Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Görög pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Kelet-Mediterrán hajóutak Útazonosító: 507565
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Leírás


Görög pillanatok csoportos MSC Opera hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Szeptember 17-24.

 

 

Utazás a történelemben és lenyűgöző szigetekben gazdag országba

Görögország, a filozófia, az olimpiai játékok és a nyugati irodalom szülőhelye páratlan betekintést nyújt az ókori történelembe és kulturális örökségbe. A Földközi-tenger felfedezése nem igazán teljes az MSC görög szigeti körutazásai nélkül, amelyek a világnak ezen a részén található leglenyűgözőbb tájakon keresztül vezetnek.
 
Athén, Görögország fővárosa több mint 3000 éve lakott. Fedezzen fel többet ezekről az ősi gyökerekről olyan régészeti helyszíneken, mint a Parthenon templom, amely a város és Görögország szimbóluma. Az Akropolisz csúcsán található, és a világ egyik legfontosabb kulturális műemléke.
 
Az ókori város határain túl azonban ott vannak a görög szigetek, amelyeket csak a Görög-szigetek körutazásaink egyikén lehet megfelelően megismerni.
Görögország területének egyötödét több mint 3000 sziget alkotja, amelyek fantasztikusan változatos strandjaikról híresek világszerte. A kiterjedt fehér homokos strandoktól kezdve a meredek, óceánba vájt sziklák által körülvett apró öblökig minden látogatónak talál egy rejtett öblöt.
 
Hajózzon velünk az MSC Görögország és a görög szigetek körutazás 2022-2023-as szezonjában, és olyan csodálatos helyeket fedezhet fel, mint Mykonos, a szemet gyönyörködtető, fehér-kék kőből épült város, amely fantasztikus éjszakai életet kínál, vagy Rodosz, a régi városközpontjával, ahol megkóstolhatja a finom görög joghurtot, amelyet friss mézzel és dióval kínálnak.
 
Az év során számos kulturális és folklórrendezvényt is tartanak, amelyeket nem szabad kihagyni. A látogatók számára ezek lehetőséget nyújtanak arra, hogy élvezzék a jellegzetes zenét és a táncot, és mindez egy felejthetetlen nyaralást tesz lehetővé az MSC Görögország körutazásokkal.
 
Foglaljon még ma egy görög szigeteki körutazást is tartalmazó MSC Földközi-tengeri utat, és megtapasztalhatja Görögországot, a szigeteit és egy igazán emlékezetes nyaralást.


1. nap - Monfalcone (Venice), Italy
Indulás! A csoport tagjai hajnalban buszra szállnak, és kora délutáni órákban már Monfalconéba érkeznek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Opera!

2. nap - MSC Opera
Még mielőtt az MSC Opera kihajózik, a fedélzetre lépve olyan, mintha felfedezőútra indulna. Az új funkciók és létesítmények lenyűgöző sorával a hajó most még jobban felszerelt, hogy minden igényt kielégítsen.
 
Tágas, új, erkélyes kabinokkal bővítettük a hajót, hogy vendégeinket csodálatos panorámával örvendeztessük meg.
 
Megnagyobbítottuk az éttermet és a büfé területét, hogy még többféle kulináris élvezetet kínálhassunk.

Új, 319 m2-es területet építettünk be, amelyet zenével és tánccal tölthetünk meg. Olyan neves partnerek segítségével, mint a Chicco, a LEGO® és a Namco®, mesés új játszótereket hoztunk létre minden korosztály számára, kezdve egy izgalmas, szórakoztató vízi funkciókkal teli Spray Parkkal. És hogy még több utat kínáljunk a kikapcsolódáshoz, a pazar MSC Aurea Spa-t még több masszázshelyiséggel bővítettük.

A 6. fedélzeten új, WALK THROUGH SHOPS elnevezésű vásárlási terület nyílik.
 
A Teatro dell'Opera a hagyományos vonalak ultramodern újraértelmezése. Felhívjuk figyelmét, hogy a színházba az esti előadásokra csak előzetes bejelentkezéssel lehet bejutni (a többi hajóra nem szükséges). A foglalásnak három gyors és egyszerű módja van: csatlakozzon okostelefonjával vagy táblagépével az ingyenes fedélzeti wi-fi hálózathoz, használja a hajó különböző fedélzetein található érintőképernyőket, vagy kérje a recepción.

Mindez csak egy kis ízelítő abból, amit egy hajóút az MSC Opera fedélzetén kínál. Új élmények világát fedezheti fel a fedélzeten, napról napra, pillanatról pillanatra.

Mert az MSC Opera az a hajó, amelyik illik Önhöz.

3. nap - Cefalonia/Argostoli, Greece
Fedezze fel a Jón-tenger gyöngyszemét - a görögországi Kefalónia szigetét, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomását. Fedezze fel a félelmetes barlangokat, barangoljon homokos öblökben, vagy mártózzon meg a türkizkék vízben.
Itt színes kikötőfalvak csoportosulnak festői kikötők és káprázatos strandok körül. Ez a természeti paradicsom rengeteg állatfajnak ad otthont, köztük teknősöknek, fenyőmarsalloknak és fókáknak.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A látványos Melissani-barlang
- Fiscardo és Assos
- Drogarati barlangok és Szent Efimia falu
 
Fedezze fel a Melissani-barlangot az MSC Cruises kirándulásán, amely tökéletes kirándulás a természet szerelmeseinek. Ez a környezeti csoda a fővárostól, Argostolitól csak egy rövid távolságra található, és gyönyörű erdő veszi körül. A barlang belsejében fedezzen fel két csodálatos termet, kristálytiszta vizet és egy szigetet a közepén. Csodálja meg az ég felé néző hatalmas nyílást, amelyen keresztül ragyogó nappali fény csillan át. Ezt követően pihenjen egy borkóstolón Robolában, mielőtt ellátogatna a bájos kikötőfaluba, Samiba. Ezután fényképezkedjen az érintetlen Myrtos strandon, fehér homokjával és fenséges hegyeivel.
 
Pihenjen egy nyugodt MSC Cruises kiránduláson, amely a gyönyörű Kefalónia festői szépségű körbejárásával kezdődik. Ismerje meg a sziget veszélyeztetett rőtfejű teknős populációját és a tengerparti fészkelőhelyeiket. Napozzon a varázslatos Myrtos strandon, mielőtt Assosba utazik, egy halászfaluba, amelyet zselatin színű házai jellemeznek. A túrát a mesés Fiscardóban, egy megnyugtató tengerparti városkában fejezzük be.
 
Tegyen egy MSC Cruises kirándulást a világ egyik legfeledhetetlenebb geológiai helyszínére, az epikus Drogarati-barlanghoz. Ez a több mint 100 millió évvel ezelőtt keletkezett természeti csoda egy cseppkő- és sztalagmit-paradicsom! Látogasson el az "Apotheosis Chamber" nevű figyelemre méltó barlangba, amely túlvilági akusztikájáról ismert. Ezután folytassa a túrát Agia Efimia-ban, a jachtosok körében népszerű faluban. A napot a szép Peratata falu fölött található Szent György-kastélynál fejezzük be. Ezután élvezze a festői szépségű autóbuszos utazást a Jón-tenger partján, vissza Argostoliba.

4. nap - Heraklion (Crete), Greece
Kréta fővárosa, Heraklion, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, egy energikus város, amely gazdag történelemmel rendelkezik.
Csodálja meg a fenséges Yioúhtas-hegyet a kikötőben való kikötéskor, valamint az ókori Koules erődöt a kikötő nyugati mólójánál. Fedezze fel a mitikus Knósszosz-palotát, vagy látogasson el a történelmi kolostorokba és templomokba. Kréta a görög szigetvilág egy lenyűgöző szelete, amely csak arra vár, hogy felfedezzék!
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A knósszoszi palota
- A phaisztoszi minószi palota
- Fodele falu és Rethymno városa
 
Az "Ariadné fonala, a labirintus és a Minótaurosz" görög mítosz az egész világon híres. Az MSC Cruises lenyűgöző kirándulásán meglátogathatja a Knósszosz palotát, azt az ókori helyszínt, ahol a legenda született. Egy kiterjedt neolitikus település romjaira épült, több mint 800 szobából álló labirintust fedezhet fel. Fedezze fel a minószi oszlopokat, a mesés freskókat és a király trónját egy vezetett túra során. Ezután látogasson el a hihetetlen heraklioni régészeti múzeumba, amely a minószi leletek lenyűgöző gyűjteményének ad otthont. Tekintse meg az alabástrom bálványokat, ékszereket, figurákat és a Hagia Triada szarkofágot.
 
A gyönyörű Kréta gazdag mitológiában és régészeti lelőhelyekben. Az MSC Cruises kirándulásán meglátogathatja a Phaestos palotát, a minószi civilizáció egyik ékkövét. Álomszép szőlőültetvényeken és olajfaligeteken át az Agia Varvara-hágón át vezet az út. Ott elérik a Messara-síkságot és a történelmi palota maradványait. Phaestos a zord Ida-hegyre néz, romjai pedig csodák sokaságával vannak tele. Fedezze fel a kőlépcsőket, a központi udvart, az oszlopos kriptát és az antik tárolóedényeket.
 
Látogasson el Fodele vidéki faluba az MSC Cruises kirándulásán. A spanyol reneszánsz festő, El Greco szülőhelye, a falu egy narancsligetekben gazdag, szép völgyben fekszik. Élvezze a pihentető sétát a településen, mielőtt Rethymno városába utazik. Itt megcsodálhatja a bizánci és hellén-római kori maradványokat és egy 16. századi erődöt. Használja ki a szabadidejét a helyi boltok böngészésére vagy a varázslatos sikátorok sétálgatására. Nézze meg Rethymno lenyűgöző, török és velencei hatású építészetét.

5. nap - Santorini, Greece
A görög szárazföldtől mintegy 200 km-re délkeletre fekszik Szantorini, a Kikládok szigete. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél egy vulkanikus kaldera maradványaiból alakult ki, ami a zord geológián is meglátszik. Szantorini híres meredek szikláiról, vörös tengerpartjáról és fehérre meszelt házairól, amelyek feltűnő kontrasztot alkotnak az Égei-tenger kékjével. A sziget ősi régészeti lelőhelyek, forró forrásból származó fürdőhelyek és lenyűgöző borászatok otthona is.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Oia falu
- Akrotiri régészeti lelőhelye
- A vulkanikus homok fekete nyúlványai
 
A festői Oia falu a vulkanikus kaldera egyik peremén fekszik, kilátással a csillogó Földközi-tengerre. Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti ezt a mesés várost és a sziklákba vájt festői házait. Fotózza le az ikonikus kék kupolás templomokat, és gyönyörködjön a csodálatos kilátásban. Ezután fedezze fel a kis üzleteket és kávézókat, mielőtt részt vesz egy helyi ételekkel kiegészített borkóstolón.
 
Ha lelkes történelemrajongó, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy az MSC Cruises kirándulásán meglátogassa Akrotiri régészeti lelőhelyét. Ezt a minószi bronzkori települést a Kr. e. 16. század környékén bekövetkezett katasztrofális Theran vulkánkitörés hamuval borította be. Csak az 1967-es ásatás tárta fel a hely méretét és értékét, feltárva a kivételes állapotban fennmaradt freskókat, bútorokat és műalkotásokat. Sétáljon végig ezen az ősi településen, és csodálja meg a bonyolult vízelvezető rendszert, a kerámiákat és a többszintes épületeket.
 
Vétek lenne Szantorini szigetére látogatni anélkül, hogy felfedezné természeti csodáit. Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a Perivolos-partra, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben. A szürreális fekete homok hosszú szakaszáról híres Perivolost színes napernyők díszítik. Ez a csábító hely ideális a barnuláshoz, izgalmas vízi sportok űzéséhez vagy egy ital elfogyasztásához egy helyi tavernában.

6. nap - MSC Opera
Fedezze fel az MSC egyedülálló fedélzeti élményét, mintha Ön is ott lenne! Készüljön fel arra, hogy megmártózzon valamelyik medencénkben, engedje el a haját a tematikus partikon, kényeztesse magát valami finomsággal valamelyik csodálatos éttermünkben, és még sok másra!  A 360-as videó megtekintéséhez csak mozgasd a telefonodat, vagy használd a kurzort az asztali gépeden. A még magával ragadóbb élményért nézze meg a videót egy VR headset segítségével.

7. nap - Bari, Italy
Bari olasz kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, a régészetileg gazdag Apulia régió partjainál fekszik.

Ez az ősi város a régi és az új figyelemre méltó keverékét kínálja, a történelmi templomok, kastélyok és terek a modern galériák, üzletek és múzeumok közelében helyezkednek el. Távolabb felfedezheti a természeti csodák sokaságát, köztük az UNESCO Világörökség részét képező barlangokat. Lélegzetelállító strandjaival és világszínvonalú éttermeivel Bari emlékezetes tengerparti úti cél.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- A Materában található "Sassi
- Alberobello
- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál.

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

8. nap - Monfalcone (Venice), Italy
A hajó a reggeli órákban köt ki Monfalconéban. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé.

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Nagykanizsa, Székesfehérvár) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és irodánk további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az irodánk árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok