Provence - illatok és ízek (Repülő)

Időpont: , Provence-Alpes-Cote d`Azur, Provence
Leírás

Marseille

Info:

[r] repülővel, RyanAir menetrend szerinti járattal

3*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobában

reggeli, 3 alkalommal ebéd, 1 alkalommal vacsora

Provence tájait csordultig töltik a fények, az ízek és az illatok.

Ez a tökéletes vidék a testi és lelki feltöltődéshez.

 

Max. 15 fő - Kislétszámú, jó hangulatú csoport, ahol mindenkire egyéni figyelem jut.

Osztriga, borkóstoló, szakács mesterkurzus, igazi provence-i piac, vacsorák ikonikus helyeken.

5 nap boldogság: gyönyörű tájak, friss ételek, barátságos helyiek.

UNESCO világörökségi helyszínek

Leiras:

Utazás előtt ráhangolódásként

Néhány héttel az utazás előtt töltsön egy pohár bort és nézze meg a legszebb provence-i filmet. Ha már látta esetleg, akkor érdemes megnéznie újra. Romantikus, vicces és nagyon boros. A Bor, mámor, Provence-ban Max (Russel Crow) boldogan adja át magát a táj, a napsütés és a hamisítatlan dél-francia konyha vonzásának, ám váratlanul egy gyönyörű fiatal nő toppan be az életébe...
A bortermelés roppantul jövedelmező és kegyetlen versenyt diktáló világáról szó a fillm, helyszíne pedig mi más is lehetne, mint a kedves helyi lakosokkal és érzéki csodákkal teli Provence. A magával ragadó, romantikus mozi könnyű, mint egy pohár hűs bor megfűszerezve barátsággal, titkokkal, egy csipetnyi nyomozással és szenvedélyes tánccal.

[[galeria]]3409[[/galeria]]

1. nap: Budapest - Marseille - Bonjour Provence! A szökőkutak városa: Aix-en-Provence (30 km)

Délben indulunk Provence felfedezésére a Ryanair közvetlen járatával. Marseille-be érkezünk, majd rögtön tovább utazunk a szökőkutak városába, Aix-en-Provence-ba. Bejelentkezünk a szállodába, majd gyalogosan felfedezzük Paul Cézanne, a diákok, szökőkutak és a gasztronómia városát. Este egy hangulatos étterem vár ránk finom fogásokkal és zamatos, jéghideg roséval vacsorára. Emeljük poharunkat erre a csodálatos utazásra!

[[galeria]]3410[[/galeria]]

2. nap: Avignon: piac, főzőkurzus, Pápai Palota, borkóstoló

Reggeli után a pápák rezidenciájába, Avignon ősi városába utazunk. A város fő piacánál vár minket szakácsunk, aki egy kulináris mesterkurzus során bevezet minket a francia konyha titkaiba. Először együtt végigjárjuk a piacot. Minden üzletben szagolunk és kóstolunk: aromás szószokat, oliva tapenádokat, színes sajtokat, ropogós bagetteket... Majd a séf megtanítja nekünk, hogyan kell könnyű és elegáns provence-i vacsorát főzni. Főzés közben beszélgetünk és az emelkedett hangulatot a finom ételek és jó borok biztosítják.

Ebéd után gyalogos séta a városban, melynek során megtudhatjuk, hogyan kerültek a pápák Dél-Franciaországba. Meglátogatjuk a Pápai Palotát - a Vatikáni építkezés ,,előfutárát", és felsétálunk a híres csonka hídra: ,,Sur le pont d'Avignon, l'on y dance ..."

Ezután egy 18. századi épület borospincéjében megkóstoljuk a Cote du Rhone legjobb borait. A hatalmas pincében több mint 10 000 palack található a környék legjobb borászaitól.

A borkóstoló után visszabuszozunk Aix-en-Provence-ba. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

[[galeria]]3411[[/galeria]]

3. nap: Provence-i piac, vörös város és borkóstoló az Emmanuelle filmek producerénél

Ma színek és aromák kavalkádja lesz! Egy igazi helyi, termelői piacra látogatunk Lourmarin-ban, ahol szabadon válogathatunk a többféle kecske- és juhsajt, igazi házi sonka és kolbász, provence-i füszernövények, lekvárok és pácok, méz és szappan, gyönyörű, kézzel készített konyhai eszközök, kosarak, bor és olívaolaj között... Ebédidőig elveszünk a piac színes forgatagában, majd találkozunk az egyik legjobb helyi étterem asztalainál.

Ebéd után Luberon-völggyel ismerkedünk. Itt találhatóak Provence legszebb falvai. Meglátogatjuk a Provence-i Colorado-t - egy élénk okkersárga-vörös kanyont, és végigsétálunk Roussillon-ban, ami még borús időben is olyan, mintha sütne a nap... Megtekintjük a régi városházát, a harangtornyot, majd a szirt szélén álló kilátóról a csodálatos panorámát.

Délután az Emmanuelle filmek producerének pincészetében várnak minket. Megkóstoljuk a birtok kiváló borait, majd egy egyedülálló kertben több száz illatos fűszernövény között sétálunk.  Végül egy ritka múzeumba megyünk, ahol 1200 db dugóhúzó került kiállításra a világ minden tájáról. A kollekcióban igazán érdekes darabok láthatóak a 17.századtól napjainkig. Az esti órákban érkezünk vissza a szállodába. A vacsora fakultatív.

[[galeria]]3412[[/galeria]]

4. nap: Marseille, igazi bouillabaisse és az azúrkék Földközi-tenger 

A reggeli után búcsút veszünk Aix-en-Provence-tól és Marseille-ba utazunk.

Marseille tetején kezdjük a város felfedezését, a Notre Dame de la Garde bazilikánál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, a régi kikötőre és az öbölre If várával. Ezután bejelentkezünk a szállodába, majd gyalogosan megismerjük a színes Marseille-t.

A bouillabaisse híres mestere ebédre vár minket. Kis éttermében 30 éve igazi bouillabaisse-szel eteti a helyieket. A klasszikus marseille-i halászlé 6 hallal, krutonnal és két mártással többórás esemény. Tele hassal fogunk felállni az asztaltól, és lesétálunk az azúrkék tengerhez.

Délután fakultatív programként látogatás a Musée de la Savonnerie-be, ahol a világhírű szappankészítés történetét ismerhetjük meg és ahol elkészíthetjük saját szappanunkat is.

Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

[[galeria]]3413[[/galeria]]

5. nap: Marseille - Budapest - Adieu Provence!

Délelőtt szabadidő. Lesz idő megnézni a csokoládé-, szappan- és a sajtüzleteket és még néhány üveg bort bepakolni. Délben transzfer a repülőtérre, majd provence-i élményekkel feltöltve érkezés Budapestre a délutáni órákban. 

[[galeria]]3414[[/galeria]]


UNESCO Világörökségi helyszínek 

  • Avignon óvárosa a Pápai palotával
  • Arles római és román kori műemlékei

További információk:

Várható menetrend

RyanAir menetrendszerinti járattal

Budapest - Marseille: 11:50 - 14:05 
Marseille - Budapest: 14:05 - 16:00 

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Miért tartson velünk?

  • Új embereket ismerhet meg. Ez nem rohanós turistaút, hanem kapcsolatokat építünk, így akár személyesen tudja majd ajánlani ismerőseinek, rokonainak, hogy merre és kihez forduljanak Franciaországban.
  • Új ismereteket sajátíthat el egy francia szakácstól.
  • Csoportunkban legfeljebb 15 ember van, hogy mindenkire elegendő figyelem jusson.
  • Nem kell nyelveket tudnia, hiszen a magyarul beszélő idegenvezető minden nap a csoporttal van.
  • Nem kell értenie a borokhoz vagy a főzéshez, elegendő, ha csak szereti az életet, a finom falatokat, a jó italokat. Csak engedje el magát és élvezze a franciák vendégszeretetét.
  • Mi mindenről gondoskodtunk, hogy ne kelljen az út során a költségek miatt aggódnia. Nincsenek rejtett költségek, helyszínen fizetendő extrák.

Kik vesznek részt az utazáson?

A gasztroturizmus az utazás következő szintje, mely a fenntarthatóságot és a helyi termelőket támogatja. Utasaink általában érett, sokat látott emberek, vállalkozók, orvosok, ügyvédek, építészek, akik már megtapasztalták az all inclusive ellátás kényelmét Törökországban vagy Egyiptomban. Jelentkezhetnek párok, egyedülállók, de barátnős kiruccanásnak is tökéletes. Az utazás végére - a remek boroknak és közös élményeknek köszönhetően - remekül összekovácsolódik a csapat és barátságok köttetnek.

Bárki jöhet, hiszen ez nem egy szakmai program, ahol a szakácscsoport egész nap egy főzőiskolában tanul. Programunk szórakoztató keveréke az utazásnak, az élményszerzésnek, a kulináris élvezeteknek és kóstolóknak.

Nem szükséges a főzni tudás. Nem kell aggódnia, ha nem szeret, vagy nem tud főzni. Semmi sem kötelező, ha Ön csak enni és kóstolni szeretne, akkor dőljön hátra és csak élvezze, ahogy a szakácsunk átadja a tudását a többieknek. 

Ha nem Budapestről indulnék, akkor is részt vehetek a programon?

Természetesen. Tudjuk, hogy nagyon sok magyar él külföldön, ezért Amerikából, Németországból, Angliából, stb. is lehet a csoporthoz csatlakozni. Kérjük, hogy vegyék fel irodánkkal a kapcsolatot és megbeszéljük a részleteket.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

További információk 2:

Az ár tartalmazza:
a Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, 40x20x25 cm-es kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft)a megadott szállásokat reggelis ellátással (3 éj Aix-en-Provence-ban, 1 éj Marseille-ban)3 alkalommal ebédet, 1 alkalommal vacsorát a főzőtanfolyamot egy helyi séffela piaclátogatást 2 alkalommala program szerinti borkóstolásokata program szerinti helyi közlekedést  a magyar nyelvű idegenvezetést 

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%) az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 12 EUR / főa belépőket (helyszínen fizetendő)  kb. 20 EUR / főEGYÉB KÖLTSÉGEKFeladható poggyász kérhető max. 10 kgkb. 8 000 Ft / db  max. 20 kgkb. 16 000 Ft / db Elsőbbségi beszállás kérhető+ 2 kézipoggyász a fedélzeten (40x20x25 cm és 55x40x20 cm, max. 10 kg)kb. 9 000 Ft / fő Egyágyas felár103 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

További érintett desztinációk: Franciaország - Provence-Alpes-Cote d`Azur - Provence
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás