Görög csodák csoportos MSC MAGNIFICA mediterrán hajóút

Időpont: , Földközi-tengeri hajóutak , Kelet-Mediterrán hajóutak
Leírás

1.nap
A hajnali órákban buszokra szállnak a kirándulók, és elindulnak Velence felé, ahol a kikötőben indulásra készen vár az MSC Magnifica. Érkezés után checki-in és a választott kabinok elfoglalása. Miközben megkezdi a hajó felfedezését, a tengerjáró felvonja a horgonyt és az olasz csizmát követve elindul dél-keleti irányba!

2.nap
Rövid: Barangolás Alberobelloban* ? Trullók* ? St. Antonio templom*
Leírás: Tartson velünk a gyönyörű Alberobelloba fakultatív* kirándulásunkon! A bari kikötőből egyórás, gyönyörű út vezet az olasz csizma ,,sarkában" fekvő városba. A busz fantasztikus mediterrán tájakon kanyarog - ezek látványa önmagában is óriási élmény! Alberobellot jellegzetes, köralakú kőviskóit világszerte ismerik: a cement és habarcs nélkül készült házak 1996 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepelnek. Az idegenvezetőtől megismerheti a házikók történetét, és azt is, hogy miként tudta ezeket a egy kegyetlen, de rafinált herceg adóelkerülésre használni. A vezetett sétán felfedezheti ezt a hangulatos kis települést. Az út St. Antonionál, a világ egyetlen ,,trullo" templománál külön megállót tart. Amennyiben az idő engedi, Barit buszos városnézésen fedezi fel a csoport, mielőtt visszatérnek a kikötőbe.
Fontos információ: ezen a kiránduláson kerekesszékes utasok nem vehetnek részt.

3.nap
A harmadik napon az MSC Magnifica nem köt ki - így Ön az egész napot a fedélzeti programok feltérképezésével töltheti! Indítsa a napot egy kellemes testmozgással - a friss tengeri levegőn egészen biztosan jól fog esni, bármit is választ: labdajátékoktól a modern eszközökkel felszerelt fitneszteremig! A jól megérdemelt reggelit ezután öt különböző étterem valamelyikében fogyaszthatja el, miközben a napi programot tervezi...
A zöld környezetben csábító medencék, 4 örvénymedence, szolárium és a csillagfényes beltéri medence garantálja, hogy a tengeren járva sem kell nélkülözni a vizes örömöket. De a szórakozás akkor sem ér véget, amikor a Nap alábukik a horizonton: a kaszinó neon fényei, a panorámás diszkó, 4D mozi, kávézók, szivarterem és az 1200 férőhelyes színház végeérhetetlen programkínálata kora hajnalig várja a szórakozni vágyókat!

4.nap
Rövid: Kirándulás Szantorini szigetén* ? Az ősi Akrotiri felfedezése* ? Barangolás Firában* ? Helyi ízek, finom borok és a varázslatos görög tájak Oián*
Leírás: Egy izgalmas és lenyűgöző kirándulás vár Önre Szantorini szigetén - tartson velünk ezen a fakultatív* programon! A ma már békés tájat évezredekkel ezelőtt a természet nyers erői alkották meg. A sziget egy elementáris erejű vulkáni kitörés nyomán jött létre, így alakult ki a jelenlegi, javarészt vízzel töltött kaldera. Egy rövid hajókázást követően a csoport buszra száll, és ezzel indul a sziget felfedezésére. Ezen a kiránduláson nem csak szemet gyönyörködtető tájak várnak Önre, de a helyi történelemről is megtudhat ezt-azt. A kalandozás első állomása a távoli múltba, egészen a bronzkorba repít vissza. A történelem hajnalán virágzott az ősi Akrotiri település - melyet a tűzhányó kitörése söpört el az időszámításunkat megelőző második évezredben. A vulkáni hamu alatt fantasztikus épségben megmaradt leletek feltárása alig néhány évtizede kezdődött - a sziget varázslatos örökségét egy valamivel több, mint egy órás sétán Ön is felfedezheti.
A következő megálló Fira, a sziget fővárosa, ahol némi szabadidő eltöltésére van lehetőség. A mediterrán városka hangulatos kávézóiba érdemes betérni egy rövid szusszanás erejéig. Végül Oia-ba, a talán legismertebb görög településre látogatnak el. A festői kék-fehér városka az ország minden bizonnyal leggyakrabban fotózott települése: ikonikus kék-fehér házikóival már Ön is találkozhatott képeslapokon, naptárakban és még ezer más helyen... A csodálatos környéket vezetett sétán fedeznek fel. A kirándulók egy helyi borászatban a termékeny vulkáni talajon virágzó helyi mezőgazdaság legjavát kóstolhatják meg. A különleges sajtok, paradicsomok, olívabogyók mellett az egyedülálló borok is terítékre kerülnek. A szőlő vérének sajátos ízvilágot kölcsönöz a különleges talaj... Érdemes megkóstolni! A kirándulás zárásaként a busz az atinioszi kikötőbe visz vissza, ahonnan motorcsónakokkal mennek a hajóra a kirándulók.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5.nap
Rövid: Knósszosz felfedezése, barangolás a bronzkor emlékeiben* ? Knósszosz* ? Heraklion*
Leírás: Tartson velünk egy kirándulásra, amely nem csak egy csodálatos várost, de a sok ezer évvel ezelőtt élt emberek mindennapi életét is megmutatja... A fakultatív* programon a csodálatos Knósszoszt fedezheti fel. Ez egy korai civilizáció, a Minószi kultúra vallási és politikai központja volt, a mai Heraklion közelében. Az itt található, több ezer éves palota egyes részei egykori pompájukban csodálhatóak meg, miután az eredeti feltárásokat vezető brit archeológus helyreállítási munkálatokat is végzett itt. A termek labirintusában bolyongva a látogatók a 20 ezer négyzetméteres épület lenyűgöző méreteiről is benyomást nyerhetnek, miközben a falakon elhelyezett információs anyagok segítségével bepillanthatást nyerhet abba is: hogyan telhettek az itt élők mindennapjai a bronz korban... A palotáról régészek azt mondják, hogy azt egy korábbi, még nagyobb és az újkőkorszakban épített palota romjain emelték. Az öt emeletes épület 1300 terméből 800 maradt meg mára. A kirándulás Heraklionban zárul, ahol némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Megjegyzés: a kirándulás során macskaköves úton kell sétálni, ami kerekesszékkel közlekedő utasok számára nehézséget okozhat. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a le- és felszállásban (a buszon sem rámpa, sem lift nem található). A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, úgy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a ,,Shore Excursions's Desk"-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehesse a személyzet.

6.nap
Rövid: Sisi királyné palotájának felfedezése* ? Korfu* ? Achilleion-palota*
Leírás: Korfu - a legendák hazája. Ez volt a görög hős, Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása, a varázslatos tájak az osztrákok és magyarok szeretett Sisi királynőjét is elbűvölték... Fakultatív* kirándulásunkon a résztvevők Sisi gazdagon dekorált palotáját kereshetik fel, ami a tengerre néző kertjével együtt feledhetetlen látványt nyújt! A palota köré ültetett kertet szebbnél szebb szobrokkal ékesítették, melyek közül a legértékesebb a ,,Haldokló Akhilleusz" (a palota nevét is az ismert, mitikus szereplőről nyerte). A kikötőbe való visszatérés előtt rövid szabad idős program keretében barangolhatja be Korfu városát.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

7.nap
Rövid: Városnézés az ,,Adria gyöngyében"* ? Európa egyik legszebb, középkori negyedének felfedezése (Dubrovnik)*
Leírás: Látogasson el az ,,Adria gyöngyébe", vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon! A csoport a Dubrovnik felfedezését a történelmi városnegyedben kezdi (UNESCO Világörökség része). A híres városfalak, tornyok és erődítmények a teljes történelmi központot és a kikötőt is körül ölelik. Az építkezés a 12. században indult meg, hogy azután évszázadokon át folytatódjon. Az itt élők számára sokszor a békét jelentették ezek az ódon falak a történelem során. Az 1940 méter hosszú építmény az egyik legszebb középkori városfal Európában. Varázslatos hangulatát az is adja, hogy gyakorlatilag érintetlen állapotában maradt fel. A séta után a csodálatos környéket némi szabadidő keretében fedezheti fel.
Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Kényelmes cipő, sapka és naptej használata javasolt. A parkolóban valamennyi sorban állás elképzelhető.

8.nap
Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki, a búcsú és kicsekkolást követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utazói körében köszönthetjük!
 

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Részvételi díj tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő 10 EUR/fő/ éjszaka),bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok

További érintett desztinációk: Hajóutak - Földközi-tengeri hajóutak - Kelet-Mediterrán hajóutak
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás