Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Római vakáció MSC Divina csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Földközi-tengeri hajóutak Útazonosító: 507567
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Leírás


Római vakáció MSC Divina csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

 

Olaszország kiemelkedő helyet foglal el a Földközi-tenger térségében, és hosszú tengerpartja számos kulturális és természeti lehetőséget kínál a tengeren utazóknak. Olaszországi körutazásainkkal többek között olyan jól ismert városokba és világszínvonalú helyekre juthat el, mint Róma, Nápoly (Pompeji, Capri és Sorrento), Velence, Genova (Portofino és Le Cinque Terre), Messina (Taormina), Siracusa vagy Palermo, de az MSC Cruises az olaszországi hajóútja során olyan szuggesztív gyöngyszemeket is meglátogathat és kirándulásokat tehet, mint Trieszt a Miramare kastéllyal, Livorno - Firenze és Pisa kapuja - , vagy Puglia és Basilicata csodái, Bari, Brindisi, Lecce, Alberobello, Matera.
Akár családjával, akár barátaival, akár egy párkapcsolati kiruccanás keretében, tapasztalja meg az életet egy látványos sétahajó fedélzetén, miközben a Földközi-tenger türkizkékkel övezett városaiba utazik: merüljön el a helyi kultúrában, és kóstolja meg az egyes olasz régiók által kínált különböző konyhákat. Az MSC Cruises-szal minden hajóút különleges időtöltés.

1. nap - Indulás Budapestről
Indulás! A csoport tagjai este buszra szállnak, hogy másnap már Civitavecchia-ba érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Divina!

2. nap - Civitavecchia (Rome), Italy
Fedezze fel Civitavecchia kultúráját és színeit, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célját. Ez az olasz gyöngyszem számos európai és Európán kívüli városból kellemes repülőúttal elérhető. A 16. századi Michelangelo-erődjéről, az ókori Taurinus-fürdőről és a márvány Vanvitelli-kútról híres kikötő kényelmes kiindulópontja Róma, Olaszország királyi és romantikus fővárosának meglátogatásához.

3. nap - Syracuse, Italy
Utazás a kultúrán és a művészeten keresztül. Az MSC hajóútján elmerülhet Olaszország egyik leglenyűgözőbb és legtörténelmibb régiójában. Üdvözöljük Szicíliában: a Földközi-tenger szívében, kristálytiszta vízzel körülvéve, ez a varázslatos és barátságos vidék ősi civilizációk nyomait őrzi.


Az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Val di Noto völgyében tett túrával teljes mértékben élvezheti a szicíliai barokkot, "Montalbano biztos", az Andrea Camilleri író által megalkotott híres figura nyomában. Ragusa Ibla, Ragusa ősi történelmi központja, számos templomával és számos, a régmúlt időkből származó épületével, majd Sciclibe haladva, ahol megcsodálhatja a Chiafura területén található bizánci településeket, végül Modicába érkezik, amely nem csak az azték eredetű finom csokoládéjáról, hanem épületeinek művészi értékéről is híres.

Továbbhaladva Szirakuszák felé, Ortygia szigetére, az óvárosba érkezik, amelyet az Umbertino híd köt össze a szárazfölddel. Itt nagy civilizációk jöttek és mentek: a görögöktől és a föníciaiaktól a rómaiakig, az araboktól a bizánciakig, a normannokig és az aragóniaiakig. Ahhoz, hogy teljes mértékben megtapasztalja a város életét, nem szabad kihagynia egy látogatást a piacon: veszítse el magát a bódék között, ahol a hal-, hús-, gyümölcs- és zöldségárusok mind a jellegzetes vanniate, a helyi dialektusban kiáltások/rímek kíséretében kínálják portékáikat.

Vagy tegyen kirándulást a szirakúzai régészeti parkba. Ezen a helyszínen többek között olyan görög-római korok emlékeit csodálhatja meg, mint a Kr. e. V. századból származó görög színház, ahol Aiszkhülosz drámaíró Kr. e. 476-ban színpadra állította Az Etnai asszonyokat; a Dionüszosz füle, 23 méter magas mesterséges barlang; a sziklába vájt római amfiteátrum, amely Szicília legnagyobbjai közé tartozik; és az Ara of Ierone, az oltár, amely eredetileg mintegy 198 méter hosszú és több mint 20 méter széles volt.

4. nap - Valletta, Malta
Valletta, Málta szigetének fővárosa, az UNESCO által védett kikötője minden érdemi földközi-tengeri hajóút egyik kihagyhatatlan állomása.

A 16. század második felében a francia Jean de la Valette által építtetett és a Jeruzsálemi Szent János vallási és katonai rend által formált kikötőt már a kikötés előtt megcsodálhatja MSC hajójáról. Az alig több mint fél négyzetkilométeren emelkedő több mint 300 műemlék a történelmi látnivalók egyik legsűrűbb sűrűségével rendelkező helyévé teszi, amelyet egy hajóút során érdemes felkeresni, nem is beszélve az egyéb látnivalókról, mint például a strandok, a tengerparti helyek és az éttermek.


Egy kirándulás a szigetre akár rögtön a fővárosából, Vallettából is indulhat, amely az óváros házainak homlokzatát díszítő híres máltai erkélyeivel varázsolja el a körutazásra indulókat. A templomok sokasága veszi körül, amelyekről a szigetlakók azt állítják, hogy annyi, ahány nap van az évben, a Szent János társszékesegyház pedig Málta egyik legnagyobb turisztikai látványossága.


A Nemzeti Régészeti Múzeum viszont őskori múzeumoknak ad otthont.
a szigeten talált ókori leleteknek. A Grand Harbour mellett meglátogathatjuk az Auberge de Castille földalatti folyosóit és a gyönyörű Baracca kerteket, amelyek a kikötőre néznek; éjszaka, amikor a városkapuk bezárulnának, oszlopcsarnokai menedékül szolgáltak az utazóknak. Ha ízelítőt szeretne kapni Málta ősi nemességének életéből, látogasson el a Casa Rocca Piccolába.


A 16. századi palota, amely ma a 9. márki, De Piro márki rezidenciája, korhű berendezéssel rendelkezik, és a második világháború idején a bombázások elleni védelemre épített bombabunkerrel rendelkezik. Málta legnagyobb strandjáról ma is látható a Popeye című film díszlete, valamint a Mellieha-i Miasszonyunk-szentély, amelynek freskója a Boldogságos Szűz Máriát Krisztussal ábrázolja; a hagyomány szerint Szent Lukács, aki Szent Pállal együtt hajótörést szenvedett a szigeten, a szerzője ennek a bizánci stílusú freskónak.

5. nap - MSC Divina
A Sophia Loren által ihletett MSC Divina elhozza a hajótársaságok aranykorának minden eleganciáját és csillogását, modern, környezetbarát technológiával kiegészítve. A fedélzeten minden modern kényelemmel, valamint számos sport- és szabadidős lehetőséggel, valamint világszínvonalú szórakozási lehetőséggel várjuk, beleértve a gyermek- és tinédzser klubokat is, hogy mindenki jól érezze magát. Emellett az MSC Divina egyike azon hajóknak, amelyek az exkluzív bahamai úti célunkhoz, az Ocean Cay MSC Marine Reserve-hez közlekednek.

6. nap - Santorini, Greece
A görög szárazföldtől mintegy 200 km-re délkeletre fekszik Szantorini, a Kikládok szigete. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél egy vulkanikus kaldera maradványaiból alakult ki, ami a zord geológián is meglátszik. Szantorini híres meredek szikláiról, vörös tengerpartjáról és fehérre meszelt házairól, amelyek markáns kontrasztot alkotnak az Égei-tenger kékjével. A szigeten ősi régészeti lelőhelyek, melegvizes fürdőzés és lenyűgöző borászatok is találhatók.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Oia falu 
- Akrotiri régészeti lelőhelye
- A vulkanikus homok fekete nyúlványai 
 
A festői Oia falu a vulkanikus kaldera egyik peremén fekszik, kilátással a csillogó Földközi-tengerre.
Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti ezt a mesés várost és a sziklákba vájt festői házait. Fotózza le az ikonikus kék kupolás templomokat, és gyönyörködjön a csodálatos kilátásban. Ezután fedezze fel a kis üzleteket és kávézókat, mielőtt részt vesz egy helyi ételekkel kiegészített borkóstolón. 
 
Ha lelkes történelemrajongó vagy, ne hagyd ki a lehetőséget, hogy az MSC Cruises kirándulásán meglátogasd Akrotiri régészeti lelőhelyét. Ezt a minószi bronzkori települést a Kr. e. 16. század környékén bekövetkezett katasztrofális Theran vulkánkitörés hamuval borította be. Csak az 1967-es ásatás tárta fel a hely méretét és értékét, feltárva a kivételes állapotban fennmaradt freskókat, bútorokat és műalkotásokat. Sétáljon végig ezen az ősi településen, és csodálja meg a bonyolult vízelvezető rendszert, a kerámiákat és a többszintes épületeket.


Vétek lenne Szantorini szigetére látogatni anélkül, hogy felfedezné természeti csodáit. Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a Perivolos-partra, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben. A szürreális fekete homok hosszú szakaszáról híres Perivolost színes napernyők díszítik. Ez a csábító hely ideális a barnuláshoz, izgalmas vízi sportok űzéséhez vagy egy ital elfogyasztásához egy helyi tavernában.

6. nap - Mykonos, Greece
Kezdje el tervezni hajóútját, és foglalja le kirándulásait Mykonoson és Mykonosról.

7. nap - Mykonos, Greece
A 18. században Mykonos kusza sikátorainak útvesztője még a legjobban utazó kalózokat is összezavarta. Manapság az eltévedés színlelése ezekben a kanyargós sikátorokban egy egész napos szórakozást nyújt! Ez az MSC Mediterranean Cruises úticél a romantikus görög szigetek csillogásáról ismert. Lásson ragyogó tengerpartokat, türkizkék vizeket és festői, fehérre meszelt falvakat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A híres fehér szélmalmok
- Delos szigete
- 4X4 kaland és tengerpart
 
Foglaljon MSC Cruises kirándulást Mykonos környékén, és fedezze fel a csillogó és kozmopolita várost.
A Kikládok szigetvilágának gyöngyszeme, Mykonos a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Fedezze fel a szűk utcákon álló fehérre meszelt házakat, a kalóztámadások meghiúsítására épített labirintust! Ezután látogasson el a világhírű velencei szélmalmokhoz, amelyek a 16. századból származnak. A búza őrlésére használt rusztikus építmények a sziget egykori gazdaságának alapvető részét képezték. Ma remek fotózási lehetőséget nyújtanak, ezért ne feledje, hogy hozza magával a fényképezőgépét!
 
Látogasson el a gyönyörű görög Delos szigetére az MSC Cruises kirándulásán. Ez a régészeti lelőhely a gyönyörű Égei-tengerre néz, és Apollón napisten mitológiai szülőhelyének tartják. Merüljön el ennek az ókori görög civilizációnak a dicsőségében, és fedezze fel az Oroszlánok sugárútját, a 7. századi márványszobrok hihetetlen sorát. Ezután vándoroljon a Cynthos-hegyre vezető ösvényen, hogy megcsodálhassa az óceánra nyíló kilátást.
 
Fedezze fel Mykonoszt izgalmas módon az MSC Cruises kirándulásán. Tapasztalja meg ennek a gyönyörű görög szigetnek a látnivalóit egy négykerék-meghajtású autó kényelmében! Látogasson el a Kalo Livadi strandra, ahol megmártózhat a Földközi-tengerben, vagy elnyújtózhat a homokban. Ezután látogasson el a Panagia Tourliani kolostorhoz és templomhoz Ano Mera faluban. Mielőtt visszatérne a kikötőbe, tapasztalja meg a meleg szigeti vendégszeretetet egy hagyományos görög tavernában.  Kortyoljon ouzót, az ánizs ízű pálinkát, mielőtt belekóstolna egy tál finom előételbe.

8. nap - MSC Divina
Szórakozás és szabadidő
Az MSC Divina igazi kőből épült piazzával, Casino Venezianóval és Broadway méretű Pantheon színházzal büszkélkedhet. Az elegáns Swarovski-kristály lépcsőktől a tengerbe zökkenőmentesen kinyúló Infinity Poolig mindenhol elegáns és fényűző szabadidős létesítmények várják a vendégeket.

Spa és pihenés
Az MSC Aurea Spa nyugodt légkörében wellness kezelések sokasága várja. A szabadban, a Top 18 napozóteraszon is pihenhet és kényeztetheti magát, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre, külön spa szolgáltatás és bármenü várja a vendégeket ingyenes gyümölcsnyársakkal.

MSC Yacht Club

Fedezze fel az exkluzív "hajót a hajón", az MSC Yacht Clubot, 24 órás komornyikszolgálattal. A 16. fedélzeten található Sophia Loren Royal Suite-ot maga Mrs Loren segítségével tervezték, és még az öltözőasztalának másolatát is tartalmazza.

9. nap - Civitavecchia (Rome), Italy
A hajó a reggeli órákban köt ki Civitavecchia-ban. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé.

 

A részvételi díj tartalmazza: 

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Nagykanizsa, Székesfehérvár) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 60. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok