Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Madeira az örök tavasz szigete és Tenerife csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak Útazonosító: 510281
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Leírás


Madeira az örök tavasz szigete és Tenerife csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Szeptember 28. - Október 13.

 

Minden kikötő egy történelmi csoda, egy meglepetés és egy álom. A Costa Cruises segítségével felfedezhetjük azokat a földközi-tengeri gyökereket, amelyek Európa bölcsőjét ölelik fel. A történelemmel és legendákkal teli Görögország csodálatos tengerre néz nagyszerű műemlékei mögött. Aztán ott van Olaszország, amelynek ezer árnyalata van északtól délig. Franciaország a maga pompájával és finom tájaival. Aztán ott van a büszke és vidám Spanyolország és csodálatos szigetei: a Baleár- és a Kanári-szigetek. A Földközi-tenger a gasztronómusok álma is: kortyolhat egy pohár proseccót vagy egy frissítő sangriát, és megkóstolhatja a zöldségeket, a friss halat, a tésztákat, a leveseket, a pizzát és a paellát, amelyek a gasztronómia paradicsomává teszik ezt a területet.

 

1. nap - Indulás Budapestről
Indulás! A csoport tagjai késő délután buszra szállnak, hogy másnap már Savona-ba érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a Costa Firenze!

2. nap - Savona (Italy)
Savona kikötője az olasz Riviéra egyik legszebb kikötője. A kellemes éghajlat, a soha nem túl forró nyarak, az enyhe telek és a városhoz közeli tenger kivételes szépsége miatt Savona kiváló kiindulópont Liguria felfedezéséhez. Savona nevezetessége a Priamar erőd, amely a 16. század óta uralja a várost, valamint a történelmi központ, ahol a Savona katedrális is megtekinthető. A savonai megálló lehetőséget adhat a közeli Genova városának és szűk, festői utcáinak, az úgynevezett "caruggi"-nak a meglátogatására is.

Nem szabad kihagyni:

- Priamar erődje.

- Savona székesegyház

- Via Paleocapa

3. nap - Costa Firenze, Az olasz szépség vitorlát bont
A fedélzeten megtapasztalhatja a művészet híres városának, Firenzének a hangulatát; a hajó egész területén található firenzei műalkotásoktól kezdve a kültéri területek medencéiig, napozóágyakig és napernyőkig, amelyek ízelítőt adnak a Riviéra életéből. A gyerekek élvezhetik a csúszdával és vízi játékokkal felszerelt Aqua Parkot, valamint a Kalandparkot, ahol a szórakozás a tenger és a függő fedélzetek között lebeg. Este pedig, mielőtt vacsorázni indulna, élvezze a tenger feletti naplementét a Fashion Barból, ahol lounge zenével kísért aperitifet és a naplementét élvezheti, minden nap más-más kilátás felett.

4. nap - Valencia (Spain)
Valencia kikötője az ötödik legforgalmasabb Európában. A város középkori építészetét és futurisztikus épületeit megfigyelve a történelem kedvelőinek nem okoz majd gondot, hogy a város utcáin barokk, gótikus és mór hatásokat fedezzenek fel. Ne felejtse el meglátogatni a népszerű negyedeket: Vegyüljön el a helyiekkel Ruzafa piacán, hogy megannyi finomságot kóstolhasson. A bárok, éttermek és szabadtéri kávézók a környék mediterrán ízeit kínálják.

Nem szabad kihagyni:

- A hihetetlen valenciai életrajzi film

- Valenciai óceánkutató akvárium

- Albufera Természeti Park

5. nap - Costa Firenze, The Salty Beach Street Food
A street food igazi ízei! A tökéletes hely, ahol élvezheti a kedvenc ízeivel töltött hamburgert és a minden ízlésnek megfelelő töltelékkel készült finom paninit. Engedje magát elcsábítani a Sal de Riso cukrászda autentikus Amalfi-parti desszertjeivel: hogyan tudna ellenállni egy Baba vagy egy nápolyi Riccia süteménynek?

6. nap - Costa Firenze
A színházban minden este látványos előadások várnak rád: musicalek, vígjátékok, akrobaták, játékok és még sok más... mindenki számára van valami!

7. nap - Arrecife (Canary Islands)
Arrecife Lanzarote kikötője a város fejlődésének egyik alappillére, és a régió történelmi és kulturális látnivalói felejthetetlenné teszik az itt tartózkodást. Szánjon időt a város meglátogatására, ahogyan azt kell! Kezdje a Nemzetközi Kortárs Művészeti Múzeumban, amely számos nagyhírű műalkotással rendelkezik, és a San José várban található, a San Gabriel erőddel együtt kötelező látnivaló. Irány a Reducto strand, hogy a hullámok csobogása által elaltatva pihenjen.

Nem szabad kihagyni:

- Reducto Beach

- A Nemzetközi Kortárs Művészeti Múzeum

- San Gabriel erőd

8. nap - St. Cruz de Tenerife (Canary Islands)
Santa Cruz a különböző hatások és a változatos trendek kozmopolita városa, amint azt a történelmi épületek és a modern építészet keveréke is mutatja. A kikötő elhagyása után a városnézést az Auditorio de Tenerife és a "Circulo de Amistad" meglátogatásával kezdje. Ezután látogasson el a Nuestra Señora de África piacra, ahol természetes alapanyagokból készült kézműves és kézműves termékeket, valamint a régió híres borát találja. Végezetül nézze meg a burgonyával, chilivel és egzotikus fűszerekkel készült helyi konyhát.
Nem szabad kihagyni:

- Auditorio de Tenerife

- Nuestra Señora de África piac

- Circulo de Amistad

9. nap - Funchal (Madeira)
Funchal kikötője Madeira nemzetközi tengeri állomása. A város a hegyek között fekszik, és a nyugalom légköre jellemzi. Használja ki a parkot egy rövid látogatásra a Monte Palace trópusi kertben, amely egy igazi földi paradicsom, ahol a növényzet és a kődíszek csodálatos harmóniát alkotnak. Ha szeretné megismerni a helyieket és szuveníreket vásárolni, kiránduljon el a városi piacra, a Mercado dos Lavradoresbe, végül pedig szálljon fel a drótkötélpályára, hogy élvezze a város csodálatos kilátását.

Nem szabad kihagyni:

- Monte Palace trópusi kert

- Mercado dos Lavradores

- Funchali drótkötélpálya

10. nap - Costa Firenze, C-Dream
A C-Dream az az ingyenes tanácsadó szolgálat, amelyet minden hajó fedélzetén megtalál, és ahol lefoglalhatja következő körutazását. Ha szeretné tovább élni az álmát, ezernyi más élményt és érzelmet elképzelve a világ körül, személyi körutazási tanácsadóink tanulmányozzák Önnel a következő nyaralását.

11. nap - Lisbon (Portugal)
Portugália fővárosa a portugál életstílus koncentrációja. Lisszabon kikötőjébe érkezve, a finom helyi ételeket élvezve kezdi meg tartózkodását. Nem okoz majd nehézséget, hogy találjon egy éttermet a folyóparton, ahol megihat egy pohár Vinho Verde-t és megkóstolhat néhány édes rizses finomságot. Bármire is vágysz, az erős érzelmektől a nyugalomig, a város kielégíthet téged. Strandjain is sütkérezhet, vagy meglátogathatja a hét domb városának történelmi épületeit. Ezután pattanjon villamosra, és induljon el Európa második legrégebbi fővárosának művészeti galériáiba és múzeumaiba.

Nem szabad kihagyni:

- Kóstolja meg a Vinho Verde-t

- Az ókori művészetek nemzeti múzeuma

- A régi villamosvonal

12. nap - Cadiz (Spain)
Álljon meg Cádizban, az andalúziai városban, amely nevét a régiónak adja, amelynek fővárosa, és az öbölnek, amelynek magaslatán büszkén áll. Épületeit a karthágóiak, a rómaiak, a mórok és a keresztények hatásai jellemzik, időrendi sorrendben. Cádiz kikötője volt az Amerika felfedezéséhez vezető expedíció kiindulópontja. Itt megcsodálhatja a bájos tengerparti sétányt és az öblöt átszelő 3 km hosszú hidat. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstolja a "tapas de chorizo"-t vagy megnézzen egy flamenco show-t.

Nem szabad kihagyni:

- Andalúzia fehér városai

- Cádiz panorámás túrája

- Fedezze fel Cádizt kerékpárral

13. nap - Costa Firenze, Casanova Restaurant
Ez a hajó legexkluzívabb és legintimebb étterme: lágy fények, magával ragadó zene, egyedülálló mise en place.

HÍREK 2021: Egyedülálló kulináris élményt kínálunk Önnek: 3 menü Bruno Barbieri, Hélène Darroze és Ángel León nemzetközi séfek aláírásával.

14. nap - Barcelona (Spain)
A város ad otthont egy innovatív kortárs művészeti múzeumnak, a Sagrada Familia katedrálisnak és a Camp Nounak. Ezen népszerű célpontok meglátogatása után a katalán kultúrát is felfedezheti. Barcelonai megállónk során sétáljon végig a La Ramblán, mielőtt ellátogatna a Picasso Múzeumba. A városban mindenhol emlékezetes építészeti alkotásokat láthatunk. Távozás előtt látogasson el a barcelonai kikötő környékére. Az 1992-es olimpiai játékokra teljesen felújított terület mára bárokkal, klubokkal és éttermekkel teli hellyé vált.

Nem szabad kihagyni:


- Helikopterezés
- Gaudí remekművei
- Városnézés Barcelonában és a Camp Nou stadionban

15. nap - Marseilles (France)
A "Disznóvárosként" is emlegetett Marseille Franciaország legnaposabb városa, amely a fürdőzésre alkalmas öblökkel, a történelemmel és a kultúrával, valamint a kozmopolita konyhájú éttermekkel bűvöl el. Nem távozhat anélkül, hogy ne túrázott volna a "Cours Julien", a bevásárlóutca utcáján. A marseille-i kikötő talán tipikus turistacélpont, de a városházáról induló komp és a régi templom, amely egy templomos épület helyébe lépett, megérdemli, hogy meglátogassa.

Nem szabad kihagyni:

- Aix-en-Provence

- Avignon, a pápák városa

- Marseille felfedezése kerékpárral

16. nap - Savona (Italy)
​A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Nagykanizsa, Székesfehérvár) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk:
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és irodánk további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az irodánk árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok