Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Trieszttől Isztambulig Görögországon át csoportos MSC Splendida hajóút magyar idegenvezetővel

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Kelet-Mediterrán hajóutak Útazonosító: 500350
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Leírás


Trieszttől Isztambulig Görögországon át csoportos MSC Splendida hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Július 2-11.

 

Mintha látványos földrajzi fekvése nem lenne elég, azzal is büszkélkedhet, hogy ez az egyetlen város, amely egymást követő keresztény és iszlám birodalmak fővárosa volt, és ez a szerep több mint 2500 éven át alakította a régió történelmét, és İstanbulnak megdöbbentően sok látnivalót hagyott hátra.

1. nap - Trieste (Venice), Italy
Indulás! A csoport tagjai hajnalban buszra szállnak, és kora délutáni órákban már Triesztbe érkeznek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Splendida!

2. nap - MSC Splendida
Az MSC Splendida ökohajó stílusos luxusban szállítja Önt a világ legkívánatosabb körutazási célpontjaira, miközben maga is gyönyörű úti cél.


Imádni fogja az élőzenét és a dizájner témájú bárok és éttermek rendkívüli választékát, ahol számos ínyenc választékot fedezhet fel, az autentikus mediterrán specialitásoktól az amerikai steakhouse marhahús-vágásokig. Tegye teljessé az éjszakát egy világszínvonalú előadással a The Strand Theatre-ben, egy nyereményjátékkal a Royal Palm Casino-ban vagy tánccal a Club 33 Disco-ban.
3. nap - MSC Splendida
A sportolási lehetőségek széles skálája, köztük négy úszómedence, futópálya, squashpálya és ultramodern edzőterem is rendelkezésre áll.


A fáradalmak után az MSC Aurea Spa-ban pihenhet, ahol kényeztető balinéz masszázsok, thalassoterápia, fejlett szépségkezelések, törökfürdő, szauna, pezsgőfürdő és szolárium várja a vendégeket.


Vagy napozzon a Top 18 napozóterasz nyugalmában és magányában, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre, saját wellness-szolgáltatással és bármenüvel, valamint ingyenes gyümölcsnyársakkal; a gyerekek és a tizenévesek is élvezhetik a saját mesés létesítményeiket és klubjaikat.

A tekintélyes előfedélzeteken található az exkluzív MSC Yacht Club, egy luxus hajó a hajóban, 71 tágas lakosztállyal, saját Concierge recepcióval, 24 órás komornyikszolgálattal, privát Top Sail Lounge-zal, medencés fedélzettel és bárral.


Az MSC Splendida fedélzetén ennyi minden nap új felfedeznivalót tartogat minden korosztályú utazó számára.

4. nap - Kusadasi, Turkey
Törökország a világ néhány legerősebb birodalmának, köztük a római, bizánci és oszmán birodalomnak a tanúja, és bővelkedik ókori emlékekben és UNESCO világörökségi helyszínekben. Ez az ország híres az elsöprő óceáni kilátásról, a nyüzsgő szúkokról, a régészeti csodákról és a szaharai tájakról.


Kusadasi és Efezus, két tengerparti városa egyaránt az MSC Mediterranean Cruises célpontja - az egyik egy csillogó Égei-tengerre néző, elbűvölő tengerparti üdülőhely, a másik pedig egy ókori kereskedelmi központ, tele lenyűgöző régiségekkel.   

Válasszon egy felejthetetlen túrát az MSC Cruises kirándulásainak listájából, többek között:

- Epheszosz
- Szűz Mária háza
- Szent János templom

A mai Selcuktól nem messze fekszik az ókori Efezus, a város, amely a klasszikus Görögországtól a Római Birodalomig terjedő időszak romantikus maradványaival van megfűszerezve. Töltsön egy napot a régészeti múzeumban a leletek megcsodálásával, vesse tekintetét a tájra az Ayasuluk erődből, napozzon a Nagy Színházban, vagy csodálja meg az ókori világ hét csodájának egyikét: a fenséges Artemisz-templomot.

Zarándokoljon el a Szűz Mária-házba, ahol állítólag Szent Mária, Jézus anyja töltötte élete utolsó éveit. A 19. században egy római katolikus apáca által újra felfedezett helyszín ma már szent hely, amelyet érdemes felkeresni, és amelyhez kívánságkút, keresztelőmedence, varázslatos kápolna és macskaköves udvari kert tartozik.

Aki a rusztikus építészeti pompát kedveli a falusiasság helyett, fedezze fel az anglikán evangélista Szent János-templom lenyűgöző belső tereit. Ez a tengerparti Izmir városában található, tiszteletre méltó vallási hely szép festmények gyűjteményének, kaleidoszkópszerű kupolás mennyezetének és fenséges márványoltárának ad otthont.
5. nap - Istanbul, Turkey
Isztambul Törökország legnagyobb városa, ahol az ősi Kelet és a mai Nyugat találkozik. Ez a karizmatikus metropolisz, amely Ázsiát és Európát egyaránt átfogja, az érzékek lakomája - a római, bizánci és oszmán örökségtől kezdve a mecsetek és paloták káprázatos soráig.

Fedezze fel a pazar múzeumokat, hajózzon a kobaltkék vízi utakon, vagy kóstolja meg a finom török konyhát egy hangulatos étteremben. Az MSC Mediterranean Cruises úticélja, Isztambul a kultúra olvasztótégelye.

Válasszon egy felejthetetlen túrát az MSC Cruises kirándulásainak listájából, többek között:

- Topkapi-palota
- Kumkapi-vacsora
- Boszporusz körutazás

Fedezze fel a Topkapi-palotát, Isztambul mestermúzeumát, amely a 15. és 16. században az oszmán szultánok otthona volt. A négy udvarral, háremkomplexummal és császári kincstárral büszkélkedő építészeti ikon mesebeli tornyaival, lenyűgöző mozaikjaival, pompás kertjeivel és a világ ötödik legnagyobb gyémántjával, a 86 karátos Kanálcsinálóval csábítja a szemet.

A tenger gyümölcsei szerelmesei a Kumkapi meglátogatásával megtapasztalhatják Isztambul autentikus ízét. Ez a vibráló intézmény haléttermek széles választékának ad otthont, amelyek a legfrissebb fogásokat kínálják a nap legfrissebb fogásaiból, nyüzsgő al fresco környezetben.

Érezze a szellőt a hajában és a napot a bőrén egy lélegzetelállító boszporusi hajóúton. Tekintse meg Isztambul lenyűgöző látnivalóit és nevezetességeit a hajó kényelméből, miközben a szoroson siklik végig (az étkezési lehetőség is igénybe vehető).

6. nap - MSC Opera
Fedezze fel az MSC egyedülálló fedélzeti élményét, mintha Ön is ott lenne! Készüljön fel arra, hogy megmártózzon valamelyik medencénkben, engedje el a haját a tematikus partikon, kényeztesse magát valami finomsággal valamelyik csodálatos éttermünkben, és még sok másra!  A 360-as videó megtekintéséhez csak mozgasd a telefonodat, vagy használd a kurzort az asztali gépeden. A még magával ragadóbb élményért nézze meg a videót egy VR headset segítségével.

7. nap - Bari, Italy
Bari olasz kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, a régészetileg gazdag Apulia régió partjainál fekszik.

Ez az ősi város a régi és az új figyelemre méltó keverékét kínálja, a történelmi templomok, kastélyok és terek a modern galériák, üzletek és múzeumok közelében helyezkednek el. Távolabb felfedezheti a természeti csodák sokaságát, köztük az UNESCO Világörökség részét képező barlangokat. Lélegzetelállító strandjaival és világszínvonalú éttermeivel Bari emlékezetes tengerparti úti cél.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- A Materában található "Sassi
- Alberobello
- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál.

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

8. nap - Mykonos, Greece
A 18. században Mykonos kusza sikátorainak útvesztője még a legjobban utazó kalózokat is összezavarta. Manapság az eltévedés színlelése ezekben a kanyargós sikátorokban egy egész napos szórakozást nyújt! Ez az MSC Mediterranean Cruises úticél a romantikus görög szigetek csillogásáról ismert. Lásson ragyogó tengerpartokat, türkizkék vizeket és festői, fehérre meszelt falvakat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A híres fehér szélmalmok
- Delos szigete
- 4X4 kaland és tengerpart
 
Foglaljon MSC Cruises kirándulást Mykonos környékén, és fedezze fel a csillogó és kozmopolita várost. A Kikládok szigetvilágának gyöngyszeme, Mykonos a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Fedezze fel a szűk utcákon álló fehérre meszelt házakat, a kalóztámadások meghiúsítására épített labirintust! Ezután látogasson el a világhírű velencei szélmalmokhoz, amelyek a 16. századból származnak. A búza őrlésére használt rusztikus építmények a sziget egykori gazdaságának alapvető részét képezték. Ma remek fotózási lehetőséget nyújtanak, ezért ne feledje, hogy hozza magával a fényképezőgépét!

9. nap - Mykonos, Greece
Látogasson el Delos gyönyörű görög szigetére az MSC Cruises kirándulásán. Ez a régészeti lelőhely a gyönyörű Égei-tengerre néz, és Apolló napisten mitológiai szülőhelyének tekintik. Merüljön el ennek az ókori görög civilizációnak a dicsőségében, és fedezze fel az Oroszlánok sugárútját, a 7. századi márványszobrok hihetetlen sorát. Ezután vándoroljon a Cynthos-hegyre vezető ösvényen, hogy megcsodálhassa az óceánra nyíló kilátást.
 
Fedezze fel Mykonoszt izgalmas módon az MSC Cruises kirándulásán. Tapasztalja meg ennek a gyönyörű görög szigetnek a látnivalóit egy négykerék-meghajtású autó kényelmében! Látogasson el a Kalo Livadi strandra, ahol megmártózhat a Földközi-tengerben, vagy elnyújtózhat a homokban. Ezután látogasson el a Panagia Tourliani kolostorhoz és templomhoz Ano Mera faluban. Mielőtt visszatérne a kikötőbe, tapasztalja meg a meleg szigeti vendégszeretetet egy hagyományos görög tavernában.  Kortyoljon ouzót, az ánizs ízű pálinkát, mielőtt belekóstolna egy tányér finom előételbe.
10. nap - Corfù, Greece
Korfu üdülősziget, az MSC Mediterranean Cruises célállomása sziklás hegyeiről, gyönyörű strandjairól és teljesen romantikus hangulatáról híres.
Fővárosa, szintén Korfu, Görögország egyik ősi ékköve. Itt egy velencei erődöt és egy UNESCO Világörökség részét képező óvárost talál, amely kanyargós sikátorokkal, nyüzsgő bárokkal, tornyosuló házakkal és mennyei kertekkel büszkélkedhet. Fedezze fel a szigeten szétszórtan található, a múlt korszakokból származó ősi maradványokat.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Achilleion palota
- Korfu strandjai
- Palaiokastritsa kolostor
 
Utazzon olajfákkal és neoklasszikus teraszokkal szegélyezett kanyargós utakon a csodálatos Achilleion-palotához. Ez az MSC Cruises kirándulás elmerül egy impozáns világban - Erzsébet osztrák császárné egykori rezidenciájában. Az Achilleion-palota egy lenyűgöző fehér kastély, amely csodálatos kertekkel és tengerre néző kilátással várja a látogatókat. Ezt követően élvezze a szabadidőt Korfun, ahol vásárolhat és vacsorázhat, mielőtt visszatérne a hajóra.
 
Az MSC Cruises örömmel kínál kirándulást Korfu gyönyörű tengerpartja mentén. Kényeztesse magát egy kis szabadidővel Palaiokastritsa strandjain, és gyönyörködjön a természeti tájban. A hajóra szállva elsiklanak Korfu partvidékének rejtett gyöngyszemei, köztük a hihetetlen Nausicaa-barlang mellett. Álljon meg egy órára a Paradise Beach-en, ahol pihenhet a homokban vagy úszhat.  Ezt követően hajón látogasson el a természeti csodák sokaságához, többek között a Kék szemhez, a Szent Nikolas-barlangokhoz és az Oroszlánfejhez. Végül térjen vissza Palaiokastritsa városába, ahol vásárolhat és ehet egy falatot.
 
Egy másik rendkívüli MSC Cruises kirándulás során festői autózásra indul Korfu narancsligetein, ciprusfáin és fenyőfáin keresztül a gyönyörű Palaiokastritsa városába. Ott egy hagyományos kumquatgyárban megtudhatja, hogyan szedik le a kumquatot, és hogyan készítenek belőle likőrt. A Jón-tenger fölött magasan, egy sziklás hegyfok tetején fekvő faluból kilátás nyílik a bizánci kolostorra. A vallási ikonokat ábrázoló freskókkal díszített történelmi templom kihagyhatatlan látványosság. Ezután álljon meg Makrades városában, ahol egy hagyományos tavernában meze-t, bort és ouzót kóstolhat. A fogadó 19. századi mezőgazdasági eszközei és a régi olajsajtoló egy letűnt korszakba engednek bepillantást.

11. nap - Bari, Italy
Bari olasz kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomása, a régészetileg gazdag Apulia régió partjainál fekszik.

Ez az ősi város a régi és az új figyelemre méltó keverékét kínálja, a történelmi templomok, kastélyok és terek a modern galériák, üzletek és múzeumok közelében helyezkednek el. Távolabb felfedezheti a természeti csodák sokaságát, köztük az UNESCO Világörökség részét képező barlangokat. Lélegzetelállító strandjaival és világszínvonalú éttermeivel Bari emlékezetes tengerparti úti cél.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- A Materában található "Sassi
- Alberobello
- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál.

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

11. nap - Trieste (Venice), Italy
A hajó a reggeli órákban köt ki Triesztben. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé.

 

A részvételi díj tartalmazza: 

​utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Nagykanizsa, Székesfehérvár) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 60. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok