Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Szilveszter Görögországban 5 csillagos szállodákban 2023-2024

Görögország, Körutazás Görögországban, Körutazás Görögországban Útazonosító: 321919
  • Szálláskategória: Hotel *****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Utazás:


Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

1+1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban az Észak-Macedón Köztársaságban egy 5 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
5 éjszaka Kamena Vourla központjában, a tengerparttól 100 méterre található 5 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. A szobák erkélyesek, tv-vel, telefonnal, hajszárítóval, minibárral felszereltek. A szállodához tartozik egy szép kert, termálvizes úszómedencék, szauna, tornaterem, teniszpálya.
Figyelem: A fenti szálloda Görögországban hivatalosan 5 csillagos besorolású, de Nyugat-Európában inkább erős 4 csillagos szintnek felelne meg.

Ellátás

Félpanzió / a reggeli mindenhol büfé, a vacsora a tranzitszálláson 3 fogásos menü, a görögországi szállodában pedig büfé (svédasztalos). A teljes részvételi díj tartalmazza a szilveszteri vacsorát is, amelynek keretében a szálloda a következőket biztosítja: bőséges büféasztal előételekkel, főételekkel, salátabüfével és desszertekkel; egy pohár pezsgő; zene.

 

1. nap:
Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Kecskemét – Szeged – Újvidék – Belgrád – Niš – Kumanovo útvonalon. Szállás az Észak-Macedón Köztársaságban (1 éj).

2. nap: Tempé-völgy, Thermopülai-szoros
Átkelés Görögországba, utazás déli irányba. Útközben séta a vadregényes Tempé-völgyben (Aphrodité forrás, sziklakápolna), valamint pihenő az ókor egyik leghíresebb csatájának színhelyén, a Thermopülai-szorosnál (Leonidász király szobra, spártai katonák sírfelirata). Szállás egy hangulatos tengerparti kisvárosban, Kamena Vourlában (5 éj). A nap hátralévő részében pihenés.

3. nap: Meteorák, Kalambaka
Szabad program, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Meteorák sziklakolostoraihoz. A hatalmas sziklák tetejére épült bizánci kolostorok közül lehetőség legalább kettő meglátogatására. Több fotószünet után szabad program a sziklák lábainál fekvő hangulatos kisvárosban, Kalambakában.
A fakultatív program ára: 11.700 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

4. nap: Athén
Reggeli után egész napos kirándulás Athénba. Autóbuszos városnézés (őrségváltás, akadémia, egyetem, könyvtár, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu stb.), közös séta az Akropoliszon, majd az Akropolisz Múzeum megtekintése. Ezután lehetőség egyéni barangolásra a Plaka tekervényes utcáin.

5. nap: Delphoi
Kirándulás az ókori Görögország első számú jóshelyéhez, a csodálatos környezetben fekvő Delphoi jósdához. A Parnasszosz-hegységben található szentélyegyüttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban. Visszaérkezés a szállodába délután fél 4 körül.
Este zenés szilveszteri vacsora a hotel éttermében.

6. nap: Kamena Vourla
Újév napján szabad program, pihenés a szállodában.

7. nap: Thesszaloniki
Indulás hazafelé. Útközben ismerkedés Thesszalonikivel, Görögország második legnagyobb városával. Közös séta a legfontosabb nevezetességekhez (Fehér torony, Galerius diadalíve, Szent György-rotunda, Szent Demeter-bazilika stb.), majd szabad program. Szállás az Észak-Macedón Köztársaságban (1 éj).

8. nap:
Hazautazás a Kumanovo – Niš – Belgrád – Újvidék – Szeged – Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
3. nap fakultatív program

+ belépők

11700

Időpont - Teljes részvételi díj
2023. dec. 27-2024. jan. 3.  254.000 Ft + 33.700 Ft (gálavacsora felár) = 287.700 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást félpanzióval (beleértve a szilveszteri zenés vacsorát is), a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az irodánk idegenvezetőjét az indulástól az érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Egyágyas felár: 97.500 Ft 

3. ágy felnőtt kedvezménye: 68.000 Ft 

3. ágy gyerekkedvezménye:  91.000 Ft (12 éves korig) 

Tenger oldali szoba felára: 11.500 Ft / fő 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

 

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy kiskorúak szülő nélküli utazása esetén közjegyző által hitelesített, vagy legalább két tanú által aláírt, hivatalos angol fordítással ellátott magyar nyelvű szülői hozzájáruló nyilatkozatot kérhetnek a határátlépéseknél.
Az EU tagországainak állampolgárai érvényes, kártyás személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be Görögországba, illetve Szerbiába és az Észak-Macedón Köztársaságba, melynek a hazaérkezés dátumához képest még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
4.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:10 – Kecskemét M5 és 52-es (dunaföldvári) út kereszteződése, OMV benzinkút
8:40 – Szeged MOL benzinkút az 55-ös út mentén (Kálvária sugárút 96)
 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok