Repülj és vezess - Észak-Írország felfedezése (Egyéni)

Időpont: , Körutazás Írországban, Körutazás Írországban
Leírás

Leírás:

Észak-Írországban a csodálatos természeti környezet, a vidám kocsmaélet és az írek életigenlő mentalitása azonnal megfogja az odautazót. A nyári estéken minden kocsmából szól az ír zene és az utcák hajnalig tele vannak helyiekkel és turistákkal. Fedezze fel velünk az egyik legcsodásabb természeti adottságú országot és ismerje meg a bohém fővárost, Dublint! Járja be az Óriások Útját  és látogasson el többek között a lenyűgöző Glenveagh Nemzeti Parkba, mely egy fantasztikus erdő szarvasokkal, tóval, várral és hegyekkel.

 

Program:

1. nap - Érkezés Dublinba

Érkezés Dublinba. Az egész délutánt fordíthatjuk arra, hogy felfedezzük Európa egyik legnépszerűbb városát. Érdemes ellátogatni a Trinity Collage-hoz és megnézni a Kellsi kódexet, az egyetemi könyvtár legértékesebb kéziratát. Ha időnk és kedvünk engedi, ne hagyjuk ki a Nemzeti Múzeumot, a Nemzeti Galériát és a Temple Bart sem. Szállás Dublinban.

2. nap - Newgrange műemlék

Reggel indulás Belfastba, útba ejtve a Newgrange műemléket. Az itt található gondosan kidolgozott kőfaragások és a síremlék maga is még a római civilizáció idejéből maradt vissza, idősebb, mint a Stonhange vagy az egyiptomi piramisok. Szállás Antrimban.

3. nap - Belfast

Egy egész napunk lesz körbejárni Belfastot. Ez a gyorsan fejlődő város négy részre lett osztva: a Gaeltacht negyedre, a Katedrális negyedre, a Királynő negyedére és a Titanic negyedre. Mindegyiknek megvannak a maga különlegességei és jellegzetességei, de mindegyikben közös a lakosok karizmatikus természete és barátságos fogadtatása. Ne hagyjuk ki a Titanic Belfast épületét, ahol akár kilenc interaktív kiállítást, a víz alatti kutatószínházat, a hajó fedélzetének és fülkéinek a rekonstrukcióját vagy az újjáépített vacsoratermet és luxus konferenciatermet nézhetjük meg. Ez egy olyan korszakalkotó építmény, egyedülállóan magasszintű tervezéssel, amire több tengeri téma volt befolyással, beleértve magát, a Titanic történetét. Szállás Antrimban.

4. nap - Óriások útja

Reggel indulás Belfastból az Óriások útja felé. Utunk során megcsodálhatjuk a kis parti falvak sokszínűségét és megállunk a Carrick-a-Rede kötélhídnál. A hídon átkelve elámulva tapasztalhatjuk az itt élő madárvilág változatosságát és a gyönyörű kilátást a Rathlin szigetre és Skóciára. Az Óriások útjához érkezve, mindenki úgy fogja érezni, hogy az egyik legvarázslatosabb hely, ahol valaha járt. Nem lehet betelni a parti tájjal, amit az Atlanti-óceán hullámai, az érdes sziklaszirtek és a Skócia irányába néző móló nyújt. Szállás Derryben.

5. nap - Derry

Derry városa, amit ,,Fallal körülvett város"-nak vagy ,,Hajadon város"-nak is neveznek, híres a kultúrájáról, a várost körülvevő 17. században épített legendás falakról, nemzeti örökségről és kreativitásról. Derryből Donegalba indulunk tovább, a csodaszép Inishowen félszigeten keresztül. A festői tengerpart mentén rengeteg természeti látnivaló és elfoglaltság van: Slieve Snaght (az Inishowen félsziget legmagasabb pontja), a Knockmany kanyarok (innen tökéletesen belátható a gyönyörű Five Fingers Strand) és a Dundee erőd (eleinte egy katonai erőd volt, de ma már múzeumként funkcionál). Szállás Donegalban.

6. nap - Donegal kikötője

Mindenképpen érdemes körbejárni a kikötőt Donegalban. Végtelen tájak természetes szépsége kísér majd végig az egész út alatt. A Glenveagh Nemzeti Park, Írország legnagyobb nemzeti parkja tökéletes hely egy kis kikapcsolódásra. Nyugodtan élvezhetjük a friss levegőt és figyelhetjük meg a szép környezetet.  Szállás Donegalban.

7. nap - Ulster amerikai népi park

Irány vissza Dublinba, de út közben még tegyünk egy kitérőt a Ulster amerikai népi parknál. A szabadtéri múzeum Castletownban található (Omaghtól nem messze), feltárja a történelmi kapcsolatot Ulster és Amerika között főként azokon a vándorokon keresztül, akik a 18. és 19. században hajóztak Ulsterből Amerikába. A népi park egyike annak a három nemzeti múzeumnak Észak-Írországban, amelyek azoknak az embereknek az életét és tapasztalatait mutatja be, akik vették a bátorságot, hogy Új-Fundlandra vándoroljanak. Szállás Dublinban.

8. nap - Hazaút

A délelőtt folyamán még lesz idő Dublinban vásárolgatni, vagy a kimaradt látnivalókat megnézni, majd délután indulás a reptérre és onnan haza.

Útvonal: Dublin | Newgrange | Belfast | Óriások Útja | Derry | Donegal part | Glenveagh Nemzeti Park | Dublin

Az ár tartalmazza:

  • a szállást 7 éjre vendégházakban, kétágyas szobákban reggelivel,
  • az autóbérlést 8 napra,
  • biztosítással,
  • repülőtéri felvétellel,
  • az útvonaltervet.

Az ár nem tartalmazza:

  • a repülőjegyet,
  • az üzemanyag költséget,
  • a személyes kiadásokat,
  • és a belépőket.

További érintett desztinációk: Írország - Körutazás Írországban - Körutazás Írországban
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás