Kora őszi vakáció csoportos COSTA SMERALDA mediterrán hajóút

Időpont: , Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak
Leírás

1. nap
Budapesten a csoport busszal indul Bécs felé, ahonnan repülővel utaznak Genovába. Innen transzferjárat szállít a savonai kikötőbe, ahol már indulásra készen vár a Costa Smeralda! Becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása - majd a tengerjáró az esti órákban kifut a kikötőből.

2. nap
Rövid: Kulturális, városnéző program, tengerparti programlehetőséggel ? Egy hangulatos francia halászfalu, Cassis a Cote d'Azur-on* ? Egésznapos (kb. 7 óra) program*
Leírás: Fedezzen fel egy bájos francia halászfalut, barangolja be Cassis belvárosi részét és csodálatos tengerpartját ezen a fakultatív* kiránduláson! A csoport útja előszőr a varázslatos francia riviéra legismertebb városába, Marseille-ba vezet, melyet buszos városnéző kiránduláson ismerhet meg. Majd a buszról vonatra váltanak, és a szomszédos, szintén tengerparti települést már ezzel érik el. Az elbűvölő francia falu pasztellszínű házai a Cőte d'Azur legnyugatibb pontján jelölik ki. A városka fantasztikusan szép öble a tengerpartot csipkéző, meredek sziklákról is nevezetes. A település központjában tett séta után szabadidő és ebédszünet (árát a részvételi díj nem tartalmazza) következik. Ekkor van lehetőség némi időt a tengerparton napozással is eltölteni. A kirándulás végén ismét vonatra szállnak, majd a kikötőbe autóbusszal utaznak a résztvevők.
Fontos megjegyzés: az oda- és visszaút irányonként kb. 75 percet vesz igénybe.

3. nap
Rövid: Félnapos (kb. 4 óra) városnéző program* ? Montju?c-hegy* ? Diagonal és Sagrada Família* ? Gótikus-negyed* ? Poble Espanyol szabadtéri múzeum*

Leírás: Tartson velünk egy fakultatív* kirándulásra, amely a katalán főváros világhírű nevezetességeihez kalauzolja el Önt! Modern és mára klasszikussá vált művészek lenyűgöző alkotásai, történelmi nevezetességek, fantasztikus panoráma és káprázatos építmények várnak arra, hogy felfedezze azokat! A kirándulás első megállója a Montjuic hegy: a jubileumi, 25. nyári olimpiai játékok központi helyszínéről csodálatos panoráma nyílik városra és tenger által uralt környékére. A hegyről a déli városrész felé veszik az irányt (Avenida Diagonal), ahol Antoni Gaudí máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família templom áll. Itt az építési munkálatok soha nem pihennek, a csoport a neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg, majd a szomszédos gótikus negyedben (Barrio Gótico) barangolnak egyet. A varázslatos hangulatot árasztó, középkori városrészben egymást érik a látnivalók. Ezek közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Végül az utolsó megállóhoz visszakanyarodnak a Montjuic-hegyre. A Poble Espanyol szabadtéri múzeum az 1929-es Világkiállításra épült. Az egyedi intézmény célja az volt, hogy az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő. A faluként bebarangolhat múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4. nap
Rövid: Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott* ? Serra de Tramuntana* ? Valldemossa* ? Spanyol falu* ? Palma de Mallorca óvárosa*

Leírás: A látogatók szerint Mallorcán kihagyhatatlan az elbűvölő Serra de Tramuntana hegy, ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik a szigetre és nyugodt, kék tengerre. Vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon és fedezze fel a varázslatos helyszínt! A kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához: itt a völgyekben megbúvó, varázslatos falvak és fantasztikus panoráma várja a csoportot. A következő megálló Valldemossa, a városban némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van. A macskaköves sikátorokban bolyongva évszázados templomokra bukkanhat. A helyi művészek aprócska boltjaiba betérve pedig a híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.
A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Ebben a páratlan gyűjteményben egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát. Az országból széltében-hosszában összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a belvárost, ahol a helyi különlegességeket kínáló boltok kínálatát is szemrevételezheti. Végül visszatérés a hajóra.

5. nap
Az olasz partok felé hajózva egész nap Önre vár, hogy a Costa Cruises zászlóshajójának tengernyi programkínálatában alaposabban is elmélyedjen! A csodálatosan szép hajót úgy tervezték, hogy a hagyományaira büszke cég hírnevét öregbítse, az utazóknak pedig hamisítatlan mediterrán életérzést kínáljon.
Fedezze fel a csodálatos konyhákat, a fedélzeten jobbnál jobb éttermek közül válogathat. Ajánljuk figyelmébe a fúziós, csendes-óceáni ízeket mediterrán fűszerekkel vegyítő extravagáns éttermet. Ha hagyományosabb fogásokra vágyik, a konyhákban ezekkel is szolgálhatnak - az olasz pizzák például kihagyhatatlanul finomak! A Bruno Barbieri-ben pedig 8 Michelin csillagos mesterszakács által összeállított, 12 fogásos vacsora kerül terítékre! A szomjas utasokat tucatnyi bár, club és pub várja - az Angelo Poretti Pubba kötelező betérni, itt több, mint 100 éves hagyományra visszatekintő receptúra alapján készülő olasz sörkülönlegességet kóstolhat.
A finom falatok után adja át magát a felhőtlen szórakozásnak. Ha sportolna, a labdajátékoktól (röplabda, kosár, foci vagy akár: golf) a jógán át az erősítésig tucatnyi lehetőség közül válogathat. A gondtalan kikapcsolódásról a wellness részleg, gőzfürdők és szaunák gondoskodnak. A kisebbeket tematikus játszóházak, izgalmas foglalkozások várják, a tinédzserek, kamaszok pedig nekik szóló klubokban saját kortársaikkal élvezhetik a programokat.

6. nap
Rövid: San Pietro sziget felfedezése * ? Cixerri síkság és Vesme kikötő* ? San Pietro sziget* ? Carloforte óváros, sikátorok és a tengerpart*

Leírás: Várjuk Önt egy varázslatos fakultatív* kirándulásra, ahol felfedezheti a csodálatos San Pietro sziget mesés természeti tájait és Carloforte város színes forgatagát. A csoport utazása Cagliariban kezdődik, a városból egy nagyjából másfél órás út vezet a csodálatos és buja Cixerri síkságon át, egészen a Vesme kikötőig. Itt a buszt kompra cserélik: irány San Pietro szigete! A valamivel több, mint félórás utazást követően érkezés Carlofortébe, a sziget központi városába, melyet még a ligurok alapítottak a 18. században. Az itt élők a mai napig jellegzetes akcentussal beszélik az olasz nyelvet, a helyi konyhán pedig a még az észak-afrikai térségek hatása is érezhető (a város alapítói a mai Tunézia területéről érkeztek). Az óvárosi rész és a tengerpart lenyűgöző - a környéket némi szabadidő keretében önállóan is felfedezheti. A csoport a megbeszélt időben ismét találkozik, majd a Vesme kikötőn keresztül utazás a hajóhoz.

Megjegyzés: a résztvevők szám korlátozott, ajánljuk, hogy időben foglalja le helyét, amennyiben ezen a kiránduláson részt szeretne venni.

7. nap
Rövid: Egész napos kirándulás Rómában* ? Colosseum* ? Trevi szökőkút* ? Pantheon* ? Piazza Navona* ? Szent Péter tér és Szent Péter bazilika*

Leírás: Isten hozta Rómában, az Örökvárosban ahol az európai civilizáció bölcsője ringott! Tartson velünk egy fantasztikus, egésznapos kirándulásra, melynek során az évezredes település több arca is feltárulkozik: az ókori birodalom lélegzetelállító központja és az élettől pezsgő, modern nagyváros is. A fakultatív* programon résztvevők busszal (és részben gyalogosan) keresik fel a város legismertebb nevezetességeit. A kikötőből a csoport útja először a város ikonikus épületéhez, a Colosseumhoz vezet. A Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Innen gyalogszerrel folytatódik az út: a séta célpontja a Trevi szökőkút, melyet filmekből és regényekből is jól ismerhet. A lenyűgöző, barokk látványosságnál rendszerint tömegek állnak sorban, hogy két pénzérmét dobhassanak a kútba. Az egyiket azért, hogy visszatérjen még Rómába - a másikat pedig saját kívánsága teljesüléséért...
Majd a Pantheon következik, amely az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke, egy templom, ahol az ókori rómaiak minden általuk ismert istenséget tiszteltek. A Piazza Navona a város egyik lenyűgöző központja melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.
A délutánt a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltheti el. A keresztény világ legnagyobb temploma Vatikán állam legismertebb szimbóluma, melyet a hagyományok szerint Szent Péter sírja fölé emeltek. Belsejét olyan felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek díszítik mint például a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

8. nap
v1. (Savona-Genova: busz, Genova-Bécs: repülő) A hajó a reggeli órákban köt ki Savonában. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Genova felé, ahonnan repülővel Bécsbe utaznak, majd az osztrák fővárosból buszokkal indulnak vissza Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos, bő egy hetes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utasai közt üdvözölhetjük majd!

v2. (Savona-Bécs: repülő) A hajó a reggeli órákban köt ki Savonában. A kabinok és a hajó elhagyását követően repülővel Bécsbe utaznak, majd az osztrák fővárosból buszokkal indulnak vissza Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos, bő egy hetes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utasai közt üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Részvételi díj nem tartalmazza

illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

További érintett desztinációk: Hajóutak - Földközi-tengeri hajóutak - Nyugat-Mediterrán hajóutak
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás