Toszkána csodái és Elba szigete

Időpont: 2022-09-12, Elba-szigete, Elba szigete
Kategória: Időtartam: Ár:

Kétágyas szoba, Debrecenből 5 éj 115000.00 Ft/fő, 2F

Kétágyas szoba, Nyíregyházáról 5 éj 115000.00 Ft/fő, 2F

Leírás

Toszkána csodái és Elba szigete

Firenze, Lucca, Pisa, Viareggio, Torre del Lago, Elba szigete, Siena, San Gimignano, Volterra

 

2022. július 11-16.
szeptember 12-17.

6 nap / 5 éj
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

 

Csatlakozási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 és M70 autópálya pihenői

 

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Budapest - Szlovénia - Montecatini Terme
Indulás a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián át, rövid pihenőkkel. Az esti órákban érkezünk Montecatini Termébe, szállás elfoglalása, vacsora (5 éj).

 

2. nap: Firenze: a reneszánsz kor "Athénja"
Reggeli után a ,,reneszánsz bölcsőjeként" ismert Toszkána régió kulturális fővárosába, Firenzébeérkezünk. A legenda szerint az Arnó-folyó partján fekvő város egy liliomos mezőn épült fel. Megismerkedünk a híres Medici család történetével, akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. A reneszánsz szülőföldjének, Firenzének egész belvárosa az UNESCO Világörökség része. A páratlan szépségű XIII. századi Dóm, Campanile, a világhírű keresztelőkápolna, Piazza Signoria, Palazzo Vechio (régi városháza), Santa Croce templom, Ponte Vechio (aranyművesek hídja) a város szimbóluma, mely az Arnó-folyó felett helyezkedik el. Szabadidőben helyi idegenvezetővel, magyar nyelvű tárlatvezetéssel fakultatív programlehetőség van meglátogatni a Pitti Palota változatos gyűjteményét, és a világhírű Uffizi képtárat.Szabadprogram, vásárlási lehetőség Firenze belvárosában, vagy a bőráruiról híres piacon. Este visszaérkezés szálláshelyünkre, vacsora.

 

3. nap: Lucca, Pisa, Viareggio és Torre del Lago
Reggeli után Toszkána egyik legszebb, a "száz torony" városa néven is ismert Luccába indulunk, ahol egy csendes kisvárosi hangulat vár ránk. Dóm és harangtorony, csodaszép kereskedőházak, egyházi épületek és a városfal teljes gyűrűje kápráztat el bennünket. Innen az egykor jelentős tengeri hatalmú városba, Pisaba érkezünk. A csodák mezején megtekintjük Olaszország legszebb románkori, páratlan értékű reneszánsz épületegyüttesét (székesegyház, keresztelő kápolna, harangtorony). Fakultatív programlehetőség van felmenni a híres ferdetoronyba.Utunk következő állomása a festői Versíliai-parton fekvő üdülővároska, Viareggio, melyet a helyi karneválja tett híressé. Sétálunk tengerpartján, megtekintjük nevezetes épületeit. TovábbindulvaPuccini városátTorre del Lagotkeressük fel. Meglátogatjuk az egyik leghíresebb olasz zeneszerző villáját, ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohém élet ma is népszerű dallamait. Este visszaérkezés szálláshelyünkre, vacsora.   

       

4. nap: Reggeli után szabadprogram,pihenés.
Ezen a napon egésznapos fakultatív programlehetőséget ajánlunk.
Toszkán szigetcsoport legnagyobb szigete Elba  (Portoferraio - Marina di Campo)
Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére,Napóleon száműzetésének színhelyére. Utazás Piombinokikötővárosába, ahonnan egyórás hajóút során érkezünk meg Portoferraio városába, séta a hangulatos kikötőben. A "zöld sziget"ként is gyakran emlegetett gyönyörű toszkán szigeten megtekintjük a Napóleon-villát, majd festői öblök mentén érkezünk a sziget déli oldalára,Marina di Campo városába. Szabadidő, fürdési lehetőség. Vásárolhatunk a helyi Aleatico desszertborból és az azzal készült süteményből. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban, vacsora.
Az egész napos fakultatív program ára:  50 EUR/ fő + hajójegy +belépő

 

5. nap: Reggeli után szabadprogram,pihenés.
Ezen a napon egésznapos fakultatív programlehetőséget ajánlunk.
Siena - San Gimignano - Voltarre
Reggeli a szállodában, majd Toszkána varázslatos tájainak felfedezésére indulunk. Ciprusokkal körülölelt domboldalak festői vidékén keresztül legelőször is Sienavárosába látogatunk el, melynek belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézés a jellegzetes középkori városkában, amely a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival (Palazzo Pubblico, Il Campo, Torre del Mangia, Fontana Gaia), majd délután látogatás San Gimignano-ba, a "tornyok világhírű városába". A dombtetőre épült "középkori Manhattan" képe már távolról kiemelkedik a toszkán táj lankái közül jellegzetes tornyainak köszönhetően, melyekből 14 maradt meg teljes pompájában. A késő délutáni órákban rövid séta a Toszkána szívében megbújó, etruszk alapításúVolterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Az "alabástrom városának" központja Itália egyik legszebb középkori tere.  Volterra újkori népszerűségét egy tiniregénynek is köszönheti: itt játszódik az Alkonyat sorozat Újhold c. részének kulcsjelenete. Visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora.
Az egész napos fakultatív program ára:  70 EUR/ fő + belépő

 

6. nap: Montecatini Terme - Szlovénia - Budapest - Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után hazaindulunk. Szlovénián át Tornyiszentmiklós határátkelővel rövid pihenőkkel érkezünk Budapestre a késő esti, Debrecenbe ésNyíregyházára a késő éjszakai órákban.

 

Részvételi díj: 115.000 Ft / fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 5 éj 3* szállodában
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Fakultatív félpanzió (5 reggeli + 5 vacsora): 25.000 Ft / fő
   
- belépők és járulékos költségek ára: 140 euró / fő
  (minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni)
- BBP és Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 30.000 Ft
(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)

 

 

További érintett desztinációk: Olaszország - Elba-szigete - Elba szigete » Olaszország - Toszkána és környéke - Toszkána
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás