Operafesztivál Veronában

Időpont: , Észak-Olaszország, Verona
Leírás


1. nap:
           

Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át. Késő délután érkezés Veronába. Elsőként egy buszos városnézés keretében ismerjük meg a vörös téglavárost, majd rövid szabadidő következik a Piazza Bra-n, a város nyüzsgő főterén. Este szállásfoglalás Verona környékén.


2. nap:                        

Reggeli után a városnézés folytatása Veronában. Egy belvárosi romantikus séta keretében ismerkedünk tovább Rómeó és Júlia városával. Sétánk az Arénától indul, amely az ókori világ 3. legnagyobb amfiteátruma volt, 30 ezer nézőt tudott befogadni. Nyaranta a világhírű Operafesztiválnak ad helyszínt. Innen a Piazza delle Erbére sétálunk, melyet csodálatos középkori házak és tornyok szegélyeznek. Ennek közelében megtekintjük Júlia házát, ahol a híres erkély látható és ahol szerelmesek százai hagynak üzenetet Júliának. További sétánk során megtekintjük még a Scaligeri sírokat, a Sant'Anastasia templomot, a Dómot és a Ponte Pietrát.. A séta után szabadidő következik, majd visszautazás a szállásra.


Verona minden nyáron várja az Opera szerelmeseit két és fél hónapon keresztül. Idén 98. alkalommal kerül megrendezésre a Fesztivál. Vegyen Ön is részt az egyik látványos előadáson, ebben a különleges, történelmi környezetben.

2020. június 20-án lehetőség VERDI: AIDA című operájának megtekintésére (20.45 órai kezdettel).

Jegy az előadásra 12.400 Ft/db, mely irodánkban fizetendő a foglalással egyidejűleg.


3. nap:                        

Reggeli után Vicenzába megyünk. A 800 ezer lakosú várost a régi kézművesség tette Európa egyik legjelentősebb aranyműves centrumává, ahol napjainkban is kétszáz tonna ilyen nemes fémet dolgoznak fel. A város egyedülálló megjelenését az egyik leghíresebb olasz építésznek, a XVI. században élt Andrea Palladionak köszönheti, akinek épületei, valamint kastélyai, döntő hatást tettek az építészet fejlődésére. A látnivalók közül kiemelkedik a Teatro Olimpico, Vicenza szimbóluma, a város színháza, amely építészetileg ötvözi a romantikus, gótikus, reneszánsz és barokk stíluselemeket. Ezen túl az idelátogató gyönyörködhet a reneszánsz mester olyan további kiemelkedő műveiben, mint a Bazilika vagy a Palazzo Valmarana. Rövid szabadidő, majd hazautazás Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.Utazás:
autóbusszal 


Szállás:
2 éjszaka Verona környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban


Ellátás:
reggeli

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal, 2 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza:

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

VOX készülék (városnézéshez):                                1.200 Ft/fő                                      
Idegenforgalmi adó:kb. 1,5 Euro/fő/éj
  
Fakultatív vacsora:kb. 16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
  
Várható költségek 
Verona, Aréna :kb. 12 Euro/fő
Vicenza, Teatro Olimpico: kb. 10 Euro/fő
Verona, OPERAJEGY: 12.400 Ft/fő (irodánkban fizetendő)

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

További érintett desztinációk: Olaszország - Észak-Olaszország - Verona
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás