Budapest- Duna-Delta - Budapest hajóút magyar idegenvezetővel

Időpont: , Folyami hajóutak, Folyami hajóutak
Leírás

Hajózás a Duna-Deltától Budapestig magyar idegenvezetéssel
Útvonal: Budapest - Bécs busszal/Bécs -Tulcsa repülővel - folyami nap - Giurgiu/Turnu Magurele - Lom/ Vidin - "Vaskapu" / Donji Milanovac - Belgrád - Mohács/Kalocsa - Budapest

Indulási időpontok:
 
2019. május 27 - június 3.
2019. szeptember 18 - 25.


Nap

Úticél

Program/Kirándulások

1

Tulcea

Indulás Budapestről busszal a kora reggeli órákban Bécs repülőterére. Repülés Bécsből közvetlen járattal Konstancába (kb. 2 óra repülési idő). Transzfer Tulcsába busszal (130 km, kb. 2 óra menetidő). Hajós kirándulás a csodálatos Duna-Deltába akirándulóhajókkal ebédcsomaggal.* Belszállás az MS Nestoy a szállodahajóba „35 folyamkilóméternél”, hajózás a Szent György ágon a „0 folyamkilóméterig”. Vacsora a hajón.

2

Hajón

Kikötés nélküli folyamon töltött nap. Élvezze az MS Nestroy hajó szolgáltatásait! Reggeli, ebéd és vacsora a hajón. 

3

Giurgiu

Turnu Magurele

Reggeli után Egynapos kirándulás Bukarestbe*. A kirándulás buszos utazással veszi kezdetét, menetidő (120 km, kb. 2 óra). Románia fővárosának megtekintése buszos és gyalogos városnézéssel. Ebéd egy helyi étteremben. Buszos utazás Turnu Magurelebe, ahol visszaszállunk a hajóra. Este vacsora.

4

Lom
Vidin

Reggeli után az utasok a mai napra két program közül is választhatnak, de sajnos az időbe csak egyik programon való részvétel fér bele. Egynapos kirándulás Szófiába(ebédcsomaggal)* VAGYKirándulás Belogradtschikba a vöröskőhegyek között megbúvó városhoz, ahol megtekintjük az erődöt és a csodálatos panorámát, majd buszos utazás Magura ősember barlanjához. A nap zárásaként Vidin középkori hangulatot városába látogatunk (ebédcsomaggal)*. Visszaszállás a hajóra Vidinben. Vacsora a hajón.

5

 "Vaskapu"

Donji Milanovac 

Reggeli és ebéd a hajón. Hajózás a Kazán szorosban. Áthaladás a  "Vaskapun".  Kora délutáni órákban buszos kirándulás Lepenski Virbe, ahol megtekinthetik az archeológiai szabad téri múzeumát. Tovább utazás a Kapitány Mischa Hügel szabadtéri skanzenébe*, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Dunára.* Visszaszállás a hajóra és vacsora.

6

Belgrad

Reggeli a hajón. Városnézés Belgrádban*, a szerb főváros legfontosabb nevezetességének megtekintése buszos és gyalogos városnézés keretein belül, Nándorfehérvári erőd romjainak meglátogatásával. Visszaszállás a hajóba a kora délutáni órákban. Ebéd és vacsora a hajón.

7

Mohács

Kalocsa

Reggeli a hajón. Technikai megálló Mohácson. Mai napon ismét két program közül választhatnak.  Pusztai kirándulás busszal, ahol egy csikós lovasbemutatót tekinthetnek meg* VAGY Kirándulás busszal Pécsre. Gyalogos városnézés Európa egyik Kulturális fővárosában *, ebéd és vacsora a hajón.

8

Budapest

Esztergom

 

 

Érkezés Budapestre a reggeli órákban. Reggeli a hajón, majd kiszállás a hajóból.

VAGY

Utasainknak lehetősége van a továbbhajózásra Bécsig az MS NESTROY hajó fedélzetén. Idegenvezetőnk ekkor már nem tart a csoporttal. Városnézés Budapesten* VAGY Kirándulás a festői Dunakanyarban* Akik a kirándulást választják a Dunakanyarba a hajóra Esztergomnál szállnak vissza.  Ebéd és vacsora a hajón.

9

Bécs

Érkezés Bécsbe a reggeli órákban, reggeli a hajón, majd kiszállás a hajóból. Egyéni hazautazás Bécsből.(*) Kiránduláscsomag

A fakultatív kirándulások programjainak való változás jogát a hajótársaság fenntartja! Kérjük vegyék figyelembe, hogy a hajózási zárlatok, időjárási viszonyok, apály-dagály és az esetleges késések miatt a kirándulások programjában illetve a ki- és beszállás idejében változások történhetnek! Továbbá a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy a vendégeket vis maior esetén (például apály, dagály hajódefekt és egyéb felmerülő gondok) más járművekkel is szállíthatja (például busszal, elszállásolás hotelben a szárazföldön) valamint az útirányt minden esetben (a vendégek biztonsága érdekében) megváltoztathatja, vagy másik hajón folytathatják az utazást.

Kiránduláscsomag € 240

- Kirándulás a Duna-Deltába kirándulóhajóval ebédcsomag

- Kirándulás Bukarestben (városnézéssel és ebéddel)

- Egynapos kirándulás Sofiában (csomagolt ebéddel) VAGY Egynapos kirándulás Belgradtschikbe és a Magula-barlangba és Vidinbe csomagolt ebéddel)

- Kirándulás Mischa kapitány dombjához és a Lepinski Vir-beli ásatásokhoz

- Városnézés Belgrádban

- Pusztai kirándulás VAGY Kirándulás Pécsett

- Városnézés Budapesten VAGY Kirándulás a magyar Dunakanyarba (Visegrád, Esztergom)

Megjegyzés: A kiránduláscsomag csak előre és csak egyben foglalható! A kirándulásokat egyenként csak a fedélzeten, az érkezés napján tudják befizetni. Az egyenként foglalt kirándulások árairól a fedélzeten kapnak információt.


Hajótársaság:

GTA-SKY-WAYS
Az osztrák független utazásszervező 1995-től működik. GTA-SKY-WAYS folyami hajózásokra specializálódott mind csoportos, mind egyéni utasok számára! Flottájának 6 hajójával Európa folyóin szervez egyirányú folyami hajós utazásokat, hazafelé charter repülőjáratokkal megoldva a hazautazást, mely még kényelmesebbé teszi az utazást.

Kabinok:

MS Nestroy ablakos Grillparzer
kétágyas ablakos kabin a Grillparzer fedélzeten

Franciabalkonos kabin Schiller
Kétágyas franciabalkonos kabin a Schiller fedélzeten

Franciabalkonos kabin Goethe
kétágyas franciabalkonos kabin a Goethe fedélezeten

Lakosztály Schiller
kétágyas lakosztály a Schiller fedélzeten

Lakosztály Goethe
kétágyas lakosztály a Goethe fedélzeten

Részvételi díj tartalmazza

 • Buszos utazást Budapest és Bécs repülőtér között
 • Repülést különjárattal Bécs és Konstanza között (Turista osztályon) egy max. 23 kg-os feladott poggyásszal
 • Busztranszfert a Konstanzai repülőtér és a tulcsai kikötő között
 • 8 nap/7 éjszaka hajózást az MS Nestroy fedélzetén a választott kabinkategóriában
 • A beszállási, kiszállási, kikötői és vámilletékeket
 • Teljes ellátást, az első nap ebédcsomagjától, egészen az utolsó napi reggeliéig
 • 1 Gálaestet a teljes ellátás keretein belül
 • Fedélzeti programokon való részvételt
 • Reptéri és egyéb illetékeket (jelenleg 109, – € )
 • Magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Italfogyasztást
 • Személyes kiadásokat
 • Italkuponokat (kb. € 9,– /fő/nap ajánlott)
 • Kirándulás csomagot (240 €/fő)
 • Budapestről-Bécsig hajóútszakasz alatti magyar idegenvezetést, Bécsből való hazautazást
 • Sztornóbiztosítást 1,7%
 • Baleset-, Betegség és Poggyászbiztosítást 500,-Ft/fő/nap
 • Ajánlott borravalót kb. 5-10EUR/nap/fő

Vízum

Az utazáshoz magyar állampolgároknak ÚTLEVÉL szükséges, amelynek a visszaút dátumától még 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Gyerekkedvezmény

Háromágyas szoba nem elérhető a hajón!
Egyágyas felár alapár +80% felárral foglalható!
További érintett desztinációk: Hajóutak - Folyami hajóutak - Folyami hajóutak
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás