3 ÉJSZAKÁS KIRÁNDULÁS MARSEILLES-BEN, REPÜLŐVEL

Időpont: 2021-06-06, Provence-Alpes-Cote d`Azur, Marseille
Kategória: Időtartam: Ár:

kétágyas szoba 3 éj 79950.00 Ft/fő

kétágyas szoba 3 éj 85950.00 Ft/fő

kétágyas szoba 3 éj 85950.00 Ft/fő

kétágyas szoba 3 éj 85950.00 Ft/fő

kétágyas szoba 3 éj 85950.00 Ft/fő


Leírás

Marseille Franciaország egyik legnagyobb kikötővárosa, amely hihetetlen átalakuláson ment át az elmúlt évtizedek alatt. A város eurómilliókat költött közterei és intézményei felújítására: rendbe- hozták a vitorlások ezreinek helyet biztosító "régi" kikötőt, új szállodák épültek, kibővítették a villamos és a metró vonalát. A legfontosabb fejlesztés azonban – a számtalan múzeum felújítása mellett - a tengerpart visszakapcsolása a város vérkeringésébe. És bár a város nem hemzseg a látványosságoktól, mégis kedvelt úti célja a turistáknak.

A modern metropolisz felejthetetlen élményt kínál: évezredeken átívelő történelmi hagyományokat, barátságos lakosokat, gazdag gasztronómiát. A város felfedezésének egyik legjobb módja a hajós városnézés, de a buszos-gyalogos kombináció sem fog csalódást okozni.

Mivel a város a kikötő körül épült ki, legtöbb látnivalóját itt, a Vieux Port (Öreg Kikötő) környékén találjuk. A város történelme onnantól fogva forog, hogy Kr.e. 600 körül egy csapat görög kötött ki e partoknál. A dokkoknál sétálva nemcsak a ringatózó csónakok és hajók romantikus képe, de a tengeri csemegéket kínáló halászok pultjainak látványa miatt is érdemes elidőzni. A kikötői forgalom az 1840-es évekre kinőtte helyét, és költözött egy nagyobb, a központtól távolabbi területre. Az egykori kikötőben ma már csak jachtok horgonyoznak, a kakofóniát már nem tengerészek, hanem turisták hozzák létre nem elhanyagolható bevételi forrást jelenve az anyatelepülésnek. A földalatti megállójából a felszínre érkező mozgólépcsőn előbb a tenger illata, majd látványa ragadja magával az érkezőt.

A dél-francia város ikonikus épülete a Notre Dame de la Garde bazilika a régi kikötőtől délre, a város legmagasabb pontján áll, és Marseille bármely pontjáról jól látható. A lenyűgöző római-bizánci székesegyház tetejéről Szűz Mária tekint le, kilenc méteres szobra tömör aranyból készült, súlya meghaladja a négy tonnát. A kupolás bazilika gyönyörűen díszítetett belső tere bonyolultan díszített márványokat és falfestményeket rejt, a templomban felhalmozott érdekes fogadalmi relikviák miatt mindenképp látni kell. A dombról széttekintve pedig fantasztikus panoráma tárul elénk.

Szállás:

A Residhotel Le Grand Prado épülete Marseille központjában, a Perier metróállomástól 100 méterre található. A szálláshely bútorozott apartmanjai és stúdiói konyhasarokkal rendelkeznek.

A légkondicionált apartmanokban és stúdiókban síkképernyős TV, valamint káddal ellátott saját fürdőszoba található. A legtöbbjükhöz saját, bútorozott erkély tartozik.

A mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel, főzőlappal és kávéfőzővel felszerelt konyhasarokban bármilyen étel elkészíthető. A szálloda étkezőjében svédasztalos reggelit kínálnak. Az étkezőben wifi is elérhető.

A régi kikötő 2 km-re, a Stade Vélodrome stadion pedig 20 perc sétára fekszik.

Az ár tartalmazza:

-Szállás 3 éjszakára, kétágyas szobában
-Reggelis ellátás
-Repülőjegy a Ryanair közvetlen járatával Budapest - Marseille - Budapest járatán Reptéri illeték
-Személyenként 1 db kézipoggyász (40 x 20 x 25 cm)

Az ár nem tartalmazza:

-feladott poggyász (max. 20 kg): 20.000 Ft/db
-elsőbbségi beszállás: 6.900 Ft/fő, mellyel 2db kézipoggyász garantáltan az utastérbe vihető
-fix ülőhely a repülőn (3.500 Ft-tól/fő/irány), hogy az együtt utazók garantáltan egymás mellett ülhessenek. Ellenkező esetben az utasfelvételnél automatikusan kerülnek kiosztásra az ülések.
-betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
-sztornóbiztosítás

Hasznos információk.
-Marseilles-i szállodákban a helyszínen üdülőhelyi díj fizetendő, melynek mértéke kb. 2 EUR/fő/éj.

-Az utazáshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges.

-A szálloda a reptérről tömegközlekedéssel is könnyen elérhető.

További érintett desztinációk: Franciaország - Provence-Alpes-Cote d`Azur - Marseille
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás