Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Az 1001 éjszaka világa, Omán felfedezése márciusban - csoportos körutazás

Omán Szultánság, Körutazás Ománban, Körutazás Ománban Útazonosító: 506767
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás

csoportos körutazás

 

Sivatagok, hatalmas hegyvonulatok, wadik, azaz vadregényes vízmosások tavakkal, fantasztikus tengerpartok és nem utolsó sorban barátságos emberek és varázslatos arab építészeti remekművek. Az Ománi Szultánság egy igazi felfedezésre vágyó kincs, mely egyike a leggazdagabb Arab-öböl menti országoknak. Fedezze fel velünk az Ománi Szultánság legszebb helyeit, hosszabbítson a karib-térséghez hasonló tengerparttal rendelkező Salalahban.

 

 

Dátum: 2023. március 13 – 22.
Időtartam: 10 nap/8,5 éj
Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: kb. 7 óra
Elhelyezés: 3*, 4*-os szállodákban, vendégházban és sivatagi-, hegyi táborokban
Ellátás: 8 reggeli, 7 vacsora, 2 ebéd piknik csomagban
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 20 fő (fakultatív programokon 10 fő)

 

Az 1001 éjszaka világa, Omán felfedezése ajánlatunk programleírása

 

1. nap:

Elutazás Budapestről a déli órákban, átszállás Isztambulban, tovább utazás az esti órákban.

 

2. nap: Muszkat, Jebel Shams

Az éjszakai érkezés után transzfer a szállodába, Muszkatban, pihenés, reggeli.
A mai napot később busszal és terepjárókkal tesszük meg, Wadi Bani Awf-ba, vagyis a Kígyó szurdokba, amely Omán leglátványosabb hegyi ösvénye lenyűgöző panorámával, kígyók nélkül. Sétálunk a Bilad Sayt hegyi „agyag” faluban, ami az Ománi Szultánság legmagasabb csúcsa, a Jebel Shams (Naphegy), közelében található és csak négykerék-meghajtású járművekkel érhető el. A Jebel Shams legmagasabb csúcsa 3010 méter. Megnézzük Al Hamra-t, a 400 éves „agyag” várost is, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk. Ez a falu a nehéz gyapjúszőnyegek szövőinek ad otthont, akik a jellegzetes fekete, piros és barna geometriai mintákkal dolgoznak. Vacsora és szállás Jebel Shams-ban (1 éj)

 

3. nap: Bahla, Jibreen, Misfah

Reggeli után a vállalkozóbbaknak lehetőségük van egy kb. 3 órás túrára helyi vezetővel az un. Balcony walk at Jebel Shams útvonalon, ami az ománi hegység peremén húzódik. Következő megállónk Bahla városkája lesz, megnézzük az itt épült erődöt, ami az egyik legrégebbi Ománban, a XIII. századból. Jibreen városában található Omán legrégibb és legszebb épen maradt várkastélya. Utolsó helyszín Misfah faluja, mely agyagházakból épült a hegyoldalban. Vacsora és szállás Misfahban (1 éj).

 

4. nap: Nizwa

Reggeli után Misfah-ból Birkit Al Mawz faluba megyünk, ahol láthatjuk a régi falu romjait, azon keresztül képet kapunk, hogyan is éltek itt a régi törzsek. A hagyományos öntözőrendszer az UNESCO által védett. Nizwa város megtekintése, amely Omán régi fővárosa volt és híres a régi, a XVII.sz-ból származó erődítményéről és az autentikus piacáról, bazárjáról. Itt található a Világ legrégebbi mecsetje is, ami a VII. században épült. Vacsora és szállás a Nizwaban (1 éj).

 

5. nap: Nizwa, Ibra, Wahoba sivatag    
A reggeli órákban ellátogatunk a Nizwa-i állatpiacra, piacra, majd tovább utazunk és megnézzük Ibra városát, amely szintén egy nagyon régi település és híres a világon egyedülálló „női” piacáról. Tovább utazunk a híres ománi sivatag felé, mely 12 500 km2-nyi területen helyezkedik el. Wahiba Sands homok dűnéi arany és vöröses színűek. Vacsora és szállás a sivatagi Thousand Nights Camp-ben.

 

6. nap: Wadi Bani Khalid

Kirándulás Omán egyik leghírsebb wadijába (vízmosás által kialakított völgy) Wadi Bani Khalid-ba – kis sétával érjük el a wadiban lévő kristálytiszta tavat, ahol lesz szabad időnk fürdőzni. Ezek után az utunk a híres Teknős Rezervátumba vezet, ahol természetes közegben láthatjuk a kicsi teknősöket, ahogy kibújnak a tojásaikból, a homok alól, és ahogy igyekeznek a tenger felé. Vacsora és szállás a Ras Al Jinz Turtle Reserve-ben.

 

7. nap: Sur, Muszkat

Reggeli után Sur tengerparti kikötővároska meglátogatása a célunk, amely híres volt a régi, helyi vitorláshajók a „Dhow” készítéséről. Kirándulás és túra Omán egy másik híres wadi-jába, Wadi Shab-ba, ahová csónakkal jutunk át. A gyalogtúra és a túra végén lévő kristálytiszta tóban a fürdőzésre 3 óránk lesz. Muszkat, a főváros felé menet még megállunk megnézni a természet egy újabb csodáját, a Birnah Sink Hole-t, a „víznyelőt” – egy hatalmas mélyedés tele kristálytiszta édes vízzel. Este megérkezünk Muszkatba, vacsora és szállás közvetlen tengerparti szállodában (3 éj).

 

8. nap: Muszkat

Reggeli után városnézés Muszkatban, többek között a Nagy Mecset, a Királyi Opera Ház, a Muttrah bazár meglátogatása. Délután szabad - fürdőzés, pihenés. Este vacsora Muscat egy jellegzetes éttermében.

 

9.nap: Muszkat

Reggeli után szabadprogram. A szobák rendelkezésre állnak egészen az éjszakai transzfer időpontjáig. Transzfer Muszkat repülőterére.

 

10. nap:

Hazautazás, a hajnali órákban, Isztambulban átszállás. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                          1 309 900               2                      2  619 800 Ft
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              125 000                2                         250 000 Ft  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                       2 869 800 Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 8.5 éjszakára, ellátás és programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték 125 000 FT/fő, borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás, repülőjegy Muszkat-Salalah-Muszkat útvonalon.

 

További árak:

· egyágyas felár: 393 000 Ft/fő

· Salalah hosszabbítás a Rotana Resort***** szállodában all inclusive ellátással, retur transzferrel 324 000 FT/fő/4 éjszaka, 2 ágyas elhelyezés esetén.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok