Kenya szafarik és Mombasa tengerpart ***

Időpont: 2022-01-25, Kenya tengerpart, Mombasa
Kategória: Időtartam: Ár:

2 ágyas szoba 11 éj 925000.00 Ft/fő

Leírás

Körutazás tengerparti pihenéssel

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Nairobi

Megérkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Városnézés, mely során megtekintjük Nairobi legfontosabb látnivalóit. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Nairobiban.

 

3. nap: Amboseli Nemzeti Park

Reggeli után utazás a hósapkás Kilimandzsáró lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Kenya leglátogatottabb parkja teljesen sík, füves puszta, mely főképp patás állatokban és elefántokban gazdag, de persze megtalálhatóak itt a ragadozók és dögevők is, mint például a hiénák, sakálok és keselyűk. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

 

4. nap: Amboseli Nemzeti Park - Tsavo Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Tsavo Nemzeti Parkba, mely madárvilágáról és nagyméretű emlőseiről híres. A délutánt a nyugati park területén fekete rinocéroszok, elefántok, leopárdok, bivalyok, vízilovak és oroszlánok megfigyelésével töltjük. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

 

5. nap: Tsavo Nemzeti Park

Reggeli, majd folytatjuk Kenya legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkjának, a Tsavo Nemzeti Parknak a felfedezését. Délelőtt vadles a Ngutuni Rezervátumban, délután pedig a Tsavo keleti oldalával ismerkedünk meg. Vacsora és szállás a nemzeti park területén/közelében.

 

6. nap: Tsavo Nemzeti Park - Mombasa 

Hajnalban vadles a park területén, majd reggeli. Ezt követően utazás Mombasába. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása Mombasa tengerparti részén. Vacsora és szállás Mombasában (várhatóan Travellers Beach Hotel 4* vagy hasonló).

 

7. nap: Mombasa tengerpart

Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy délután fakultatív programlehetőség: városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd. (A program ára: 16.000 Ft.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

 

8. nap: Mombasa - Malindi

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re felvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A program ára: 28.000 Ft.) Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

 

9-10. nap: Mombasa tengerpart

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Helyszínen fakultatív programlehetőségek: krokodil farm, üvegfenekű csónakázás, katamarán hajókirándulás stb. Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

 

11-12. nap: Mombasa - Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre vagy Bécsbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Fort Jesus erőd, Mombasa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 255 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 255 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, dzsipekkel

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

További érintett desztinációk: Kenya - Kenya tengerpart - Mombasa » Kenya - Szafari programok - Szafari programok
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás