Ázsia varázsa csoportos Távol-keleti hajóút

Időpont: 2020-11-19, Távol-keleti hajóutak, Távol-keleti hajóutak
Kategória: Időtartam: Ár:

Belső Classic kabin 10 éj 1052.00 Euro/fő, 2F (351.736 Ft)

Belső Prémium kabin 10 éj 1107.00 Euro/fő, 2F (370.125 Ft)

Ablakos Classic kabin 10 éj 1207.00 Euro/fő, 2F (403.560 Ft)

Ablakos Prémium kabin 10 éj 1287.00 Euro/fő, 2F (430.308 Ft)

Balkonos Classic kabin 10 éj 1307.00 Euro/fő, 2F (436.995 Ft)


Leírás

Milyen lesz az út?
Bő másfél hét az örök nyárban: tartson velünk Szingapúrba és Malajziába, ahol az egyetlen évszak a nyár! Ne felejtse otthon a fürdőruhákat: a borongós magyar novembert napsütésre cserélheti, miközben a Távol-Kelet néhány egzotikus és különlegesen szép táját járhatja be. A tengeri hajóút Szingapúrban indul és egy héttel később ugyan itt ér majd véget, de közben lesz lehetősége gyönyörű tengerparton napozni, felfedezni misztikus templomokat és földöntúli tájakat. Kuala Lumpurtól Penangig, a lélegzetelállítóan szép Langkawi szigettől Phuketig a Maláj-félsziget legszebb helyeit fedezheti fel. Két kikötő között pedig a Costa Mediterranea barátságos vendégszeretetét élvezheti - teljes kényelemben.

Milyen utazóknak ajánljuk?
A tengeri utazást bátran ajánljuk minden korosztálynak, pároknak és családdal utazóknak - bárkinek, aki egy különleges élményre vágyik az európai kultúrától távol. A hajón igazi ötcsillagos kiszolgálásban lehet része, a kikötőkben pedig változatos fakultatív programok közül válogathat - de akár a csoporttól külön, önálló városnézést is választhat, ha szeretné.

Mire számíthat a hajón?
A 12 szintes, közel 90 ezer tonnás hajót az olasz vendégszeretet és mediterrán életérzés jegyében alkották meg. Hangulatos programok, romantikus esti fények, izgalmas bárok és vibráló élet várja a fedélzeten. Az étkezések alkalmával három különböző étterem finom kínálatából válogathat, a vizes örömök kedvelőit kültéri medencék, pezsgőfürdők közül válogathatnak. A felhőtlen szórakozásról egyebek mellett kaszinó, 3 szintes színház terem, diszkó gondoskodik, a családok fiatalabb tagjait pedig különleges foglalkozásokra várja a személyzet különböző, korosztályos szobákban.

1. nap - Indulás Budapestről A csoport első nap menetrendszerinti járatokkal indul Szingapúrba.

2. nap - Érkezés a városállamba a délutáni órákban, a repülőtérről buszos transzfer visz a szállodába. Ezt követően szabadprogram, pihenés.

3. nap - Szingapúri városnézés ? Kis India negyed ? Merlion és Merlion Park ? Kínai városrész ? Botanikus kert ? Kikötő: check-in és beszállás

Leírás: Tartson velünk egy izgalmas kirándulásra, ismerje meg a világ egyik legfontosabb kereskedelmi központjának pezsgő, színes életét! A csoport először az indiai diaszpóra negyedébe, ,,Kis Indiába" látogat. A színes utcákon templomok, bazárok sorakoznak. Innen a kirándulók a Szingapúr folyó torkollatához mennek tovább. Itt áll a Merlion, a nemzeti jelkép a város szerény kezdeteire emlékeztet: Szingapúr még egy évszázaddal ezelőtt is szerény, mondhatni jelentéktelen halászfalu volt csupán. Ezzel éles ellentétben áll a világváros mai szerepe, amely az elmúlt bő fél évszázad fejlődésének köszönhető. A Merlion Parkból lélegzetelállító kilátás nyílik az óceánra és a városban sorakozó felhőkarcolókra is. Az üzleti negyeden keresztül hajtva a csoport a kínai városrészbe megy, ahol sok érdekességet is megtudhat az itt élő kínaiak, a város legnagyobb nemzetiségi csoportjának történelméről. Érdekes módon ,,Chinatown" közepén található a város legnagyobb - és sokak szerint legszebb - hindu temploma is... Az utolsó megálló a város ,,tüdeje": a Szingapúri Botanikus Kert. Az 52 hektáros park békés csöndjét a városlakók is kedvelik. Különösen látványos a Nemzeti Orchidea Kert, ahol a meseszép virágok káprázatos színeiben gyönyörködhet. A félnapos program a kikötőben ér véget, ahol a check-int követően elfoglalhatja a választott kabinját. Késő délután a Costa Mediterranea felhúzza a horgonyt és elindul Malajzia északi része felé.

4. nap - Elkezdődik a nagy kaland: egy hét a Maláj-félsziget nyugati partvidékén barangolva. A Costa Mediterranea fedélzetén a tengeri út során a művészetek világába is friss bepillantást nyerhet. A hajó fedélzetét kifinomult ízléssel rendezték be. A lounge-ok és fedélzeti közterek az olasz paloták 17. és 18. századi építészét idézik, egymást érik a reneszánsz és barokk stílus elemei. A szobákat a jellegzetes karneváli maszkok ihlették, a három szintes színházat pedig forró egyiptomi hangulat uralja. A stílusok káprázatos kavalkádjába illeszkedik a barokk stílusban épült kávézó és a misztikus keleti hangulatot idéző helyek is. A hajón a szórakozási lehetőségek széles választéka várja: sportoljon, mártózzon meg a medencékben, fusson a kültéri pályán vagy játsszon kosárlabdát. Négy másik étterem mellett butikok, nichtclub is várja.

5. nap - Fakultatív kirándulás Langkawi szigeten* ? Laman Padi és Múzeum* ? Craft Kulturális Központ* ? Sas-tér*

Leírás: Vegyen részt egy csodálatos fakultatív kiránduláson, amely Langkawi sziget legszebb látnivalóihoz kalauzolja el. A térség igazi olvasztótégely a környező kultúrák számára, és mindegyik nemzetiség itt hagyta a maga keze nyomát. A csoport útja zöldellő rizsföldek és békés legelők mellett vezet el, ahol tehenek és bivalyok kérődznek az álmos napsütésben. Az első megálló neve - Laman Padi, ,,rizsföld" - is erre a gyönyörű szép környezeti tájra utal. A kertek mellett itt egy kisebb, de nagyon érdekes múzeumot is találunk, amely az ország ősidők óta legfontosabb exportcikkének, a rizsnek az előállítását, feldolgozását mutatja be. Következő megálló a Craft Kulturális Központ. A sziget északi részén, egy tengerre néző sziklán álló intézmény csodálatos tárlatot mutat be a maláj művészetek évszázados kincseiből, így megtekintheti a bambusz-, fa- és fémárukat, ezüst cikkeket és ékszereket... A tágas intézményben két galéria is várja a látogatókat, az egyik hagyományos maláj hangszereket mutatja meg, a másikban pedig a környéken élő népcsoportok színes esküvői ruháit csodálhatja meg. Kihagyhatatlan program! Az utolsó megálló a Sas-tér, ahol egy monumentális sas szobor áll és fotózkodni is lehet

Megjegyzés: a kiránduláson való részvételt érdemes időben lefoglalni, mivel férőhelyek csak korlátozott számban érhetőek el. Kérjük, kényelmes lábbelit viseljen.

6. nap - Kirándulás Földön túli tájakon* ? Pgang Nga öböl* ? Koh Ping Ghan (James Bond sziget)* ? Koh Tapu* ? Koh Panyee*

Leírás: Egy igazi földön túli világ várja Phang Nga öbölben - a lenyűgöző és valóban páratlan szépségű tengerrész Hollywood fantáziáját is számtalan esetben megmozgatta már, a világ térképére az ,,Aranypisztolyos férfi" c. James Bond opusz után került fel a térség... Ha velünk tart, az izgalmas környéket egy hangulatos motorcsónakos túrán fedezheti fel. A kirándulók a csónakokkal először a tengerből meredező sziklatornyokat keresik fel, melyek Koh Ping Ghan-hoz, ismertebb nevén a James Bond szigethez vezetnek. A szomszédos Koh Tapu sziget gyönyörű természeti adottságai mindenkit lenyűgöznek, majd irány Koh Panyee, ahol egy másfél évszázados halászfalut keresnek fel a kirándulók. A szigeten beszélgethet az itt élőkkel, felkeresheti a helyi mecsetet, mielőtt Rang Yai-hoz indulnának tovább, ahol csodálatosan finom ebéddel várják. A délutáni órákban szabadon sétálhat a sziget békés tengerpartján, akár meg is mártózhat a kristálytiszta vízben. Végül  motorcsónakkal visszatérés a kikötőbe, ahonnan buszokkal indulnak tovább a Costa Mediterraneára.

Megjegyzés: kérjük időben foglalja le a helyét a kiránduláson, a férőhelyek száma korlátozott. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kiránduláson mozgásukban korlátozott vendégeink valamint terhes nők nem vehetnek részt. Azok számára, akik tengeri betegségben szenvednek, a kirándulás nem ajánlott. Kérjük, használjon rovarriasztót. A kikötőből a motorcsónakos út kb. 1 órát vesz igénybe. Kiszállásnál egyes szigeteknél kb fél méter mély vízben kell járni, mivel kikötő helyenként nincs.

7. nap - A tökéletes kikapcsolódás Phuketen * ? Movenpick Resort* ? Homokos tengerpart, korlátlan medence használat* ? Pihenés a medence partján* ? Finom ebéd: Thai/nemzetközi konyha*

Leírás: Ha a kikapcsolódás az ön számára is háborítatlan napozást jelent egy medence partján, vagy egy kellemes sétát egy napsütötte tengerparton a lágy tengeri fuvallatok mellett - akkor nem kell tovább keresnie, megtalálta álmai programját! A fakultatív* kirándulás elején buszokkal a Movenpick Resporthoz utaznak, amely igényes szolgáltatásairól ismert. A helyszínen szabadprogram várja: napozhat, megpihenhet a medence partján a nyugágyban, de a finom homokos tengerpart is csábító. Úszhat, sétálhat a tengerparton, ha megéhezne, finom thai és nemzetközi fogásokból válogathat magának ebédet.

Megjegyzés: Nyugágyakat a nagyobb medencék mellett talál, azokat elvinni a resort más területeire nem lehet.

8. nap - Kirándulás Penangban* ? Botanikus kertek, Georgetown buja zöld tájai* ? Fekvő Buddha Templom (thai)* ? Álló Buddha Templom (burmai)* ? Baba Nyonya múzeum vagy Pinang Peranakan kastély* ? Khoo Kongsi templom* ? Chew Jetty: cölöpökre épített házak*

Leírás: Penang sziget fővárosának színes forgataga csak Önre vár! Csatlakozzon hozzánk egy vidám, fakultatív* kirándulásra, amely lélegzetelállító helyekre kalauzol el: buddhista templomok, ősi épületek, szebbnél szebb botanikus kertek találhatóak az UNESCO Világörökség részének választott helyen. A kirándulók első megállója páratlanul szép természeti környezetbe vezet. A Taman Kebun Bungát a brit gyarmati korban Vízesés kertnek nevezték, a csodálatosan szép vízesés miatt, amely a 29 hektáros kertben található. A helyi élővilág színe-java megfigyelhető itt, köztük az a Pinang pálmafa is, amelyről az egész sziget a nevét vette. De vannak bíbor-fekete színben pompázó liliomok, gyömbér, páfrányok, orchideák, kaktuszok, bambusz és még ezerféle más virág, növény és állat. A következő megálló a Wat Chaiya Mankalaram, a thai Fekvő Buddha Templom, melyet 1845-ben építettek. Az élénk színekben pompázó épületet egy hatalmas, aranyozott pagoda tesz teljessé. A bejáratot apró, kígyókhoz hasonló istenségek, a nagák szobrai és két, karddal felszerelkezett démon-szobor őrzi. A belső tér éles ellentétben van a csillogó külsővel: letisztult vonalak, egyszerűség jellemzi azt. Az itt található hatalmas, 33 méteres fekvő Buddha szobor a belső béke, a világtól való elszakadás jelképe. A téren éppen szemközt található egy másik buddhista templom, a Dhammikarama Burmai Templom, amelyet egy 11 méter magas, álló Buddha szobor ékesít. Buddha egyik keze az égre, másik a földre mutat, kifejezve a meditációt és a megvilágosodást. Innen a kirándulók a Baba Nyonya múzeumhoz mennek tovább, mely Pinang Peranakan Kastélyként is ismert - korábban a Hai San nevű titkostársaság kormányzójának a magánlakosztályaként szolgált. A fantasztikusan szép, eklektikus villa igazi építészeti csoda, a késő-viktoriánus kor befolyása különösen látványos az öntöttvasból készült dekorációkon. A kastély egyike azoknak a helyeknek a szigeten, ahol ezek a szép mestermunkák túlélték a japán megszállás éveit. A Khoo Kongsi templom az egyik legpazarabb épület egész Malajziában, melynek falait, oszlopait és tetejét is gazdagon díszítették különböző kínai jelekkel. Az épületet nagyjából 650 évvel ezelőtt emelték, majd a múlt század elején újra kellett építeni egy tűzesetet követően. A kínaiak egyik kedvelt gyülekező helye volt (a neve is erre utal), hatalmas történelmi és kulturális értéket képvisel. A kínai kisebbség itt ünnepelt, itt tartottak magán- és köz eseményeket, de az üzleti kapcsolatok ápolásának is kiemelt helyszíne volt évszázadokon át. A kikötőbe történő visszatérés előtti utolsó megálló a Chew Jetty, a georgetowni parton. A ,,vízi faluban" a házak a tengerből nőnek ki - cölöpökön állnak, itt éltek a térség első kínai bevándorlói. A környéket a mai napig jobbára kínaiak lakják, akik a hagyományaikhoz hűen a mai napig ,,klánokba" tömörülnek - és ezek sajátos jelei a házakon is meglátszódnak. A Chew Jetty mindezek közül a legnagyobb - számos bolt és étterem is található itt. A program végén buszokra szállnak és visszatérés a hajóra.

Megjegyzés: a buddhista templomba történő belépés előtt a cipőket le kell venni, kizárólag zokniban lehet belépni. Hasonló eljárási rend van a Baba Nyonya múzeum második szintjén is. A botanikus kertekben való látogatás alkalmával az ott élő állatok etetése tilos.

9. nap - Barangolás Kuala Lumpur történelmi negyedében* ? Függetlenség tér* ? Kínai negyed* ? Központi piac* ? Anglikán templom*

Leírás: Fedezze fel velünk Kuala Lumpur évszázados örökségét, a színes kínai negyedet és a város gyarmati korból megmaradt épületeit! A kirándulók gyalogszerrel fedezik fel Kuala Lumpur történelmi központját, a gyarmati kor színes építészeti örökségét. A csoport annak a folyónak a partján sétál végig, ahol az első gyarmatosítók partot értek. Felfedezik a kínai városrész népszerű bazárját, a Központi Piacot, az egykori brit kormányzati negyedet és az anglikán templomot. De sorra kerül a település legidősebb mecsete is, kínai- és indiai templomok mellett. A sétálásban megfáradt utazókat egy kis tarik tea üdíti fel, majd buszra szállva a Petronas ikertornyokhoz hajtanak. Itt, a világ legmagasabb ikertornyai (452m) mellett fotózkodásra is lehetőség nyílik, majd egy étteremben egy tipikus maláj fogásokból álló büféebéd várja őket. A kikötőbe való visszatérés előtt a KL Toronynál is megállnak, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész városra.

Megjegyzések: a kirándulásra érdemes időben helyet foglalni, a férőhelyek száma korlátozott. Kérjük sétáláshoz kényelmes ruházatot és cipőt viseljen, és ne feledkezzen meg a kellő védelemre a napsugarakkal szemben (kalap, naptej). A kiránduláson való részvételt nem ajánljuk mozgásukban korlátozott utasaink számára. A kiránduláson kb. 2,5 órát kell sétálni. A buszos transzfer a kikötőből Kuala Lumpurba kb. 1,5 órát vesz igénybe.

10. nap - Faber-hegy, utazás drótkötélpályás kabinokban ? Sentosa sziget o Szingapúr képei kiállítás. A világ egyik legnagyobb akváriuma: S.E.A. Akvárium o Repülőtér, indulás Budapestre

Leírás: A hajó a délelőtti órákban már a szingapúri kikötőben horgonyoz - a kabinok elhagyását követően vár a busz, hogy a repülőtér és a hazaindulás előtt még egy feledhetetlen kirándulásra vigyen! A Faber hegyen a buszról drótkötélpályás kabinokra szállnak: ezzel egy hangulatos utazásra indulnak a Sentosa sziget felé - és élvezhetik a lenyűgöző panorámát! Ezt követően a ,,Szingapúr képei" kiállításra mennek, ahol a város történelmét, népi hagyományait ismerheti meg alaposabban. A világ egyik legnagyobb akváriuma a Resorts World Sentosa-n található, ez a S.E.A. Akvárium (TM). Utolsó megállóként a vízi világot ismerhetik meg itt: 800 faj összesen mintegy 100 ezer példánya él itt békés körülmények között, láthat atlanti ördögráját, góliát sügéreket, kalapácsfejű cápákat is. A program végén buszokra szállnak, és búcsút intve a városnak a repülőtérre mennek, ahonnan menetrendszerinti járatokkal indulnak Budapest felé.

11. nap - Utolsó nap érkezés Budapestre, repülőgéppel. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos távolkeleti utazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok.

További érintett desztinációk: Hajóutak - Távol-keleti hajóutak - Távol-keleti hajóutak
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás