ÚJ-ZÉLAND - AUSZTRÁLIA

Időpont: 2019-02-27, Ausztráliai és új-Zélandi hajóutak, Ausztráliai és új-Zélandi hajóutak
Kategória: Időtartam: Ár:

Belső kabinban 15 éj 1369000.00 Ft/fő, Belső kabinban, Teljes ellátás, 2 felnőtt

Balkonos kabinban 15 éj 1519000.00 Ft/fő, Balkonos kabinban, Teljes ellátás, 2 felnőtt

Leírás

Leírás:

ÚJ-ZÉLAND-TASMANIA-AUSZTRÁLIA

Kinek ajánljuk ezt a két hetes kényeztető hajóutat? Minden kalandvágyó, kíváncsi világjárónak, aki érdeklődik a maori kultúra iránt és fogékony az egyedülálló természeti környezet csodákra. De azok sem fognak csalódni, akik Új-Zéland hangulatos városait szeretnék felfedezni. Míg a hajó kikötőről kikötőre halad, a fedélzeten ezernyi színes program, sportolási lehetőségek hosszú sora, remek éttermek, színházi előadások teszik még emlékezetesebbé a pihenést.

1- 2. nap

Budapest - Auckland, Új-ZélandSzerda, február 27, Csütörtök, február 28.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Aucklandbe.

3. nap

Auckland, Új-Zéland

Péntek, március 1.

Megérkezés Aucklandbe a kora reggeli órákban. Érkezés után félnapos városnézés keretében ismerkedés a másfél millió lakosú Auckland városával, mely az ország kereskedelmi és kulturális központja. A kedvező földrajzi adottságokkal rendelkező város, vulkanikus kúpjaival, termőföldjeivel igazán változatos látványt nyújt. Az autóbuszos városnézés során látható az Auckland Birtok és Téli kert, amely az 1900-as évek elején nyitotta meg kapuit és számtalan ritka és látványos növényfajnak ad otthont. Parnell, a takaros és elbűvölő városrész Auckland legrégibb külvárosa, utcáin hangulatos éttermek, kávézók, galériák és butikok sorakoznak. Itt található a Parnell Rózsakert is, ahol több mint 5000 illatos rózsa színkavalkádja fogadja a látogatókat. A következő látnivaló a Mission-öböl és misszió ház, valamint a Michael Savage emlékmű, melyet Donner Tibor magyar származású építész és társa Anthony Bartlett tervezett. Transzfer a szállodába, majd ebéd (ital nélkül) a Skycity épületében, mely gyalogosan közelíthető meg. Délután szabadprogram. Szállás Aucklandben.

4. nap

Auckland, Új-Zéland

Szombat, március 2. Indulás: 18.00 óra.

Reggeli a szállodában, majd félnapos panorámás városnézés Aucklandben, amely során látható a Ellerslie lóversenypálya, ahol 1857 óta rendeznek versenyeket és Erzsébet Királynő is meglátogatta új-zélandi utazása során. A következő látványosság a ,,vállfa", a nyolc sávos Harbour Bridge, Új-Zéland leghosszabb hídja, mely ,,becenevét" formája miatt kapta. A hídról lenyűgöző a kilátás Takapunára, a külváros élénk tengerpartjára és Devenportra, a kis tengerparti falura. Visszafelé a Westhaven kikötő mellett halad az út, ahol több száz kis vitorláshajó horgonyoz. Kora délután bejelentkezés a Majestic Princess fedélzetére, mely a Princess Cruises legújabb hajócsodája és 2017-ben bocsátották vízre. Ismerkedés a hajó szolgáltatásaival. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Tauranga, Új-Zéland

Vasárnap, március 3. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Tauranga a maori hagyományok iránt érdeklődők kedvelt helye. A kikötőváros mezőgazdasági központ, mindössze másfél órányira Rotoruától, az ország első számú turistacélpontjától. Fő vonzereje a geotermikus aktivitás, a gejzírek, hőforrások és más utóvulkáni jelenségek. A Te Puia Termális Rezervátum sármedencék és gejzírek látványos földe, a Rainbow Springs parkban pedig kristálytiszta medencékben, és gyönyörű zöld növényzetben változatos helyi hal és madárfajokat figyelhetünk meg.

6. nap

Tengeren

Hétfő, március 4.

Ez a nap a felhőtlen pihenésről, a hajó kényeztető szolgáltatásainak felfedezéséről szól. A Majestic Princess fedélzete igazán egyedi élményt nyújt. A fitnesztermek, úszómedencék, könyvtár, kávézók, üzletek, éttermek és különböző szórakozási lehetőségek között mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat. A 8 méterrel az óceán fölött emelkedő, a hajó peremén is túlnyúló üvegpadlós sétáló (The Seawalk) nemcsak lélegzetelállító panorámát kínál, de egyedülálló látványossága is az ,,úszó szállodának".

7. nap

Wellington, Új-Zélenad

Kedd, március 5. Kikötés: 09.00 óra. Indulás: 19:00 óra.

A város nevét első hercegéről, az ír származású Arthur Wellesley Wellington-ról kapta, aki a waterlooi csatában a Napóleont legyőző szövetségi csapatokat vezette. Wellington a sziget politikai központja, valamint fontos helyszíne a színház- és filmiparnak. A Te Papa Múzeum, melynek neve annyit tesz maori nyelven: ,,e föld kincseinek helye" kihagyhatatlan. Itt van kiállítva a hatalmas méretei miatt különleges 4,2 méter hosszú és 495 kilogrammos preparált tintahal. A siklóvasutat is kár lenne kihagyni, persze csak miután megnéztük a Parlament épületét. Érdekesség a Magyar Millennium Park a város északi részén. Számos éttermet, galériát, kulturális programot is találhatunk a fővárosban. Wellington városának leglenyűgözőbb panorámája a Mount Victoria tetejéről élvezhető.

8. nap

Akaora, Új-Zéland

Szerda, március 6. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 18.00 óra

Az északi sziget keleti partján, a Hawke-öbölben található Napier, egy kis város, mely a látványos art deco építészetéről híres. A város jelentős része egy 1931-es földrengésben elpusztult. Az újjáépítés időszaka egybeesett a rövid életű art deco korszakkal, ennek eredményeként Napier építészete jelentősen különbözik a világ más városainak építészeti stílusaitól. De nem csak e miatt imádnivaló hely. Az ország második legnagyobb borvidéke is itt van, a mediterrán klíma kedvez a szőlőtermesztésnek. Na meg az olivának, amelyből kiváló minőségű olajat préselnek, ami tökéletesen passzol a helyi kézműves sajtokhoz.

9. nap

Dunedin, Új-Zéland

Csütörtök, március 7. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 18.00 óra

A várost a ,,Dél Edinburgh-jának" is nevezik, a skótok hagyatéka ma is felfedezhető az utcanevekben és a kőépületekben. Számtalan látnivalója mellett itt található a Guinness Rekordok Könyvében ,,a világ legmeredekebb utcájaként" jegyzett Baldwin Street is, mely nem az egyetlen lejtős utca Dunedinben. A város utcahálózatát Londonban tervezték, földrajzi adottságainak felmérése nélkül. A városban Robert Burns szobra áll, párolnak itt kitűnő minőségű whiskey-t és kilt-ért sem kell Skóciáig menni. A város tengerpartja hosszú, világos homokkal borított, hullámoktól ostromolt kiváló strand.

10. nap

Fjordland Nemzeti Park, Új-Zéland

Péntek, március 8. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra.

A reggeli órákban érkezés a Fjordland Nemzeti Parkhoz, amely Új-Zéland legnagyobb nemzeti parkja. Felszínét az erős jégáramlások formálták és vájták ki évezredekkel ezelőtt. A Fjordland látványa mindig lenyűgözi az utazókat, ez Új-Zéland egyik legdrámaibb és legszebb vidéke. A hajó a fjordok között halad el, így a fedélzetről megcsodálható a park és a Milford Sound, Új-Zéland leghíresebb fjordja is, melynek meredek, akár 1500 m magas sziklafalai és vízesései lélegzetelállító látványt nyújtanak.

11. nap

Tengeren

Szombat, március 9.

A megannyi látnivaló feldolgozására és ,,kipihenésére" remek alkalom a hajó fedélzeti szolgáltatásainak és élményeinek kipróbálása. A Majestic Princess a hajótársaság legújabb tagja, ahol a Princess-család többi tagjához hasonlóan az elegancia dominál innovatív megoldásokkal kiegészülve. Ilyen például a Princess Live! interaktív stúdió és a Chef's Table Lumiere étterem.

12. nap

Tengeren

Vasárnap, március 10.

Egész napos hajózás Hobart felé. A kényelemről az 1100 fős személyzet, a szabadidő tartalmas eltöltéséről vidám animációs programok, látványos revüműsorok, üzletek, kényeztető masszázsok, frissítő pancsolások gondoskodnak.

13. nap

Hobart, Tasmánia

Hétfő, március 11. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra.

Érkezés a kora reggeli órákban Tasmania fővárosába, Hobartba. Ausztrália legnagyobb szigetének egy része szinte érintetlen ősvadon, rohanó folyókkal, nagy hegyekkel, erdőséggel. Hajdan fegyenctelepeket tartottak itt fenn a száműzött bűnözők számára, napjainkban viszont Ausztrália egyik legnyugodtabb állama.

14. nap

Tengeren

Kedd, március 12.

Pihenés és kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Aki még nem fedezte fel a fenséges óceánjáró minden fedélzeti szolgáltatását, annak itt az idő, hogy bepótolja. A Movies Under The Stars moziélménye a csillagos ég alatt örvendezti meg a vendégeket a legújabb mozifilmekkel, a Sanctuary ,,szentélyében" a felnőtt vendégek pihenhetnek és napozhatnak hűsítő italokat kortyolgatva felár ellenében. De Tai Chi, esti műsorok és tánc, vagy a Watercolor Fantasy zenélő és ,,táncoló" szökőkútja is a Majestic Princess pazar szolgáltatásainak része.

15. nap

Sydney, Ausztrália

Szerda, március 13. Kikötés: 07.00 óra.

Kikötés a reggeli órákban Sydney-ben, a világ egyik legnagyszerűbb és legélhetőbb városában. Fekvése, kellemes klímája, mintegy 100 aranyhomokos tengerpartja, csillogó kikötője, gyönyörű viktoriánus kori épületei, zöldellő parkjai és a közel 30 000 árnyékot és oxigéndús levegőt adó lombos fa mind hozzájárul a város ragyogó szépségéhez. A hajóról történő kijelentkezést követően autóbuszos városnézés Syndey-ben: utazás a Mrs Macuaries Chair kilátóhoz és a The Gap sziklához. Ezt követően a 16 hektáros Hyde Park megtekintése, mely a legrégebbi nyilvános park Ausztráliában. Az angol gótikus stílusú Szűz Mária katedrális, majd az eredetileg kórházként működött Parlament, végül a világhírű Bondi Beach megtekintése, ahol az időjárás függvényében pihenésre, fürdőzésre is alkalom nyílik. A program után transzfer a szállodába.

16. nap

Sydney, Ausztrália

Csütörtök, március 14.

Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Kék-hegységhez. A sűrű eukaliptusz erdőkkel borított hegy kék színe az eukaliptuszok által kibocsátott illóolaj párájától származik, ami távolról nézve kékbe burkolja a vidéket. Útközben megálló a Featherdale Wildlife Parkban, ahol többek között egzotikus madarak, kenguruk, emuk, tasmán ördögök, koalák fogadják a látogatókat. A következő megálló a Visszhang csúcs, amely remek kilátást nyújt a Három Nővér sziklára. Egy rövid séta után ebéd a Kilátó Étteremben. Továbbutazás a Scenic World-höz. A XIX. század végén épület Katoomba kábelvasút a világ legmeredekebb vasútja. Utazás kábelvasúttal, majd libegővel a völgy túloldalára, ahol autóbusz várja az utazókat. Visszaindulás Sydney-be, áthaladva a Sydney Olimpiai Parkon. Szállás Sydney-ben.

17. nap

Sydney, Ausztrália

Péntek, március 15.

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a mintegy 15 000 hektáron elterülő Ku-ring-gai Nemzeti Parkba, ahol a Guringai törzs élt egykor. A West Head kilátóhelyről lélegzetelállító látvány fogadja a látogatókat. Innen rövid sétára láthatók az egyes feltételezések szerint többszáz éves aboriginal sziklametszetek. A kirándulás során a környék híres tengerpartjaival ismerkedhetnek meg az utazók. Manly Beach-en fürdőzési lehetőség a kristálytiszta óceánban, majd szabadidő. Visszautazás a szállodába.

18. nap

Sydney, Ausztrália

Szombat, március 16.

Reggeli a szállodában. Délelőtt szabad program, majd az ikonikus Sydney Operaház megtekintése belülről is. Az UNESCO világörökség részét képező, különleges formájú épület egész évben széles körű programoknak ad otthont. A Sydney Operaház a XX. század egyik legkiemelkedőbb építészeti alkotása, amely mind formájában, mind szerkezetében ötvözi a kreativitást és az innovációt. Több mint 10 évig épült, építészét, a dán J?rn Utzont a Sydney kikötőjében ringatózó vitorlások ihlették meg az egyedi forma megálmodásában. A program után ebéd, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre.

19. nap

Budapest

Vasárnap, március 17.

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. február 27. - március 17. (11 éjszaka hajón, 1 éjszaka Aucklandben, 3 éjszaka Sydneyben)

Vízum: az új, biometrikus bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak. A beutazáshoz érvényes ETA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megkérni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza. Vízum ügyintézés díja: 8.000.- Ft.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Auckland / Sydney - Budapest útvonalon, turista osztályon,

transzferek autóbusszal,

1 éjszakai szállás Aucklandben reggelivel,

11 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában,

teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást),

a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,

3 éjszakai szállás Sydneyben reggelis ellátással,

két félnapos városnézés Aucklandben,

két félnapos és két egész napos kirándulás Sydneyben,

magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 219.000,- Ft /fő,

a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (170 USD/fő)

baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

útlemondási biztosítás,

fakultatív kirándulások.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Az ár tartalmazza:

Indulási időpontok:

2019. február 27. (11 éjszaka a hajón, 1 éjszaka Aucklandben, 3 éjszaka Sydneyben)

Hajótársaság: Princess CruisesÚtvonal:
Auckland, Új-Zéland |Tauranga , Új-Zéland | Wellington, Új-Zéland | Akaora, Új-Zéland | Dunedin, Új-Zéland | Fjordland Nemzeti Park, Új-Zéland | Hobart, Tasmánia | Sydney, Ausztrália

További érintett desztinációk: Hajóutak - Ausztráliai és új-Zélandi hajóutak - Ausztráliai és új-Zélandi hajóutak » Új-Zéland - Körutazás Új-Zélandon - Körutazás Új-Zélandon
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás