Toszkána és a sokszínű Cinque Terre fürdőzéssel

Időpont: 2022-08-16, Toszkána és környéke, Poggibonsi
Kategória: Időtartam: Ár:

2 ágyas standard szoba 5 éj 140400.00 Ft/fő félpanzióval

Leírás

Ismerkedés a semmihez sem hasonlítható hangulatú toszkán vidékkel és kultúrával, kitekintés a Földközi-tenger vidékének egyik legromantikusabb és legszínesebb tájára, a Ligúr-tengerparti szakaszon található Cinque Terre, az öt pici, autóforgalomtól elzárt falu életébe. Programjainkat a régiókra jellemző fesztiválokkal tarkítjuk, így megkóstolhatják pár egyedi ételkülönlegességet és ráérezhetnek egy-egy mesés középkori kisváros bohém hangulatára is. Lehetőségük adódik egy kis tengerparti fürdőzésre is Toszkána legelegánsabb fürdőhelyén!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 5 éj szálloda*** Montecatini Terme-ben

Ellátás: reggeli, felár ellenében 4 vacsora (3 fogásos menüvacsora)
(A fesztivál napján egyéni vacsorázási lehetőség)

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: 
Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 6 nap/5 éjszaka
2022.07.14-19. (csütörtök-kedd) Certaldo középkori jelmezes utcai színház és zenei, szórakoztató fesztivállal, ételkóstolókkal   BETELT
2022.08.16-21. (kedd-vasárnap) BETELT

Műsor:
KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK:
Cinque Terre és Pisa: ITT! 
Középkori, jelmezes fesztivál Certaldo-ban: ITT! 
Középkori fesztivál Volterrában: ITT!

1. nap: Budapest - Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane - ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. Szállás elfoglalása. Az érkezés függvényében, ha időnk engedi, felmehetünk felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába. 

2. nap: San Gimignano -  Volterra - ajándék kóstolóval
Reggeli után szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás a toszkán vidéken a tornyok városának is nevezett San Gimignano-ba. Megnézzük többek között az egyik, mai napig is látogatható, egykori lakótornyot (egyedi program a toronyba történő felmenet), a katedrálist, a városházát és sétálunk az óváros varázslatos terein is. A csodás látnivalókon kívül ez a mesés település a világ egyik legfinomabb fagylaltjával vár minket. A program után egy farmon helyi s ízletes olíva olajat és bort is kóstolhatunk.Utunk következő állomása az elragadó erődváros, Boccaccio otthona, Certaldo lesz (csak a júliusi turnusnál). A híres írót itt temették el, háza ma múzeumként működik. Az óvárost felvonó köti össze az új városrésszel, Certaldo Alto hangulatos utcáin és főterén, a Piazza Boccaccio-n kellemes kávézókat és kisebb éttermeket találunk. Volterra-ba, az alabástrom hazájába látogatunk (csak az augusztusi turnusnál), mely Itália egyik legszebb középkori terével büszkélkedhet, girbe-gurba utcácskái pedig csodálatosak.(Ár: 50 EUR/fő)

FIGYELEM! A vírushelyzetre való tekintettel a fesztiválok az éppen aktuális hatályos olasz jogszabályok megfelelően kerülhetnek megrendezésre.

 A júliusi turnusnál időutazást teszünk Certaldo-ban, és  elvegyülünk a középkori, utcai, jelmezes színház fesztivál egyedülálló forgatagában, ahol légtornászok, zenészek, és maskarás színészek szórakoztatják a közönséget színvonalas előadásaikkal. Ezek megkóstolhatjuk a helyi ízeket, megismerve a környék jellegzetes gasztronómiai termékeit is.
Az augusztusi turnusnál Volterra-ban, az egyik leghíresebb középkori fesztiválon veszünk részt, és elvegyülünk a középkori ruhákba öltöztetett város és emberek forgatagában, gyönyörködve a csodás kosztümökben, tradicionális zászló dobáló mutatványban, az utcai piaci termékekben, megkóstolva a helyi ízeket, így visszatérve a középkor egyedülálló hangulatába.
Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban. 

3. nap: Firenze
Reggeli után Firenzébe, Toszkána "fővárosába" utazunk. (Ár: 10 EUR/fő). Városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megtekinthetjük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a híres Ponte Vecchio-t is. Ellátogathatunk a város egyik lakótornyához, mely jó ideig egy gazdag kereskedőcsalád lakhelyéül szolgált. Az elragadó árkádos udvaron álló Davanzati Palota termeit korhűen rendezték be, innen is a neve: A régi firenzei ház múzeuma. Akik további zseniális művészeti alkotásokra kíváncsiak, fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit ( Ár: 15 000/Ft/fő+15 Eur/fő- részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni). Mindazok, akik nem a képtárat választják, szabadidő keretében megismerhetik a Pitti Palota kertjét, vagy egyénileg felfedezhetik a lépten-nyomon elénk táruló nevezetességeket. A Pitti Palota monumentális épületének szökőkutakkal tűzdelt, hangulatos kertje, a Boboli kert, ahonnan a nyári lak dombján megpihenve Firenze csodás látképe tárul elénk. A palotakert után idő függvényében felkeressük a közeli Santo Spirito templomot, ahol a tér hangulatos kávézókkal és esetenként kis kirakodó vásárral várja az odalátogatókat, és kedvünkre beleveszhetünk a hangulatos piac rejtelmébe. Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban.     

4. nap: Cinque Terre fürdőzéssel
Ma egész napos kirándulást teszünk a Ligúr-tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, a Cinque Terre (Öt föld) Nemzeti Parkba. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek és színes házaikkal, a gyönyörű panorámával felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, a kis településeket a La Spezia-ból induló hajóval és gyalogosan, ill. vonattal fedezzük fel. Délután búcsút veszünk Európa egyik legszebb látnivalójától. Érkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. ( Program hajó-és/vagy vonatjeggyel: 55 EUR/fő) Figyelem!  Ha a kihajózás nem lehetséges, az utazás vonattal történik!

5. nap: Lucca - Pisa - Viareggio fürdőzéssel
Egész napos szabadidő, vagy fakultatív program délutáni fürdőzéssel  (Ár: 35 EUR/fő). Napunkat, a toszkán városok egyik kis ékszerdobozaként számon tartotta Lucca - ban kezdjük. A város leghíresebb szülötte Puccini. Műemlékei közül érintjük a Szent Martin dómot, a San Michele in Foro Bazilikát. Városnézés a hangulatos, több száz éves fallal körülvett óvárosban, a fal tetején egy elragadó, fákkal szegélyezett sétányt alakítottak ki. Sétánkból nem hagyjuk ki az ókori római fórum helyén álló San Michele templomot, mely márvány homlokzatával és a tetején álló Szent Mihály arkangyal szobrával az egyik legelragadóbb a városban. Megnézzük még az eredeti római aréna alapjaira épített, körkörös formájú Piazzale Amfiteatro-t. Utunkat Pisa- ban folytatjuk, mely egykor Itália tengeri nagyhatalma volt. Látogatást teszünk a Csodák terére, ahol a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde Torony található. ( Figyelem! A Ferde Toronyba és a Dómba való bejutás a szabad helyek függvényében lehetséges!). Délután a tenger felé veszi az irányt és megismerkedünk a toszkán tengerpart egyik legelegánsabb üdülővárosával, a helyi karneváljáról is híres Viareggio-val. A délutáni strandolás után az esti órákban érkezünk vissza a szálláshelyünkre. 

6. nap: Ferrara - Budapest
Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló a vörös városban, Ferrarában. Sétálunk a hangulatos, híres Este család várának árnyékában, ahol csodás főtere, a katedrális és az óratorony köszön ránk. Továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

TOSZKÁNA ÉS A SOKSZÍNŰ CINQUE TERRE 2022
fürdőzéssel 6 nap/5 éj
Időpontok  
07.14- 07.19. BETELT
08.16- 08.21. 117 900- már csak félpanzióval foglalható

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban garantált társítással,indulást megelőzően 20 napig! 
Egyágyas felár (társítás nélkül): 27 900 Ft/fő
Vacsora felár (4 alkalom): 22 500 Ft/fő     reggelis szobáink elfogytak, kizárólag félpanzióval foglalható
Audio guide: 3 000 Ft/fő/tartózkodás
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 15 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

Kedvezmények: 3.ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból
Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
- Firenze: 10 EUR/fő
- San Gimignano-Certaldo/Volterra: 50 EUR/fő
- Lucca-Pisa-Viareggio: 35 EUR/fő 
- Cinque Terre hajó-és/vagy vonatjeggyel: 55 EUR/fő
- Uffizi képtár (előzetes jelentkezéssel, csak itthonról foglalva): 15 000 Ft/fő, 18 évig 7 000 Ft/fő
Amennyiben az Uffizi képtár látogatási létszám korlátozása az út indulásának időpontjában is fennáll, az Uffizi képtár program ára változhat: + 15 Eur/fő (helyszinen fizetendő)

 

Belépők és egyéb felárak összesen kb:  59-69 EUR/fő/6 nap (Pisa - Ferde Torony nélkül)
Montecatini Alto felvonó (idő függvényében):  7 EUR/fő
San Gimignano/Bazilika:                 kb. 4 EUR/fő
San Gimignano/Régi városháza  : kb. 7 EUR/fő
Volterra utcai fesztivál (aug. program):    felnőtt. 12 EUR/fő, 12-18 év között 8 Eur/fő, 12 év alatt ingyenes
Certaldo/sikló:                                kb.   2 EUR/fő
Certaldo utcai jelmezes fesztivál (júl. program):   kb. 15-20 EUR/fő
Firenze/Santa Croce templom:      kb.   8 EUR/fő 
Firenze/Székesegyház:                 ingyenes

Firenze/Pitti Palota Boboli kert:      kb. 13 EUR/fő
Pisa/Dóm + keresztelőkápolna:     kb.   6 EUR/fő
Pisa/ csak a Dóm: ingyenes
Pisa/Shuttle service busz: kb. 4 EUR/fő
Pisa/Torony Ferde: kb. 18 EUR/fő- feljutás csak a szabad helyek függvényében!
Viareggio strand belépő: szabadstrand ingyenes,  igény szerint strand (2 óra) kb. 6-10 EUR/fő

Minimum létszám: 35 fő

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar és helyi idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás díj (570 Ft/fő/nap), útlemondási biztosítás díját (2%), belépőket, esetleges helyi közlekedési költségeket, üdülőhelyi és regisztrációs díjat, félpanziót és az audio guide költségét .

További érintett desztinációk: Olaszország - Toszkána és környéke - Poggibonsi » Olaszország - Ligur - tenger - Cinque Terre » Olaszország - Körutazás Olaszországban - Körutazás Olaszországban » Olaszország - Toszkána és környéke - Toszkána » Olaszország - Ligur - tenger - Cinque Terre » Olaszország - Toszkána és környéke - San Gimignano » Olaszország - Toszkána és környéke - Volterra » Olaszország - Toszkána és környéke - Firenze és környéke » Olaszország - Toszkána és környéke - Lucca » Olaszország - Közép - Adria - Pisa » Olaszország - Toszkána és környéke - Viareggio
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás