Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Varázslatos Itália két ünnep között -Verona-Padova-Garda-tó 4 nap/ 3éj

Olaszország, Veneto, Abano Terme Útazonosító: 506894
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás

Rövid ismertető: BELLA ITALIA!
Ha szeretné kipihenni magát, és felfrissülni, kikapcsolódhat ezen a tartalmasan, de mégis pihentető programunkon. Az olasz városok varázsa, a kellemes programok feltöltik az ember lelkét és megannyi élményt adnak. A Garda-tó, Padova ikonikus városa és a középkori kisvárosok számos látnivalóval csábítanak. Jöjjön velünk, és kapcsolódjunk ki közösen! 

Utazás: légkondicionált autóbuszszal

Szállás: 4 *- os hotel /Abano Terme (Padova környéke) (La Grotta vélemény 3 csillag) Központ közeli szálloda medencével. Szobák: kellemesen berendezett 2 ágyas (pótágyazható) szoba, Wi-Fi elérés, telefon, TV, széf, hajszárító. 

Ellátás: reggeli és felár ellenében 3 fogásos vacsora (ajánlott) 

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (BOK Sportcsarnok ex. SYMA csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 4 nap/ 3 éj    
2023.12.26-29. (kedd-péntek)

 

1. nap: Budapest - Trieszt- Abano Terme (Padova)  
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, 05:30-kor. Első megállónk az Osztrák-Magyar Monarchia egykori kikötővárosa, Trieszt. A tengerparton és a városban sorakozó barokk és reneszánsz épületek szépségével vár minket. Továbbutazunk Olaszország és Európa egyik legrégebbi termálvíz-lelőhelyére épült, festői fürdővárosába, Abano Termé be. Este a szálláshely elfoglalása.

 2. nap: Verona - Sirmione (Garda-tó)
Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihenéssel tölti-e az idejét, vagy fakultatív program keretében megismeri velünk Verona elragadó arcát és a tavaszi Garda-tó szépségét (Ár: 45 EUR /felnőtt, gyermek 12 évig 25 EUR/fő). Utunkat a fenséges Garda-tóval kezdjük, sétálunk a partján, megnézzük Sirmione tóparti városát, és az elragadó látványt nyújtó Scaligeri vízivárat. Időjárás függvényében rövid hajókázást is tervezünk. Elsőként az Unesco világörökségeként számontartott, Verona-ba indulunk. A város a világ egyik leghíresebb szerelmi történeti hirdeti, a Rómeó és Júlia helyszíneiről, Júlia erkélyéről, és a világhíres koncerteknek helyt adó Arénáról mesélünk városnézésünk alatt, majd szabadprogram, ki-ki maga barangolhat a különleges, elvarázsolt hangulatú utcákon és tereken. Este vacsora a szállodában. 

3. nap: Padova - Marostica 
Félnapos kirándulásunkat az árkádok városában, Padova -ban kezdjük. (Ár: 30 EUR/fő). A régió székhelye régi egyetemi város, egyeteme több mint ezer évre tekint vissza, ahol annak idején Galilei nebulókat okított fizikára. A rengeteg műemlék között fő látványossága a főtér, a Piazza dei Signori, mely reggel piac, délután a sziesztázó nyugdíjasok, este pedig a szerelmespárok kedvelt helye. A közelben található a Palazzo della Ragione is, és az ősrégi egyetem épülete. A csodálatos Szent Antal bazilikában márványkoporsóban őrzik a város védőszentjének csontjait. A bazilikától nem messze található a Scrovegni kápolna, itt található Giotto legrégebbről fennmaradt, legkiemelkedőbb csodás művei. A közelben lévő Prato della Valle Európa egyik legnagyobb tere, melyen a szökőkút körül 82 szobor emlékeztet a város hírnevére. Itt áll egy magyar vonatkozású emlék is: Báthori István szóbra, aki a városban tanult. Következő állomásunk a sakktábla- teréről híres Marostica festői, ódon városkája, ahol a középkori város lakóinak jóvoltából minden évben megelevenednek a sakkfigurák. Visszatérünk az ünnepi ruhába öltözött, elbűvölő Abano Terme városkába, szabadidő és fürdőzés a termálvízű szállodánk medencéjében. 
 
4. nap: Stra (Villa Pisani) - Budapest      
Magyarországra indulunk, de megállunk a Padovától nem messze fekvő Stra -ban, ahol a Villa Pisani mesevilága fogad majd minket. A velencei villa épülete, szobái, a hozzá tartozó kert és labirintus bár megkopva emlékeztet dicső múltjára, szépségeire, több százezer látogatót vonz évente. Élményekkel feltöltődve folytatjuk utunkat, hazaérkezés a késő esti órákban.

Varázslatos Itália két ünnep között - Verona-Padova-Garda-tó 4 nap/ 3 éj 2023
ELŐFOGLALÁSI ÁR-VISSZAVONÁSIG

Időpont
reggelivel  
Részvételi díj /fő
2023.12.26-29. 119 900 Ft (316 €) 

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással!
Egyágyas felár (társítás nélkül):29 900 Ft/fő. (79€)
Vacsora felár:16 900 Ft/fő (45€) 
Audio guide: 2 200 Ft/fő/tartózkodás (6€)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

Kedvezmények: 3.ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő) 
- Garda-tó 45 EUR/fő, 12 évig 25 EUR/fő
- Padova 30 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak: 
   - Verona/ Júlia erkély: kb. 6 EUR/fő, Ház udvara INGYENES 
- Verona/Aréna egyénileg: kb. 10 EUR/fő 
 - Garda-tó kishajókázás kb. 10 EUR/fő
 - Sirmione/Scaligeri vár: kb. 4 EUR/fő 


A részvételi díj: autóbuszos utazást, szállást 3 éj félpanzióval, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, útlemondási díjat (2,8%), fakultatív programokat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, az audio guide költségét.

A szlovén beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt
Az olasz beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok