GENOVÁTÓL HAMBURGIG *****

Időpont: 2022-04-26, Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak
Kategória: Időtartam: Ár:

Belső Fantastica kabin 11 éj 569000.00 Ft/fő, Belső Fantastica kabin, Teljes ellátás, 2 felnőtt

Ablakos Fantastica kabin 11 éj 609000.00 Ft/fő, Ablakos Fantastica kabin, Teljes ellátás, 2 felnőtt

Balkonos Fantastica kabin 11 éj 659000.00 Ft/fő, Balkonos Fantastica kabin, Teljes ellátás, 2 felnőtt

Leírás

Leírás:

Genovától Hamburgig - Európa legjava

Kevés európai utazással van lehetőség arra, hogy az öreg kontinens országainak sokféleségéről átfogó képet kapjon az utazó. Programunk Genovától Hamburgig két tenger és egy óceán vizein hajózva nem mindennapi kulturális barangolásra invitál: Olaszország, Spanyolország, Marokkó, Portugália, Anglia és Németország rendkívüli városain és tájain át mutatja be az európai kultúrák diverzitását és egyetemleges örökségét.

1. nap

Genova, Olaszország

2020. március 28., szombat

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Genovába. Érkezést követően félnapos gyalogos városnézés Genovában: a kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A városnézést követően a szállás elfoglalása a genovai szállodában, este szabadprogram.

2. nap

Genova, Olaszország

Vasárnap, 2020. március 29. Indulás: 17.00 óra

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Barcelona, Spanyolország

hétfő, 2020. március 30.

Kikötés: 13.00 óra Indulás: 19.00 óra

Kikötés a kora délutáni órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a világ egyik legismertebb, legérdekfeszítőbb, legszínesebb és leghangulatosabb metropolisza, a modernizmus szülőhelye. Az egyedülálló városképet Antoni Gaudí, valamint Luis Doménech i Montaner gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A város avantgárd művészete nem merül ki az épületeiben: az apró részletek, megbúvó lépcsősorok, az erkélyek, utcai installációk és Barcelona számos más eleme ezt a légkört erősítik. Ugyanakkor Barcelona a példásan kidolgozott városfejlesztési terv iskolapéldája is, az 1992-es olimpiai játékokra teljes negyedeket újítottak fel, a város teljes átalakításon esett át. A város felfedezése egyénileg, vagy tervezett fakultatív program: félnapos gyalogos városnézés során rövid autóbuszos transzfer a séta kiindulási pontjáig: a Kolombusz-emlékműig, mely 60 méteres magasságával impozáns látványt nyújt, 1888-ban épült és a felfedező első útjának állít emléket. Séta a La Ramblán, Barcelona széles, platánokkal szegélyezett sétálóutcáján. A több, mint egy kilométer hosszú Rambla a tengerparthoz közeli Kolumbusz-szobor és a Catalunya tér között húzódik. A korzó mindig tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. A labirintusszerű gótikus városrészbe érve sikátorszerű, kanyargós utcácskák, zegzugos lépcsősorok, apró terek ejtik ámulatba az arra járókat, igazi középkori hangulatot teremtve. Közepén áll a város gótikus katedrálisa, impozáns, hatalmas templom, mely kívülről tekinthető meg. Rövid szabadidő a Plaza de Catalunya közelében, majd gyalogos visszatérés a kiindulópontig, ahonnan a transzfer biztosított a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Tengeren

kedd, 2020. március 31.

Egész napos hajózás a tengeren Casablanca irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Splendida felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén 6 étterem, 11 bár, medencék, edzőterem, Aurea Spa-központ (térítés ellenében), kártyaszoba, kaszinó, diszkó, ajándékboltok, internetsarok, könyvtár és színház szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára a squashpálya, futópálya, valamint az edzőterem nyújt kikapcsolódást. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Casablanca, Marokkó

szerda, 2020. április 1.

Kikötés: 07.00 óra Indulás: 20.00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület kívül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ezt követően továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Ebéd után rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Cadiz (Sevilla), Spanyolország

csütörtök, 2020. április 2.

Kikötés: 09.00 óra Indulás: 17.00 óra

A reggeli kikötés után egész napos fakultatív kirándulás Andalúzia fővárosába, Sevillába. Spanyolország negyedik legnagyobb városa több mint 2000 éves, számos civilizáció hagyta itt történelmi műemlékeit. Óvárosa Európában a 3. legnagyobb, mely három világörökségi emlékkel is büszkélkedhet. A cadizi kikötőből kb. kétórás autóbuszos utazást követően az első látványosság a Katedrális, mely befejezésének idején, a XVI. században - felülkerekedve az isztambuli Hagia Sophián - a világ legnagyobb katedrálisa volt. Gyalogos városnézés a Barro de Santa Cruz negyedben, mely az óvárostól keletre helyezkedik el és a Guadalquivir folyó határolja. A környék Sevilla zsidó negyede volt az 1300-as évek végéig. Az Alcazar komplexum, a királyi paloták, teraszok és kertek sok átalakításon mentek keresztül fennállásuk több, mint ezeréves történetében. Sevilla legnépszerűbb turisztikai látványossága az elmúlt 700 éven át a spanyol királyi család egyik hivatalos rezidenciája volt, ma UNESCO világörökségi helyszín. (Amennyiben az Alcazar előre nem látható okok miatt zárva tart, a Casa de Pilato - Pilátus háza megtekintése szerepel a programban.) A gyalogos városnézés Sevilla legfontosabb nyilvános parkjában, a Parque de María Luisa parkban folytatódik. A városnézés ebédet tartalmaz. A programok után visszautazás a cadizi kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Lisszabon, Portugália

péntek, 2020. április 3.

Kikötés: 08.00 óra Indulás: 16.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Lisszabonban. Félnapos fakultatív városnézés a portugál fővárosban, mely 1255 óta Portugália fővárosa. A városnézés első állomása a Mánuel stílusú Szent-Jeromos kolostor (igény esetén a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő). A hatalmas, gazdagon díszített, elképesztően gazdag történelmi háttérrel rendelkező kolostor Belém városrészben, a parthoz közel található. Az eredetileg itt álló kápolnát, amely a hieronimita rend otthona volt, még Tengerész Henrik portugál uralkodó építtette. Miután Vasco de Gama visszatért felfedezőútjáról, az épület különleges jelentőségre tett szert, a portugál terjeszkedés és a földrajzi felfedezések egyik jelképévé vált. A következő megálló a Belém-torony, mely a főváros egyik legnépszerűbb jelképe. A torony a Szent-Jeromos kolostor szomszédságában található, és mindkét látnivaló 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A tornyot a XVI. században építették Mánuel stílusban, amely a tökélete példa az ország korabeli építkezési stílusára. Panorámás városnézés keretében a Rossio téren és az Avenida Libertade sugárúton keresztülhaladva visszatérés a hajóra, ahol vacsora és szállás.

8. nap

Vigo (Santiago de Compostella), Spanyolország

szombat, 2020. április 4.

Kikötés: 08.00 óra Indulás: 15.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Vigo kikötőjében. Fakultatív kirándulás Santiago de Compostelába, ahova kb. másfél órás buszos utazás során lehet eljutni. A félnapos városnézés során utazás Galícia fővárosába, a Szent Jakab-út végállomására, amely a világ negyedik legnagyobb katolikus zarándokhelye. A helyiek szerint az árkádos, köves utcák, esőben nyújtják a legvarázslatosabb látványt, amikor a város szinte ragyog. A város legkiemelkedőbb látnivalója, a katedrális megtekintése, amely Spanyolország legnagyobb román kori temploma, oltára feltételezhetően Szent Jakab apostol sírját őrzi. Az óváros és a katedrális az UNESCO Világörökség része. Idő függvényében rövid szabadidő során a város önálló felfedezésére nyílik lehetőség. Visszautazás a vigói kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Tengeren

vasárnap, 2020. április 5.

Útban Anglia partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet becsatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

10. nap

Southampton (Windsor), Anglia

hétfő, 2020. április 6.

Kikötés: 08.00 óra Indulás: 19.00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Southampton kikötőjében. Egész napos fakultatív kirándulás a windsori kastélyhoz, mely kb. másfél órás autóbuszos utazással érhető el. A világ legnagyobb jelenleg is használt kastélya egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. A kastélyt Hódító Vilmos kezdte el építtetni 1070 körül. Azóta nem volt olyan királyi család, aki ne építtetett volna hozzá valamit, vagy ne alakított volna a kastély arculatán. Az erődítményt eredetileg azért építtették, hogy London egyik nyugati védőbástyája legyen. A 45 000 m? területen elhelyezkedő kastélynak és a hozzá tartozó impozáns kertnek csak egy része látogatható, egyes területek zárva vannak a látogatók előtt, mivel azok a királyi család számára fenntartott részek: a program során az állami lakosztályok és a Szent György kápolna megtekintésére van lehetőség kívülről. A ,,State Apartments", azaz az állami lakosztályok termeit a királyi műkincs-gyűjtemény remekei díszítenek - köztük Rembrandt, Rubens, Canaletto festményei. 1992-ben, a királyi pár 45. házassági évfordulóján tűzvész ütött ki a kastélyban, amely csaknem 100 szobáját elpusztította. A helyreállítás 1997-ben fejeződött be, és olyan kiválóan sikerült, hogy nehéz felfedezni, melyik rész eredeti és melyik felújított. A látogatást követően megálló Windsor városában, ahol egy rövid sétára van lehetőség a György korabeli utcákon, majd visszautazás a southamptoni kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap

Tengeren,

kedd, 2020. április 7.

Útban Hamburg felé még utoljára bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat a spa-ban vagy valamelyik étteremben.

12. nap

Hamburg, Németország

szerda, 2020. április 8. , Kikötés: 08.00

Reggel érkezés Hamburg kikötőjébe. Németország második legnagyobb városának tengerhez fűződő történelmi viszonya meghatározó jelentőséggel bír már 1321 óta, amikor belépett a középkori kereskedő városokat tömörítő Hanza Szövetségbe. Múltját és jelenét is a tenger határozza meg, a dinamikusan fejlődő sokszínű város az ország legnagyobb kikötőjével rendelkezik. Reggel kijelentkezés a hajóról, majd a kikötőből indulva kb. háromórás autóbuszos panorámás városnézés veszi kezdetét, a város legfontosabb épületei és városrészei mentén. Az autóbuszos utazás után ebéd egy hangulatos étteremben, majd egyórás hajózás, mely során a várost egy másik perspektívából lehet megtekinteni. Ezt követően szabadidő a városközpontban, majd transzfer a hamburgi repülőtérre, utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre, érkezés késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2020. március 28 - április 8. (10 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Genovában)

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Genova és Hamburg - Budapest útvonalon turista osztályon
transzfer légkondicionált autóbusszal
illetékek
10 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
1 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi háromcsillagos szállodában Genovában reggelivel
teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
félnapos gyalogos városnézés Genovában ellátás nélkül
egész napos városnézés Hamburgban ebéddel
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során
magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A részvételi díjon felül fizetendő:

a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj;(EUR 110/fő)
italcsomag igény szerint
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
útlemondási biztosítás
fakultatív programok

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Szállás:

MSC Splendida szolgáltatások4 medence, szolárium.
4 étterem, 10 bár (1 szabadtéri poolbár).
SPA, törökfürdővel, masszázzsal, napozóterasszal.
Röplabdapályával, fitnessterem, shufflebord, squash, tenisz.
Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling.
Gyermeksziget, gyerekdiszkó.
Kaszinó, könyvtár, boltok, fotó shop és galériaTechnikai adatok

Méretei: 139.072 tonna, 333,30 m / 37,92 m / 67,69 m
Utasok száma: 4.345 fő
Személyzet: Kb. 1.388 fő
Sebesség: (max.): 24,21 csomó
Áram: 110/220 V
Utasfedélzet: 14 db

Szobák:

Belső kabin

Kb. 13 m2 alapterületű, légkondicionált belső (ablak nélküli) kabinok franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható), zuhanyzós fürdőszobával. A kabinokban wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf szolgálja az utasok kényelmét
 Külső, óceánra néző kabin

Kb. 12 m2 alapterületű, légkondicionált, óceánra néző kabinok franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható), zuhanyzós fürdőszobával. A kabinokban wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf szolgálja az utasok kényelmét.
 Balkonos kabin

Kb. 17 m2 alapterületű, légkondicionált, privát balkonos kabinok franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható), zuhanyzós fürdőszobával. A kabinokban tágas gardrób, wifi (felár ellenében), interaktív tévé, telefon, minibár, széf szolgálja az utasok kényelmét.

Az MSC hajók légkondicionált kabinjainak általános felszereltsége: telefon, rádió, TV, széf, hajszárító, minibár.Az MSC élménycsomagok világa:

Az MSC hajótársaság útjai nem csupán az utazás és a felfedezés örömét adják. Az egyes kabintípusokhoz hozzárendelhető élménycsomagok lehetővé teszik, hogy mindenki a saját igényeinek megfelelő szolgáltatásokban, kényeztető programokban és ellátásban részesüljön!Bella élménycsomag

Komfort és szórakozás.
A Bella élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, külső kabin részleges kilátással, tengerre néző kabin és balkonos kabin.
Szolgáltatások:
 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában

 • étkezések a fedélzeten: büféétkezés limitált italfogyasztással a nap 20 órájában

 • fedélzeti szórakoztató programok és tevékenységek napközben

 • esti szórakoztató programok: Broadway-stílusú színházi show-k

 • fedélzeti sportok: a hajó felszereltségétől függően kosárlabda-és futópálya, úszómedence, felszerelt edzőterem panorámával

 • gyerekprogramok: belépés az MSC hajóinak gyerekklubjaiba, melyek kisgyermek kortól tinédzser korig nyújtanak szórakozást

 • személyre szabott kényelem: több nyelven beszélő személyzet a nap 24 órájában

 • ülőhely kiválasztási lehetőség a vacsoránál (a szabad kapacitás függvényében

 • csoportos hajóutaknál nem lehetséges) - MSC klubkártya pontgyűjtési lehetőség

Fantastica élménycsomag

Kényelem magasfokon. A Fantastica élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, tengerre néző kabin, családi kabin, balkonos kabin és lakosztály.
A Fantastica élménycsomag a Bella élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel

 • elsődleges helyválasztás vacsoránál

 • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással

 • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)

 • 50%-os kedvezmény a fitnesz foglalkozások (pl. jóga) és a személyi tréner árából

 • egybenyitható ,,super" családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)

 • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára (a programok hajónként eltérhetnek és a szabad kapacitás függvényében lehetségesek)

Aurea élménycsomag

All Inclusive kényeztetés . Az Aurea élménycsomaghoz választható kabintípusok: balkonos kabin, lakosztály.
Az Aurea élménycsomag a Fantastica élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
 • elhelyezés a felsőbb szinteken lévő Superior tengerre néző kabinokban

 • All Inclusive korlátlan italfogyasztás

 • vacsora a büféétteremben elkülönített részen rugalmas étkezési időponttal

 • elsőbbségi beszállás

 • Spa-csomag: üdvözlő koktél, személyenként egy masszázs, fürdőköntös, papucs és szépségápolási termékek bekészítése a kabinba

 • belépés a termál részlegre (csak felnőtteknekhozzáférés a privát napozóteraszhoz (csak felnőtteknek)Az ár tartalmazza:

Indulási időpontok:

2020. 03. 28. (10 éjszaka hajón + 1 éjszaka Genovában)

Hajótársaság: MSC CruisesÚtvonal:
Genova (Olaszország) | Barcelona (Spanyolország) | Casablanca (Marokkó) |Cadiz (Spanyolország) | Lisszabon (Portugália) | Vigo (Spanyolország) | Southampton (Egyesült Királyság) | Hamburg (Németország)
 

Az ár nem tartalmazza:További érintett desztinációk: Hajóutak - Földközi-tengeri hajóutak - Nyugat-Mediterrán hajóutak
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás