Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Moszkva és Szentpétervár 2021

Oroszország, Moszkva, Moszkva Útazonosító: 168227
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Észak-európai program, Európán túl, Kelet-európai program, Közönségkedvenc, Városlátogatás, Vonattal utazunk
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Moszkva

Elutazás menetrendszerinti repülőjárattal (átszállási lehetőséggel) Moszkvába, transzfer a szállodába. Menetrendtől függően autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk az orosz fővárossal. Szállásunk 3 éjszakán át Moszkvában lesz.

2. nap: Moszkva – a metropolisz: Novogyevicsij Kolostor és a Kreml

Reggelinket elfogyasztva a Novogyevicsij kolostorhoz igyekszünk, mely a világörökség része. A kolostor-erőd Szmolenszk város 10 évvel korábbi visszafoglalásának évfordulójára épült, sokáig szinte a cárok udvari kolostorának számított és nagyon gazdag volt. Városnézésünket a Lomonoszov egyetem épületével folytatjuk, mely szintén a világörökség része, majd az ország szívével, fejedelmek, cárok és a mai államvezetés székhelyével, a Kremllel ismerkedünk (fakultatív). Központja a Székesegyházak tere, ahol a cári katedrálisok emelkednek. Az Uszpenszkij, Blagovescsenszkij és Arhangelszkij Székesegyházak – valamennyi olasz építészek keze munkája. Nagy Péter koráig temetkezési hely is volt. Az erődítmény zárt területén találhatóak a Cár-harang és a Nagy Kreml palota híres épületei. A Kreml a hajdani birodalmi hatalom és az ortodox egyház tökéletes egységének jelképe (világörökség része). A Kremlben ellátogatunk a Fegyvertárba (fakultatív), mely jelenleg kincstárként működik. Megtekintjük a Vaszilij Blazsennij székesegyházat, mely meghatározó képe a Vörös térnek. Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Moszkva és Szergijev Poszad (150 km)

A reggelit követően a város felett magasodó osztankinói TV toronyba igyekszünk (megrendeléskor foglalni szükséges!), ahonnan gyönyörködünk a város panorámájában. Töltse szabadidejét az orosz fővárosban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív kirándulásra indulunk a Moszkva környéki Szergijev Poszad-ba, ahol a szmolenszki Istenanya Templomát, az orosz ortodox egyház szellemi központját láthatjuk. Délután folytatjuk ismerkedésünket a várossal: városnézésünk folyamán utazunk a különleges moszkvai metrón, melynek egy-egy állomása mintha földalatti palota lenne. Egyénileg ellátogathat a híres GUM áruházba a Vörös téren, kedvére vásárolhat. A napi programot követően szabadidő a városban. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk a méltán világhírű orosz balett előadására (jegyek korlátozott számban). Fakultatív vacsoránk a szállodában fogyasztjuk el.

4. nap: Moszkva: Tretyakov képtár majd vonattal Szentpétervárra (750 km)

Reggelit követően helyi idegenvezető ismertet meg bennünket a világhírű alkotásokat őrző Tretyakov Képtárral. A múzeum gyűjteményében találhatók a legnagyobb orosz mesterek művei: Andrej Rubljov és Feofan Grek alkotásai. Városnézésünket folytatva helyi idegenvezető ismertet meg bennünket a világ egyik legnagyobb városával: a Szófia rakpart, Megváltó Krisztus székesegyház (mára Moszkva jelképévé vált). A délutáni órákban vonatra szállunk és búcsút veszünk az orosz fővárostól. Szentpétervárra Sapsan gyorsvonattal utazunk, élvezzük annak gyorsaságát és kényelmét. Szentpétervárra megérkezve a pályaudvarról a szállodába vezet utunk, ahol 4 éjszakán át lesz szálláshelyünk.

5. nap: Szentpétervár

Reggelinket elfogyasztva találkozunk helyi idegenvezetőnkkel és informatív városnézés keretében ismerkedünk a 110 szigetre épült várossal, melyet mintegy 700 híd köt össze. Különlegesen szép fekvésű város a Balti-tenger finn öblében, a Néva torkolatánál, jellegzetesen széles utcákkal, tág terekkel. Autóbuszos városnézés során láthatjuk a Nyevszkíj sugárutat, a Téli Palotát, az Izsák székesegyházat, az Admiralitás épületét és a Szent Péter-Pál katedrálist. Itt láthatjuk a történelemből ismert Auróra cirkálót és I. Péter híres lovas szobrát. Folytatjuk városnézésünket, mely során láthatjuk II. Sándor emlékmúzeumaként épült Vérző Megváltó templomot. A templom féldrágakő díszítése igazi remekmű!

6. nap: Szentpétervár: az Ermitázs

Reggeli a szállodában, majd kedvére sétálhat Szentpétervár belvárosában, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a világ leghíresebb képzőművészeti gyűjteményét őrző Ermitázsba látogatunk (világörökség). A Téli Palotával egységes stílusban épült a Kis Ermitázs, a Régi Ermitázs és a Cári Színház. Az Ermitázs 125 termét foglalják el a nagy európai művészet remekei: Van Gogh, Michelangelo, Rubens, El Greco, Leonardo da Vinci, Raffaelo, Tiziano több, mint nyolcezer alkotás látható itt. Látogatást teszünk a Palota tér másik oldalán lévő Vezérkari épületben megrendezésre kerülő impresszionista kiállításon is! Ezt követően szabadidő a városközpontban, mely alatt egyénileg más oldaláról ismerheti meg e különös várost. Fakultatív ajánlatunk: késő este a Néva partjára érkezünk és hajóra szállunk. A hidak megnyitását ajánljuk a Néváról! A folyóról Szentpétervár egy másik arcát ismerheti meg, körpanorámaként élvezheti a kivilágított város látványát. A hidak megnyitása a nyári éjszakák csúcspontját jelenti, miközben a városban sétáló turisták és szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek, élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem végződik”…

7. nap: Szentpétervár – Petrodvorec és Puskin (100 km)

Reggelit követően töltse szabadidejét az orosz Velencében, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Tartson velünk Petrodvorecbe, mely I. Péter cári nyaralójából alakult ki, melyet egyedülálló módon közelítünk meg! A tenger felöl szárnyashajóval érkezünk a palota ’vízi bejáratához’! Páratlan panorámát nyújt a csodálatosan megkomponált park díszesen aranyló szökőkútjaival, mely I. Péter cár nyári rezidenciája volt a tengerpartra épített palota lépcsőjével, vízesésekkel és nagyszerű szobraival. A gyönyörű park, több száz szökőkúttal, ligetes sétányokkal kellemes időtöltés. Láthatjuk I. Péter cár magánszálláshelyeként szolgáló Monplaisir Palotát. Autóbusszal utazunk tovább II. Katalin kedvelt palotájához, az orosz „Versailles”-hoz, ahol világhírű festményeivel, gyönyörű szobraival, szökőkútjaival és a pompás Borostyán teremmel ismerkedünk meg. Szállodánkba visszatérve vacsorázunk, majd igény szerint készülődünk az esti programra. Fakultatív programot ajánlunk: jöjjön velünk egy tradicionális zenés folklór estre, nézze meg az orosz népviseletbe öltözött előadóművészeket, mulasson velünk! (apró étel falatok a fakultatív program árában). Szállodánkba térünk vissza.

8. nap: Szentpétervár – Budapest

Reggeli a szállodában, majd menetrendtől függően szabadidő és transzfer a repülőtérre. Hazautazás (átszállási lehetőséggel) Budapestre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Orosz balett előadás
42000
Orosz balett előadás
55000
Szergijev Poszad vezetéssel

+ belépőjegy

18500
Ermitázs vezetéssel

+ belépőjegy

9000
Petrodvorec szárnyashajóval

+ belépőjegy

25000
Hidak megnyitása és hajózás a Néván
15000
Orosz folklór-show
18500
Kreml megtekintése vezetéssel
9500
Kreml Fegyvertár vezetéssel
12500
Osztankínoi tévétorony
(előre jelezni kell)
8500
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.
15000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten
Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.
9000
3. fő felára pótágyon reggelivel Budapesten
Kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy után venné igénybe.
7000

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. V.29., VII.25., VIII.21.


Részvételi díj (V.29.): 265.000 Ft
Részvételi díj (VII.25, VIII.21.): 248.500 Ft 
Repülőtéri illeték: kb. 65.000 Ft
Vízumdíj: kb. 15.000 Ft
1 ágyas felár (V.29): 92.500 Ft
1 ágyas felár (VII.25., VIII.21.): 72.000 Ft 
7x vacsora felár (szállodákban): 44.200 Ft


Utasbiztosítás (Classic): 5.600 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 7.280 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 9.200 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben vonattal és autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***/****, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x reggeli


Fakultatív programok (10 főtől):
Orosz balett előadás:
42.000 Ft/55.000 Ft
Szergijev Poszad vezetéssel: 18.500 Ft + belépő
Ermitázs vezetéssel: 9.000 Ft + belépő
Kreml megtekintése vezetéssel: 9.500 Ft
Kreml Fegyvertár vezetéssel: 12.500 Ft
Petrodvorec szárnyashajóval: 25.000 Ft+belépő
Hidak megnyitása és hajózás a Néván: 15.000 Ft
Orosz folklór-show: 18.500 Ft
Osztankinoi tévétorony: 8.500 Ft (előre jelezni kell)


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 4600 RUB (alapprogram) + 4500 RUB (fakultatívok)
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 250 RUB + 41 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

15-24 fő esetén: 21.000 Ft/fő (V.29.)

15-24 fő esetén: 19.500 Ft/fő (VII.25., VIII.21.)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket , mely összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- program szerint 7x vacsora ellátást

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk! 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok