Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Észak gyöngyszeme, Szentpétervár II.

Oroszország, Körutazás Oroszországban, Körutazás Oroszországban Útazonosító: 122723
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Szentpétervár, Észak-Európa legnagyobb városa, a nagyhatalmú orosz cárok egykori székhelye egyedülálló műemlékekkel rendelkezik. A Téli Palotát is magába foglaló Ermitázs a világ egyik leggazdagabb múzeuma, de kiemelkedő látványosságnak számít például a Péter-Pál-erőd, az Izsák-székesegyház, a gyönyörűen felújított „Véren Megváltó” temploma vagy a híres sugárút, a Nyevszkij proszpekt. A város monumentális méretű palotáinak látványa a legjobban a csatornákon közlekedő sétahajókról élvezhető. Sok turista számára a legnagyobb élményt a város környéki cári kastélyok megtekintése jelenti, hisz fényűzésben még az abszolutizmus korának francia királyai sem versenyezhettek az orosz cárokkal.
Igaz, hogy 1991-ben a város nevét Leningrádról visszaváltoztatták Szentpétervárra, de azért a helyiek jó része továbbra is elégedetten nyugtázza, hogy a város különböző részein még állnak a Lenin-szobrok.


Utazás

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Szentpétervárig és vissza (Wizzair), Oroszországban légkondicionált autóbusszal.

Szállás

5 éjszaka egy szép 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda nem városközponti, de az egész napos autóbuszos programok miatt ennek nincs különösebben jelentősége.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.


1. nap: Szentpétervár


Reggel elutazás Ferihegyről közvetlen repülőjárattal Szentpétervárra. Az előzetes menetrend szerint megérkezés a délelőtti órákban. Az autóbuszos városnézés során ezen a napon elsősorban a belváros nyugati részével ismerkedünk (Marijinszkij-színház, Bronzlovas szobra, Szenátus palotája, Admiralitás, Vaszilij-sziget, Mensikov-palota, Akadémia, Sztrelka a Rosztrum-oszlopokkal és a Tőzsdepalotával stb.). A városnézés közben látogatást teszünk Szentpétervár legnagyobb templomában, az Izsák-székesegyházban (belsejében gyönyörű mozaikok, freskók, márványok, szobrok, aranyozások és érdekes kiállítások), valamint a Péter-Pál-erődben. A Néva egy szigetét szinte teljesen elfoglaló építményben jópár nevezetesség található, melyek közül kiemelkedik a Péter-Pál-székesegyház. Ebben a templomban vannak a Szentpéterváron uralkodó orosz cárok síremlékei (Nagy Pétertől egészen az utolsó cárig, az 1918-ban kivégzett II. Miklósig).
Szállás Szentpéterváron (5 éj).

2. nap: Puskin, Pavlovszk, Szentpétervár


Délelőtt Puskin városában, a Carszkoje Szelo birtokon található Katalin-kastélyt és gyönyörű parkját nézzük meg. A palota homlokzata 300 méter hosszú, a pazarul berendezett termek közül a Borostyánszoba a leghíresebb, az oroszok a világ 8. csodájának tartják.
Kora délután a szomszédos Pavlovszkban I. Pál cár klasszicista stílusú kastélyába látogatunk. Ez az épület jóval kisebb a Katalin-kastélynál, de a berendezése legalább olyan szép, ugyanis I. Pál és felesége akkoriban beutazták fél Európát, és rengeteg műkincset vásároltak a kastély díszítésére.
Ezt követően visszautazunk Szentpétervárra, ahol egy sétahajózáson veszünk részt a várost átszelő csatornákon és a Néva folyón.

3. nap: Szentpétervár


Délelőtt egy 3 órás tárlatvezetés keretében nézzük meg az Ermitázs legfontosabb kincseit. Megtekintjük a Téli Palota fényűző reprezentatív termeit és a „Nyugat művészete” gyűjteményt, mely magában foglalja például az itáliai reneszánsz festők alkotásait is. Ezután utasaink választhatnak: vagy egyénileg barangolnak tovább az Ermitázsban, vagy idegenvezetőnkkel egy sétát tesznek a város főutcáján, a közeli Nyevszkij proszpekten. A séta közben lehetőség lesz a római Szent Péter-bazilikára emlékeztető Kazanyi-székesegyház, és a meseszép „Véren Megváltó” temploma meglátogatására is.

4. nap: Novgorod


Egész napos kirándulás Oroszország legősibb városába, a több mint 1150 éves Novgorodba (közel 3 órás buszozás). Az utazás során ízelítőt kapunk a vidéki Oroszországból is, mely a csillogó Szentpétervár után az ország egy másik arcát mutatja.
A mindössze 300 évvel ezelőtt alapított Szentpétervárhoz képest Novgorodban jóval régebbi műemlékekkel ismerkedhetünk meg. A városnézés során megnézzük a Kreml épületegyüttesét a középkori Szent Szófia-székesegyházzal, a Jaroslav-udvart (a város ősi piacterét), a templomok negyedét (több mint 40 ortodox templom van még ma is Novgorodban), a Szent György-kolostort és a szabadtéri néprajzi múzeumot, a skanzent. Ez utóbbiban a környező falvakból származó ősi fatemplomok és faházak találhatóak – idillikus környezetben.

5. nap: Petrodvorec, Szentpétervár


A nap első felét a Finn-öböl partján fekvő Petrodvorecben töltjük. Az orosz Versailles-nak is nevezett palotaegyütteshez tartozó káprázatos parkban található a világ legnagyobb és valószínűleg leglátványosabb szökőkútrendszere. A Nagy Palota megtekintése és a park bebarangolása után visszautazás Szentpétervárra.
Folytatjuk az első napon megkezdett autóbuszos városnézést, ezúttal főleg a belváros keleti részével ismerkedünk (Szmolnij-komplexum, Tauriszi palota, Cirkusz, Nyári kert, Mars-mező, Nagy Mecset, Auróra cirkáló stb.). Ezután szabadidő, lehetőség a város legrégibb és legnagyobb áruházának, a Gosztyinij Dvornak a felkeresésére (óriási árubőség).

6. nap: Szentpétervár


Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás közvetlen repülőjárattal Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint).


Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.
A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a helyi autóbuszt, az 5 éjszakai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az irodánk idegenvezetőjét az elutazástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Félpanziós felár: 33.500 Ft (5 vacsora)

Egyágyas felár: 63.000 Ft

3. fő kedvezménye (pótágyon): 44.000 Ft

Vízumdíj: 19.000 Ft (2019 januárjában érvényes ár)
Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízumügyintézés miatt útlevelüket az utazást megelőző egy hónapban nélkülözniük kell. A vízumhoz a hazautazástól számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség, melyben legalább 2 egymással szembeni üres oldal található. A vízumügyintézés részleteiről indulás előtt kb. 2 hónappal tájékoztatást küldünk.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték fix összeg!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok