Kenyai körutazás - Az állatvándorlás idején (Repülő)

Időpont: 2022-08-19, Szafari programok, Szafari programok
Kategória: Időtartam: Ár:

Kétágyas szoba, 2 felnőtt 8 éj 1230000.00 Ft/fő, repülő, 2F, teljes ellátás

Leírás

Kenya

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

szafari szállásokon, kétszemélyes sátrakban

teljes ellátás (italok nélkül)

 

Kis létszámú csoport, max. 15 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Természeti látnivaló

Oltással vagy teszttel lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1-2. nap: Budapest - Bécs - Nairobi

Elutazás Budapestről autóbusszal Bécsbe, majd repülővel, átszállással Kenyába, Nairobiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás. 

Szállás: Eka Hotel 4*

3. nap: Masai Mara Nemzeti Park

Korai reggeli után utazunk tovább a Nagy-hasadékvölgyön keresztül a maszáj marhapásztorok útját követve a Masai Mara Nemzeti Parkba. A nemzeti parkot a Mara folyó szeli ketté keleti és nyugati részre. Az éves állatvándorlás alatt évente két és félmillió állat vonul keresztül a parkon. A növényevők, gnúk, zebrák százezrei vonulnak a lehetséges táplálék, a friss legelők irányába A Mara Sentim táborig haladunk, itt megebédelünk. Délután vadlesre indulunk a Mara-i síkságon a híres fekete sörényű oroszlánok, gepárdok és leopárdok nyomába, melyek követik az állatvándorlás résztvevőit a bőséges zsákmány reményében. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen (2 éj). 

Szállás: Mara Sentrim Camp

4. nap: Masai Mara Nemzeti Park

A korán kelők reggeli fakultatív hőlégballonozáson vehetnek részt. Reggeli után egész napos vadlesre indulunk Kenya legnépszerűbb, legismertebb nemzeti parkjába, a Masai Mara Nemzeti Parkba. A Mara és a Talek folyók által közrefogott terület, a Mara - ahogy a helyiek is hívják - az igazi afrikai szavanna, ahol a gyepes részeket, akácfák tarkítják, ahol állatok milliói élnek háborítatlanul. A parkban több mint egymillió gnú, közel 500.000 gazella és 250.000 zebra él, a számos egyéb állatfajról nem is beszélve. Délután fakultatív programként egy maszáj falult keresünk fel, amelynek keretében megismerkedhetünk ennek a különleges népcsoportnak az életével, kultúrájával, szokásaival és betekintést nyerhetünk mindennapi életükbe is. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen.

5. nap: Masai Mara Nemzeti Park - Nakuru-tó

Reggeli után a Nakuru - tó Nemzeti parkba utazunk.  Érkezés után ebéd a nemzeti park területén lévő, káprázatos panorámával rendelkező lodge-ban. Délután szafari a világ legnagyobb madár paradicsomában. A rózsaszín flamingókon felül kolobusz majmokat, fehér és keskenyszájú rinocéroszokat is láthatunk. A tó környékén élő több, mint egymillió flamingó színe, csodálatos rózsaszínné varázsolja a tájat.   Vacsora és éjszaka a szálláshelyen a Nemzeti Park területén (1 éj).

Szállás: Lake Nakuru Flamingo Hill Camp

6. nap: Nakuru-tó - Amboseli Nemzeti Park

Délelőtt folytatjuk utunkat a tanzániai határ közelében fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Amboseli a híres maszáj törzsek lakóhelye is, és a nemzeti park a helyi maszáj közösség felügyelete alatt működik. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben, vagy a tábor területén. Délután vadlesre indulunk, ha tiszta az idő a Kilimandzsáró havas csúcsának látványa is elkísér minket az útra. Ebben a parkban készülnek azok a híres fényképek, amelyek elefántcsordákat ábrázolnak a havas Kilimandzsáróval a háttérben, kis szerencsével mi is készíthetünk ilyeneket a több mint 650 itt élő elefánt populáció tagjairól. A nemzeti park, több mint 50 emlősfaj élőhelye és 400 madárfaj él a területen. A nap végén vacsora és szállás az Amboseli Nemzeti Park területén (2 éj).

Szállás: Amboseli Sentrim Camp

7. nap: Amboseli Nemzeti Park

Reggeli után egész napos szafarival töltjük a napunkat. A közvetlenül a Kilimandzsáró lábainál található nemzeti park a mára már kiszáradt, azonos nevű tóról kapta nevét.  A nemzeti park egyébként is gazdag élővilága ilyenkor az állatvándorlás idején még több látnivalót kínál, ezekből próbálunk a nap folyamán minél többet megnézni. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben, vagy a tábor területén. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen.

8. nap: Amboseli Nemzeti Park - Kelet-Tsavo Nemzeti Park

Reggelit követően a Tsavo Nemzeti Park az úti célunk, a park Kenya egyik legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja, a szafari rajongók földi paradicsoma. Mi a Kelet-Tsavo részt keressük fel, amely nagyobb és élővilágban változatosabb, mint a Nyugat-Tsavo rész. Több folyó, források, akácosok gazdagítják a parkot. A park élővilágának legérdekesebb tagjaival az ún. ,,vörös elefántokkal" is találkozhatunk. Az elefántok minden alkalmat kihasználnak, hogy a bőrük védelmében megmártózzanak a pocsolyák, itatók vizében, és a rájuk száradt vörös sár színe okozza a vörösségüket. Rajtuk kívül, kafferbivalyok, különféle antilopok, és a nagymacskák szinte minden válfaja is elénk kerülhet a szafarink során. Az adott nap lehetőségeihez képest vagy hideg csomagos ebéd az állatok megfigyelése közben vagy a tábor területén Vacsora és éjszaka a Kelet-Tsavo Nemzeti Park területén (1 éj).

Szállás: Sentrim Tsavo Camp

9. nap: Kelet Tsavo Nemzeti Park - Mombasa

Egy hajnali vadlesünkkel zárjuk a szafarinkat, köszönünk el az afrikai szavannák világától, majd reggeli után utazunk tovább Mombasába. Transzfer a szállodába, szabadidő. Vacsora és szállás Mombasában a tengerparton (1 éj)

Szállás: Bahari Beach Hotel 4*

10-11. nap: Mombasa - Bécs - Budapest  

Reggel a szállodában, elutazásig szabadidő. Késői kijelentkezés a szállodából (14:00 körül), majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés Bécsbe, átszállással, majd transzfer Budapestre.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Nagy-hasadékvölgy tórendszere
  • Nakuru-tó

Programok:

A fakultatív programokra előre, itthon kell jelentkezni, a helyszínen már nem biztos, hogy lesz lehetőség rá.

Hőlégballonozás a Masai Mara Nemzeti Parkban: 220 000 Ft

Maszáj falu látogatás: 20 000 Ft

További információk:

Tervezett menetrend (változhat): 

augusztus 19. Bécs - Addis Ababa           22:35 05:55 (másnap)   ET 725 / 6 óra 20 perc

augusztus 20. Addis Ababa - Nairobi       08:15 10:25  ET 318 / 2 óra

augusztus 28. Mombasa - Addis Ababa    18:50 21:10   ET 323 / 2 óra 20 perc

augusztus 29. Addis Ababa - Bécs           00:35 05:55  ET 724 / 6 óra 20 perc

 

Vízum: már csak online vízumot lehet igényelni, ezt irodánk intézi, így a vízumdíjat már nem a helyszínen, hanem előre itthon kell befizetni.

A vízumhoz 1 db színes igazolványkép (fehér hátterű, 6 hónapnál nem régebbi fénykép, nem telefonnal készült, hanem hivatalos fotó szükséges, eredetiben vagy szkennelve) és színes útlevélmásolat (szkennelve) szükséges.

 

Aktuális beutazási információk

A beutazáshoz oltási igazolvány vagy a gépinduláshoz képest 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt szükséges. Ezen kívül ki kell tölteni egy online Health Surveillance Form-ot, mely IDE KATTINTVA érhető el. 

Amennyiben szükségesnek ítélik, érkezéskor a repülőtéren szúrópróbaszerűen vagy COVID-19 gyanú esetén további egészségügyi ellenőrzés alá vethetik az érkezőket.

Az Addis Ababa-i átszállás miatt semmilyen plusz dokumentum nem szükséges az utazáshoz, hiszen tranzitálásnak minősül, így a hazaúthoz nincs szükség tesztre.


Aktuális hazaérkezési információk

Mivel szárazföldi határátkelőn érkezünk Magyarországra, így nagy valószínűséggel semmilyen igazolást nem fognak kérni a határon, de ezt garantálni nem tudjuk. 

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik! 

 

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

 

Az út idegenvezetője

 

Bakos Zita

 

Bár matematikusnak tanult, de gyerekkora óta idegenvezetőnek készült és az is lett! Az idegenvezetés az élete, a hobbija és a munkája. Számára minden út egy új kaland, egy életreszóló élmény. Azt szeretné elérni, hogy minden utazó ezt érezze át és valóban fantasztikus élményekkel gazdagodva térjen haza. Ezért igyekszik mindent megtenni.
Nagyon sok kedvenc desztinációja, földrésze és országa van. Észak-Amerikán, Afrikán át Ázsiáig szívesen kalauzolja az utazót bármelyik országba. Számtalan helyen otthon érzi magát és ezt az érzést próbálja átadni a vele együtt utazóknak.

 

 

Ismerje meg Kenyát!

Az ár tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 295 000 Ft)6 éjszakai szállást, szafari szállásokon, kétszemélyes sátrakban2 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodában, kétágyas szobákbana szafari alatt teljes ellátást (italok nélkül), Nairobiban és Mombasában félpanziót (italok nélkül)a korlátlan vízfogyasztást a szafarik alatta programban szereplő transzfereket és kirándulásokat szafari minibuszokkala szükséges belépőketa Flying Doctor szolgáltatásta magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a vízumdíjat 20 000 Ft/főa borravalókatkb. 50 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár145 000 FtFakultatív programokBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

További érintett desztinációk: Kenya - Szafari programok - Szafari programok » Kenya - Körutazás Kenyában - Körutazás Kenyában » Kenya - Nairobi - Nairobi
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás