Duna menti kalandok - ízek és hagyomány útján 2021 - Körutazás Magyarországon

Időpont: , Dél-Dunántúl, Baja
Leírás
Csodálatos Magyarország - Visszajövünk!
 
Istenek, vallások, korok és böjtök – A Halászlé! E szívemnek kedves étel lenne az egynapos program egyetlen programpontja, egy percet sem gondolkodnék, cipőmet már rögtön kötném is! De nem ezen egy programpontunk van e szép napra tervezve! A kora délelőtti órákban a méltán híres kalocsai csipke hagyományával és a várossal ismerkedünk, majd Hajós pincesorán bort kóstolunk. Utunkat folytatva Baja belvárosába érkezünk, ahol vár bennünket az ízletes bajai halászlé, majd jóllakottan élvezzük a Sugovica és a Petőfi-sziget látványát és vesszük górcső alá eme Dél-Alföldi városka szépségeit. A Duna hídon áthaladva, a gemenci erdő árnyas útján át érkezünk meg Szekszárdra, ahol a régi vármegyével ismerkedünk. Napunk végén Paksra érkezünk, Makovecz Imre Szentlélek templomába, hogy tisztelet kísérje mai napunkat. Ízek és hagyomány egy napban! Várjuk szeretettel!
 

A program tervezett útvonala:

 

Budapest – Dunaföldvár – Kalocsa – Hajós – Baja – Szekszárd – Paks – Dunaföldvár – Budapest (400 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Dunaföldváron (szegedi és kecskeméti utasok csatlakozása) keresztül érkezünk meg Kalocsára, ahol a városnéző sétánk során előként a helyi Paprika Múzeumot látogatjuk meg. Megismerkedhetünk a magyar fűszerpaprika termesztés történetével, valamint a munkafolyamatok során használatos legfontosabb eszközökkel. A Múzeum 1977 óta működik és azóta is töretlenül kápráztatja el az odalátogatókat a gerendákra akasztott több ezer fűszerpaprika füzér látványa és illata. Ezt követően, Kalocsa főutcáján különleges történelmi személyek, az érsekség történelméhez, szellemiségéhez kapcsolódó szobrok kísérik utunkat. Az Érseki Palotát és a hozzá tartozó parkot is érintjük, majd buszunkra szállva folytatjuk utunkat a Bács-Kiskun megyei Hajós városába. Itt található a hangulatos Hajósi-Pincefalu, mely mintegy 1300 löszbe vájt borospincéjével egyedülálló népi építészeti látnivalót kínál. Jellemző fajták Cabernet, Kékfrankos, Kadarka, Cserszegi Fűszeres. Fakultatív ajánlatunk: lehetőségünk nyílik ezen jellemző bor nedűkkel megismerkedni, kóstolni. A tájra jellemző aromákkal és ízekkel rendelkező borkülönlegességeket kóstolunk borkorcsolya kíséretében, miközben házigazdánk előadását hallgatjuk. Következő állomásunk Baja városa, mely a Duna legfontosabb déli átkelőhelye, melyről 1323-ból származik írásos emlék. Ebédünket a város zajától távol, autentikus környezetben, egy igazi csárdában, fogyasztjuk el. A szabad tűznél készült, jellegzetes bajai halászlevet egyenesen bográcsból kínálják fel és fogyasztjuk el! (azon kedves utasunk, aki nem szereti a halat kérjük előre jelezze, részére húsos ételt biztosítunk) Ebéd után buszunkkal Baja belvárosába érkezünk és sétánkat a Szentháromság téren kezdjük, a Sugovica folyó mentén, majd következik Városháza impozáns épülete, a Ferencesek temploma. Érintjük a Déri kertet majd Baja sétálóutcáján végig sétálva, láthatjuk a Plébánia templomot, az egykori Zsinagógát, ami ma Városi Könyvtárként működik. Baját búcsúztatva a Duna széles medrén kelünk át és a Gemenci-erdő árnyas útvonalán érkezünk következő állomásunk helyszínére, Szekszárdra, ahol városi sétát teszünk. Meglátogatjuk a régi vármegyeházát melynek udvarában az egykori Bencés apátság romjai láthatóak, valamint a Szent János, szent Pál kápolnát. Sétálunk a hangulatos domboldalra épült, szépen felújított belvárosában. Napunk utolsó látványossága Pakson vár bennünket, ahol Makovecz Imre világhírű építész által tervezett, Szentlélek templom lenyűgöző épületét látogatjuk meg. Az alkotó az ősi szimbólum, a magyar forma-, és hitvilág jelképeit ötvözte a keresztény hagyományokkal, amiért Ybl-díjat kapott. A római katolikus templomban a különlegesen kialakított templombelsőn kívül, láthatjuk a felfeszített Jézust két angyallal, Szűz Mária és Szent József szobrát. A program végén, buszunkra ülünk és Dunaföldvár érintésével (szegedi és kecskeméti utasok transzfer csatlakozása) az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. V.15., VIII.07., IX.11.


Részvételi díj: 16.900 Ft 
Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: nincs 
Ellátás: 1x ebéd


Fakultatív programok (20 főtől):
Hajós pincesor borkóstoló: 4.000 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 4.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 2.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged/Dunaföldvár útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1x ebéd ellátást (halas és húsos lehetőség)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

További érintett desztinációk: Magyarország - Dél-Dunántúl - Baja » Magyarország - Dél-Dunántúl - Baja » Magyarország - Dél-Alföld - Kalocsa » Magyarország - Dél-Dunántúl - Szekszárd » Magyarország - Dél-Alföld - Paks » Magyarország - Dél-Alföld - Hajós » Magyarország - Kirándulások Belföldön - Kirándulás Belföldön
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás