Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Svájc egy csipetnyi Elzásszal

Svájc, Körutazás Svájcban, Körutazás Svájcban Útazonosító: 512335
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Egyes programoknál a pontos elhelyezéssel kapcsolatban irodánk ad tájékoztatást!

Leírás

A program:

Svájc egy csipetnyi Elzásszal

1. nap Indulás a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Rövid városnézés a gyönyörű hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruckban: Mária Terézia utca, Diadalív, Aranytető, várostorony, Hofkirche, Hofburg. Szabadprogram. Szállás elfoglalása Tirolban, az esti órákban.

2. nap Első állomásunk St. Gallen lesz, ahol megtekintjük a barokk katedrálist és a világörökséghez tartozó kolostorkönyvtárat. Majd látogatás Svájcban a schaffhauseni Rajna vízesésnél, amely Európa legszélesebb vízesése (150 m). Ezután a Svájc gyöngyszemének tartott Stein am Rheinnel ismerkedünk. A városnézés során lehetőségünk lesz jó néhány svájci csokoládéüzletet is felkeresni. Szállás elfoglalása a francia-svájci határon.

3. nap A német-francia-svájci hármashatáron található Basel, mely látnivalók sokaságát nyújtja. Fantasztikus élmény a dimbes-dombos óváros, több százéves színes házaival, pezsgő hangulatú, kiülős éttermeivel. Városnéző séta: városháza, Spalentor, Münster, majd Mulhouse hangulatos településén időzünk egy kicsit. Szabad program keretén belül felfedezzük a sétálóutcákat rejtő történelmi belvárost: városháza, Saint-Etienne Templom, a középkori házak és a Place de la Réunion tér. Este visszautazás szállásunkra.

Vagy délutáni fakultatív kirándulás a mesebeli Elzász borvidékére (Mulhouse helyett): Utazás Franciaország legelbűvölőbb városába, Colmarba, mely macskaköves utcákkal, favázas színes házakkal, muskátlis erkélyekkel várja látogatóit. Városnéző séta során felkeressük a kereskedők girbegurba utcáit, bepillantunk az óvárosba: Szent Martin székesegyház, Maison Pfister, Maison de Tetes; majd a Petite Venise-t, azaz a Kis Velence-t tekintjük meg, mely a város igazi ékköve. Látogatás az elzászi borvidék egyik mesébe illő városkájába: Eguisheim-be, séta a Rue du Remparts bájos keskeny utcácskáján, a reneszánsz szökőkutak megtekintése. A program díja 25 euro/fő (min. 25 fő esetén)

4. nap Reggeli után kirándulás a Trümmelbach gleccservízeséshez (10 hatalmas vízesés egy hegy belsejében), mely a Berni-Alpok 4000 m magas hegyei között fekszik a Lauterbrunneni völgyben, Európa egyik legszebb gleccservölgyében. Lehetőség nyílik a híres Jungfrau fogaskerekű vasúttal egy kilátópont elérésére. Visszautazás a szállásra.

5. nap Délelőtt városnézés Luzern óvárosában, a város jelképeinek, az Oroszlános emlékműnek és a Kapellbrückének (középkori fedett fahíd) megtekintése. Majd elmerülünk a csokoládé világában, Svájc leglátogatottabb csokoládé múzeumában. Természetesen lehetőség nyílik kóstolásra a Lindt csokoládémestereinek különféle alkotásaiból. Szállás elfoglalás Tirolban.

6. nap Kora reggel kiköltözés a szállásról, utazás Ausztria irányában. Kirándulás a királyok tavaként emlegetett gyönyörű Königssee-hez. A meredek sziklákkal határolt tó a norvég fjordokra emlékeztet. Sétahajózás St. Bartholomä falu lóhere alaprajzú zarándok templomához. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés vissza Magyarországra a késő éjjeli órákban.

Részvételi díj: 214.900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást autóbusszal, a szállást, reggelit és az idegenvezetés díját. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték, belépők és a biztosítások díját. 
A programok sorrendje felcserélhető.
Üdülőhelyi illeték 4.900 Ft/fő
Egyágyas felár: 61.900 Ft/fő

Csatlakozási lehetőség: Miskolc, Mezőkövesd, Gyöngyös, Hatvan, Budapest, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 540 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a 

A program tartalmaz olyan látványosságokat, amelyek időjárástól, nyitvatartástól függőek. Amennyiben valamelyik ezen okok miatt nem látogatható, alternatív programot kínálunk.

Belépők:

St Gallen kolostorkönyvtár 10 chf/fő
Schaffhausen Rajna vízesés 10 chf/fő
Jungfrau (min. 40 főtől) 
1.) Grindelwald - Kleine Scheidegg : CHF 24.00 vagy
2.) Stechelberg-Mürren-Grütschalp-Lauterbrunnen  19 CHF/fő

Trümmelbach gleccservízesés 11 chf/fő
Königssee hajókázás 16 euro/fő
Csokoládégyárlátogatás 15 chf/fő

Az árak tájékoztató jellegűek!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-01 - 2024-09-06 5 éj szoba, 2 éj panzió, 3 éj hotel*** Reggeli 214.900 Ft Ft/fő, reggeli, Budapest
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok