Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Tavaszköszöntő Toszkána 5nap/4éj

Olaszország, Toszkána és környéke, Marina di Cecina Útazonosító: 510551
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Kombinált nyaralás, Nyaralóprogram, Városlátogatás, Városnéző programok
Leírás

Utunk különlegessége, hogy bemutatjuk Toszkána szívét, középkori kisvárosokat, egyedülálló világhírű, bakancslistás látnivalókat Az élményekben bővelkedő programunk alatt ellkalauzoljuk Önöket a toszkán szigetvilág legcsodásabb szigetére, Elbára és felfedezzük Pisa titkait is. Néhány itáliai kisváros macskaköves utcáin barangolva középkori csodák nyomába eredünk, a tengerparti szállásunkon pedig  élvezzük a sétát a kéklő tenger látványát és illatát.  Minden adott egy látnivalókban bővelkedő, tengerparttal egybekötött pihenéshez. 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 5 nap/4 éjszaka  

Szállás: Marina di Cecina: 3*-os tengerparti szálloda
A kellemes szálloda a tengerpartttól kb.20 m-re helyezkedik el.  A környékben levő sétányon  üzletek, kávézók találhatóak. Szobák: 2-3 ágy, modern berendezés, fürdőszoba, légkondicionálás, TV, hajszárító, minibár, részben erkélyes.

Szolgáltatások: recepció, hall, lift, reggeliző/étterem, bár, szállodai terasz, széf, privát tengerpart 
Ellátás: reggeli, felár ellenében 3 fogásos vacsora - ajánlott

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 
2024. május 22-26. (szerda-vasárnap) 5 nap/4 éj    


Hasonló programunk hosszabb tartózkodással: 
Toszkán tengerparti varázslat  2024. szeptember 08-14.  7nap/6 éj 


Program: 

1.nap: Budapest – Marina di Cecina 
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés az impozáns tengerparti településre, Marina di Cecina-ba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

3. nap: Elba-sziget -hajókirándulás
Reggeli után elindulunk egy nagyon szép kirándulásra, áthajózunk Portoferraio-ba, Elba-szigetének "fővárosába". Városnézés, séta a régi óváros ódon utcáin, melyek felvezetnek a városra és a kéklő tengerre letekintő várhoz is. Kilátópontunkról lenyűgöző panoráma terül elénk a vár, a kikötő, a tenger látványával. Ellátogatunk a történelem egyik legnagyobb katonai lángelméjének, Bonaparte Napóleon hivatalos rezidenciájához. (A rezidenciát abban az esetben látogatja a csoport belülről, amennyiben a felújítás befejeződött.) A sziget dél-nyugati irányába indulunk tovább. Először a legnépszerűbb fürdőhelyen, Marina di Campo-n sétálunk (jó idő esetén fürdőzési lehetőséggel) a tengerparton, ahol (egyénileg) a helyi borokból és édességekből is kóstolgathatnak. Szabadidőt követően visszaindulunk a fővárosba, utunk során gyönyörködhetünk a sziget egyedülálló természeti szépségeiben. Kedvezőtlenebb időjárás esetén Porto Azzurro kedves városába látogatunk, ahol a csodás tengerparti sétány sok gyönyörűséget rejteget. A gasztronómia szerelmesei is megtalálják a kedvükre való ételeket - a tenger gyümölcsei mellett a hagyományos olasz konyha remekei csábítanak. A délutáni órákban visszaérkezünk Portoferraio kikötőjéhez, majd szálláshelyünkre az esti órákban. (Program és hajójegy: 60 EUR/fő)

3. nap: Pisa - Lucca- Livorno/ hajókázással  
Reggeli után fakultatív programunk: a toszkán tartomány székhelyére, az egyik legrégebbi olasz városba, Pisa-ba indulunk, ahol megismerkedünk lenyűgöző látnivalóival. A  várfallal körülvett fantasztikus Csodák terén vár minket a világ egyik legismertebb turistacélpontja, a Dóm téren fekvő katedrális, és harangtornya, a Ferde Torony is. A fehér márványból épített Dóm gyönyörű szobrokkal díszítve tekint le ránk, keresztelőkápolnájának akusztikája egyedülálló. A Camposanto temető egy csodás gótikus kerengő, melynek építészete szemkápráztató, érdemes itt is egy sétát tenni. Pisa látnivalói közé tartozik a pompás lovagok tere, mely a Csodák terétől egy rövid sétával elérhető. Rövid szabadidőt követően utunkat Toszkána egyik legbájosabb városában, Lucca-ba. A varázslatos település történelmi óvárosa számos látnivalóval büszkélkedhet: a szűk sikátorok, elragadó terek és csodálatos műemlékeken túl a város nevezetességének számító torony, a Torre Guinigi fákkal a tetején, a városfal, melyet Európa egyik legjobban megőrzött épületeként tartanak számon. Innen a sajátos hangulatú Livorno-ba érkezünk, mely aprócska halászfaluból mára egy ismert kikötővárossá nőtte ki magát. Itt található Olaszország második legnagyobb fedett piaca, amely bővelkedik a tengeri finomságokban. A városban található pár Medici emléken, a régi és az új erődön, a Terazza Mascagni-n és az Akadémia épületén túl a part mentén sorakozó paloták adják a város mediterrán hangulatát. A kikötőben egymást érik a hatalmas, több emeletes tengerjáró hajók és kisebb vitorlások és az aprócska halászhajók. Egy élményhajókázásra invitálunk mindenkit (1 óra) a várost átszelő csatornákon, kényelmesen gyönyörködve a látványban a hajóról is. Visszatérünk szálláshelyünkre, ahol lehetőségük lesz egy kis pihenésre, tengerparti sétára, vagy az üdülőhely belvárosának látogatására egyénileg. (Ár hajójeggyel: 40 Eur/fő)

4. nap: Középkori kisvárosok ölelésében:  Volterra- Bolgheri
Reggeli után  szabadnap, vagy  fakultatív kirándulás. A mesés középkori településre, az alabástromról híres Volterra-ba indulunk, ahol egyedi szépségű kézműves termékeket is találunk. A város elhelyezkedése lélegzetelállító, a kilátás fantasztikus a környező toszkán tájra, a hangulatos középkori házacskák és paloták látványa visszarepít minket az időben.  Városnézés, majd szabadidő. Programunkat egy különleges falucskában, Bolgheri-ben folytatjuk, mely Toszkána ékköve, és ahová ciprusok által szegélyezett úton érkezünk meg. Gyönyörű fekvése miatt mesebeli hangulatot áraszt: az egyik oldalról a tenger határolja, a másik irányban pedig a hegyekben lehet gyönyörködni. A falunak magyar vonatkozása is van, hiszen a Zwack családnak a falucskában van rezidenciája, a központban egy kávézó-fagyizóban pedig családi képeiket is felfedezhetjün.  A környéki olíva és szőlőültetvények pedig igazi mediterrán hangulatot árasztanak. További érdekesség, hogy Bolgheri borászataiból  a világ leghíresebb borai kerülnek ki. Szabadidőben mi is kóstolhatunk (egyénileg) a környék egyik zamatos nedűjéből. Idő függvényében a nap végén még marad idő egy kis csobbanásra, vagy sétára. (Ár: 35 EUR/fő)

5. nap: Hazautazás - Budapest 
Reggeli után  elbúcsúzunk Toszkána tengerpartjától, hazaindulás, folyamatos utazás Budapestre, rövid megállókkal Érkezés a késő esti órákban.

 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! 

Tavaszköszöntő Toszkána  2024
5 nap/4 éj reggelivel

ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG!

Időpont  
05.22-05.26. AZ ÚT NEM FOGLALHATÓ!

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül): 36 900 Ft/fő (95 EUR/fő)
Vacsora felár: 29 900 Ft/fő (77 EUR/fő) 
Audio-guide: 2 750 Ft/fő/tartózkodás (7 EUR/fő)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 15 EUR/fő/tartózkodás

Kedvezmények: 3.ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
- Pisa -Lucca -Livorno- hajókázással:       40 EUR/fő
. Pisa- Volterra Bolgheri:                           35 EUR/fő
- Elba-szigete hajójeggyel:                        60 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak:
- Elba-szigete/Napóleon villa:               kb. 5-7 EUR/fő
- Pisa kisvonatozás                                       10 EUR/fő


Minimum létszám: 35 fő

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok