Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

Róma gazdagon repülővel 2023

Olaszország, Róma és környéke, Róma Útazonosító: 457097
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Olaszországi program, Városlátogatás
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Róma repülővel

Menetrend szerinti repülő járattal indulunk útnak Budapestről Rómába. A repülőtérről transzfer buszunkkal a szállodába érkezünk. Rövid felfrissülést követően az olasz életritmusba illeszkedve szállunk metróra és buszra, hogy a belvárosba induljunk. Az Örök Város nevezetességei közül elsőként a Vatikán látnivalóival ismerkedünk helyi idegenvezetőnk kíséretében: a Szent Péter tér és a Bazilika, a Vatikán Múzeum, mely magába foglalja a Sixtus Kápolnát, Michelangelo zseniális mennyezet freskósorozatával (előre jelezni kell, helyszínen fizetendő). Ámuldozunk a Szent Péter tér méltóságos méretein, majd a Tevere partján folytatva érkezünk az Angyalvárhoz. A Tevere-part platánjai alatt sétálva érkezünk a Piazza Navona térre, hogy egy hangulatos teraszon üldögélve Aperol Spritz-cel koccintsuk meg római napunkat. A téren megcsodáljuk a helyi képzőművészek alkotásait, előadásait. Szabadidő, majd vacsorára a szállodánkba térünk vissza (ezen napi programunk a repülőmenetrend alapján az utolsó napon is megvalósulhat). 

2. nap: Római séták a barokk jegyében

Mai napunk a barokk jegyében telik! Reggelit követően kávénkat a Campo de’ Fiori-n ízlelgetjük egy hangulatos vendéglő teraszán és élvezzük a tér nyüzsgő, pezsgő hangulatát. A Pantheon kupolája alatt érezzük a méreteinek nyomását, majd a Piazza Venezián a monumentális II. Vittorio Emanuele emlékmű tetejére kapaszkodunk fel, ahonnan páratlan kilátásban lesz részünk a Colosseumtól egészen a Szent Péter Bazilika tornyáig. Sétánkat a Trevi-kútnál és a Spanyol Lépcsőnél folytatjuk egészen a Piazza del Popolo-ig! Az utunkba eső templomokban Caravaggio képeiben, a tereken Bernini szobraiban gyönyörködünk sétánk során. Fakultatív ajánlatunk: a képzőművészet kedvelőinek ritka élményt jelenthet a Villa Borghese múzeum helyi idegenvezetővel bemutatott gyűjteménye. (A jegyeket jelentkezéskor kell megrendelni, kifizetni.)

3. nap: Testaccio ízei és Trastevere ódon hangulata | Róma föld alatti katakombái és Ostia Antica, a főváros „Pompei-e”

Reggelit követően a gasztronómia és a Trastevere utcáin megelevenedő római történelem vár ránk! Róma leghitelesebb vásárcsarnoka a Mercato di Testaccio rabul ejtő hangulatát igyekszünk minél korábban megtapasztalni! Csodálatos gyümölcs- és zöldséghegyek, elképzelhető és elképzelhetetlen tengeri herkentyűk, tepsibe kívánkozó húsok, nyálcsorgató illatok, kávézók várnak bennünket. Vegyük a bátorságot és egy pannini / focaccia árusnál készítessük el a magunk szája íze szerinti harapnivalót, melyhez pár szem olívabogyót és egy pohárka bort ajánlunk (amikor itt jártunk, mi is így tettünk! … Zseppelin)! Jóllakottan, ízek harmóniájával a szánkban a római történelem elevenedik meg előttünk a Tiberis „túloldalának”, a Trasteverének zegzugos utcáin. A városrész lakói magukat tartják a legigazibb rómaiaknak: szűk, macskaköves utcák, kávéházak, vendéglők, romantikus kopottság, ódon hangulatának adjuk át magunkat. Sétánk során a Santa Maria in Trastevere templom, a Tiberis-sziget és a Santa Maria in Cosmedin templom szerepel programunkban. Délutáni órákban a St. Callixtus híres római katakombába látogatunk. Vezetéssel tekintjük meg a világ legkiterjedtebb földalatti sírrendszerének egyikét. Rómában a közel 50 főkatakomba és a számtalan kisebb járat összesített hossza a becslések szerint eléri az 1000 kilométert. Az ókorban a II. és az V. század között 5 millió halottat helyeztek itt el végső nyugalomra Krisztus követői. Szállásunkra térünk vissza.

4. nap: Róma – Budapest repülővel

Délelőtt szabadidő, igény szerint a még nem látott objektumok felkeresése idegenvezetőnkkel. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor jelezni!

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor jelezni!

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Kérjük foglaláskor előre jelezni!

10000
Villa Borghese magyar nyelvű vezetéssel

+ belépő

25 EUR + belépő

9500
Vatikán

40 EUR (előre jelezni)

1

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.22., 08.03., 10.20.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 161.500 Ft / 385 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 12.000 Ft / 29 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 55.000 Ft / 143 EUR
1 ágyas felár: 24.000 Ft / 57 EUR
3x vacsora felár: 30.500 Ft / 73 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 3.640 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 4.600 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: repülővel, autóbusszal, metróval
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x reggeli


Fakultatív programok (10 főtől):
Villa Borghese magyar nyelvű vezetéssel: 9.500 Ft + belépő / 25 EUR + belépő
Vatikán: 40 EUR

Belépők tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 41 EUR


A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő. 
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 12.000 Ft / 29 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű transzferrel

- program szerint 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- helyi tömegközlekedés költségeit (metro, busz)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok