Hajóval még a Vaskapun is túl ***

Időpont: 2022-08-05, Folyami hajóutak, Folyami hajóutak
Kategória: Időtartam: Ár:

Kétágyas szoba 5 éj 154500.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt, 1 gyermek vihető

Leírás

Ellátás: reggeli, fakultatív teljes panzió

Közlekedés: hajó és autóbusz

1. nap: Áthajózás Magyarországon
Behajózás Budapesten, Újpesten 8 órakor (1654-es folyamkilométer). Az egész napos hajózás során a következő látnivalókat érintjük: Csepel (Szabadkikötő), Százhalombatta, Ercsi (Eötvös-emlékmű), Tass (Csepel-sziget vége), Dunaföldvár (vár), Paks (város és erőmű), Sió-torkolat, Gemenci erdő, Baja (Sugovica, IV. Károly királyunk és Türr István emlékműve), Kádár-sziget, Dunaszekcső (löszfal). Kikötés Mohácson (1447-es fkm) este 7 óra körül között. Vízparti szálláshely elfoglalása, vacsora.
2. nap: Az alföld peremén, keletnek fordulva
Indulás reggel Mohács városból Mohács határra. Határvizsgálat után rövidesen elhagyjuk az országot. Második napi hajóutunkon a következő látványosságokat, érdekességeket érintjük: Ferenc-csatorna (bácskai csatornarendszer), Kopácsi-rét, Dráva-torkolat, Erdőd (vár és az egykori Budapest--Adria komp), Vukovár (a délszláv háború emlékezete), Fruska Gora hegység, Újlak (az Újlakiak fészke), Kapisztrán Szent János sírja, Pétervárad. Este 7-8 óra között kikötünk Újvidéken (1255-ös fkm). Szerb beléptető határvizsgálat után autóbuszos transzfer a szállodába, szállásunk elfoglalása.
3. nap: A növekvő Dunán
Reggeli után felmegyünk a péterváradi várba. Megtekintjük a Monarchia nagy erődjét és a híres óratornyot. Késő délelőtt indulunk Újvidékről hajóval. Napunk látnivalói a Dunáról: a béskai híd, a Kerekedi-sziget nomád világa, Titeli-löszfal, a Tisza torkolata, Zimony (millenniumi torony, a Nagy-Hadisziget). Elérve a Szávát, behajózunk a nagy folyóba, kikötünk a szerb fővárosban, Belgrádban (1170-es fkm). Transzferbusszal utazunk a nándorfehérvári várhoz. Séta a nagy kiterjedésű erősségben, majd elfoglaljuk szállásunkat.
4. nap. Közép-Dunán az áttörésig
Reggel indulás hajóval Belgrádból. A Dunán lefelé haladva rövidesen jön Pancsova város a Temes torkolatával és világítótornyokkal. További fő látványosságok: Szendrő vára, delibláti homokpuszta, rámi kiszélesedés (3,5-4 km széles Duna), Újharam vára, Néra-torkolat, majd az Ezüst- tavat elérve kikötünk Veliko Gradiste-n. (1059-es fkm) Autóbusszal a galambóci várhoz megyünk, megcsodáljuk az Al-Duna elején, meredek hegyoldalban álló csipkés várat. Szállásunk az Ezüst-tó partján lesz, kora este fürdőzési lehetőség is van a népszerű üdülőhelyen.
5. nap. A Zuhatag, a Kazán-szorosok, a Vaskapu I. vízlépcső
Elhajózva Gradiste-ről a Krassó-Szörényi-érchegység nyúlványainak egyre magasabb hegyei övezik a Dunát. Az Ómóldova-sziget után hirtelen kiszélesedik a folyó, előttünk a már ismerős Galambóc, itt Babakay-sziklánál elérjük a Duna-áttörést, megcsodáljuk a Baross-táblát, majd jönnek az egykori Zuhatag szorosai: a Sztenka, a Kozla-Dojke, az Izlasz-Tachtália, a Szvinica. Háromtorony vára, a történelmi Magyarország legdélebbi pontja után a Jucz-szorosba érünk. Kisvártatva feltűnik a Nagy Kazán-szoros: Széchenyi-emléktába, Ponikova- és Veterani-barlang, jelzőállomások. A dunatölgyesi öböl után jön a Kis-Kazán-szoros, Trajanus-tábla. Elhajózunk Orsova mellett, befordulunk a Sipi-szorosba, melynek végén áll a Vaskapu I. vízlépcső. A 30 méteres szintkülönbségű zsilipelés időtartamától függően kikötés a zsilip alatt 10 km-re lévő Kladovón (933-as fkm) valamikor délután. Elbúcsúzunk a hajótól, szállásunkra sétálunk.
(Korai kikötés esetén látogatás Fetislam várában és az erőmű múzeumában.) A duzzasztón autóbusszal átkelve belépünk Romániába, szállás Szörényváron.
6. nap. A Bánság
Reggeli után hazaindulunk autóbusszal. Meglátogatjuk a Duna mellé épült Fetislam várát. Ezúttal a Vaskapu I. vízlépcső tetején haladunk átkelve Romániába. Utazás a Sipi-szoros mentén, ezúttal a partról csodálhatjuk a vidéket. Orsovánál magunk mögött hagyjuk a Dunát. Látogatás Herkulesfürdőn, a Monarchia híres fürdőhelyén, majd Temesvár érintésével Budapestre utazunk. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza:

  • A teljes részvételi díj tartalmazza a részvételi díjat és a kikötői illetéket.

Az ár nem tartalmazza:

  • A félpanziós felárat, a biztosításokat, a belépőket és rádióvevős fülhallgató használatát.
További érintett desztinációk: Hajóutak - Folyami hajóutak - Folyami hajóutak
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás