás