Görög pillanatok csoportos hajóút

Időpont: 2019-09-15, Földközi-tengeri hajóutak , Földközi-tengeri hajóutak
Kategória: Időtartam: Ár:

Balkonos Fantastica kabin 7 éj 411000.00 Ft/fő, 2F

Leírás


Nagyszerű mediterrán barangolás vár Önre - Olaszország partjaitól a meseszép Kotor városáig (Montenegró). A minden földi jóval felszerelt MSC Magnifica fedélzetén egyetlen pillanatig sem fog unatkozni, a kikötőkben pedig a térség legszebb városait, legismertebb látványosságait és rejtett kincseit fedezheti fel. Tengerre!

1. nap
Az elutazás izgalmas reggelén a csoportot már a hajnali órákban várja a busz Budapesten, hogy néhány órával később már az Adria királynőjének partjainál álljon meg. A délelőtti érkezést követően bejelentkezés és a kabinok elfoglalása következik - az ebédet már az MSC Magnifica fenséges fedélzetén fogyaszthatják el a hajó mesterszakácsainak ételkölteményeiből!
 

2. nap
A mesés dél-olasz tájakat egy Bariban tett, fakultatív* kiránduláson is felfedezheti. A program a világhírű Alberobelloba kalauzol el - ám már a kikötő elhagyása után érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket, hiszen a busz a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog, a tenger és a hegyek csodaszép ölelésében...
Alberobello jellegzetes trullóiról ismert a leginkább. A habarcs nélkül épült, köralakú, süveges tetejű kőházak után a hasonlóan egyedi stílusban épület St. Antonio templom a következő állomás. A különleges hangulatú környéken szabadon barangolhat, majd a busz hasonlóan gyönyörű útvonalon visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen érkezett...
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem tudnak részt venni.
 

3. nap
Fedezze föl az Olimpia bölcsőjét, barangoljon gyönyörű ókori görög helyszíneken fakultatív* kiránduláson! A csoport Katákolon kikötőjéből busszal érkezik a közeli Olümpiába, ahol szó szerint egymást érik az ókor csodái. A fenséges Zeusz templom, a hippodrom és a gümnaszium megtekintése után az időszámításunkat megelőző éra egy igazi csodája következik: az Olümpiai stadion, melynek mérete lenyűgözőek! Egy-egy nagyobb sportverseny alkalmából akár 40 ezer néző is helyet foglalhatott itt...
A csapat innen a Régészeti Múzeumba indul, ami fennállása közel félévszázada során tekintélyes gyűjteményre tett szert a környék fantasztikus ókori kincseiből. Klasszikus szobrok, gyönyörű bronz és agyag használati tárgyak várják a látogatókat! A kirándulás végén a csoport busszal indul vissza a katákoloni kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A múzeumban vaku használata tilos!
 

4. nap
Barangolja be a sokak szerint legszebb görög szigetet, Szantorinit fakultatív* kirándulásunkon! A kiránduláson nem csak gyönyörű tájak, történelmi-kulturális csemegék várják, de finom borokkal és a környék termésének és konyhájának színe-javával is megismerkedhet. Kalandra fel!
A csoport Akrotiri ősi városában kezdi a sziget felfedezését - ezt a települést sokan Platón Atlantiszával is összefüggésbe hozzák... A virágzó települést ugyanis egy hirtelen természeti katasztrófa, egy gigantikus erejű vulkánkitörés pusztította el. Olaszországi sorstársához, Pompeiihez hasonlóan a vulkáni hamu itt is megörökítette a városban található csodálatos mozaikokat és fantasztikus történelem előtti épületeket, melyeket a csoport is megtekint.
A közel másfél órás látogatást követően a csoport Fira irányába veszi az utat. Szantorini fővárosát szabadidő keretében barangolhatja be. A városban lehetőség lesz felfedezni a csodálatos görög konyha ízeit (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza!). Gyönyörködjön a mesés környezetben, a lenyűgöző ikerszigetek, a Kamenisz látványában, mielőtt tovább indul a csoport Oiába. A világszerte ismert kék-fehér házikóktól színes faluban a csoport a híres szantorini borokat is megkóstolhatja egy helyi borászatban - ott készült finomságok kíséretében. A busz innen az Athinioszi kikötőbe viszi az utazókat, majd egy hangulatos motorcsónakos utazással érik el a tengerjárót.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.
 

5. nap
Pireusz: az ókori és a modern Athén kikötője is - miközben a kettő közt évszázadokon át volt elhanyagolva...
Lépje át az ősi-új tengeri kaput és vegyen részt egy fakultatív* kiránduláson (kb. 5 óra), melyen a görög főváros hangulatos forgatagát ismerheti meg. A csodálatos Athén egy élettől pezsgő, modern metropolisz, miközben évezredek örökségét is hordozza. A városban szinte minden lépés az ókor egy-egy újabb csodájához és hagyatékához vezet: ez itt a demokrácia és Európa bölcsője is. A kirándulók az impozáns Akropoliszt is felkeresik. A lenyűgöző helyszínen (150 méterrel a város felett fekszik) álló meseszép rom mellett így fantasztikus panorámát is láthatunk az egész környékre. Jó időben (márpedig itt az évnek ebben a szakában általában az van) több tíz kilométerre is ellátni. A Parthenón is itt áll, a hatalmas templom falai között az ókorban Pallasz Athénét, a bölcsesség istennőjét tisztelték…
Az út végén rövid szabad program várja Önt, amikor szuvenír vásárlásra is nyílik lehetőség.
 

6. nap
Korfu szigete a legendák szigete. Ez volt a hős Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása, a római korban vad kalózok állandó támadásait kellett az itt élőknek elszenvedniük - szerencsére ma már sokkal békésebb oldalát mutatja ez a gyönyörű táj! Vegyen részt egy fakultatív* kiránduláson, amely az Ahílio palotát barangolja be!
A meseszép környezetben található palotának magyar kötődése is van - ez volt az idehaza is rendkívüli népszerűségnek örvendő Sissi királynő kedvelt rezidenciája. A monumentális épület a filmrendezőket is megihlette, itt forgatták többek között a James Bond széria „007 - Szigorúan bizalmas” című részének kaszinói jeleneteit. A palotát majd Korfu városát is bebarangolhatja, mielőtt a csoport visszatérne a kikötőbe.
Fontos információ: kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt!
 

7. nap
Középkori romantika az egyik legszebb balkáni városban - Kotor pontosan ezt nyújtja Önnek! A szinte érintetlen középkori állapotában fennmaradt települést Ön is megismerheti fakultatív* kirándulásunk keretében. A csoport az UNESCO Világörökség részének választott településen a Tengerészeti Múzeumot is felkeresi, és bebarangolja a szűk utcák, hangulatos terek aszimmetrikus kavalkádját, mielőtt Perast városa felé venné az irányt.
Itt a tengerparton épült, színpompás paloták és házak egy hajdan volt korszak dicsőségéről árulkodnak: a város évszázadokon át volt bátor - és vagyonos - tengeri kereskedők otthona. A kirándulók egy igazi kuriózumot is felfedezhetnek: a Sziklák asszonya templom egy mesterséges szigeten áll, a gyönyörű Boka-öböl közepén (választható programpont). A környék felfedezését követően tér vissza a csoport a hajóra.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt! Perastban a Sziklák asszonya templom helyett a város önálló felfedezése is választható.
 

8. nap
Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki a kora reggeli órákban. A kabinok elhagyását követően indul a busz Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is felejthetetlen élményekkel gazdagabban tér majd haza. Bízunk abban, hogy a mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!
 

 
*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok

További érintett desztinációk: Hajóutak - Földközi-tengeri hajóutak - Földközi-tengeri hajóutak
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás