Isztambultól Antalya-ig -Körutazás

Időpont: 2019-03-29, Isztambul, Isztambul
Kategória: Időtartam: Ár:

2 ágyas szoba 7 éj 99990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli

2 ágyas szoba 7 éj 109990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli

2 ágyas szoba 7 éj 119990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli

2 ágyas szoba 7 éj 129990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli

2 ágyas szoba 7 éj 139990.00 Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli


Leírás

Leírás

1. NAP | Érkezés Törökországba
Repülés Törökországba átszállással. Kollégánk a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Két éjszakára szállás Isztambul környékén.

2. NAP | Isztambul - a mesés metropolisz
Isztambulban, a Boszporusz büszke nagyvárosában elbűvölő módon keveredik a keleti mesék és a mai kor világa. Sziluettjét titokzatos minaretek, a Boszporuszon átívelő függőhíd, az Aranyszarv-öböl opálos víztükrén úszó hajók határozzák meg. A reggeli után az egykori Hippodromhoz látogatunk el, mely gyülekezési helyként szolgált. Itt megtekintünk három ókori emléket. Emellett meglátogatjuk még a káprázatos Kék Mecsetet, melyet az iszlám világ kiemelkedő szent helyeként tartanak számon. Jellegzetessége, hogy egyedülálló módon hat minarettel rendelkezik. Felkeressük a Topkapi palotát, mely évszázados méltóságában a Szeráj-csúcsról tekint le, az Aranyszarv-öböl, és a Márvány-tenger között. Falai között szultánok éltek. A szeráj ma is az egykori oszmán birodalom erejét sugározza, és kincseit őrzi. Lehetőségünk adódik élvezni az Egyiptomi Bazár, vagy más néven Fűszerpiac egzotikus nyüzsgését, színeit és illatait. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP | Fakultatív: Boszporusz hajóút - Trója - Ayvalik
A reggeli után fakultatív program: varázslatos hajóút a Boszporuszon. A két part, Európa és Ázsia között között szeli hajónk a hullámokat, míg csodálattal adózhatunk a múlt és jelen megkapó, harmonikus együtt létezésének, a ragyogás és a letisztult szépség kontrasztjának. A távolban számos festői homlokzat, impozáns erőd, mesés palota körvonalai rajzolódnak ki. Továbbutazás, Canakkale vár ránk, Homérosz Iliászának színhelye. Ezen a misztikus-időtlen helyen megelevenednek előttünk a trójai háború hősei, az Iliász és Odüsszeia legendás alakjai. Tróját sokáig csak misztikus történetek fiktív helyszíneként tartották számon, míg a német Heinrich Schliemann bele nem fogott a 19. században régészeti ásatásaiba. Ennek eredményeképpen fedezhetjük ma itt fel a városfalakat, tornyokat, szentélyeket, melyek évszázadokon keresztül rejtőztek az emberiség elől. Innen továbbutazunk Ayvalikba. Szállás Ayvalik környékén.

4. NAP | Pergamon - Kusadasi
A csodaszép tengerpart vonalát követve utazunk Pergamonba. Többek között az Akropoliszt és az ókor legmeredekebb színházát, a Zeusz-oltár alapzatát, a szentélyt, és az egykori világhírű könyvtár maradványait tekintjük meg. Ez volt az alexandriai mellett korának legnagyobb könyvtára. Itt találták fel a pergament is. Ezután továbbutazunk Kusadasiba. Szállás Kusadasi környékén.

5. NAP | Efezus - Pamukkale
Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése vár ránk a mai napon. Az antik világ életre kel a szemük előtt, megcsodálhatjuk a múlt titkait őrző agorát, az Arkadiana utat, a termálforrásokat, Domiciánus templomát, a tágas színházat (mely a legnagyobbak közé tartozott, 25.000 fő befogadására volt alkalmas), a Celsus könyvtárat. Folytatjuk utunkat a Meander-völgyön át Pamukkale felé, melyet Gyapotvárnak is becéznek, és az UNESCO Világörökség része. A gyógyvíznek köszönhetően megkapó szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki. Ez a lenyűgöző természeti csoda már az ókorban vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel termálvizében. Szállás Pamukkaléban.

6. NAP | Hierapolis - Antalya
Ezen a napon a fénykorát a Római Birodalomban élő, Hierapolis város fenséges romjait tekintjük meg. A Kr. e. III. századból származó Apolló-szentély és a római színház fenséges látványt nyújt. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerheti a török szőnyegszövés egész folyamatát. Szállás 2 éjszakára Antalya környékén.

7. NAP | Antalya - Karpuzkaldiran - vízesés
Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a ,,rovátkolt" Yivli Minaretet, az óratornyot, és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezen kívül alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer-és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

8. NAP | Hazautazás Magyarországra
A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Hazautazás átszállással.

FONTOS INFORMÁCIÓK:
Javasoljuk a Kultúracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, és idegenvezetést.
Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje változhat, fel is cserélődhetnek! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatások
Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
Repülőtéri illetéket
Transzfereket:
Szállást 3 és 4 * nívós hotelekben svédasztalos reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérőt

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Vacsoracsomag: 26.990 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 3.700 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.520 Ft/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 49.990 Ft/fő

Fakultatív programok

Hotel

Járatok

További érintett desztinációk: Törökország - Isztambul - Isztambul » Törökország - Török Riviéra - Antalya
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás