Moldávia

Időpont: , Körutazás Moldovában, Kisinyov
Leírás

Moldávia  Zamatos borok és posztszovjet rerto hangulat

2019. május 1 - május 5.  5 nap/4 éjszaka

Moldávia körutazás - Miért éppen ide?

 • Mert a keleti határainktól alig ötszáz kilométerre van, mégis alig tudunk róla valamit...
 • A szovjet időkben még a világ 4. borexportőre volt
 • Kisinyov múzeumokkal, parkokkal, templomokkal tarkított belvárosán túl egyedülálló természeti és kultúrtörténeti emlékei vannak: szurdokok, vízesések, kolostorok és Európa egyik legnagyobb barlangrendszere.
 • A déli országrész a gagauzok otthona, Transznisztria pedig az egykori Szovjetunió hamisítatlan hangulatát idézi

Programok

1.nap Budapest > Kisinyov

Indulás Budapestről a délelőtti órákban bécsi átszállással Kisinyovba. Érkezéskor transzfer a szállodába, elhelyezkedés, kis séta a fővárosban.

Szállás: Kisinyov (4 éjszaka)

2.napTipova > Orheilu Vechi > Cricova Borászat

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk. Első megállónk a Tipova település mellett elterülő szerzetesi kolostor, mely az ország egyik legrégibb vallási emlékhelye. A 18 szobából álló sziklába vájt építmény meghökkentő látványt nyújt a szabadtéri múzeumi környezetben. A közeli Tipova folyót, mely a Dnyeszter folyóba ömlik, sok szép 10-16 méteres vízesés tarkítja. Ezen szállították régen a köveket a környék számos vízi malmához. Ebéd egy hangulatos vendégházban (fakultatív), majd ezt követő megállónk Orheilu Vechi, a természet alkotta amfiteátrum. A területen ősi település nyomait találták meg a környező barlangokban. A sziklaormon egy impozáns, ősi moldáv erődítmény romja látható. Késő délután Cricovaba érkezünk, ahol a méltán híres, különleges adottságokkal rendelkező Cricova borászatot látogatjuk meg. A hatalmas, 53 hektáron elterülő, 130 km hosszú pincerendszer értékes borokat, látványos termeket és érdekes történeteket tartogat a látogatók számára. Borkóstolón ízlelhetjük meg a pompás borokat.

Szállás: Kisinyov

3.napTighia > Tiraspol (Transznisztria) > Kvint Konyak Üzem

Reggeli után Tighina híres erődje felé vesszük utunkat. Ezt a középkori erődöt Moldávia hercege építtette, majd török uralom alá került (15-16.sz.). Az erőd impozáns tornyaival a mai napig őrzi a régmúlt idők emlékeit. Következő megállónk A Dnyeszter-menti Moldáv Köztársaság, más néven Transznisztria, melynek fővárosában Tiraspolban hamisítatlan időutazáson vehetünk részt. Ez az alig 4000 négyzetkilométernyi terület 1990-ben vívta ki ,,függetlenségét", komoly orosz támogatással, és szovjetebb, mint az egykori Szovjetunió! Az ENSZ tagállamai Transznisztriát máig nem ismerték el, azonban a terület saját parlamenttel, kormánnyal, nemzeti bankkal és saját fizetőeszközzel (transznisztriai rubellel) rendelkezik. Sétánk után ebéd (fakultatív), majd a közeli Kvint "konyak", helyesebben "borpárlat" gyárat látogatjuk meg, mely méltán lett világhírű. Több millió hektóliter párlat, végtelen hordósorok, korszerű technológia és tekintélyt parancsoló múlt jellemzi az üzemet. A látogatás során mindezzel megismerkedhetünk és meg is kóstolhatjuk a neves párlatok szortimentjét.

Szállás: Kisinyov

4.nap Manuc Bey kastély > Comrat > Besalma

Reggeli után M Programok anuc Bey műemlék kastély együttesét keressük fel. Ez a történelmi és építészeti emlék  Hincesti település mellett található az ország közép-nyugati térségében. Manuc Bey kiemelkedő kereskedő és diplomata volt a 18.században. Munkássága végén alakította ki a most látható épület együttest. Következő megállónk Comrat, a gagauzok fővárosa dél-nyugat Moldáviában.  A gagauzok a 19. században telepedtek le ezen a vidéken, származásuk szerint görög-keleti keresztény vallású törökök, akik számos bolgárral együtt találtak itt új hazára. Ebéd egy gagauz étteremben, majd délután a Besalmaban található Gagauz Múzeumot látogatjuk meg, ahol értékes néprajzi és történelmi gyűjtemény mutatja be az elmúlt kétszáz év gagauz emlékeit. A múzeum legértékesebb kincsei a gagauzok letelepedéséről szóló eredeti filmek.

Szállás: Kisinyov

5.nap Kisinyov > Budapest

Reggeli után rövid szabadidő, a szobák elhagyása, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás.

Az ár tartalmazza

 • transzferek
 • programok
 • elhelyezés 4* belvárosi hotelben, reggelivel
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • borkóstoló
 • konyakkóstoló
 • magyar nyelvű idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy+tax kb.65.000 Ft (Austrian Airlines)
 • csomagjegy 13.000 Ft/út
 • félpanzió (3 ebéd helyi éttermekben) 24.000 Ft
 • Storno+ BBP biztosítás
 • Egyéni kiadások, borravaló....
 • A repülőjegyár változhat a szabadon foglalható helyek árának függvényében.

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

*A programban feltüntetett árak 1EUR = 325 Ft árfolyamig érvényesek

További érintett desztinációk: Moldova - Körutazás Moldovában - Kisinyov
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás