Keresztül Dél-Amerikán

Időpont: 2020-11-13, Körutazás Peruban, Körutazás Peruban
Kategória: Időtartam: Ár:

2 ágyas szoba 8 éj 640000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba

2 ágyas szoba 14 éj 942000.00 Ft/fő, 2 ágyas szoba

Leírás

Leírás:

?  A Machu Picchu ezoterikus romjai
?  Repülés a Nazca vonalak felett
?  Iguacu a világ egyik legnagyobb vízesése
?  Krisztus szobor és a Copacabana Rióban

"Az Iguacu grandiózussága mindekire nagy hatással van, de az én gyermekkori vágyam Peru misztikus földje volt. Magasak voltak az elvárásaim, de a valóság még azokat is felülmúlta."
Gulyás Miklós - 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: BUDAPEST - LIMA

Elutazás európai átszállással Peru fővárosába, Limába. Érkezés a kora esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: LIMA - NAZCA

Reggel autóbusszal elutazunk Nazca városkába. Egyből a repü­lőtérre megyünk. Fakultatív program keretében 6 személyes kis gépekkel 1 órás repülés a Nazca-vonalak felett. Mivel alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzolatok, formák. Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett: 45.000,- Ft. Szállás Nazcaban.

3. NAP: NAZCA - AREQUIPA

Reggeli után útnak indulunk Arequipa felé. Varázslatos tájon haladunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán sziklákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második leg­nagyobb városa 2.325 méterrel a tengerszint felett. Szálláshely elfoglalása. Ezen a napon azoknak, akik kérték a fakultatív főét­kezést, az esti érkezés miatt, késői ebéd lesz, nem vacsora.

4. NAP: AREQUIPA - PUNO

Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipaban. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6.000 m (!) magas csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a városban, megnézzük a XVII. század­ban épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punoban lesz. Szabadprogram, alkalmaz­kodás a magaslati klímához, hiszen a város 3.827 méterrel van a tengerszint felett.

5. NAP: PUNO - TITICACA-TÓ - PUNO

A mai napon megfelelő időjárási körülmények közt, hajókirán­dulásra indulunk Urosba, az úszó szigetekhez a Titicaca tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasab­ban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készí­tik el a lakóhelyükként szolgáló szigeteket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

6. NAP: PUNO - CUSCO

Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, láthatunk lámát és alpakát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos andokbeli falut, Andahuyalillast. Szállás Cuscoban (3 éj), mely hosszú időn keresztül az inka biro­dalom legfontosabb települése volt. Megérkezésünk után alkal­mazkodás a nagy tengerszint feletti magassághoz.

7. NAP: CUSCO

Városnézés Cuscoban, mely 3.250 méterrel van a tenger­szint felett. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrá­list, a Nap templomát és a belvárost. Lenyűgöző azt az építé­szeti módszert látni, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal összeillesztették a hatalmas köveket. Délután kirándulunk a város közelében található inka régészeti központba, megnéz­zük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfalait és a Puka Pukara erőd romjait.

8. NAP: CUSCO - MACHU PICCHU - CUSCO

Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a táj­ban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresz­tül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ 7 új csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

9. NAP: CUSCO - LIMA

Transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába. A bő egy órás repü­lőút után transzfer a központba és kezdjük a városnézést. Limát az 1746-os földrengés szinte teljes egészében elpusztította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházával még őrzi az egy­kori pompát. További sétánk során felkeressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Este transzfer a repülőtérre. Mindkét csoportnál éjszaka a repülőn.

AKIK A PARAGUAY - BRAZÍLIA - ARGENTÍNA HOSSZABBÍTÁST VÁLASZTOTTÁK, TOVÁBBUTAZNAK ASUNCIONBA.

A további (hosszabbítás) programját lásd a következő oldalon.

10. NAP: LIMA - EURÓPA - BUDAPEST

Európai átszállással az esti órákban érkezés Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon. Min. létszám: 15 fő.


HOSSZABBÍTÁS ESETÉN: TOVÁBBUTAZÁS ASUNCIONBA

10. NAP: ASUNCION

Érkezés a kora reggeli órákban, transzfer a repülőtérről a városi szállodánkba, szobák elfoglalása és pihenés. Kora délután kezd­jük 4 órás városnézésünket Asuncionban, Dél-Amerika legré­gebbi városában, amit ezért Városok Anyjának is hívnak. Főbb nevezetességek: Paraguay hőseinek Pantheonja, Elnöki palota, Szenátus épülete, Katedrális, vasútállomás, kikötő. Elmegyünk a város legnagyobb piacára, ahol számos kézműves termék között válogathatunk. Szabadidő után térünk vissza szállásunkra.

11. NAP: ASUNCION - MONDAY'S FALL - IGUAZU

Reggeli után elhagyjuk Paraguay fővárosát és autóbusszal elindulunk Brazília felé. Szépen megművelt területek men­tén haladunk. Útközben megállunk egy kisvárosban, ahol helyi jellegzetes ételekből kóstolhatunk. A brazil határ előtt, még Paraguayban, megtekintünk egy szép vízesést, a Monday's Falls-t. Az azonos nevet viselő nemzeti park területén található vízesés 45 méter magas és néhol 120 méter széles. Lifttel le tudunk menni a zuhatag közelébe. A vízesés megtekintése után továbbutazunk a mindössze 24 km-re fekvő Foz do Iguacuba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. (2 éj)

12. NAP: IGUAZU - ARGENTÍNA - BRAZÍLIA

Reggel átlépünk a határon Argentínába. Először az Iguazu-vízesés argentin oldalához látogatunk el. Ez a nagyobb és látványosabb szakasz. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egy­ségre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesé­sek megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő zuhatag látványa. A legnagyobb és leglátványosabb az ,,Ördögtorok víz­esés", melyhez érve láthatjuk, ahogy előttünk, teljes pompájában, 4 km szélességben zubog alá a víz. Ide kisvonattal juthatunk el. Este visszatérünk a brazil oldalon található szállásunkra.

13. NAP: IGUAZU - RIO DE JANEIRO

Délelőtt autóbuszos kirándulás az Iguazu-vízesés brazil olda­lához, ahol szemből látható a lenyűgöző Ördögtorok zuhatag. Itt igaz messzebbről, de fotózás szempontjából jobb pozícióból láthatjuk azokat a vízeséseket, melyeknél előző nap egész közel sétáltunk. Olyan mesés látvány az Iguazu-vízesés, hogy nem lehet vele betelni. Menetrend függvényében transzfer a repülő­térre, és irány Rio de Janeiro. Transzfer a szállásra (2 éj).

14. NAP: RIO DE JANEIRO

Délelőtt fakultatív városnézés Rióban. Megtekintjük a széles homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanat és az Ipanemat. Folytatjuk nézelődésünket a modern katedrálisnál, ezt követi a Sambadrom, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt ren­dezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk során drótkötélpályán, átszállással felmegyünk Brazília egyik jelképére, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilátás a Copacabanara, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szoborra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés magyarul, (belépőkkel): 100 USD (hely­színen lehet jelentkezni). Akik nem jönnek a programra, azoknak egész nap, a többieknek késő délután szabadprogram és fürdési lehetőség, napozás a homokos tengerparton.

15. NAP: RIO DE JANEIRO - EURÓPA

Nemcsak Rió csodája a Megváltó Krisztus szobor, ezt is bevá-lasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őserdőn keresz­tül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje, busszal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1.145 tonna súlyú Krisztus szobor lába­inál állni és gyönyörködni a fantasztikus panorámában. rengeteg fotó készült már itt Rió de Janeiróról. Méltó lezárása ez a mesés 2 hétnek. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

16. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Hazaérkezés menetrend függvényében Budapestre.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbizto­sítást és a helyi borravalókat nem. Oltásokkal kapcsolatos infor­mációk a weboldalunkon. Min. létszám: 10 fő.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

További érintett desztinációk: Peru - Körutazás Peruban - Körutazás Peruban » Argentína - Körutazás Argentínában - Körutazás Argentínában » Brazília - Körutazás Brazíliában - Körutazás Brazíliában
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás