Kenya szafarik - mombasai pihenéssel ***

Időpont: 2022-02-03, Szafari programok, Szafari programok
Kategória: Időtartam: Ár:

2 ágyas szoba 14 éj 1190000.00 Ft/fő

Leírás
Nairobi - Lake Nakuru - Aberdare - Mount Kenya Nemzeti Park

Program leírás

 

Jelenlegi beutazási feltételek Kenyába (2021.11.24.):

- 96 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszt eredmény szükséges (oltástól, védettségtől függetlenül) (5 éven aluliaknak nem szükséges)

 

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Nairobi

Megérkezés reggel Kenya fővárosába. Nairobi szubtrópusi hegyvidéki éghajlattal rendelkezik. A nagy tengerszint feletti magassága miatt az éjszakák különösen hűvösek lehetnek. Az év legmelegebb időszaka itt decembertől márciusig tart. Városnézés Nairobiban, Kelet-Afrika legfejlettebb városában. Látogatás többek között a Karen Blixen múzeumban, mely a dán írónő korábbi otthona volt 1917-től 1931-ig. Míg itt élt, kávültetvényt üzemeltetett a ház körüli földeken. Később egy zsiráf farmra látogatunk. Vacsora és szállás Nairobiban.

 

3. nap: Nakuru-tó Nemzeti Park (Lake Nakuru)

Korai reggeli, majd utazás a madárvilágáról híres Nakuru-tó Nemzeti Parkba. Napközben ebéd. Délután vad- és madárles, mely során a flamingókon kívül jó eséllyel láthatunk leopárdot, illetve fekete és fehér orrszarvút is. Vacsora és szállás lodge-ban, a nemzeti park területén, a Lake Nakuru Lodge-ban vagy hasonlóban.

 

4. nap: Aberdare Nemzeti Park

Reggeli után utazás az Aberdare Nemzeti Parkba. Az Aberdare Nemzeti Park lenyűgöző és változatos vidékén az Aberdare hegylánc csúcsai 3930 méteres magasságig csúcsosodnak. A folyókkal és forrásokkal teli esőerdők páratlan vadvilággal rendelkeznek. Út közben megállunk az egyenlítői pontnál. Ebéd, délután madármegfigyelés az Aberdare Nemzeti Parkban. Vacsora, szállás az Aberdare Country Clubban vagy hasonló lodge-ban.

 

5. nap: Aberdare Nemzeti Park

Reggelit követően élvezzük a szállás környezetét. Ebéd után továbbutazás a park területén az Ark Lodgehoz. Találkozhatunk itt elefánttal, bölénnyel, fekete orrszarvúval, afrikai oroszlánnal, leopárddal, páviánnal, valamint fekete és fehér colobus, valamint Sykes majommal is. Kora este az állatok megfigyelésével töltjük időnket a szálloda teraszáról. Vacsora és szállás a nemzeti park területén, az Ark Lodge-ban vagy hasonlóban.

 

6. nap: Mount Kenya Nemzeti Park

Reggeli, majd indulunk a Mount Kenya régióba. A Mount Kenya Nemzeti Park, Afrika legváltozatosabb nemzeti parkja a Mount Kenya (Kenya-hegy) 5199 méter magasra emelkedő kettős hegycsúcsát és a környező hegyet foglalja magába. A Mount Kenya az ország legmagasabb, egyben a kontinens második legmagasabb hegycsúcsa. A hegy egykor vulkán volt, körülbelül 3 millió évvel ezelőtt lehetett aktív, ekkor magassága feltehetőleg elérte a 6500 métert. A hegy oldalán változatos növényzónák alakultak ki, 2000 méteres magasságig nedves lombhullató erdők, 2500 méter körül bambuszerdők, 3500 méteren felül nyílt füves térségek, majd ezt 4300 méterig hangafüves puszták és cserjék váltják fel. Fölötte a hegy csúcsáig gleccserek, tavak és sziklák terülnek el növényzet nélkül. Az alacsonyabban fekvő területek jellegzetes emlősállatai az óriásdisznó, az elefánt, a keskenyszájú orrszarvú, a leopárd, a kafferbivaly, valamint a kelet-afrikai szirtiborz. Jelentős a madárpopuláció is, a különböző zónákban eddig megközelítőleg 150 fajt azonosítottak. A hegyet a környező népek szentnek tartják, és fontos színhelye vallási szertartásaiknak. A lodge-ba történő érkezést követően ebéd.  Vacsora és szállás a Rhino Watch Lodge-ban vagy hasonlóban.

 

7. nap: Mombasa

Reggeli után utazás Nairobiba, ahol vonatra szállunk és Kenya tengerparti régiójába, Mombasába utazunk. Vacsora és szállás Mombasában, a Travellers Beach Hotelben vagy hasonlóban.

 

8. nap: Mombasa

Reggeli a szállodában, majd szabad program vagy délután fakultatív programlehetőség: városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd. (Helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

 

9. nap: Mombasa

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora és szállás Mombasában.

 

10. nap: Mombasa - Malindi

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re felvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A program ára: 28.000 Ft.) Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

 

11-13. nap: Mombasa

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora és szállás Mombasában.

 

14. nap: Mombasa ...

Reggeli a szállodában, majd szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Napközben kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

15. nap: ... Budapest

Hazaérkezés menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-                     Kenyai tórendszer

-                     Fort Jesus erőd, Mombasa

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Várható hotelek:

Nairobi: Tamarind Tree Hotel

Lake Nakuru: Lake Nakuru Lodge

Aberdare: 1 éj Aberdare Country Club

                 1 éj The Ark

Mount Kenya: The Rhino Watch Lodge

Mombasa: Travellers Beach Hotel

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők, nemzeti park belépők, valamint a programban feltüntetett főétkezések (Nairobiban - 2. nap és Mombasában - 7-13. napig): 355 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

 

A 355 USD/fő a belépőket, nemzeti park belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket;  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló a programok alatt: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, dzsipekkel, vonattal

- szafarik teljes ellátással

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető a helyszínen

További érintett desztinációk: Kenya - Szafari programok - Szafari programok » Kenya - Kenya tengerpart - Mombasa » Kenya - Nairobi - Nairobi » Kenya - Körutazás Kenyában - Körutazás Kenyában
Térkép
Értesülni szeretne legfrissebb híreinkről?
Hírlevél feliratkozás