Akciós szilveszteri utazások

 2023-2024

Részletek

Omán utazás repülővel

Salalah nyaralás 2024

Részletek

Álomnyaralások kedvező áron

Egzotikus utak 2023-2024

Részletek

Csoportos tengeri hajóutak 2024

magyar idegenvezetővel

Részletek

KENYA - Szafari körutazás tengerparti üdüléssel Mombasaban, a Diani tengerparton / 14 nap-13 éj (Egyéni) ****

Kenya, Szafari programok, Szafari programok Útazonosító: 487339
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Egyénileg
 • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás

Leírás

Leírás:

KENYA - Szafari körutazás tengerparti üdüléssel Mombasaban, a Diani tengerparton / 14 nap-13 éjNairobi | Aberdares Nemzeti Park | Samburu Rezervátum | Nakuru-tó Nemzeti Park | Masai Mara Vadrezervátum | Naivasha-tó Nemzeti Park | Nairobi | Mombasa, Diani Beach

Csodálatos szafari élményben lehet része a nagyvadak közelségében. Kelet-Afrika népszerű Nemzeti parkjaiban tapasztalhatja meg az igazi természetközelséget, mindezt az emberek vendégszeretete, kiváló ellátása mellett. Kenya legnevesebb rezervátumait keresik fel, és megismerkednek Afrika változatos és igen izgalmas állatvilágával. Zsiráfok, antilopok, gazellák, orrszarvúak, páviánok, struccok, zebrák és az 5 ,,nagy vad" él ezen a vidéken. Kenyába ugyan szinte egész évben érdemes ellátogatni, mégis nyáron, az állatmigráció alatt a legérdekesebb, amikor a Masai Mara Vadrezervátumon milliónyi vad halad át. A szafarizás után tengerparti nyaralással tehető teljessé az élményekkel teli út. 

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással). A kiutazás egyénileg történik, a részvételi díj a repülőjegy árát nem tartalmazza! A repülőjegy ára légitársaságtól függően foglaltság függvényében változik, eltér a fedélzeti szolgáltatások és a jegy árának tartalmában (fedélzeti ellátás, feladott és fedélzetre vihető csomag stb.) Kollégáink megtalálják Önnek a leginkább megfelelő repülőjegyet a legkedvezőbb áron.

A program indul: Nairobi/repülőtérA program véget ér: tengerparti üdülés után Mombasa repülőtérIdegenvezetés: helyi, angol nyelvű idegenvezetés a szafari program alattMinimumlétszám: 2 fő.

Elhelyezés: 2 ágyas, pótágyazható szobákban.A szafari alatt standard kategóriájú elhelyezés (Lodge, Camp vagy Country Club),Mombasa: Hotel Neptun Village (Diani beach): superior kertre néző szoba

Nairobi/1 éj + Aberdare/Mt. Kenya Regió/1 éj + Samburu/2 éj + Great Rift Valley/Nakuru-tó/1 éj + Masai Mara/2 éj + Naivasha-tó/1éj + Mombasa, tengerpart/5éj

Ellátás: a szafari körutazás alatt teljes ellátás a programleírás szerint,a tengerparti üdülés alatt All inclusive ellátás

PROGRAM:1.nap    Nairobi               Érkezés Nairobiba a menetrend szerinti járattal, átszállással. Transzfer a szállodába: Tamarind Tree Hotel vagy hasonló standard kategória. Szállás: ellátás nélkül

2.nap    Nairobi - Aberdares Nemzeti Park (R, E, V)Reggeli után, délelőtt rövid szafari az Aberdares Nemzeti Parkban. Ebéd a Country Clubban, majd délután ismét szafari.

Szállás: The Ark Hotelben vagy hasonló szálláshelyen.Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

3.nap - Aberdares Nemzeti Park - Samburu Rezervátum (R, E, V)Reggeli után utazás Samburuba Vadrezervátumba. Érkezés után ebéd. Délután vadles.

Samburu az ország északi részén található az Exaso Nyiro folyó partján. Az elefántok, oroszlánok, Grévy zebrák, geprádok, zsiráfok, zsiráfnyakú gazellák, bivalyok, dik dik antilopok, gyűrűsfarkú víziantilopok, nyársas antilopok, gazellák mellett több, mint 350-féle madárfaj képviselői megtalálhatók itt: a híres szomáliai struccok, jégmadarak, kolibrik, sasok, keselyűk. 

Szállás: Ashnil Samburu Camp vagy hasonló szálláshelyen.Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

4.nap - Samburu Rezervátum (R, E, V)Délelőtt és délután vadles a Samburu Vadrezervátumban.

Samburu az ország északi részén található az Exaso Nyiro folyó partján. Az elefántok, oroszlánok, Grévy zebrák, geprádok, zsiráfok, zsiráfnyakú gazellák, bivalyok, dik dik antilopok, gyűrűsfarkú víziantilopok, nyársas antilopok, gazellák mellett több, mint 350-féle madárfaj képviselői megtalálhatók itt: a híres szomáliai struccok, jégmadarak, kolibrik, sasok, keselyűk. 

Szállás: Ashnil Samburu Camp vagy hasonló szálláshelyen.Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

5.nap - Samburu Rezervátum - Lake Nakuru Nemzeti Park (R, E, V)Reggeli után indulás a szállásról és délelőtt a Samburu park kijáratáig vadles. Ezt követően az első megálló a Nyahururu vízesés, majd a Nagy-Hasadékvölgy kilátó, melyek kiváló hely csodálatos fotók készítése. Az út folytatódik a Nakuru-tó Nemzeti Parkba útközben vadlessel.

A nemzeti parkot turisták és helyiek egyaránt kedvelik. Gyűrösfarkú antilopok, Rotschild-zsiráfok, páviánok, impalák, bivalyok, majmok, nádiantilopok otthona a vidék. Ám a legnagyobb látványosság mégis az orrszarvúk, hiszen a hely itt egy orrszarvú menedékhelyet alakítottak ki, így az egész országban itt van a legjobb megfigyelőhely. Fekete, és fehér orrszarúk is megtalálhatók itt. Ezen felül számos madárfaj is látható: flamingók, búbos és feketenyakú vöcskök, pelikánok, afrikai kígyónyakú madarak, bakcsók, lármás rétisasok, marabuk, hadadaíbiszek. 

Szállás a Lake Nakuru Lodgeban vagy hasonló szálláshelyen.Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

6.nap - Masai Mara Vadrezervátum (R, E, V)Reggeli után délelőtti vadles útközben a Nakuru park kijáratáig és irány a Masai Mara Vadrezervátum. Érkezés ebéd időben. Délutáni vadles a rezervátumban.

Masai Mara mocsarakkal és erdőkkel fűszerezett nyílt síkságát a Mara folyó szeli ketté. Kétségtelenül Kenya leglátogatottabb vadrezervátuma, mely 650 km?-en terül el. Az állat migrációk során a rezervátumon milliónyi vad halad át, és otthona az "öt nagy" vadnak is, de láthatunk páviánokat, tehénantilopokat, struccokat, lapátfülű rókákat, sakálokat és gepárdokat, a folyók mentén vízilovakat és krokodilokat. 

Szállás a Keekorok Lodgeban vagy hasonló szálláshelyen.Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. 

7.nap - Masai Mara Vadrezervátum (R, E, V)Délelőtti és délutáni vadles a rezervátumban.Szállás a Keekorok Lodgeban vagy hasonló szálláshelyen.Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

8.nap - Masai Mara Vadrezervátum - Naivasha-tó (R, E, V)          Reggelit követően irány a Naivasha-tó. Érkezés ebédidőben. Délután 1 órás hajós szafari a tavon, mely a vizilovakban és madárvilágban különösen gazdag. majd vacsora.

A Naivasha-tó a Kenyai Hasadékvölgy legmagasabb pontján fekszik, 1884m magasságban. A tó különböző vadon élő állatoknak ad otthont, beleértve több mint 400 fajta madarat is. Joy Adamson,az Elza és kölykei és az Oroszlánhűség  könyv írója, a tó partján élt az 1960-as évek közepén.

Szállás a Naivasha Country Clubban vagy hasonló szálláshelyen.Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

9.nap - Naivasha-tó - Nairobi - Mombasa, Diani Beach (R, E, V)   Reggeli után visszautazás Nairobiba ahol magukhoz veszik a piknik ebédet, mielőtt vonatra szállnak és Mombasába uvonatoznak a délután 14:35-kor induló járattal. Érkezés Mombasaba kb. 19:18-kor, majd transzfer a szállodába, mely a Diani tengerparti részen található. A következő 5 éjszakát a kellemes tengerpati Neptune Village Hotelben töltik el.

Szállás a Neptune Village Hotelben: kétágyas superior kertre néző szobaEllátás: reggeli, ebéd, vacsora

10.-13.nap Mombasa, Diani beach (all inclusive)Tengerparti üdülés ALL INCLUSIVE ellátással. Fakultatív programlehetőségek felár ellenében.Szállás a Neptune Village Resortben ****: kétágyas superior kertre néző szoba (fürdőszoba, tv, telefon, hajszárító, mini hűtő, mini széf, légkondicionálás, balkon vagy terasz, Wi-fi (díjmentes)/kb.27nm). A szobák bungaló épületekben találhatók elszórtan a kertben (4 szoba egy bungalóban).A szálloda szolgáltatásai: éttermek, grill bár, deck bár, medence bár, 3 medencével, egy gyerekmedence, gyermek klub (4-12év), gyermek animátorok, könyvtár, tv-szoba, szépszég szalon, ajándék bolt, business center, tisztító. Sportlehetőségek: 2  kivilágított teniszpályával,  jetski, motorcsónak, szörfözés, búvárkodás, mélytengeri halászat,  darts, biliárd, íjászat, strand és vízi röplabda, asztalitenisz és kosárlabda. 18 lyukú golfpálya a közelben.Ellátás: all inclusive

14.nap MombasaReggeli, majd kijelentkezés a szállodából, transzfer a mombasai repülőtérre és elutazás.

További információk:

 • Gyermekkedvezmény: 2 felnőttel egy szobában 3. főként 12 éves kor alatt kedvezményes áron.
 • A szálláshelyek kategória szerinti besorolása a helyi szabályoknak megfelelő, de az európai besorolástól eltérő.
 • A szafari körutazás alatt a reggeli és a vacsora a szálláshelyeken, de az ebéd a program leírás szerint előre csomagolt piknik ebéd.
 • A szállodában a korai bejelentkezés/késői kijelentkezés felár ellenében lehetséges.
 • A szálláshelyek szolgáltatásainak egy része térítés ellenében vehető igénybe.
 • A kiemelt ünnepi időszakokban kötelező felár fizetendő: pl. húsvét, karácsony, szilveszter.
 • A programban szereplő vonat menetrendje változhat.
 • A vonatjegy ára a körutazás árában a visszaigazolást követően nem lemondható, nem visszatéríthető.
 • A Kenyába történő beutazáshoz vízum szükséges.
 • A szafari program szervezője fenntartja a jogot szafarik sorrendjének a megváltoztatására szükség esetén.
 • Felhívjuk a figyelmet, hogy az előre nem látható időjárási esemény/-ek befolyásolhatják a szafari programokat.
 • Az utazás során az utazók standard kategóriájú szálláshelyen kerülnek elhelyezésre
 • A szafari út ára változhat, amennyiben a helyi általános áfa, nemzeti parkok belépője, illetve államilag meghatározott adók/illetékek díját időközben megváltoztatják.
 • A túravezető utasításait, javaslatait érdemes követni. Helyzetenként és helyenként változó, hogy mennyire lehet könnyen fotózni.
 • Áram: Kenyában az angol típusú elektromos csatlakozó a szabvány. Áramkimaradás bármikor és bárhol előfordulhat.
 • Időeltolódás: nyáron +1, télen +2óra
 • Időjárás: esős évszakok: március és május között, valamint októbertől decemberig. Nairobi 1700 méteren fekszik, klímája egész évben kellemes. Az Egyenlítő közelsége 06.30 körüli napfelkeltét és 18.30 körüli sötétedést eredményez egész évben. Az időjárási tényezők erősen befolyásolják, hogy mennyire láthatók a vadak. Massai Mara: Július és október között vannak a legnagyobb állatvándorlások, amikor szárazabb a klíma, ilyenkor a leglátványosabb a szafari túra. Novemberben és decemberben, ill. kisebb mértékben március és május között az esős időszakokban a zebrák és a gnúk nincsenek sok terepmozgásra rászorulva, mert bőven találnak egy helyben sok növényi táplálékot. Ilyenkor a dúsabb növényzet jobb rejtőzködést biztosít a ragadozó macskaféléknek, és nehezebben lehet őket jól nézegetni.

Igény esetén a tartózkodás hosszabbítható tengerparti pihenéssel vagy további szafari körutazással!  Az ajánlatban szereplő időpontoktól és időtartamtól eltérő utazások esetén egyéni igények alapján személyre szabott árajánlatot készítünk. Az árak az alkalmazható kedvezményektől és a szabad helyektől függően a megrendeléséig változhatnak.  

A koronavírussal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek és folyamatosan változnak. Foglalás előtt érdeklődjenek kollégáinknál.


Az ár tartalmazza:

 • a transzfert Nairobiban érkezéskor (első nap) és Mombasában távozáskor (utolsó nap)
 • érkezéskor, a Nairobi repülőtéren, a helyi, angol nyelvű asszisztenciát,
 • a szafari körutazás alatt utazást szafari autóval
 • a szafari program leírása szerinti helyeken szállást középkategóriájú szafari lodge-kban: kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel,
 • az 5 éjszaka szállást a tengerparti Neptune Village Resortben **** (Mombasa): kétágyas kertre néző szobában.
 • a programleírás szerinti étkezéseket: a szafari alatt teljes ellátás, a tengerparton all inclusive
 • a program szerinti vadleseket 6 személyes szafari járműben (ablak melletti ülés),
 • a tapasztalt, angol nyelvű sofőr/idegenvezetőt a szafari körutazás alatt,
 • a program szerinti nemzeti park/vadrezervátum belépők aktuálisan érvényes díjait,
 • a naponta 1liter palackozott vizet a vadlesek idejére a szafari körutazás alatt,
 • a vonatjegyeket 1.osztályon Nairobi-Mombasa között,
 • a ,,Flying doctor" biztosítást.*

*"Flying Doctors Service" (repülő orvosi szolgálat) biztosítás: esetleges baleset vagy hirtelen betegség esetén komoly és gyors segítséget tud nyújtani a legtávolabbi helyeken is a bajbajutottaknak. A betegekhez a nap 24 órájában kiszállnak, a legközelebbi leszállópályán megszervezik a felvételt és a beteget gondos orvosi ellátás mellett a legközelebbi, megfelelően felszerelt kórházba viszik. A kórházi orvosi ellátás már az utazók saját költsége, az nem része a Flying doctor biztosításnak.

Az ár nem tartalmazza:

 • a repülőjegy és a repülőtéri illetéket,
 • a Kenyába történő belépéshez szükséges vízum díját, valamint a kötelező oltás díját,
 • a szállodákba (Nairobi: 1.éjszaka és Mombasa üdülés) történő korai bejelentkezés/késői kijelentkezés felárát,
 • a karácsonyi és szilveszteri felárakat
 • a további extra érkezések, és italok díját,
 • a fakultatív programok díját,
 • az utazás alatt a borravalók, csomaghordás, hordárok díját,
 • az egyes szálláshelyek fizetős szolgáltatásainak díját,
 • a személyes jellegű költségeket,
 • az utas baleset-, betegség- poggyászbiztosítás (BBP) díját,
 • a sztornó (útlemondási) biztosítás díját

Felhívjuk figyelmüket, hogy a COVID-19 terjedésének megelőzéséhez szükséges intézkedéseket és szabályozásokat a Vista Utazási Irodák, valamint a külföldi partnereink és szolgáltatóink, illetve a szálláshelyek is nyomon követik és folyamatosan frissítik. A szabályok és korlátozások a kormányrendeletek és az ország egészségügyi hatóságainak előírása szerint bármikor változhatnak. A szabályok értelmében előfordulhat, hogy bizonyos szolgáltatások a szálláshely(ek)en nem lesznek elérhetőek vagy csökkentett kapacitással üzemelhetnek, továbbá előfordulhat, hogy az egyes szolgáltatások igénybevétele, helyi látnivalók felkeresése vagy programokon való részvétel feltételekhez kötött. Amennyiben az utazás ideje alatt a célországot a tiszti főorvos kormányrendeletben sárga vagy piros minősítésűvé változtatja, úgy a Vista Utazási Irodák nem vállalja a Magyarországra történő visszaérkezéskor a PCR tesztek elvégzésének költségét. Az aktuális szabályozásokról irodáinknál és a hivatalos portálokon érdeklődhet. Az egyes országok beutazási szabályaira és a Covid-19 miatt hozott intézkedéseikre a Vistának nincs ráhatása, azokat a beutazóknak be kell tartaniuk. A Vista nem vállalja az adott célország által előírt és költség ellenében a helyszínen vagy előzetesen kért PCR tesztek elvégzésének a költségét, valamint ha a helyszínen az utazót a helyi hatóságok karanténra kötelezik, s emiatt extra költsége keletkezik.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-11-29 - 2023-12-12 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-11-30 - 2023-12-13 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-01 - 2023-12-14 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-02 - 2023-12-15 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-04 - 2023-12-17 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-05 - 2023-12-18 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-06 - 2023-12-19 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-07 - 2023-12-20 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-08 - 2023-12-21 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-09 - 2023-12-22 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
2023-12-11 - 2023-12-24 13 éj kétágyas szoba, 2 felnőtt leírás szerint 1.504.230 Ft Ft/fő, 2F, Program szerint
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok