Skót whisky körút (Repülő)

Időpont: , Skócia, Körutazás Skóciában
Leírás

Edinburgh

Info:

[r] repülővel
a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással

3-4*-os szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban

reggeli,
1 alkalommal vacsora

1. Barangolás és whisky-kóstolás a Speyside régióban, ahol a legtöbb whisky lepárló található.

2. Látogatás Oban-ban, amely Skócia legnépszerűbb üdülőhelye.

3. A világ legnevesebb whisky-jeinek kóstolása autentikus környezetben. 

Kis létszámú csoport, maximum 20 fő

UNESCO világörökségi helyszín

Audioguide használata

Gasztronómiai élmények

Leiras:

1. nap: Budapest - Edinburgh

Utazás Budapestről a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással, majd érkezés Edinburgh-be. Landolás után buszos városnézés, majd a szállás elfoglalása. Este igény szerint pub túrára indulunk idegenvezetőnk segítségével. (Az esetleges fogyasztás egyénileg fizetendő)

Szállás: Novotel Edinburgh Centre 4*   

2. nap: Edinburgh - Inveraray - Oban

Reggeli után Edinburgh belvárosának felfedezése, mely 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A rendkívüli hangulatú, jellegzetes utcák a késő középkori építkezési jegyeket hordozzák. Megnézzük a Royal Mile-t, a fő utcát, amin nem lehet csak úgy végigrohanni, hisz rengeteg történelmi látnivaló, étterem, kocsma és ajándékbolt található itt. A Royal Mile felső részén található az Edinburgh-i vár, amely 1603-ig, az angol-skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. Itt őrzik a koronaékszereket és az eredeti végzet kövét is. Igény szerint megtekinthetjük a gótikus stílusú Szent Egyed templomot (St. Giles Cathedral), melynek főbb látnivalói a boltíves, díszes mennyezetű Bogáncs-kápolna (Thistle Chapel), valamint az egyik oldalhajóban lévő faragott királyi pad, amin olykor II. Erzsébet királynő is helyet foglal, amikor a székesegyházba látogat. Megcsodáljuk kívülről a ,,Királyi mérföld" végén található Holyroodhouse királyi palotát, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.

Innen a Skót Felföld határán lévő, gyönyörű Loch Lomond Nemzeti Parkon át vezet az utunk, ahol Nagy-Britannia legnagyobb tava is található. Délután érkezünk a Loch Fyne partján fekvő Inveraray-be, az elbűvölő kisvárosba, ahol egy 18. századi, mesebeli kastély is áll, melyben lakik Argyll megye hercegi párja. Késő délután érkezünk Skócia legnépszerűbb üdülőhelyére, Oban-ba. Itt először 1794-ben alapított helyi whisky lepárlóban veszünk részt egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson, ahol két fajta Single Malt whiskyt kóstolunk meg: egyiket közvetlenül a hordóból majd egy 14 éves nedűt is, gyömbér párosítással. A program után elfoglaljuk a szállást Obanban.

Szállás: Hotel Strathmore Oban 3*

[[galeria]]1850[[/galeria]]

3. nap: Oban - Glencoe - Fort William - Ben Navis Lepárló - Inverness

Délelőtt Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe-ba. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. A gyilkosság előtt Robert Cambell kapitány és 130 zsoldosa tíz napon át vendégeskedett a mit sem sejtő házigazdáknál. Majd egy hideg hajnalon - lábbal tiporva a hagyományos felföldi vendégszeretet törvényeit - válogatás nélkül halomra öldöstek mindenkit. 

Felföldi utunk Fort William gyönyörű fekvésű városába vezet tovább, mely tökéletes kiindulópont Skócia és a Brit-szigetek legmagasabb csúcsára, az 1 343 méteres Ben Nevis-re. 

Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz A lepárlót még 1825-ben alapította Long John McDonald, aki büszke volt rá, hogy az ő whiskyje lett Viktória királynő kedvenc nedűje. A gyártási folyamat megtekintése után, megkóstolhattuk az isteni nedűt.

A program után Invernessbe érkezünk, ahol egy rövid városnézés keretén belül megcsodálhatjuk a hangulatos folyópartot, a sétálóutcát, a Szent András Katedrálist, és megpillanthatjuk az egykori fellegvárat is. Este szállás a városban.

Szállás: Holiday Inn Express Inverness 3*

4. nap: Speyside régió - Pitlochry

Ez a nap csak a whiskyről fog szólni. Barangolunk a híres Speyside régióban, ahol a skóciai lepárlók több, mint fele is található, és ahonnan a világ két legkeresettebb whisky-je is származik: A Glenfiddich és a Glenlivet. Először a Glen Moray üzemet látogatjuk meg, ahol 2 fajta whiskyt fogunk kóstolni. A Glen Moray lepárló története 1897-ig nyúlik vissza. A whisky lepárló ezzel egyike Skócia legrégebbi főzdéinek és az évek során számos díjat nyertek. Megállunk a Whisky Room of Gordon and Macphailnél is, ahol 1000 féle különböző márkájú whisky-t árulnak.

Mindezek után indulás a Speyside Cooperage Hordókészítő üzembe, ahol egy vezetett túra keretén belül megismerhetjük a legjobb amerikai tölgyfahordók készítésének folyamatát. Este szállás és vacsora Pitlochry-ban.

Szállás: Fishers Hotel 3*

Az ár tartalmazza:
a Lufthansa repülőjegyet illetékkel, mely tartalmaz személyenként 1 db max. 7 kg-os fedélzeti kézipoggyászt és 1 db max. 23 kg-os feladható poggyászt (melynek értéke: kb. 93 000 Ft / fő)a szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel1 alkalommal vacsorát (a 4. napon)a whisky kóstolókat és lepárló látogatásokat, valamint a program szerinti kulturális belépőket a helyi közlekedést autóbusszala magyar nyelvű csoportkísérést

Az ár nem tartalmazza:
az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő) kb. 8 GBP / főa borravalót kb. 10 GBP / főaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%) EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napEgyágyas felár 103 900 FtFakultatív vacsora felár (4 este)46 500 Ft

További érintett desztinációk: Nagy-Britannia - Skócia - Körutazás Skóciában
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás