Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Ínyenc utazás Toszkánában: Bor, sajt és életre szóló élmények

Olaszország, Toszkána és környéke, Montecatini Terme Útazonosító: 570486
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás

Ínyenc utazás Toszkánában: Bor, sajt és életre szóló élmények ***

1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Találkozás Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben). Indulás . Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba. Szlovéniában útközben tízóraira elfogyaszthatunk egy híres trojani fánkot, majd folytatjuk utunkat Olaszország felé.
A Toszkán régió varázslatos kisvárosában, Montecatini Termeben lesz szállásunk, melyet termálvize tett világhírűvé. A szállodához érve a szoba elfoglalása után javaslunk egy kis sétát a városban. Montecatini Termében 4 éjszakát fogunk tölteni.

2. nap: Pistoia - Lucca
Reggeli után elutazunk Pistoiába, ahol sétánk során megismerhetjük pl. a Piazza del Duomot a Dómmal és a városházával, a Szent Zénó katedrálist, a Keresztelőkápolnát (Battistero di San Giovanni), a különálló harangtornyot, és a régi idők emlékét idéző Piazza Sala-t, mely még ma is a longobárd nevét őrzi, a longobárd uralkodó helytartójának a palotája volt itt (Sala Regis).
A városnézés után folytatjuk utunkat Luccába, ebbe a csodaszép kisvárosba, mely Toszkána egyik legszebb városának számít.  A történelmi óvárosban tett séta során számos gyönyörű látnivalók, festői sikátorok és bájos terek tárulnak elénk. Az itteni nevezetességek közé tartozik a Torre Guinigi, a híres torony fákkal a tetején és az impozáns, 4 km hosszú városfal, amely Európa egyik legjobban megőrzött épülete. Leghíresebb a városban a festői Piazza dell'Anfiteatro, melyet az ókori római amfiteátrum romjain alapítottak, és a gyönyörű felújításnak köszönhetően a történelmi báj és a hamisítatlan olasz érzés keverékét árasztja magából. Látogatásra érdemes még a 12. századból származó San Michele in Foro templom, amely a régi római piacon található, a San Martino székesegyház, és még sorolhatnánk.
A városnézés után indulunk a közeli szőlőgazdaságba, ahol borkóstoláson veszünk részt (fakultatív). A kínálatban szerepel 1 rozé, 1 fehér és 2 fajta vörösbor, mindegyik mellé a borhoz leginkább illő, a környék gazdaságaiból kikerülő kóstoló falatkákat kínálnak. A fehér borhoz fehér kenyér és helyi napsütötte oliva olaj jár, a rozéhoz pirított kenyérfalatokat kínálnak lazaccal és zöldségekkel, a vöröshöz pedig 4-5 különféle helyi pácolt húsos tapas, végül levezetésként a farmon gyűjtött mézet és sajtot kóstolhatunk.

3. nap: Pisa
Reggeli után látogatást teszünk a mindenki által (még ha csak képről is) ismert Csodák terére. A világ egyik leghíresebb tornya, a pisai Dóm téren fekvő katedrális harangtornya. A Piazza dei Miracoli, az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető.
Pisai sétánk után ellátogatunk a Toszkán tengerpartra, ahol a délután hátralévő részét töltjük pihenéssel, strandolással.
A szálláshelyre a kora esti órákban érkezünk.

4. nap: Siena és környéke
Reggeli után szabadprogram. Javasoljuk, hogy fogaskerekűvel utazzanak el Montecatini Altoba és tegyenek egy kis sétát a hangulatos óvárosban.
A szabadprogram után elutazás a tornyairól nevezetes San Gimignanoba, ahol a városi séta után a legfinomabb és legkülönlegesebb olasz fagyit kóstolhatjuk meg.
Innen tovább utazunk Sienába. A város varázslatos történelmi központja sokak számára az egyik legszebb Olaszországban. Siena látnivalói közé tartozik a lenyűgöző Piazza del Campo , amely kétségkívül az egyik legfestőibb olasz főtér, valamint az impozáns, több mint 100 méter magas Torre del Mangia torony. Különösen jellegzetesek és valóban egyedülállóak Sienában a régi vörösbarna téglaházak, a kanyargós középkori sikátorok és a csodálatos történelmi templomok is, amelyek a világ minden tájáról elvarázsolják a látogatókat. Sienában érdemes megkóstolni a város híres édességei közül valamelyiket: cavallucci, ricciarelli, panforte.
A városnézés után a Siena közelében fekvő Monteronid'Arbia egyik privát gazdaságába látogatunk, ahol a sajtgyártás rejtelmeivel ismerkedhetünk, a kóstoló alkalmával isteni olasz sajtokat ízlelhetünk némi sonka és bor kíséretében.
A program után a kora esti órákban visszautazunk a szállodánkhoz.

5. nap: Montecatini Terme - Budapest
Elutazás Budapestre a kora reggeli órákban. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre az esti órákban.

A program változás jogát fenntartjuk!

 

Fekvés:

Elhelyezés: Hotel 3*
Ellátás: reggeli (félpanzió kérhető)

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-07-10 - 2024-07-14 4 éj Kétágyas szoba, 2 felnőtt Reggeli 132.990 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli, budapesti indulás
2024-10-02 - 2024-10-06 4 éj Kétágyas szoba, 2 felnőtt Reggeli 132.990 Ft Ft/fő, 2F, Reggeli, budapesti indulás
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok