MSC Lirica csoportos görögországi hajóút magyar idegenvezetővel

Időpont: 2023-05-01, Földközi-tengeri hajóutak , Kelet-Mediterrán hajóutak
Kategória: Időtartam: Ár:

Belső kabin 7 éj 409900.00 Ft/fő-től

Ablakos kabin 7 éj 479900.00 Ft/fő-től

Balkonos kabin 7 éj 579900.00 Ft/fő-től

Leírás


MSC Lirica csoportos görögországi hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Május 1-8.

 

Utazás a történelemben és lenyűgöző szigetekben gazdag országba.

Görögország, a filozófia, az olimpiai játékok és a nyugati irodalom szülőhelye páratlan betekintést nyújt az ókori történelembe és kulturális örökségbe. A Földközi-tenger felfedezése nem igazán teljes az MSC görög szigeti körutazásai nélkül, amelyek a világnak ezen a részén található leglenyűgözőbb tájakon keresztül vezetnek.
 
Athén, Görögország fővárosa több mint 3000 éve lakott. Fedezzen fel többet ezekről az ősi gyökerekről olyan régészeti helyszíneken, mint a Parthenon templom, amely a város és Görögország szimbóluma. Az Akropolisz csúcsán található, és a világ egyik legfontosabb kulturális műemléke.
 
Az ókori város határain túl azonban ott vannak a görög szigetek, amelyeket csak a Görög-szigetek körutazásaink egyikén lehet megfelelően megismerni.
Görögország területének egyötödét több mint 3000 sziget alkotja, amelyek fantasztikusan változatos strandjaikról híresek világszerte. A kiterjedt fehér homokos strandoktól kezdve a meredek, óceánba vájt sziklák által körülvett apró öblökig minden látogatónak talál egy rejtett öblöt.
 
Hajózzon velünk az MSC Görögország és a görög szigetek körutazás 2022-2023-as szezonjában, és olyan csodálatos helyeket fedezhet fel, mint Mykonos, a szemet gyönyörködtető, fehér-kék kőből épült város, amely fantasztikus éjszakai életet kínál, vagy Rodosz, a régi városközpontjával, ahol megkóstolhatja a finom görög joghurtot, amelyet friss mézzel és dióval kínálnak.
 
Az év során számos kulturális és folklórrendezvényt is tartanak, amelyeket nem szabad kihagyni. A látogatók számára ezek lehetőséget nyújtanak arra, hogy élvezzék a jellegzetes zenét és a táncot, és mindez egy felejthetetlen nyaralást tesz lehetővé az MSC Görögország körutazásokkal.
 
Foglaljon még ma egy görög szigeteki körutazást is tartalmazó MSC Földközi-tengeri utat, és megtapasztalhatja Görögországot, a szigeteit és egy igazán emlékezetes nyaralást.

 

1. nap - Indulás Budapestről
Indulás! A csoport tagjai hajnalban buszra szállnak, és koradélutáni órákban már Velencébe érkeznek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Lirica!

2. nap - MSC Lirica
Az MSC Lirica a klasszikus vonalak mentén kínál különleges körutazási élményt, amelynek középpontjában az elegancia, a kényelem és a vendégszeretet áll, az MSC Cruises mediterrán életmódjának legszebb hagyományai szerint. 


A nyugodt tágasság légköre hatja át a hajót, az előcsarnokból csodálatos belső kilátással, a társalgók padlótól a mennyezetig érő képablakaiból pedig akadálytalan kilátással az óceánra.

De számos intim helyiséget is talál, mint például az elegáns Beverly Hills bár vagy a hagyományos angol stílusú Lord Nelson Pub, amely tökéletes menedék a színház előtti italozáshoz. A modernitás és a hagyomány keveredik ezen a környezetbarát hajón.

3. nap - Kefaloniá, Görögország
Fedezze fel a Jón-tenger ékkövét - a görögországi Kefalónia szigetét, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomását. Fedezze fel a félelmetes barlangokat, barangoljon homokos öblökben, vagy mártózzon meg a türkizkék vízben.

Itt színes kikötőfalvak csoportosulnak festői kikötők és káprázatos strandok körül. Ez a természeti paradicsom rengeteg állatfajnak ad otthont, többek között teknősöknek, fenyőmarsalloknak és fókáknak.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A látványos Melissani-barlang 
- Fiscardo és Assos
- Drogarati barlangok és Szent Efimia falu
 
Fedezze fel a Melissani-barlangot az MSC Cruises kirándulásán, amely tökéletes kirándulás a természet szerelmeseinek. Ez a környezeti csoda a fővárostól, Argostolitól csak egy rövid távolságra található, és gyönyörű erdő veszi körül. A barlang belsejében fedezzen fel két csodálatos termet, kristálytiszta vizet és egy szigetet a közepén. Csodálja meg az ég felé néző hatalmas nyílást, amelyen keresztül ragyogó nappali fény csillan át. Ezt követően pihenjen meg egy borkóstolón Robolában, mielőtt ellátogatna a bájos kikötőfaluba, Samiba. Ezután fényképezkedjen az érintetlen Myrtos strandon, fehér homokjával és fenséges hegyeivel.
 
Pihenjen egy nyugodt MSC Cruises kiránduláson, amely a festői szépségű Kefalónia körüli kocsikázással kezdődik. Ismerje meg a sziget veszélyeztetett rőtfejű teknősök populációját és a tengerparti fészkelőhelyeiket. Napozzon a varázslatos Myrtos strandon, mielőtt Assosba utazik, egy halászfaluba, amelyet zselatinszínű házai jellemeznek. A túrát a mesés Fiscardóban, egy megnyugtató tengerparti városkában fejezzük be.
 
Tegyen egy MSC Cruises kirándulást a világ egyik legfeledhetetlenebb geológiai helyszínére, az epikus Drogarati-barlanghoz. Ez a több mint 100 millió évvel ezelőtt keletkezett természeti csoda egy cseppkő- és sztalagmit-paradicsom! Látogasson el az "Apotheosis Chamber" nevű figyelemre méltó barlangba, amely túlvilági akusztikájáról ismert. Ezután folytassa a túrát Agia Efimia-ban, a jachtosok körében népszerű faluban. A napot a szép Peratata falu fölött található Szent György-kastélynál fejezzük be. Ezután élvezze a festői szépségű autóbuszos utazást a Jón-tenger partján, vissza Argostoliba.

4. nap - Szantorini, Görögország
A görög szárazföldtől mintegy 200 km-re délkeletre fekszik Szantorini, a Kikládok szigete. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél egy vulkanikus kaldera maradványaiból alakult ki, ami jól látható a zord geológiáján. Szantorini híres meredek szikláiról, vörös tengerpartjáról és fehérre meszelt házairól, amelyek feltűnő kontrasztot alkotnak az Égei-tenger kékjével. A sziget ősi régészeti lelőhelyek, forró forrásból származó fürdőhelyek és lenyűgöző borászatok otthona is.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Oia falu 
- Akrotiri régészeti lelőhelye
- A vulkanikus homok fekete nyúlványai 
 
A festői Oia falu a vulkanikus kaldera egyik peremén fekszik, kilátással a csillogó Földközi-tengerre. Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti ezt a mesés várost és a sziklákba vájt festői házait. Fotózza le az ikonikus kék kupolás templomokat, és gyönyörködjön a csodálatos kilátásban. Ezután fedezze fel a kis üzleteket és kávézókat, mielőtt részt vesz egy helyi ételekkel kiegészített borkóstolón. 
 
Ha lelkes történelemrajongó vagy, ne hagyd ki a lehetőséget, hogy az MSC Cruises kirándulásán meglátogasd Akrotiri régészeti lelőhelyét. Ezt a minószi bronzkori települést a Kr. e. 16. század környékén bekövetkezett katasztrofális Theran vulkánkitörés hamuval borította be. Csak az 1967-es ásatás tárta fel a hely méretét és értékét, feltárva a kivételes állapotban fennmaradt freskókat, bútorokat és műalkotásokat. Sétáljon végig ezen az ősi településen, és csodálja meg a bonyolult vízelvezető rendszert, a kerámiákat és a többszintes épületeket.
 
Vétek lenne Szantorini szigetére látogatni anélkül, hogy felfedezné természeti csodáit. Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a Perivolos-partra, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben. A szürreális fekete homok hosszú szakaszáról híres Perivolost színes napernyők díszítik. Ez a csábító hely ideális a barnuláshoz, izgalmas vízi sportok űzéséhez vagy egy ital elfogyasztásához egy helyi tavernában. 

5. nap - Hanía, Görögország
A görög Kréta szigetén található Chania hegyvidéki hátterével, a régi város sikátorainak labirintusával és 14. századi velencei kikötőjével büszkélkedhet. Chania, az MSC Mediterranean Cruises célállomásán túl számos látnivalót fedezhet fel.

Fedezze fel a régészeti csodákat, köztük a knósszoszi minószi palotát és a 16. századi Arkadi kolostort. Távolabb fedezze fel a krétai kincseket, köztük a vidéki kézműves borászatokat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A reneszánsz Agia Triada kolostor.
- Arkadi kolostor és Rethymno városa
- Knósszosz-palota 
 
Ha értékeli a csodálatos építészetet és a spirituális elmélkedést, foglaljon MSC Cruises kirándulást az Agia Triada kolostorba. Ez a bizánci szépség a 17. századból származik, és egy pompás görög ortodox ikon.  Az Akrotiri zöld félszigeten található csendes menedékhely igazi lelki békével jutalmazza a látogatókat. Csodálja meg a belső udvar szépségét, amelyet igényesen gondoznak. Ezután vásároljon rakit, bort, olívaolajat és mézet, amelyet a szerzetesek a helyszínen állítanak elő. Ezután térjen vissza a gyönyörű Chaniába, hogy megnézze a velencei kikötőt, és megcsodálja a vízparti éttermeket.
 
Gazdagítsa nyaralását egy felejthetetlen MSC Cruises kirándulással az Arkadi kolostorba és Rethymnóba. A velencei korszakban épült Arkadi erődszerű falai egy fenséges, a reneszánsz korszak által befolyásolt templomnak adnak otthont. Utazzon festői tájakon keresztül Rethymnóba, a velencei kikötőjéről, nyüzsgő tavernáiról, történelmi világítótornyáról és finom szemű strandjairól ismert kikötővárosba. Sétáljon a régi negyedekben, és használjon ki némi szabadidőt a vásárlásra, étkezésre és italozásra.
 
Legyen elragadtatva a minószi palotától, a régészeti lelőhelytől Knósszosz történelmi városában. A késő bronzkorból származó épület a helyszínéül szolgált a krétai mitológiai történetnek, "Ariadné, Thészeusz és a Minótaurosz" című történetnek. Barangoljon a palota ókori szerkezetében, és fedezze fel a 800 szobából álló labirintust. Ezután utazzon el Heraklion kikötővárosába, ahol vásárlás, italozás és ízletes görög ételek várják.

6. nap - MSC Lirica
A Broadway Színház a hagyományos vonalak ultramodern újraértelmezése. Felhívjuk figyelmét, hogy a színházba az esti előadásokra csak előzetes bejelentkezéssel lehet bejutni (a többi hajóra nem szükséges). A foglalásnak három gyors és egyszerű módja van: csatlakozzon okostelefonjával vagy táblagépével az ingyenes fedélzeti wi-fi hálózathoz, használja a hajó különböző fedélzetein található érintőképernyőket, vagy kérdezzen a recepción.


Új, tágas, erkélyes kabinokkal bővítettük a kínálatot, hogy vendégeinket csodálatos panorámával örvendeztessük meg. Megnagyobbítottuk az étterem és a büfé területét, hogy még többféle kulináris élvezetet kínálhassunk.

Új, 319 m2-es területet építettünk be, amelyet zenével és tánccal tölthetünk meg. Olyan neves partnerek segítségével, mint a Chicco, a LEGO® és a Namco®, mesés új játszótereket hoztunk létre minden korosztály számára, kezdve egy izgalmas, szórakoztató vízi funkciókkal teli Spray Parkkal. És hogy még több utat kínáljunk a kikapcsolódáshoz, a pazar MSC Aurea Spa-t még több masszázshelyiséggel bővítettük.


A fedélzeten minden pillanatban valami újat tapasztalva élvezhetik az élvezeteket, így nem lesz meglepő, ha az utazók lírai szavakat szőnek arról, hogy a tengerjáró hajó az utazásuk szíve, nem kevésbé, mint a hihetetlen úti célok, amelyek felfedezésére elviszi őket.

7. nap - Bari, Olaszország
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között: 

- A Materában található "Sassi 

- Alberobello

- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál. 

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

8. nap - Velence, Olaszország
A hajó a reggeli órákban köt ki Velencében. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé.

 

A részvételi díj tartalmazza:

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Cegléd, Győr, Komárom, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya) · adókat, illetékeket · kötelező borravalót · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

További érintett desztinációk: Hajóutak - Földközi-tengeri hajóutak - Kelet-Mediterrán hajóutak
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás