Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Izlandi csillagtúra a gejzírek és vulkánok szigetén, magyar idegenvezetéssel 2024.09.25.-10.01.

Izland, Körutazás Izlandon, Körutazás Izlandon Útazonosító: 631835
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás
Leírás

Leírás:

A csoportos utazás során Izland legérdekesebb látványosságaival ismerkedhetünk meg. Szállásunk Reykjavík központjában lesz, innen kiindulva fedezzük fel a főváros és a vidék szépségeit. A rendkívül hangulatos reykjavíki óváros, a gejzír, az Arany Vízesés, Dél-Izland természeti csodái, a Vestmann-szigetek és a Kék Lagúna mind különösen vonzó látnivalók. Az ár tartalmazza a repülőjegy, a szállás, a transzferek és az idegenvezetés mellett a reykjavíki városnézést, az Arany Kör, és a Reykjanes-félsziget kirándulásokat is!

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás közvetlen járattal
  • Reykjavík, Arany körút, Reykjanes-félsziget - a legfontosabb látnivalók
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Fakultatív program keretében kirándulás a Vestmann-szigetekre
  • Fürdési lehetőség a Kék Lagúnában 

Programok:

szeptember 25. szerda
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Reykjavíkba (19:35-22:20). Érkezés után transzfer a szállodába, szállás Reykjavík központjában: Centerhotel Plaza.

szeptember 26. csütörtök
Ma délelőtt a főváros, Reykjavík felfedezésével telik gyalogosan. Főbb látnivalóink: Hallgrímskirkja (templom), Sun Voyager (szobor), Harpa (kulturális központ), régi kikötő, Tjörnin (tó), Rádhús (városháza), Dómkirkja (katedrális), Al?ingishúsi? (parlament), Stjórnarrá?shúsi? (miniszterelnöki hivatal).

Délután szabadidő vagy fakultatív bálnales Reykjavíkban (85 EUR/fő, helyszínen fizetendő). 

szeptember 27. péntek
Egész napos kirándulás az Arany körúton, mely során megnézzük a ?ingvellavatn tavat (a legnagyobb tó Izlandon), a ?ingvellir Nemzeti Parkot (a középkori parlament helyszíne, és itt jól megfigyelhető az Európa és Amerika közötti geológiai törésvonal), Laugarvatnt (tóparti falu hőforrással), a Gejzírt, a világ egyik leglátványosabbjának tartott Gullfoss-vízesést, valamint a Skálholti templomot (középkorban az izlandi egyház székhelye volt). 

szeptember 28. szombat
Szabadidő vagy egész napos fakultatív program a Vestmann-szigeteken (kvadtúra: 99 000 Ft/fő; kvad nélkül 59 000 Ft/fő). Reggeli után a Herjólfur komppal átmegyünk a különösen látványos Vestmann-szigetekre (10.45-11:20).  Érkezést követően négykeréken, kvadokkal fedezzük fel az 1973-as vulkánkitörés helyszíneit a lávaföldek útvesztőiben. A szigetről különleges szemszögből csodálhatjuk meg a 2010-es Eyjafjallajökull vulkánt annak teljes pompájában, illetve a "világ legmagányosabb házának" szigetét is szemügyre vehetjük. Egy gyorstalpaló után bárki könnyedén vezetheti a kvadokat (jogosítvány szükséges). Azoknak, akik nem szeretnének részt venni a kvadozáson, az alábbi lehetőségeket kínáljuk a szigeten: beluga akvárium és mentett lundák meglátogatása, vagy az 1973-as vulkánkitörés múzeuma (exkaválták a láva által betemetett házat és emiatt mi is megtekinthetjük, hogy mennyire pusztító egy vulkánkitörés). Délután érkezés a főszigetre (17:00-17:40) és transzfer a szállodába.

szeptember 29. vasárnap
Reggeli után szabadidő vagy egész napos kirándulás Dél-Izland természeti csodáihoz (39 000 Ft/fő): Seljalandsfoss (vízesés az Eyjafjallajökull vulkán oldalán), Reynisfjara (fekete lávahomokos tengerpart), Vík (tengerparti falu), Dyrhólaey (szikla szép kilátással az óceánra), Skógafoss (vízesés).

szeptember 30. hétfő
Szabadidő, majd elutazunk a Reykjanes-félszigetre: Kleifarvatn (tó), Krýsuvík (geotermikus terület). Ezt követően fakultatív fürdési lehetőség a Kék Lagúnában (90 EUR/fő, helyszínen fizetendő). A fekete lávaföldek között húzódó, 37 fokos türkizkék tó gőzölgő vize felejthetetlen élményt biztosít (fürdőruhát hozzunk magunkkal). Délután transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre közvetlen Wizz Air repülőjárattal (23:00-05:25).

október 1. kedd
Hazaérkezés korareggel.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen Wizz Air repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Magyar idegenvezetés a teljes út során
  • A programban leírt összes városnézés és kirándulás (kivéve a külön jelzett fakultatív programok)
  • Szállás öt éjszakára középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 20 euró/fő

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 30 fő.
  • A kvados túra minimum létszáma: 20 fő.
  • A programok az időjárás és az útviszonyok függvényében kivételes esetben módosulhatnak.
  • A félpanziós ellátást hal-és bárányételek kedvelőinek ajánljuk.
  • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 52 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
  • Bővebb tudnivalók a kvadprogramról: alapesetben a kvadon két fő utazik, amennyiben egy utas veszi igénybe a kvadot, felár fizetendő. A  programok szervezői thermoruhát, bukósisakot és kesztyűt biztosítanak. A program kezdete előtt gyorstalpalón vehetnek részt, ezt követően bárki könnyedén vezetheti a kvadokat (jogosítvány szükséges). A gyermekár 16 év alatt értendő, felnőtt együttes utazása kötelező.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-25 - 2024-10-01 6 éj Kétágyas szoba franciaággyal leírás szerint 549.000 Ft Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok