Észak-Albánia - túrázás az Albán-Alpokban

Időpont: 2019-08-01, Skadarsko-tó környéke, Shkoder
Kategória: Időtartam: Ár:

2 ágyas szoba 5 éj 119000.00 Ft/fő, 2F

1 ágyas szoba 5 éj 119000.00 Ft/fő, 1F

Leírás

Észak-Albánia  Túrázás az Albán-Alpokban

2019. augusztus 1 - augusztus 6.  6 nap/5 éj

Észak-Albánia - Miért éppen ide?

Túráztál már a csodálatos Albán Alpokban, az albánok (illírek) ősi földjén? Hajóztál már a világ egyik legszebb hajóútvonalán, festői hegyek között? Ismered az északi albánok évezredes, különleges szokásjogát, ősi törvényeit? Ha nem, akkor gyere velünk a ,,Sas fiai" országának északi, ,,félelmetes" és lenyűgöző hegyei közé, valamint túrázz át Albánia egyik nemzeti parkjából (Thethből) a másikba (Valbonába)

Programok

1.nap Budapest > Tirana > Shkodra

ndulás Budapestről Tiranába a déli órákban, majd érkezésünk után a repülőtérről Észak-Albánia felé, az Albán Alpok déli nyúlványainál található városba, Shkodrába indulunk. Útközben röviden megállunk minden idők legnagyobb albán vezérének sírhelyénél, Lezha-ban, mely egy ősi illír város volt. Késő délután megnézzük a belváros látnivalóit, így pl. a Szent-István bazilikát, illetve Albánia legnagyobb mecsetét is. Este a helyiekkel együtt korzózunk, izgatottan várjuk már a következőn nap különleges utazását.

Szállás: Shkodra (1 éj)

2.nap Shkodra > Theth nemzeti Park

Kora reggeli órákban elindulunk az Albán Alpok hegyláncai közé, csodálatos természetben, festő hegyek között autózunk, útközben a Terthora-hágón, hogy megemlékezzünk az egyik legkalandosabb életű magyar báróról, Nopcsa Ferencről, aki majdnem Albánia királya lett és aki hosszú éveket élt az észak albán törzsek elzárt világában. Theth felé haladva megismerjük az albánok ősi szokásjogát (pl. vérbosszú, vendégszeretet, fogadott szüzek), megértjük, hogy az oszmán hadsereg miért nem mert bemenni a félelmetes hegyek közé. Szállásunk elfoglalása után felfedezzük Theth szórványtelepülést,  megnézünk egy autentikus albán kullát (erődített lakótornyot), a község kis templomát, az etnográfiai múzeumot.

Szállás: Theth (2 éj)

3.nap Theth nemzeti Park

Autentikus albán reggelink elfogyasztása után a Theth Nemzeti Parkban először a Grunasi-vízeséshez, majd az azonos nevű kanyon mentén, egy meseszép a ,,Kék Szem-forráshoz" kirándulunk, illetve felfedezzük a környék természeti látnivalóit. Este finom albán borok és grill húsok fogyasztása mellet ráhangolódunk következő nap különleges túrájára.

Szállás: Theth

4.nap Theth > Valbona nemzeti Park

Reggel poggyászainkat öszvérekre rakjuk és lélegzetelállító természeti környezetben az Albán Alpok másik nemzeti parkjába Valbonába túrázunk (táv: kb. 18 km, 6-7 óra normál tempóban, szintkülönbség: +/- 1000 m) Útközben folyamatosan megismerjük a hegyvidéki albánok életét, különös szokásait, történeteit. Este fakultatív hegyvidéki albán vacsorán veszünk részt.

Szállás: Valbona

5.nap Valbona > Khomani-tó > Shengjin > Kruja > Tirana

Valbonai szállásunkról kora hajnalban Bajram Curri városán keresztül a Fierze-be utazunk, ahol megkezdődik felejthetetlen utazásunk a Komani-tavon.  A hegyvonulatok közötti hajóút nem véletlenül a környék és mondhatni az egész Balkán fő látványossága, sőt sokak szerint a világ legszebb hajóútvonala, szépsége a skandináv fjordokéval vetekszik. Amint Komannál véget ért a hajóút, Shengjin ősi kikötőváros tengerpartjára megyünk, néhány órát strandolunk, majd a délutáni órákban a ,,bevehetetlen"  Kruja várának, az albánok ősi fészkének megtekintése után Tiranába utazunk.

Szállás: Tirana

6.nap Tirana > Budapest

Utazásunk utolsó napjának délelőttjén felfedezzük az albán főváros különleges látnivalóit. különösképpen a Szkander bég teret, az óratornyot, a rendkívül szép, festett falú Ethem Beum-mecsetet melyben található a világ legkisebb koránja. Végezetünk egy nagyon hangulatos tiranai piacra látogatunk el, ahol mindenki sok-sok finomságot vásárolhat az albán bio-termékekből, pl. sajtokból, olajbogyókból, hegyvidéki teákból, olajos magvakból. Ezután transzfer a repülőtérre, majd érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

  • transzferek, minibuszok a körutazás során
  • elhelyezés: Tirana, Shkodra 3* szállodák, Theth és Valbona: vendégházak (2-3-4 fős szobák)
  • reggeli
  • kompjegy Fierza - Koman
  • magyar nyelvű idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • repülőjegy Wizzair kb. 50.000 Ft (egyénileg is megvásárolható!)
  • csomagjegy 8.500 Ft/út
  • félpanzió 16.000 Ft
  • storno+BBP biztosítás
  • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

*A programban feltüntetett árak 1EUR = 315 Ft árfolyamig érvényesek

A Wizzair repülőjegyek ár a ténylegesen foglalható helyek és csomagdíjak szerint változhatnak.

További érintett desztinációk: Albánia - Skadarsko-tó környéke - Shkoder
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás