Kuba körutazás tengerparti pihenéssel - Garantált indulás 2 fő jelentkezésétől

Időpont: 2022-06-14, Körutazás Kubában, Körutazás Kubában
Kategória: Időtartam: Ár:

2 db 2 ágyas szoba 7 éj 669000.00 Ft/fő, 4F

2 ágyas szoba 7 éj 699000.00 Ft/fő, 2F

Leírás

Kuba körutazás (Havanna-Sancti Spiritus-Trinidad-Cienfuegos-Varadero) - Miért éppen ide?

Világifjúsági Találkozó, szolidaritási mozgalmak, Che Guevara, Guantanamera, salsa, mojito...és még sorolhatnánk a kliséket, amelyek először jutnak az eszünkbe, ha meghalljuk a Kuba nevét. A mai fiataloknak talán csak egy buli hely, de a negyvenen túliaknak maga a megtestesült nosztalgia. Sokáig úgy tűnt, hogy Kuba örök. Hittük, hogy a rendszerek változhatnak, de a gyönyörű szigetország államformája legalább annyira állandó, mint a kubaiak legendás életszeretete, vagy a Forradalom terén a nemzeti hősök arcképeinek több emelet magas, vasból kovácsolt kontúrjai. A nyitás azonban megkezdődött. Ha valaki még szeretné megtapasztalni a Buena Vista Social Club, meg az old timerek hangulatát, akkor most keljen útra, mielőtt Kuba is eltűnik a globalizáció süllyesztőjében.

Programok

1.nap Budapest > Havanna
Indulás reggel Budapestről, érkezés Kubába a délutáni órákban, majd transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram.

Ellátás: Vacsora a hotelben (a hotel étterme 22h00 óráig van nyitva!) Szállás: Havanna (3 éj)

2.nap Havanna
Reggeli, majd találkozás az idegenvezetővel, akivel egész napos városnézésre indulunk Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető Havannába. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros, egy időutazásra csábít minket, ahol egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az '50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága, és a jelen, a retro, a szocializmus. Panoráma városnézésre indulunk először Havanna modern városrészébe, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n lévő villákat, majd megállunk a Forradalom téren, ahol a José Marti emlékmű található. Visszafelé a világhírű, több mint 500 mauzóleummal és a leggazdagabb szoborparkkal rendelkező Colon temető mellett vezet utunk az óvárosba. Megismerkedünk a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől végig követve a folyamatot egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók, és amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a Plaza de Armas-t a ,,Fegyverek terét", a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon, átsétálunk a Plaza San Francisco-ra ahol megnézzük a Tőzsde palotát és az Assisi Szent Ferenc templomot, majd a Katedrális tér és a Plaza Vieja az ,,Öreg tér" megtekintése következik. Megebédelünk egy tipikus, helyi étteremben. Az ebédet követően pedig Hemingway nyomába szegődünk, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az ,,Akiért a harang szól" című műve is született, itt megtekintjük a hotelszobáját és az abban rendezett tematikus kiállítást. Majd betérünk Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű ,,Mojito" és ,,Daiquiri" koktélok indultak hódító útjukra. Majd megtekintjük a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt. Délután visszatérés, a hotelbe. Este szabadprogram.

Ellátás: Reggeli-Vacsora a hotelben, ebéd a program során.

Fakultatív programlehetőség: Tropicana Show.

Szállás: Havanna

3.nap Havanna > Vinales > Havanna
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vi?ales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Pinar del Rio tartományt az ország ,,zöld" részének is nevezik, utunk a zöldellő dohányültetvények mentén vezet. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. A mai napon megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől és feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, bemehetünk a dohányszárító csűrbe és szemügyre vesszük a tömött sorokban több méter magasról lógó érlelődő dohányleveleket. Közben megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű dohánylevelet. Majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyikét. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Vi?ales völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli ,,Mogote-k" vagy Boglya hegyek és az alattuk meghúzódó táj nyújt, és méltán lett a világörökség része. Ezt követően megebédelünk egy helyi étteremben. Majd pedig barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban, és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres ókort ábrázoló falfestményt, a ,,Mural de la Prehistoria-t", mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgöz le bennünket. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram.

Ellátás: Reggeli-Vacsora a hotelben, ebéd a program során.

Fakultatív programlehetőség: Buena Vista Social Club koncert.

Szállás: Havanna.

4.nap Havanna > Santa Clara > Sancti Spiritus > Trinidad
Reggeli a szállodában, majd indulás Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 Decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Ebéd után továbbindulás Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Sancti Spiritus-ban városnézés, ahol megtekintjük Kuba legrégibb kőhídját, a Yayabo hidat is. Majd pedig tovább indulunk Trinidadba, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Elsőként a híres Cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A ,,Manaca Iznaga" cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése. Programunk után megérkezünk Trinidadba, pontosabban az Ancon-félsziget tengerpartján lévő all inclusive szállodába. Este szabadprogram. Lehetőség Trinidad éjszakai életének felfedezésére.

Ellátás: Reggeli a hotelben, ebéd a program során. Vacsora all inclusive, korlátlan étel-, és italfogyasztás a hotelben!

Szállás: Trinidad (2 éj)

5.nap Trinidad óváros > Ancon-félsziget
Reggeli a hotelben, majd Trinidad óvárosának felfedezésére indulunk. Ma egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is. Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Gyalogos városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér és egy helyi múzeum megtekintése ahol megismerkedhetünk a cukorbárók mindennapi életével, megtudjuk hogyan is éltek egykor itt a cukorbárók. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. A városnézést követően visszatérés a hotelbe. All inclusive ebéd a hotelben, délután pedig szabadprogram, fürdés a Karib-tengerben, napozás a hotel tengerpartján vagy a belső medencénél, vagy séta az Anconfélsziget mintegy 4 km hosszúságú homokos strandján. Pihenés az all inclusive szálloda által nyújtott kényelemben. (A Boutique csomagnál a hotel óvárosi, tehát itt nincs tengerpart, és nem all inclusive rendszerben működik! Itt ebéd és vacsora egy a hotelhez közeli magánétteremben). Este kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni Trinidad főterére ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt táncolhatunk a helyiekkel, elleshetjük hogyan táncolják a vérbeli kubaiak a salsa-t és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi ritmusokat a rabszolgalépcsőnél a Katedrális mellett.

Ellátás: All inclusive Reggeli-Ebéd-Vacsora a hotelben. Korlátlan étel-, és italfogyasztás!

Szállás: Trinidad

6.nap Trinidad > Cienfuegos > Montemar Nemzeti Park > Guama > Varadero
Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos városába. Panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Majd rövid szabadidő, megpihenni egy helyi kávézóban, fényképezkedni, illetve nyitvatartástól függően egyénileg lehetőség van bemenni a Thomas Terry színházba és a Katedrálisba is. Majd továbbindulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Ebéd egy helyi étteremben. Majd pedig folytatjuk utunkat, körutazásunk utolsó állomása, Varadero felé. Érkezés a késő délutáni/esti órákban. Az idegenvezetői szolgáltatás vége. Szállás elfoglalása.

Ellátás: All inclusive reggeli és vacsora a tengerparti hotelben, ebéd a program során.

Szállás: Varadero ( 2 éj)

7.nap Varadero
Szabad program és pihenés a tengerparton, az All Inclusive hotel nyújtotta szolgáltatások igénybevétele. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti Show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra (Katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, Delfin Show, stb.), melyre jelentkezés és befizetés a hotelben.

Ellátás: All inclusive. Korlátlan étel-, és italfogyasztás!

Szállás: Varadero

8.nap Varadero > Havanna
Délelőtt szabad program. Kijelentkezés a hotelből. Extra térítés ellenében a helyszínen ,,Late check out" szolgáltatás igényelhető. Transzfer Varaderoból a repülőtérre. Elutazás. Transzfer és elutazás idegenvezetői szolgáltatás illetve reptéri asszisztencia nélkül.

9.nap Budapest
Hazaérkezés Budapestre a tervezett menetrend függvényében.

Az ár tartalmazza

 • kollektív reptéri transzferek
 • exkluzív transzfer a körutazás során légkondicionált buszokkal vagy személyautóval, létszámtól függően
 • elhelyezést 4* szállodákban, standard szobában (3 éj Havanna/ 2 éj Trinidad/2 éj Varadero)
 • Teljes ellátás a körutazás során (reggeli-vacsora a hotelben, ebéd a program
  során, italfogyasztás nélkül, Trinidad-ban és Varadero-n all inclusive, korlátlan étel- és italfogyasztással
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • Meet&Greet a havannai repülőtéren
 • magyar nyelvű idegenvezető Kubában
 • magyar nyelvű asszisztencia a varaderoi tartózkodás alatt
 • vészhelyzet esetén hívható telefonos ügyelet

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek+ illeték kb.300.000 Ft-tól (egyénileg is megvásárolható!)
 • belépéshez szükséges turistakártya
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravalók, személyes fogyasztás
 • opcionális: varaderoi extra éjszaka (kétágyas szobában 23.000 Ft/fő/éj, egyágyas szobában 40.000 Ft/fő/éj)
 • fakultatív programok:
  - Tropicana Show Havannában old timer transzferrel  49.000 Ft/fő
  - Buena Vista Social Club koncert Havannában old timer transzferrel  32.000 Ft/fő

Egyéb megjegyzés

 • Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 350 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. A részvételi díj fizethető az adott ország devizanemében is, elkerülve ezzel az árfolyam-különbözetből adódó esetleges árnövekedést.  
 • A program hosszabbítható varaderoi éjszakákkal.
 • Minimum 4 fő együttes jelentkezése esetén (2 db kétágyas szoba) fejenként 30.000 Ft/fő KEDVEZMÉNYT tudunk biztosítani!
 • A program foglalható magasabb kategóriájú szállodákkal is, a részletekről érdeklődjenek irodánknál!
 • További indulások lekérésre!

Fakultatív programok

 • Tropicana Show Havannában old timer transzferrel  49.000 Ft/fő
  Látogatás a Havannai Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába. A látványos show és revüműsor megtekintése. A kétórás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg ,,Anejo" rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. A program szórakoztató program, az ár a belépőjegyet tartalmazza. A programon nincs idegenvezetés.
 • Buena Vista Social Club koncert Havannában old timer transzferrel  32.000 Ft/fő
  A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a ,,nagy öregekkel" valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje Havannában. A kétórás koncert este 21.30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. A főleg ,,Son" stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a ,,Chan-Chan" vagy a ,,La Bayamesa". A zenekar legendás nagy öregjei közül sajnos már nincsenek közöttünk: Ibrahim Ferrer, Rubén Gonzalez, Compay Segundo, de tovább élnek slágereikben.

Szállás

Havanna: Hotel Memories Miramar****

https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-miramar-habana

Trinidad: Hotel Memories Trinidad del Mar****

https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-trinidad-del-mar

Varadero: Hotel Memories Varadero****

https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-varadero-beach-resort

Irodánk fenntartja a kategórián belüli változtatás jogát!

További érintett desztinációk: Kuba - Körutazás Kubában - Körutazás Kubában » Kuba - Nyugat-Kuba - Varadero » Kuba - Kombinált túrák - Havanna+Varadero
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás