2 ÉJSZAKÁS VÁROSNÉZÉS PRÁGÁBAN, KÖZPONTI ELHELYEZKEDÉSŰ SZÁLLODÁBAN

Időpont: 2021-08-08, Prága, Prága
Kategória: Időtartam: Ár:

standard studió 2 éj 54950.00 Ft/fő

standard studió 2 éj 52950.00 Ft/fő

standard studió 2 éj 49950.00 Ft/fő

Leírás

A Cseh Köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak” vagy egyszerűen a városok királynőjének. Történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részévé nyilvánította.

Látnivalók/programok:

Óváros

A Moldva folyó kanyarulatában fekvő hangulatos városrész Prága látnivalói közül talán a legnevezetesebb. Számtalan üzlet, étterem, bár található a labirintusszerű utcákban, sikátorokban.

Tyn templom: Leghíresebb látványossága a Tyn előtti Boldogasszony templom. A 14. századi gótikus templom a sötét színű tornyai Prága egyik fő jelképe.
Orloj: Az Óváros tér másik fő látnivalója a prágai városháza oldalán található óramű, mely kötelező látnivaló. A hatalmas időmérő szerkezet 1410 óta működik. Minden órában (9-től 21-ig) a felső részében lévő ablakban elvonulnak az apostolok. A városháza tornya kilátóként is funkcionál.
Lőportorony: Az Óváros keleti oldalán áll. A régi Prága egyik legfontosabb épülete volt, az Óváros erődítési rendszerének legszebb maradványa. A városfal tizenhárom kapuja közül egyedül ez maradt meg.
Régi zsidó temető: Európa legnagyobb ilyen temetője. Közel 12 ezer síremlék található itt és mintegy 100 ezer embert temettek el ide
Károly-híd: 

Prágáról mindenkinek ez a híd juthat az eszébe. A Moldva fölött átívelő építmény Prága egyik szimbóluma és Európa egyik legrégibb hídja. Az Óvárost és a Kisoldalt köti össze. A híd közepét a 17. század óta aranyozott fakereszt ékesíti. A hídon 30 szobor látható, ami azért különleges, mert a világ egyetlen más hídján sem állítottak fel ilyen sok szobrot. Este is érdemes ellátogatni ide, ugyanis remek kilátás nyílik a Moldva folyó túloldalán lévő kivilágított városrészre és a várra.

Kisoldal: 

A Károly-híd és a vár közti részt hívják így, amely nagyon hangulatos része a városnak. Itt van a cseh kormányzat központja is. A téren lévő jezsuita rendházban lakott II. Rákóczi Ferenc, amelynek emlékét egy tábla is őrzi. Ebben a negyedben található Prága legkeskenyebb utcája Érdekessége, hogy jelzőlámpa mutatja, mikor mehetünk, mivel két ember már nem férne el egymás mellett. Mindenképpen érdemes kipróbálni.

Prágai vár: 

A vár és a magasodó székesegyház a város szinte minden részéből fantasztikus látképet ad. A várat a 9. században kezdték építeni, ma a köztársasági elnök székhelye. Ha itt járunk, az

Arany utcácskát semmiképp ne hagyjuk ki, ami a prágai vár, a Hradzsin északi oldalánál található várfal tövében fut. Az utcát határoló házak egyszerűek, színesek. Itt sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy kis mesébe csöppentünk volna. A házak nagy részében ma galériák, szuvenírboltok működnek, híres cseh üvegtermékeket, csipkéket és könyveket is mind-mind lehet vásárolni.
Szent Vitus-székesegyház: A székesegyház Csehország legfontosabb temploma, cseh királyok nyughelye, Itt nyugszik két magyar király is, Rudolf és V. László. A bazilikában 21 kápolna, a Koronázási kincsek kamrája, a Lapidárium és a Királyi kripta található.
Játékmúzeum: A vár keleti bejáratánál található a világ egyik legnagyobb ilyen gyűjteménye. Az ókori görögöktől kezdve végig követi a játékok történelmét. Leghíresebb kollekciói a Barbie-babák és az ólomfigurák.
Őrségváltás: A prágai vár egyik közkedvelt eseménye az őrségváltás, amely díszes ceremónia keretében történik. A kapukban álló őrök minden órában váltják egymást.
Vencel tér:

Prága új városrészében található, a szálláshoz közel. A tér számos történelmi esemény színhelye volt, ugyanis a prágaiak hagyományosan itt tartják ünnepeiket, tüntetéseiket és demonstrációikat. A tér végén emelkedik a Nemzeti Múzeum. Az épülettel szemben áll Szent Vencel szobra.

 Kafka mozgó szobra

Franz Kafka a 20. századi irodalom egyik kiemelkedő alakja. A szürreális műveiről ismert író nevéből származó „kafkai” kifejezés a köznyelvben is használatos világszerte. A Quadrio pláza előtti szobor 11 méter magas és 42 eleme egyenként mozog. Az író arcát formázó szobor folyamatosan mozgásban van, a rétegek játékos mozgásának hála pedig az arc mindig más irányba néz.

 Vysehrad

Egy kicsit csendesebb környékre kirándulnánk, távol a belváros zsúfoltságától, akkor érdemes ellátogatni ide. A folyó felé meredeken leszakadó 42 méter magas dombon a legfontosabb és legismertebb építmény a vár.

 Táncoló házak

A ház csak nemrég épült, de a prágaiak egyik kedvelt épülete. Távolabbról szemlélve egy táncoló férfi és nő alakjára emlékeztetnek, az épület hullámzó vonalai a Moldva hullámait szimbolizálják.

 U Fleku Sörmúzeum

Ha Prága, akkor alkohol terén csakis a sör… és ezzel egyetemben egy igazi sörmúzeum! Az U Fleků söröző mellett lévő múzeum az egykori sörfőzdében található. A sörkészítés folyamatát és a különböző korok módszereit mutatják be. Túra keretén belül látogatható minimum létszám mellett. A túrán sörkóstolót is kap a látogató.

Szállás:

Az elegáns Royal Court Legerova teljesen felszerelt konyhasarokkal várja vendégeit Prága újvárosának szívében, az I. P. Pavlova metró- és villamosmegállótól 2 perces sétára. A Vencel tér 10 perc alatt érhető el gyalogosan.

A történelmi homlokzattal büszkélkedő épületben található szálláshely ingyenes wifivel, éjjel-nappali recepcióval, valamint belföldi és külföldi csatornák vételére alkalmas, műholdas TV-vel várja vendégeit. A szálláshelyen mindennap egyszerű takarítás, valamint 3 naponta teljes takarítás és törölközőcsere is biztosított. A saját fürdőszobákban piperecikkek állnak rendelkezésre.

A szálláshely környékén számos étterem található.

 

Az ár tartalmazza:

-Szállás 2 éjszakára, 1 fő részére, standard stúdióban
-Reggelis ellátás
-Repülőjegy közvetlen járattal Budapest - Prága - Budapest járatán
-Reptéri illeték
-Online check-in
-Személyenként 1 db kézipoggyász (40 x 20 x 25 cm)

Az ár nem tartalmazza:

Igényelhető:
-feladott poggyász (max. 20 kg): 25.000 Ft/db
-elsőbbségi beszállás: 8.000 Ft/fő, mellyel 2db kézipoggyász garantáltan az utastérbe vihető
-fix ülőhely a repülőn (3500 Ft-tól/fő/irány), hogy az együtt utazók garantáltan egymás mellett ülhessenek. Ellenkező esetben az utasfelvételnél automatikusan kerülnek kiosztásra az ülések.
-sztornóbiztosítás

További érintett desztinációk: Csehország - Prága - Prága
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás