Tavaszváró New York-ban magyar idegenvezetéssel és Frei Tamás egynapos részvételével

Időpont: 2022-03-06, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában
Kategória: Időtartam: Ár:

Standard 4 ágyas 4 éj 303000.00 Ft/fő

Standard 3 ágyas 4 éj 313000.00 Ft/fő

Standard 2 ágyas 4 éj 329000.00 Ft/fő

Leírás

TAVASZVÁRÓ NEW YORKBAN MAGYAR IDEGENVEZETÉSSEL ÉS FREI TAMÁS EGYNAPOS RÉSZVÉTELÉVEL

 

New York, Amerikai Egyesült Államok

 

Találkozzon Frei Tamással, járja vele végig új regénye helyszíneit New Yorkban, térjen haza életre szóló élményekkel és – ha gyorsan foglal – a Bábel című új regénye egy dedikált példányával hangolódhat az utazásra.

New York – a lehetőségek gazdagsága zavarba ejtő. De hogy stílusosak legyünk, a BÁBELi zűrzavar helyett egy igazán szervezett és izgalmasra hangolt utazás vár azokra, akik csatlakoznak az úthoz. A csoporthoz csatlakozik Frei Tamás, aki remek vendéglátóként a kötelező látnivalókon túl a rejtett, csak beavatottak által ismert titkokat is megosztja majd, köztük könyve legizgalmasabb helyszíneit is.

 

Az út fénypontjai:

 

New York ikonikus helyszínei, Frei Tamás kedvenc helyei és történetei, utánozhatatlan hangulat, különleges programok, filmes és könyves helyszínek.

 

1.    nap (március 11.):

 

 

 

Érkezés New Yorkba a délutáni órákban, majd transzfer a Manhattan  központi részén található deluxe szállodába.

 

Fairfield Inn & Suites New York Manhattan / Times Square South


 

Tervezett menetrend
:

2021/03/11

06:30 - 08:45           Budapest – Amszterdam /KLM

10:45 - 12:58           Amszterdam – New York /KLM 

 

 

2.    nap (március 12.):

 

 A hotelben elfogyasztott reggelinket követően indulhat a buszos-gyalogos városnézés. Elsőként a pénzügyi negyedbe, a tőzsde környékére, a Wall Streetre látogatunk el, de idegenvezetőnk több ikonikus helyszínnel is megismertet minket, mint a folyton nyüzsgő Time Square, a Chelsea Market, vagy a New York-i posztekről ismert Brooklyn-híd, a 2001. szeptember 11-i tragédia emlékhelye, a 9/11 Memorial.

 

 

3=4 fakultatív programcsomagot választó utasainkat az alábbi felejthetetlen élmények várják idegenvezetőnkkel:

·         jó hangulatú, közös ebéd

·         városnéző hajózás Manhattan és a Szabadság-szobor gyönyörű látképével

A várost kezdjük megismerni testközelből, de a vízről csodálva egészen más élmény gyönyörködni New Yorkban.

https://www.citysightsny.com/media/catalog/product/cache/26/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/r/cruise_one_world_trade_1_2_9.jpg

·         9/11 Memorial & Museum

Az igazi történelem itt vár bennünket. Hagyjunk helyet az érzelmeknek ezen a rendkívüli bemutatón! Óriási erővel hat, hogy egyszeriben ott találjuk magunkat a világot alapjaiban megrendítő esemény részleteinél. 

https://www.citysightsny.com/media/catalog/product/cache/26/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/9/1/911memorial_4.jpg

·         One World Observartory

A One World Observatory New York legújabb, legmodernebb kilátója a város déli részében.

 

 

3.    nap (március 13.):

 

 

New York Frei Tamás szemével

A Frei Tamással a BÁBEL helyszínein töltött nap a Metropolitan Múzeumban kezdődik. Épp ott, ahol a regény is indul, a Dendur templomnál. A kétezer éves, Augustus császár idején épített homokkő szentély a külön erre a célra emelt múzeumszárnyban áll. A Dendur templomot az asszuáni gát építésekor hozták át ide – darabokra szedve Egyiptomban, és újra felépítve New Yorkban. A Metropolitanben a perzsa gyűjteményben megnézzük azt a bronz akkád királyfejet is, amelyhez hasonlót ástak ki a BÁBEL egyik fordulatos jelenetében – Szíriában. Ez az a kincs, melynek a megszerzése körül bonyolódik a regény cselekménye.

 

 

 A Metropolitan Múzeumból a Central park szélén, az ötödik sugárút elegáns villái mellett sétálunk majd végig, a 69-ik utcában ránézve arra a valóban létező palotaépületre, ahol a regény egyik képzeletbeli szereplője, a német-amerikai fegyvergyáros él.

Miután elfogyasztottuk bőséges ebédünket, megnézzük azt a magán-gyűjteményt is a Frick palotában, amely a BÁBEL megírásakor Frei Tamás számára ihletet adott a fegyvergyáros kitalált alapítványához, a Beetsy-gyűjteményhez. A regény magyar származású főhőse, Marco Boretti egy ilyen, a Frick-palotára emlékeztető magánmúzeum számára dolgozik.


Utána még eljutunk Frei Tamással egy másik, hasonlóan érdekes, több mint százéves villába is, amit Amerika hőskorának egyik dúsgazdag mágnása, John Pierpont Morgan építtetett. Az ő nevét viselő
könyvtár a mai New York egyik legkülönlegesebb látnivalója.
A JP Morgan épület után még benézünk egy másik gyönyörű könyvtárépület, a New York Public Library olvasótermébe is, ahol a múlt század hatvanas éveiben a Frei Tamás regényében többször is idézett magyar író, Márai Sándor rendszeresen töltötte a napjait. De megnézzük a könyvtár falán Munkácsy Mihály festményét is.

Végül pedig a Public Library háta mögötti téren, a
Bryant-park szélén, akinek van kedve, megkóstolhatja a kávét Frei Tamással az ő két kedvenc New York-i kávézójának valamelyikében, merthogy nincsenek egymástól messze, mindössze ötven méterre.

 

A programokkal dúsított nap után, ha kedve van nézelődjön az esti fényárban úszó Times Square-en, majd visszaindulás a szállodába önállóan metróval vagy egy ikonikus sárga taxival.

 

4.    nap (március 14.):

  

New York, ahogyan kevesen látják

 

 

Reggeli után az egész napos buszos-gyalogos városnézés során Manhattan világhírű látványosságai következnek mint a Manhattan látképét meghatározó Empire State Building, a Lincoln Center, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway. Végighaladva a 5th Aveneuen olyan ismert épületekkel találjuk szemben magunkat, mint a Rockefeller Center, a bámulatos St. Patrick katedrális, de itt található a New Yorkban forgató filmesek kedvenc helyszíne, a Central Park is. Közös programunk itt véget ér, a fakultatívot választó utasaink maradnak a parkban, a többieket a busz visszaszállítja a hotelhez.

 

Fakultatív program: lovaskocsikázás a Central Parkban- 

Szívja magába a Central Park semmihez sem fogható atmoszféráját, és ismerje meg a parkot belülről is!

Esti fakultatív program: New York by night programunkon gyönyörködjünk a fényárban úszó metropolisz panorámájában az ikonikus Empire State Building kilátójából! A program a belépő mellett vacsorát is tartalmaz.

 

 

5-6.       nap (március 15-16.):

 

Kiváló menetrendünknek köszönhetően utasaink maximálisan ki tudják használni a New Yorkban eltölthető időt, reggeli után még tehetünk egy nagyobb sétát, pótolhatjuk az elmaradt bevásárlást, vagy fakultatív programként madártávlatból is megcsodálhatjuk a várost egy helikopteres sétarepülés túra során.

 

Este transzferrel utazunk a repülőtérre Találkozó a szálloda előtt  18:00-kor.

 

Tervezett menetrend :

2021/03/15

22:40-10:45*         New York – Amszterdam /KLM

14:15-16:15          Amszterdam  – Budapest /KLM

* Érkezés másnap, március 16-án.

 

Idegenvezetőnk Gyémánt Balázs és Frei Tamás

https://www.youtube.com/watch?v=3fsjqy-Rm2I

Frei Tamás

A tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, miközben harmadik otthona az Atlanti-óceán partvidéke. Fordulatos regényei szövetében egy világpolgár tapasztalatai és világlátása ötvöződik. 

Idegenvezetőink mindig a legérdekesebb látnivalókat, a legszebb kiáltópontokat, a legjobb éttermeket mutatják meg, amellett, hogy olyan tudnivalókat mondanak el a helyszínen, amik egyet útikönyvben sem szerepelnek, és természetesen ők azok, akik az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában is azonnali segítséget tudnak nyújtani.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  •         repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal
  •          szállást a fent megjelölt 4*-os hotelben (tervezett)
  •          reggelis ellátást
  •          transzfereket
  •          az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővel

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

Lehetőség van önrész nélküli, kombinált útlemondási és utasbiztosítás együttes megkötésére is. A kombinált biztosítás díjtételeiről, kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

  • ·         fakultatív programokat (l. lentebb!)
  • ·         a programban nem megjelölt étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)
  • ·         kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed
  •  

Választható fakultatív programok:

·         2. nap:

o    3=4 fakultatív program belépőjegyekkel, hajójeggyel és ebéddel, idegenvezetővel (ebéd, városnéző hajózás, 9/11 Memorial & Museum, One World Observartory) – 59 900 Ft/ fő

·         3. nap:

o    lovaskocsikázás a Central Parkban – 14 900 Ft/ fő

o    New York by night vacsorával (New York esti fényárban az Empire State Buliding kilátójából + vacsora) – 39 900 Ft/ fő

·         4. nap:

o    Broadway musical – 39 900 Ft/ fő (május 1-ig nem üzemel)

·         3-4. nap:

o    két félnapos városnézés Frei Tamás kalauzolásával ebéddel, belépőkkel – 79 900 Ft/ fő

·         5. nap:

o    helikopteres sétarepülés Manhattan felett – 84 900 Ft/ fő

 

Irodánk a programváltoztatás jogát fenntartja.

Tájékoztató információk:
• A valutaárfolyam változások a részvételi díjakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek.

 

 

 
További érintett desztinációk: Amerikai Egyesült Államok - Körutazás Amerikában - Körutazás Amerikában » Amerikai Egyesült Államok - New York - New York
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás