Amazónia-Mato Grosso-Pantanal - Brazília vadregényes tájain

Időpont: 2022-11-02, Körutazás Brazíliában, Körutazás Brazíliában
Kategória: Időtartam: Ár:

1 ágyas szoba 11 éj 1149000.00 Ft/fő, 1F

2 ágyas szoba 11 éj 1149000.00 Ft/fő, 2F

Leírás

Brazília körutazás - Miért éppen ide?

Kuriózum utazásra invitáljuk a vadregényes természet kedvelőit, Brazília kevésbé ismert területeire! A megszokott  látnivalóktól eltérően ezúttal Amazónia felé vesszük az irányt. Amazonas-medencének azt az óriási trópusi esőerdővel borított mélyföldet nevezik, amely Dél-Amerika északi részén helyezkedik el, és amely a  nevét a területét nyugatról keletre átszelő Amazonas folyóról kapta. Hajózunk a Rio Negro-n, majd elrepülünk Mato Grosso do Sul államba, melynek különleges ökoszisztémája a Pantanal, a világ legnagyobb mocsaras területe, alföldekkel,  szelíd lejtőkkel és kanyargós folyókkal.

Programok

1.nap Budapest > Rio de Janeiro

Utazás Budapestről a reggeli órákban, egy európai átszállással. Érkezés Rio de Janeiro-ba este, transzfer a szállodába.

Szállás: Rio de Janeiro (1 éj)

2.nap Rio de Janeiro > Manaus

Reggeli után félnapos városnézés a páratlan fekvésű metropoliszban.  Végighaladunk a csodás tengerpart mentén, megtekintjük a modern katedrálist, a Flamengo parkot átszelve megállunk a II.Világháború emlékművénél, majd felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahol a híres rioi panorámában gyönyörködhetünk. A Cukorsüveg-hegy nemcsak Rio de Janeiro, hanem egész Brazília talán legismertebb látványossága, nevét a portugál gyarmatosítóktól kapta, mivel hasonlított a süvegcukrok kúp alakú önőformáira. Este utazás a repülőtérre, majd repülés Manausba, transzfer a szállodába.

Szállás: Manaus (2 éj)

Ellátás: reggeli

3.nap Manaus

Reggelit követően városnézésre indulunk, hogy megismerkedhessünk a térség kereskedelmi és ipari központjával. Manaus elnevezése valószínűleg az eredetileg a területen élő manao indiánokról kapta a nevét, mert a település helyén kezdetben az őserdei indiánok szétszórt házai álltak. Majd megérkeztek a portugál misszionáriusok, hogy megtérítsék az esőerdőben lakó bennszülötteket. Manaus ma Brazília egyik legnagyobb városa, ahol a modern építészet és a hagyományos, cölöpökre épített, vízparti házak hangulata keveredik egymással. Délután egy izgalmas túrán veszünk részt, ellátogatunk az Amazonas és a Rio Negro találkozásához, amelyet a világ egyik legkülönlegesebb és legszebb vizi csodájaként tartanak számon. A két folyó a vizeik eltérő hőmérsékletéből, sűrűségéből és folyási sebességéből adódóan még kilométereken keresztül egymás mellett hömpölyög tovább, majd lassan elkeveredik.

Szállás: Manaus

Ellátás: reggeli

4.nap Manaus > Novo Air?o > Amazonas

Hajnali indulással és egy kb. 3 órás buszos utazással érjük el a Rio Negro egyik kikötőjét, ahol behajózunk és a következő három napot egy kis motoros lakóhajón töltjük, és elkezdődik az eco-túra!

Részletes tájékoztatást kapunk a helyi állat- és növényvilágról, az őslakosok szokásairól, az Amazonas vizeiről. Ezután motorcsónak túrára indulunk a környező szigetek és tavak között, fürödhetünk a Rio Negro-ban, az Amazonas egyik legnagyobb mellékfolyóján, és közben számtalan növénnyel és állattal ismerkedhetünk meg. A dél-amerikai Amazonas a legbővizűbb és egyben a második leghosszabb (más mérések alapján a leghosszabb) folyó a maga csaknem 7000 kilométeres hosszával. Az Amazonason több víz folyik le, mint a Mississippin, a Níluson és a Jangcén együttvéve. A vízgyűjtő területe Dél-Amerika területének 40%-a.

Szállás: hajókabinokban ( 3 éj)

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

5.nap Amazonas

Délelőtt 3 órás, gyalogos kirándulást teszünk a Madadá-barlanghoz, majd felkeresünk egy farmot, ahol trópusi gyümölcsöket termesztenek. Délután motorcsónakkal meglátogatunk egy helyi törzset, megismerkedhetünk nyelvükkel, tradícióikkal és a mindennapi életükkel. Majd továbbhajózunk a Praia do Sono felé, ahol a hajónk éjszakára lehorgonyoz.

Szállás: hajókabinokban

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

6.nap Amazonas

Reggeli után továbbhajózunk a Jaú-folyóhoz, ahol kis szerencsével sok vízi emlőst és madarat láthatunk. Az időjárástól függően, vagy felkeressük motorcsónakkal az óriás vidrákat, vagy a Pauini-folyón nézzük meg a sziklákat és a vízeséseket. A nap további részében meglátogatjuk az Aturiá közösséget, majd este kenukba szállva, lámpásokkal próbáljuk meg becserkészni az aligátorokat és az éjszakai állatokat.

Szállás: hajókabinokban

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

7.nap Amazonas > Manaus > Campo Grande

Kora reggel utazás a manausi repülőtérre, majd repülés átszállással Campo Grande-ba, mely Mato Grosso do Sul állam székhelye és legnagyobb városa. 1977-ben osztották ketté a korábban egységes Mato Grossot, melynek területe kb. 13-szor nagyobb Magyarországnál. A vidék őslakói a boroboro indiánok, és ennek az óriási területnek, ahol alföldek és fennsíkok váltakoznak, három nagy ökoszisztémája van: Cerrado,  Pantanal és az amazóniai őserdő. Érkezés után transzfer a szállodába.

Szállás: Campo Grande (1 éj)

Ellátás: reggeli

8.nap Campo Grande > Pantanal

Ma kb. 3 órás utazás után Pantanal szívébe érkezünk, a Pousada Aguape-be. Ez a eco-farm 150 éve egy család kezében van és ma az ökológiai turizmus szolgálatában áll. A farmon szervezett formában tudunk lovagolni, csónaktúrázni, gyalogtúrázni, piranhát horgászni, madárlesre menni, vagy akár éjszakai fotózásra indulni. A programokat mindig szakértő vezető irányítja, aki bemutatja a környék növény- és állatvilágát. A Pantanal a világ legnagyobb mocsaras területe, lapos táj, szelíd lejtőkkel és kanyargós folyókkal. A régió, amelynek a neve a portugál ,,pântano" (,,ártér" vagy ,,mocsár") szóból ered, Dél-Amerikában, főként Brazília két államában, Mato Grosso do Sulban és Mato Grossóban terül el. Kis része átnyúlik Bolíviába és Paraguayba is. Teljes területe 150 000 km2. A Pantanal a nedves évszak folyamán árad, s területének több mint 80%-a víz alá kerül, így tartja fenn a világ leggazdagabb vízinövény-együttesét. Vélemények szerint ez a világ legsűrűbb növényi és állati ökoszisztémája. Hírét gyakran beárnyékolja az amazóniai esőerdő, részben a közelsége miatt, de létfontosságú és érdekes a neotropikus régió e része is.

Szállás: Pousada Aguape (2 éj)

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

9.nap Pantanal

Folytatjuk a programokat, melyeket mindig az időjárásnak, és az évszaknak megfelelően állítják össze. A nap közbeni nagy forróság elkerülésére, a kirándulások kora reggel és késő délután indulnak, akkor, amikor az állatok mozgása jobban megfigyelhető.

Szállás: Pousada Aguape (2 éj)

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

10.nap Pousada Agaupe > Bonito (Serra da Bodoquena Nemzeti Park)

Délután busszal továbbutazunk Mato Grosso másik neves nemzeti parkjának vidékére, ahol folytatódik ismerkedésünk a Pantanal növény-és állatvilágával.

Szállás: Pousada Olhod'Agua  (2 éjszaka)

Ellátás: reggeli, ebéd

11.nap Bonito

Délelőtt felkeressük a Gruta do Lago Azul-t. 40 perces sétával érjük el a barlangot, majd további 100 m-es ereszkedés után megpillantjuk a kristálytiszta vízű tavat. Később megállunk a Rio de Prata-nál, majd a Olho D' Agua folyón veszünk részt egy snorkelling túrán. Kellemes sétával érjük el a folyópartot a Da Prata menti erdőségen át. Kis szerencsével itt is számtalan érdekes és ritka állattal talákozhatunk. A folyót a világ egyik legátlátszóbb vizének tartják, gazdag vízivilággal.

Szállás: Pousada Olhod'Agua

Ellátás: reggeli, ebéd

12.nap Bonito > Campo Grande > S?o Paulo > Párizs > Budapest

Reggeli után elbúcsúzunk a páratlan természeti környezettől. Transzfer a campo grandei repülőtérre majd utazás Budapestre 2 átszállással.

Ellátás: reggeli

13.nap Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

  • transzferek
  • elhelyezés 3-4* szállodákban, hajón, eco-lodge-okban
  • leírás szerinti ellátás
  • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • nemzetközi és belföldi repülőjegyek + illetékek: kb.435.000 Ft
  • kilépési illetékek (esetleges)
  • PCR teszt
  • útlemondási és utasbiztosítás
  • borravaló, személyes jellegű kiadások

Egyéb megjegyzés

Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 330 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. A részvételi díj fizethető dollárban is!

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. 8 fő részvétele esetén 149.000 Ft/fő felár.

Tervezett menetrend:

BUDAPEST AMSTERDAM 0630 0845
AMSTERDAM RIO DE JANEIRO 1045 1840

CAMPO GRANDE SAO PAULO 1550 1835   
SAO PAULO PARIS 2040 1210+1
PARIS BUDAPEST 1430 1640 
 

További érintett desztinációk: Brazília - Körutazás Brazíliában - Körutazás Brazíliában
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás